Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tibitron79

50 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az első találkozásom az íróval, és mint sci-fi rajongó, vegyes érzésekkel tettem le a könyvet...
A szexualitás és a kíváncsiság öli meg a zsenialitást, vagy a tabusítás okoz sokszor visszafordíthatatlan sebeket?..
A legutóbbi Dredd bíró képregénynél írtam, hogy nálunk nem nagyon van kultusza a mufurc sisakos igazságosztónak. Belecsaptunk a közepe-végébe, pedig vannak jó történetek a múltjából. Na, most megkaptuk a genezist. ..
„A fizikusokat nem a vonzza a fizikában, hogy megérthetik, amit már eddig kiderített a tudomány, hanem az, hogy így esetleg rajtakaphatják a világegyetemet, ahogy épp valami képtelenséget művel.” A Hubble egyik képe - a fényes objektumok mindegyike egy-egy galaxis, sokmillió csillaggal és…..
A kusza görög mitológia történetei mai nyelven, mai formában, mai humorral - kihagyhatatlan! Forrás: https://mythopedia.com/..
Vértől gőzös politikai intrika egy posztapokaliptikus világban. Mi kell még?..
Milyen, amikor az amerikai képregényes klisék brit földre lépnek?..
Pokoljáró és mágiával is kacérkodó szuperhős elég kevés van. John Constantine az egyik legjobb, ha nem az egyetlen ilyen! Még ha félig-meddig antihős is.....
A Levél a királynak folytatódik, a holland írónő könyve már egy kicsit bonyolultabb, mint a jók rossz elleni küzdelme. Illusztráció az első kötet első kiadásából..
Nemrégiben két Harry Potteres játék is kipróbálásra került nálunk, az egyik osztatlan siker volt, a másik - ez - pedig nem igazán. Harryék a terepasztalon?..
KultúrPara X-akták King-módra 2019.10.29 07:55:00
Egy krimi Kingtől? Biztos van más is a háttérben.....
Egy igényes és vicces képregény a baklövéseinkről és azok folyamatos ismétléséről...
KultúrPara Langdon klón az űrben 2019.10.03 07:01:00
Öveges professzor, Neil deGrasse Tyson, Michio Kaku és Pat Robertson egy helyen?..
KultúrPara Az atomkorszak hőse 2019.08.19 07:58:00
Emlékszel a Pirx kalandjai c. sorozatra? Na, akkor azt felejtsd el...
Tibitron79 2019.08.21 22:45:19
@wmitty: Köszi a kimerítő hozzászólást. Mivel (gondolom) sem te sem én nem vagyunk Lem szakértők, akik irodalmi alapossággal ismerik és elemzik életművét, pusztán rajongók, ezért csak saját benyomásainkat, érzéseinket tudjuk leírni. Épp ezért a te véleményed pont annyit ér mint az enyém. Tehát én is bemacskakörmözhetném amit írtál, és odaírhatnám, hogy " de igen, de nem, szerintem meg de...". Talán nem jött át, de nekem is tetszett mű, de nem feltétlen rajongással állok hozzá. olvastam tőle sok mindent, jó írónak tartom, de szerintem néha túlírta a regényeit. Szerinted meg nem. Majd mindenki akit érdekel elolvassa és eldönti kinek volt inkább igaza.
Kalandregény, lovagok, királyok, hőstörténet... ha érdekel egy valódi ifjúsági fantasy, ezt ne hagyd ki!..
KultúrPara Az új Stephen Hawking? 2019.07.29 07:34:00
Mit tudunk valójában az időről? Carlo Rovelli megpróbálja elmagyarázni...
Tibitron79 2019.07.30 18:51:20
@kkn: Sokan úgy gondolják hogy az emberek élete akkor borult fel amikor megjelentek a zsebórák, karórák. Utána már nem volt "idő" semmire, már időre kellett odaérni valahová, rohanás lett az élet. Részben osztom ezt.De az tuti ,hogy az időt egzakt módon sose fogjuk tudni megérteni, marad az elvont gondolkodás, és a totál elszállt gondolatmenetek. A legfontosabb kérdés ,hogy az idő függetlenül létezik-e értelmes, azt érzékelő, pl öregedő megfigyelőtől, vagy sem. A napnak van-e szemszöge pl. Lehet-e külső megfigyelőnek nevezni egy meteort? Mert a relativitás elmélet alapja a külső megfigyelő.Ezek azok az agymenések amiken egy laikus is, mint én, és egy "profi" is mint pl -Hawking ugyanúgy agyalhat, de tényleges válasza nincs.
Tibitron79 2019.07.31 09:21:52
@Csabi Alonzó: egész pontosan mi nem stimmel ezzel a hegyes volgyes példával? Nem telik másképpen az idő magasabb helyen mint az alacsonyabban? A behatolás 20 éve volt lehet valóban nem jól idéztem az "osregi" szöveget:)
Tibitron79 2019.07.31 09:52:19
@Csabi Alonzó: en nem az vagyok aki csak az ajnarozo hsz-eket engedi be:) a korrekt kritika az jöhet főleg ha tanulok en is belőle:) csak sokan lehet felreertik és azt hiszik ez valami tudományos értekezés ahol megjeloltem Rovellit mint forrast:) laikus vagyok aki talán kicsit többet olvasott a témában de ennyi.
KultúrPara A kínai Gyűrűk Ura? 2019.07.17 07:49:00
Egy legendás kínai hős születésének története a 12. században - felveszi a versenyt a nyugati világ nagy fantasy klasszikusával, A Gyűrűk Urával? daxiong alkotása..
Bevallom, gyermeki nosztalgiával tekintek vissza a 80-as 90-es évekre, ami nem is meglepő, hisz akkor voltam gyermek. Az iskolában löktük a vakert, a sódert, a hülye dumákat, mint pl.: nem egy rossz lábad van, hanem kettő, vagy hiszel a szerelem első látásban, vagy sétáljak el újra? (ezeket főleg…..
Élnél olyan világban, ahol mindenki más és más színeket lát? És olyanban, amiben ez alapján kőkemény kasztrendszert építenek ki?..
Ha horror, és misztikum akkor nálam Stephen King. Ez van. Kevés jó atmoszférájú, lebilincselő könyvet olvastam mástól ebben a zsánerben. Talán Clive Barker. Mitől jó egy fantasy, egy horror? Az alapvetéstől, az ebből fakadó hangulatból és az ebbe belehelyezett szereplőktől,…..
"Amit a joggal nem érek el, elérem az öklömmel!"..
Nemrégiben került ki egy új looter-shooter játék, amely igencsak felborzolta a kedélyeket a hazai és külföldi videósok berkeiben. Kipróbáltam...
Tibitron79 2019.03.08 12:41:40
@lemon1975: Igen, igazad van, ez most már tisztázták.. Tehát csak 90 pontot kell összekapirgálni. De abban is vita van, hogy a luck mit is befolyásol. Tehát a jobb tárgyak esési valószínűségét vagy a tárgyak jobb statjait befolyásolja.
Ódon ház, recsegő padló, libbenő függöny, suttogások, elsuhanó árnyak? Emberek, akik bemerészkednek éjszakára a falai közé? Igen, ezek a klasszikus kísértetház ismérvei a filmekben. És hogy mindez honnan eredeztethető? Nagy valószínűséggel a Hill House szellemétől...
KultúrPara Pokoli jó dioráma 2018.11.30 07:59:00
Ha van fantáziánk, kézügyességünk akkor a megszokottól gyökeresen eltérő diorámákat is készíthetünk. Filmekből jelenet, regényekből kedvenc részlet, vagy bármi amit nekünk tetszik. Szinte bármi megvalósítható, ha van hozzá affinitásunk...
KultúrPara Variációk művízre 2018.11.14 07:51:00
A modellezés, makett- vagy diorámakészítés egyik legnehezebb eleme a víz élethű elkészítése, de ha az jól sikerül, az már félsiker egy szép diorámához. A következőkben néhány próbálkozás látható Synolite-tal. ..