Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brecz Vera

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A RAJZ alapozó elnevezésű csoport, elsősorban a korosztály szerint az iskolába, esetleg művészeti tagozatra készülő középső, illetve nagycsoportos óvodások számára ajánlom, ahol a magabiztos vonalvezetés, és a korosztálytól elvárható rajzi fejlettségi szint biztos megalapozása történik.  Azonban…..
   „A jóga minden egyes emberre olyan hatással van, hogy elősegíti annak fejlődését, fizikai, mentális, érzelmi és spirituális jobblétét. A jóga az egész emberiségre üdvös hatású, ezért is nevezik szárvabhaumának = egyetemes kultúrának:” B.K.S. IYENGAR   MIÉRT JÓ A GYEREKJÓGA? A…..
coachandyoga ECSET és MATRAC 2019.04.02 11:06:47
coachandyoga február 23 2019.02.14 12:31:47
https://www.facebook.com/events/1440058426131600/..
coachandyoga ASTANGA TINIKNEK 2018.08.03 12:52:41
Astanga tiniknek? Igen. Pattabhi Jois 12 éves volt, amikor elkezdett astangát gyakorolni, napjainkban már Indián kívül is számos országban kezdik el a fiatalabbak is ezt az irányzatot. Egyre növekvő népszerűség nem véletlen. Az astanga metódusa egy komplex fejlesztő módszer mind a test mind az…..
  Miért jó a JÓga? Mikor kérdeznek a szülők, pedagógusok, hogy „Miért olyan jó a gyerekjóga?”vagy, hogy „Tetszik a gyerekeknek?”, akkor próbálom lényegre törően, szakmailag megválaszolni, hogy miért is imádják ezt a semmihez sem fogható mozgásformát. Mára már több kutatás is alátámasztotta a…..
Manapság gyermekeink egyre pörgősebb életet élnek. Balettóra, foci, zenefoglalkozás, torna, angol, német, úszás, birkózás, és még sorolhatnám...Az óvodai és iskolai elfoglaltság külön terhet ró a vállukra. Ezt akárhonnan nézzük, akkor is így van. A megemelkedett elfoglaltságok mellett egyre kevesebb…..
coachandyoga készítette ezt a képet...
coachandyoga stresscoaching 2018.03.29 11:37:33
coachandyoga készítette ezt a képet...
coachandyoga 2018.03.16 19:40:01
coachandyoga készítette ezt a képet...
Napjainkban egyre többen foglalkoznak kifejezetten gyerekek számára tervezett jóga foglalkozások oktatásával és vannak olyanok is, akik óvodapedagógusi, vagy tanári diplomával is rendelkeznek. E kétirányú végzettség együttes megléte igen szerencsés, hiszen egy gyerekekkel dolgozó szakember számára…..
Pistike csendesebben kérlek! vagy:  Gyerekek! Nem illik dobálni a játékokat! Verekedés helyett, inkább beszéljük meg! Ismerős mondatok? Főleg a gyerekekkel foglalkozó szakemberek és a gyermekük dühkitörését orvosolni vágyó szülők számára hangzatos mondatok ezek. “Milyen rosszak voltak ma megint!”…..
Egyre kevesebb gyereknek van alkalma eljutni a játszótérre, mert van foci, balett, úszás, meg júdó, meg karate, vagy különangol és ének, meg jazzbalett, vagy néptánc, és még sorolhatnám..Sokszor furcsán néznek rám szülők, amikor azt kérdezem, hogy "szoktatok-e járni játszótérre a gyerekkel?" Mintha…..
Megszületett várva várt gyermekünk, és alig telik el egy kis idő, ez a kedves, tündéri lény önálló életre kel, nem akar többé szót fogadni kedves anyukájának/apukájának, sőt lázad! Lázad a boltban -ha nem kapja meg a túró rudit, vagy csokit,- lázad reggel, hogy ő márpedig nem fog sietve öltözni,…..
Az egészség, mint testi-lelki-szociális jólét állapota minden ember életében meghatározó jelentőséggel bír, kihat az egész személyiségre, egész életünkre. Tény, hogy a rendszeresen, megfelelő ideig végzett, életkornak megfelelő fizikai terhelés, még mérsékelt formában is igazoltan pozitív hatással…..
A jógáról már szinte mindenki hallott, ami nem meglepő, hiszen több mint 5000 éves tudományról - rendszerek együtteséről - van szó, melynek testgyakorlati része mára a testnevelés legkülönbözőbb színtereibe is beleivódott. Az ismeretek azonban még mindig csak a felületesség szintjén vannak, többen…..
coachandyoga Coaching & Jóga 2017.06.27 22:27:36
Jóga és coaching? Igen. E kettő véleményem szerint egy tőről fakad. A belső tudás, az “aha” élmény megélése mindkettőben ott van. Jómagam több, mint 10 éve oktatok jógát különböző korosztályoknak, és én is gyakorlom a jógát rendszeresen. A leglelkesebb jógások azonban mindig is az óvodások,…..
- Néha azt érzed, mintha felrobbannál dühödben? - Nem igazán tudod, hogy miben vagy jó? - Hallottál már az 5 szeretet nyelvről, de nem tudod te melyiket "beszéled"? -Történt valami megrázó dolog veled az utóbbi időben, amit nehezen tudsz feldolgozni egyedül? Költözés, válás, óvoda, iskolaváltás,…..
coachandyoga My Art Coaching 2017.05.07 20:19:33
Hazánkban még kevésbé ismert ez a technika, mely külföldön számos országban, iskolában, felsőoktatási intézményben már elfogadottá vált. A coaching módszertana már széles körben elterjedt Magyarországon, azonban a gyerek coaching területe csak most alakul. Maga a coaching folyamat gyerekek esetében…..
A kora gyermekkori "hisztirohamok" állandósulása sok nehézséget okozhat már óvodáskorban, a későbbiekben pedig megnehezíti nemcsak a harmónikus személyiségfejlődést, hanem a különböző közösségekbe való beilleszkedést, szocializációt. Az érzelmeket értelmezni, felismerni, kezelni kell. A gyerekeknek…..
Daniel Goleman szerint:  Az érzelmi intelligencia azt jelenti, hogy képesek vagyunk érzéseinket és mások érzéseit felismerni, önmagunkat motiválni, érzelmeinkkel önmagunkban és emberi viszonylatainkban megfelelően bánni. AZONOSÍTÁS Ahhoz,  hogy az érzelmeket megtanuljuk megfelelően…..
Előző cikkemben említettem a különböző intelligencia fajtákat, melyek szoros összefüggésben állnak azzal, hogy egy gyerek hogyan, milyen úton-módon nevelhető, fejleszthető a leghatékonyabban. Az ő saját egyéni „nyelve” az, amit a legkönnyebben megért, beszél, tanul és használ. Mindannyian más…..
Gyerekcoaching, coaching gyerekeknek. Mi ez az új őrület?-kérdezhetnéd… Nálunk még gyerekcipőben tipeg ez a szemlélet, de külföldön már több intézményben alkalmaznak coachokat/”edzőket” a fiatalok körében. Hogy miért? Mindannyian mások vagyunk, más adottságokkal, más képességekkel rendelkezünk. Ez…..