Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BenőBá

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy kíváncsiság övezte, hogy mit fog lépni a kormány a Kúria devizahiteles jogegységi határozatára, amiben a testület en bloc csak az árfolyamrést nyilvánította tisztességtelennek; az árfolyamkockázat ügyfelekre terhelésével és az egyoldalú szerződésmódosítással…..
BenőBá 2014.06.30 11:51:02
@Alvarez: Még ha a hitel HUF, akkor meg tud lógni, de ha CHF, akkor aztán kizárt a menekülés.
Az Alaptörvény szerint „Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit. Magyarország fellép a gazdasági erőfölénnyel való visszaéléssel szemben és védi a fogyasztók jogait.” Na de mi következik ebből a devizahitelekkel kapcsolatban? Ezt akarta megtudni…..
Kumin szerint Ami a bankokat illeti 2011.08.12 11:45:00
Lehet, hogy rövid az emlékezetem, de én ekkora hullámvasútra devizában nem emlékszem, mint amit a frank mutatott az utóbbi egy hétben. Ha három hete valaki azt mondja nekem valaki, hogy „Fellélegezhetnek a frankhitelesek: 250-nél az árfolyam” címmel jelenhetnek meg cikkek,…..
Soha nem hittem volna, hogy még ebben az évben leírhatom ezt a fellengzős mondatot, de aki ott volt május 13-14-én a Mikszáth téri Főzdefeszten, az joggal érez valami ilyesmit. Senki nem hitte volna, hogy ez lesz. A sörfőzdéknek és a vendéglátósoknak leesett az álluk, és ott…..
A Fidesz nem látja, hogy így Brüsszelben harmadik világbeli viccállamok szintjén fognak minket kezelni. Most nem magyarázkodásra, hanem bocsánatkérésre és azonnali lemondásokra lenne szükség. Úgy tűnik, a Fidesz-kormány képtelen tanulni még a legelképesztőbb hibáiból is:…..
Eltelt az alkotmány vitájának első hete, amely különös izgalmakat nem tartogatott a politika ínyenceinek. Minden parlamenti párt az előre bejelentett pályán maradt: a kormányzó pártszövetség Szili Katalinnal kiegészítve a javaslatokat tárgyalta, a Jobbik részt vett ugyan az…..
BenőBá 2011.03.25 10:51:44
@Lastres: Azt mondod, ebben komoly szervezetnek nem szabad résztvennie. Evvel egyet is értenék, de azt azért remélem nem gondolod, hogy a kocsik meg az LMP komoly szervezet, a fidesz meg nem. Az összes pont ugyanannyira komolytalan, a különbség annyi, hogy az előbbi kettő súlytalan is, mondhatjuk habkönnyű.
Mandiner blog Férfinap 2011.03.09 15:31:00
  Tegnap, a nárcisz-szagú nemzetközi nőnapon, néhol olvasható volt egy hír, ami a férfiakról szól – baljós hangon. Így most hagyjuk Klara Zetkin találmányát, és vessünk egy pillantást azokra, akik a nárcisz másik oldalán állnak.  Egy friss Eurostat felmérés…..
BenőBá 2011.03.09 18:29:40
@bbjnick: Nyugi, nem érdemes felhúzni magad. Te is a 64%-ba akarsz tartozni?
ProgBlog Értéktelen évek 2011.02.08 08:37:00
 Tisztelt Miniszterelnök úr! Túlzás lenne azt állítanom, hogy életem jobbra fordulásának bejelentését vártam az Ön tegnapi beszédétől, de arra nem gondoltam, hogy épp azokban az órákban, amikor Ön nyomja a sódert a semmiről, kapom éppen kézhez az új…..
Mezei Balázs vallásfilozófus, az ELTE BTK oktatója, a PPKE BTK Filozófiai Intézetének igazgatója, az MTA doktora arról, hogy létezik-e „Heller-network", a továbbélő kádári struktúrákról, mammutpályázatokról, a Filozófiai Kutatóintézet körüli botrányról, a…..
BenőBá 2011.01.26 10:52:39
@amergin: Nyugi, ez az egész nem filozófus-ellenes kampány. Pár emberrel van gond, akik egyrészt nagy hangon fasiztáznak meg diktatúráznak. Másrészt pedig kiderült, hogy aránytalan nagy hasznot húztak az előző, még ezek szerint demokratikus rendszerben, amit liberális demokráciának neveznek, és aminek bizony-bizony vége van. A haszon itt nem ft-ban mérhető, hanem hatalomban és befolyásban.

Két lehetőségük lett volna. Vagy nem fasiztáztak és diktatúráztak volna, vagy nem húztak volna aránytalan hasznot.

Ha nem fasisztáznak, nem piszkálták volna őket, ha nem húztak volna hasznot, nem piszkálhatták volna őket.

Így nyilván pár ember ebből az érintett körből nagyon pórul járt, mert pl. eszébe sem jutott volna fasisztázni, mert nem is biztos, hogy úgy gondolja, és ráadásul nem is nagyon van ideje rá, mert elbíbelődik ő mondjuk Platónnal vagy a skolasztikusokkal.

Tudod, ha már belehugyozik valaki a medencébe, akkor azt mégse a dobogóról tegye, mert akkor bizony elvezeti az úszómester, és ezen nincs is mit csodálkozni.

Külöben nehézségeidet megértem, de Magyarországon az emberek legtöbbjének nehézségei vannak. A filozófusok ráadásul előnyben vannak nehézségeik megoldásának lehetőségeit illetően. Elég csak arra gondolni, hogy Thálész milyen csinos summát szedett össze, amikor megjósolta az elkövetkező kedvezőtlen időjárást, és ezen tudása alapján a jó időben bagóért felvásárolt termést a rossz időben általa meghatározott igen magas áron tudta értékesíteni.
BenőBá 2011.01.26 11:08:52
@világoság: Úgyúgy, sok sikert és tegyétek amit tennetek kell.
BenőBá 2011.01.28 22:36:14
@HaKohen: Ennek semmi értelme sincs. Olvassatok Kantot, Heideggert. Ettől kezdve ezek a provinciális alakok, meg hogy ki lukácsista (különben az ki is?), teljesen felesleges tényezők és kérdések lesznek. Ha filozófiával foglalkozunk, akkor foglalkozzunk is azzal, ne pedig a senkiháziak kategóriázásával töltsük az időnket.
Arra, hogy miért környezetpusztító, valamint élelmiszertermelés- és biodiverzitás-ellenes rendszer a bioetanol gyártási folyamata és használata, számos érvet fel tudnék sorolni. Most viszont megpróbáltam utánaérdeklődni, hogy vajon mi a jó benne? Nem a bioetanol-gyárak…..
BenőBá 2011.01.25 20:04:06
@nagyfeszültség: Ja, és az olaj biznisz háttere az tiszta.
Arabok, oroszok, olajtőzsde, ezek kifejetten transzparens dolgok.
 Hajtási: Gépjárművezetői engedély. A szlengben: jogsi. (Magyar eredetű szó, északnyugati nyelvjárás.)   Ez a szó valami zseniális a maga egyszerűségében. Bár talán többször találkozunk vele az origami könyvekben, Szlovákia magyar lakta területein, a jogsi…..
A beszéd arról szólt, hogy idehaza úgy adja el a Strasbourgban kötött kompromisszumot, mintha valójában semmiféle engedményt nem tett volna. Mert Orbán itthon nem bölcsnek, hanem erősnek akar látszani. (Fotó: Index) Ahogyan az várható volt, tegnap az Európai Parlamentben a…..
BenőBá 2011.01.20 11:05:12
@Ting Fu doktor: A németek gondolom a hátuk közepére nem kívánják, hogy most a médiatörvényükkel kelljen bíbelődni. Ráadásul egy ilyen kis koszos balkáni ország hisztije miatt.
Sokan érzik úgy, hogy elítélik a médiatörvényt és a Fidesz más intézkedéseit, de a bukott baloldali elitet is. Minél többen lesznek azok, akik így gondolkodnak,  annál előbb jelenik majd meg egy olyan politikai erő, mely őket kívánja megszólítani. (Fotó: Huszti…..
BenőBá 2011.01.17 11:23:01
@Gerzsonka: Valószínűleg félreértettél. Pontosabban fogalmazva: Nem látom sok esélyét annak, hogy az elkövetkező pár évben megjelenjen a tuti harmadik erő, aki majd mindent faszán, demokratikusan mindent elintéz, és a haza fényre derül.

Sokkal inkább annak van realitása, hogy a komcsikra, fideszre vagy az otthonmaradásra szavazhatsz majd 3 év múlva.

Természetesen senki nincs bolsevik kormányzásra feljogosítva.
BenőBá 2011.01.18 14:14:09
@Kotkodus: Pont így voltam a komcsikkal: Feltörlik velük a padlót, lesz idejük megváltozni. Na most igaz, csak egy év telt el, de rosszabbak, mint voltak.
  Sosem értettem, hogy aki tud zongorázni, az miért vág olyan fejet, mint akinek nagyon huncut dolgot művelnek a bögyörőjével. Azt sem értettem soha, hogy attól, ha valaki baloldali, miért kódolja mindjárt nácinak az akármilyen jobboldalit. Amint a mellékelt példák…..
    Ha megszoktuk, hogy oda a szólásszabadságunk, akkor kezdhetünk barátkozni a gondolattal, hogy irredenták lettünk. Megint, újra. Papírunk ugyan még nincs, de szőnyegünk már van róla. Bizony: EU-elnöklésünk idejére készült egy 202 négyzetméteres szőnyeg, rajta…..
BenőBá 2011.01.13 23:40:25
@Fullánkos Algol: Tudom, Ranschburgher Jenőt, Heller Ágnest, és az általad javasolt gondolkodók elképzeléseit kellett volna elsajátítanom. Sajnos Kanton, Hegelen és Martin Heideggeren nőttem fel, és lett belőlem egy rendes pápista ember.
BenőBá 2011.01.13 23:56:47
@Fullánkos Algol: Kedves Barátom, akkor nem értem, mért kell neked itt hozzászólásokat prezentálnod. Amiről itt szó van, az komoly dolog, akkor inkább menjél át valami ezoterikus blogra, és ott osszad az észt. Csáó.
BenőBá 2011.01.14 12:42:19
@Iustizmord: Látom, Te is megkaptad a kellő kultúrális kiképzést:)
  Újabb légiók a láthatáron a médiatörvény csörtében. A Greenpeace hazai lerakata „szűken vett szakmai szempontok” alapján arra jutott, hogy a médiatörvény a környezetvédelemre is súlyosan káros hatással van. A környezetvédelemnek szabad sajtóra van…..
Ha a magyar gazdaság úgy fog teljesíteni, ahogyan azt Orbán és Matolcsy ígérik, ők, valamint az egész ország kétszeresen is megdicsőül. Ám ha mégsem leszünk sikeresek, az európai fősodorral való szembefordulásunkat is kétszeresen fogják büntetni. (Fotó: MTI) Nagyon sok…..
BenőBá 2011.01.13 10:40:12
@orient: Bocs, de csak azért van jó hírük, mert végrehajtják amit mondanak nekik. És csak addig van jó hírük. Tekintélyük nekik is zéró. Különben nem ilyen szempontból céloztam Romániára.
Arra céloztam, hogy kb 20 éve egy nyugatias felzárkózás a célja az országnak. Ez nem sikerült, sőt az utóbbi években távolodtunk is. Így a veszetség, ami érhet, az a további távolodás, és így közvetve közeledés egy balkáni életminőség felé. Ami nem csak Románia, hanem Szerbia is lehet mondjuk.
„Úgy kezdődött a baj” – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, majd így folytatta: „Lassacskán a miniszterelnök, ahelyett, hogy a miniszterekre hagyta volna a munkát, egy miniszterelnök-helyettessel koordináltatta volna a munkájukat,…..
Két lényeges dolgot előre leszögeznék:Egyáltalán nem vagyok egy harcias környezetvédő. Néha kifejezetten idegesít, hogy a természetért aggódók gyakorlatilag mindenhol megjelennek, ahol megneszelik, hogy valami épülni fog. (Erőmű, autópálya, híd, kerti wc, sarki gyros-os,…..