Regisztráció Blogot indítok
Adatok
garázdabillegető (törölt)

0 bejegyzést írt és 835 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Orange augusztus 7-én Franciaországban piacra dobja az első eldobható mobilt, és ha a készülék népszerű lesz, akkor Európa más országaiban is beindulhatnak az eladások, írja az MTI. A mobil neve BicPhone, de az egyszer használatos golyóstollakra, öngyújtókra, borotvákra…..
Konzervatórium Az olajkor vége 2008.07.04 10:26:00
 Az olajár csúcsokat dönt. Az elmúlt hónapokban elérte a tavalyi ár dupláját. Egy hordó olaj 140 dollár és tovább emelkedik. Komoly aggodalmak vannak az olajutánpótlással kapcsolatban és nem kevesen félnek attól, hogy az olajkor véget ér. Véget ér, mert az olajkitermelés…..
garázdabillegető (törölt) 2008.07.09 17:56:11
Ahogy egyszer Gyurcsány válaszolt egy fideeszes képviselő 4 hosszú kérdésére:
Igen. Igen. Igen. Igen. (Igen!)
Ennek ellenére mégis az osztrákok és finnek ökológiai lábszaga a legpenetránsabb Európában. Mindezek ellenére még Európában is nő az összenergia- és nyersanyagfogyasztás, akarom mondani, a Jólét.

Ad 1: az afrikai pusztításos égetéses gazdálkodás terményeinek jó része a fejlett világ feneketlen gyomrában végzi valamilyen úton. Tegnap meg arról olvashattunk (én már rég tudom), hogy az angolok évente több millió tonna kaját dobnak ki, olyat, ami délben még ebéd volt, este meg megehetnék, na de az nem trendi. Volt erről egy sokkoló-tragikomikus film a Spektrum tévén, de elgondolkoztam azon, hogy lehet-e az ilyen hozzáálláson változtatni... szerintem nem. A zemberek nagy része kikéri magának, ha az olyan alapvető dolgaiba beleszólnak, hogy mit dobjon ki. Ha meg a magas élelmiszerárakkal szembesül, akkor azt kéri ki magának. Stb, stb stb, szinte beszélni is felesleges erről, főjön mindenki a saját levében. :(

Ad 4) Nem csak Európát baszogattam, sőt, senkit sem. Afrika majd megoldja talán a gondját a járványaival, valamit le kellene állítani a segélyeket (jajjj, de az meg olyan embertelen...) India, Kína, némi joggal kikéri magának, hogy miért ne ugorja át azokat a lépcsőfokokat, amiken Európa és Amerika eddig felkapaszkodott. Nem is csak a mi múltunk miatt jogos ez, hanem mert mi (nyugat) sem teszünk eleget az épp előttünk lévő lépcsőfokok átlépéséért, vagy a mostaniról való ellépésért.

Ad 5) Hm. Azok a zöldek talán "olajzöldek", nem? :)
garázdabillegető (törölt) 2008.07.09 22:07:38
 Senki nem árulja el, ki jelölhette Magyar Bálintot az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) igazgatótanácsába. A 18 fős testületben rajta kívül nem lesz más politikus, csak az akadémiai szféra képviselői, illetve korábbi topmenedzserek. Az SZDSZ szerint egyszer…..
Pilu Megyek buzit verni 2008.07.06 12:41:00
Megyek buzit verni, mert hatodikban a Lajos kiverte a farkam az öltözőben, és bár azóta nős vagyok, rendszeresen eszembe jut az a hoki. Leszámolok a köcsöggel! Megyek buzit verni, mert apám miután elvált anyámtól, egy férfival költözött össze. Egy világ omlott össze…..
Meg a kutya, természetesen. Tudták, hogy Jerome K. Jerome nevében a K. betű a Klapka rövidítése, noha semmi közük nem volt a magyarokhoz, csupán a tábornok iránti tisztelet motiválta a névadást? És tudták, hogy Béla Fleck, a kiváló bendzsós sem magyar, keresztnevét azonban…..
"Ma a 6:00 nyitás előtt a szombathelyi kis Tesco beérkező személyzet döbbenten tapasztalta hogy egy kerékpár lóg a parkoló felett. A 4001-es személyzete a kerékpárt nem tudta leszedni ezért  a  szombathelyi hypermarket technikai személyzete szállt ki a helyszínre ,…..
vendégszerzőnk írásaHónapok óta jelennek meg a magyar költségvetéspolitikát kritizáló írások. Márciusban a Kormány 300 milliárd forintos adókönnyítést helyezett kilátásba, amit lényegében mindenki kevésnek gondolt. Néhány héttel később Muraközy Balázs már arról…..
garázdabillegető (törölt) 2008.06.07 13:37:09
A blog címével szöges ellentétben szerzője, Ekkerjoz semmiképpen sem nevezhető földhöz ragadtnak a szó pejoratív értelmében. Üdítő színfolt a magyar blogszférában, mind tartalmilag, mind stílusában. Mindig élvezettel olvasom ízesen megfogalmazott posztjait, s már nem…..
garázdabillegető (törölt) 2008.07.02 04:36:35
Így hétvégén, nézzük meg ezt a csodálatos videót! Számomra simán az év videója ... Szavakat sem találok... Matt 14 hónap alatt, 7 kontinens 42 országában több száz helybéli segítségével hozta össze ezt a videót: (Tegyétek ki teljes képernyőre a 4 kis nyilacskára kattintva…..
Sokáig gondolkodtam, hogy ez vicc vagy teljesen komoly. (Klikk a képre!)..
garázdabillegető (törölt) 2008.06.30 15:49:25
Többhetes sorozatunk lezárásaként rögzítjük, melyik mezterv tetszett a legjobban olvasóinknak. És ahogy ígértük, bemutatjuk a Nike tervei közül kiválasztott jövő évi vázlatot is. Egy pirosat és egy fehéret, mindkettőt elölről-hátulról.A szavazás elején élre állt és…..
Spanyolország - Oroszország 3:0.Végre... Az első eredmény, amelynek az egyenes kieséses szakaszban örülni tudok. A horvátokat pártoltam volna a törökök ellen - de ha már a törökök továbbléptek, a németek ellen sikert kívántam nekik, hiszen az ember hajlamos a gyengébbnek…..
Megérkezik a beteg. Középkorú, esetleg fiatalabb: beutalója, ha van egyáltalán, egyértelműen kamu diagnózist tartalmaz. A kórház udvarán bőgnek a kipufogók, csikorognak a fékek (a kórház egész területén 10 km/óra a megengedett sebesség...). A beteg látványosan…..
Szívesen időzöm elmúlt idők eseményei között. Elbűvöl a múlt, a sok szépség, a várak, kastélyok, templomok világa. Foglalkoztat a bennük élt emberek sorsa, de szívesen barangolom be képzeletben lakóhelyeiket is. Egy sorozatot bocsátok útjára, kalandozásra hívlak benneteket,…..
"Globálisan a legnagyobb fenyegetést ma az jelentheti, hogy elfogy az élet újratermeléséhez szükséges termőföld. Úgy becsüljük, hogy a vadászó/gyűjtögető társadalomban 20-100 hektár/fő, a vándorló földművelés idején 2-10 hektár/fő, a letelepedett mezőgazdasági…..
Pilu Fél éve nélküled 2008.06.17 09:06:00
Fél éve már, hogy száműztelek az életemből. Pontosan emlékszem arra a napra. Na jó, legyünk őszinték, nem csak a napra és az órára, hanem a pillanatra is. Nagy a szám, de nincs azon mit takargatni, hogy engem is nagyon megviselt a szakítás. Soha nem fogom elfelejteni, hiszen…..
vendégszerzőnk írása"A Konzervatorium blogon néhány hete két részletben jelent meg a “Drogtilalom vs. common sense” című írás, amely a globális drogtilalmi rezsim mint kontroll-mechanizmus kudarcának okait vizsgálta, számba véve annak lehetséges alternatíváit. A…..
Felháborított engem is az Indexen megjelent, nagy port kavart írás, Zappe Gábor követte el Anyák, húzzatok dolgozni címmel. Eszembe juttatott egy korábbi törvényjavaslatot a női kvótáról, arról, hogy kötelező legyen bizonyos számú nőt betenni a parlamentbe. Örültem annak…..