Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luyigi

8 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kidurrantottunk 24 palack pezsgőt, mert kíváncsiak voltunk, hogy az elmúlt egy évben a magyar piacra került pezsgők változtattak-e a színvonalon. Vaktesztünkön 5 ország termékeit kóstoltuk, meglepő eredményekkel...
Luyigi 2017.12.23 09:25:46
@takingsider: A tesztelok az atlagizlesu emberek kozul kerultek ki, mutatja, hogy az edes pezsgoket is szemrebbenes nelkul a top10-be valasztottak, holott semmi keresni valojuk nem lenne ott. En is siman bespajzoltam a Limouxibol miutan kivancsisagbol megkostolam. Tobb marad nekunk.
Luyigi 2017.12.23 19:18:46
@Kardos Tamás MaP blog: Engem mondjuk a hideg kiraz az edes pezsgoktol. Ennek 2k volt az eredeti ara, es 1600-ra volt akciozva. Ennyiert sem kidobott penz, de mar nem jo vetel. 900-ert az. Egyebkent nem az elso eset, h a nemet kismultikban jo aron adnak valamit, rendszeresen lehet olvasni hasonlokat.
Luyigi 2017.12.28 13:13:51
@takingsider: Egyébként ennyibe került, de fölé ~2k volt kiírva. Tegnap leszedtem még pár üveggel a hatvani boltból, csak, hogy más ne bosszankodjon, hogy milyen savanyú. :)))
Amikor Budapesten járt, megkóstoltam a Mákkal kopperációban kínált menüjét, és egyből el is határoztam, hogy sürgősen meglátogatom. Összejött...
Az egyik legismertebb és legkedveltebb étel a világon az a pizza. Van mini, extra nagy, vastag tésztájú, szuper vékony, sós feltétű, édes feltétű, gluténmentes ésatöbbi ésatöbbi.   A legfinomabb pizzák szerintem a Mediterráneum területén kaphatóak, mindenhol máshol a…..
Luyigi 2017.03.16 12:07:29
@karandash: A nápolyi pont, hogy vastag szélű, és erre ügyelnek is. Vastag szél ide, vastag szél oda, ez nem összekeverendő az amerikaival, az előbbi ennek ellenére könnyed, és légies. Ha egyszer megkóstolod, csak ezt akarod utána enni.
Tésztája nagyon finom lisztből készül, két ütemben. Igen hosszan kelesztik, kézzel nyújtják nagyon vékonyra, kis jellegzetes peremmel. Hirtelen (maximum másfél perc alatt), nagyon magas hőmérsékletű fatüzelésű kemencében sütik meg, a tésztára az aprított paradicsom mellett fokhagyma, extra szűz…..
Una Pizza! Pizzatészta recept 2017.02.02 23:05:00
Elérkeztünk hát végre a tényleges munkához. Tervezem, hogy később több receptet is megosztok veletek, készítse el mindenki a maga kedvencét. A mostaniban kicsit jobban belemélyedünk, sok év alatt idáig jutottam el, most így készítem a pizzákat. Később további bejegyzéseket szánok a klasszikus…..
Una Pizza! Sajt 2017.01.11 22:35:11
Olaszország igen gazdag gasztronómiája minőségi sajtokban sem szerénykedik. Számtalan kiváló sajt készül itt, gondoljunk csak a legismertebbekre: gorgonzola, Grana Padano, Parmigiano Reggiano, a többféle pecorino, ricotta, mascarpone, mozzarella, Fontina stb. És még sorolhatnám őket sokáig. Bármerre…..
Amikor a lisztről írtam, megemlítettem ezt a dolgot, és ezzel kinyitottam ennek a posztnak a helyét. Mielőtt továbblépek a sajtok felé, muszáj "beszélnünk" az AVPN minősítésről. Ahol ilyen logót vagy kiírást látsz, oda bátran betérhetsz, mert a használójának egyrészt van minőség iránti…..
Luyigi 2016.12.03 02:16:08
@nagypapi: riva.pizza/ Van több üzletük is Bécsben.

@Before: ha fullosat szeretnél akkor egy kemence kell hozzá. Nápolyi, alacsony. Nekem van itthon a kertben bakonyi boltíves. Lehet vele jót sütni, de igazán jót nem, valami (a magas hőmérséklet) hiányzik. Majd írok róla.

@szombi: nem írtam olyat, hogy a nápolyiak jómódban sütögettek. Az ételek minősége sokszor nem a gazdagsággal függ össze, hanem azzal, hogy mennyire vagy igényes önmagaddal szemben. Ez a kétféle nápolyi pizza sem a tehetősek étele. Kenyértészta, helyi paradicsom, amit egészen korán meg sem mertek enni nyersen, mert azt hitték mérgező. Helyi legolcsóbb friss sajt (vagy az sem), fűszerek. Mi ebben a fényűzés? Megsütötték, a királynő megszerette, majd elterjedt, jöttek a kóklerek, egyesek szeretnék megtartani a szokásaikat, lett egy gittegylet, ami egy kicsit kinőtt magából, mert volt rá kereslet oszt szabályozni kellett. Szerintem sikerült. Nyilván van politika is benne, de miben nincs? Amúgy ez egy klikk, szerinted hány emberből hány ismeri és hányat nem is érdekel? Ez egy rétegeknek szóló pizzás blog, had írhassak már ilyen önkényuralmi pizza testületekről, kérlek! A kemencéket sem értem, hogyan keverted ide. Alföldön búbos, Bakonyban boltíves, Nápolyban alacsony, Indiában felül nyitott köcsögforma. Ezek helyi szokások, hol, kinek mi jön be. Általában nem így össze-vissza építkeznek az emberek. A pizza a legkevésbé tehetősek étele. A legmenőbb nápolyi pizzériákban ehetsz 3 EUR-ért egy Margheritát, nem kell hozzá milliomosnak vagy gengszternek lenned.
Una Pizza! A liszt 2016.10.30 20:13:22
  Búzaliszt. Pizzánk egyik fő eleme készül belőle, a kenyértészta. Sok recept sajnos csak szimplán valamilyen lisztet ír. Szerinted elég  csak annyi pl., hogy ötven deka liszt? Kétség kívül nehéz ügy, de szerintem nincs is ember, aki a teljes hazai kínálatot átlátja, és tisztában van azzal, hogy…..
Luyigi 2016.12.03 00:53:20
@Before: Igyekszem fejlődni, köszi!
Una Pizza! Paradicsom 2016.11.14 18:59:00
A paradicsomszósz minősége kulcsfontosságú alap a pizzádra. Tapasztalataim szerint a legtöbb pizza már itt elvérzik. Szerintem sokan nem foglalkoznak vele. Csak olyan piros színű, mint kötelező dolog legyen rajta, sűrített paradicsom, kecsap, esetleg ezek keveréke. Mások túlgondolják, náluk…..
Una Pizza! Digó 2016.11.01 21:50:46
  Október utolsó hétvégéje menőbb volt, mint valaha. Nem is a 4 napos hosszú hétvégére gondolok, hanem egy új formáció debütálására, a Digók első megjelenésére, amit  Napoli to BP - pizza POP-up névre kereszteltek. Jól hangzik, mi ez, ha nem a pizzák paradicsoma? ..
Una Pizza! Fussunk neki! 2016.10.07 12:53:00
Minden nemzetnek megvan a kenyere, kenyérlángosa. Indiában a naan, a görögöknek a pita, nekünk a pompos, langalló vagy vakaró, a törököknek a pide, a francia flambée vagy pissaladière, az olaszoknak a focaccia, piadina és természetesen a pizza. Egy kicsit merüljünk el benne!..
Una Pizza! Köszöntő 2016.10.07 11:06:29
  Kedves olvasó! Köszönöm, hogy ellátogattál a blogomra, köszöntelek az első bejegyzésben! Biztos nem véletlenül tévedtél ide, de ha igen akkor jól látod, ez a blog a pizzáról fog szólni, amilyen mélyen csak szántani lehet a témában.  ..