Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Terpi

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „Attól nem fogja elveszíteni valaki a férfiasságát vagy az erejét, ha megnyílik nekem, megbízik bennem és elmondja, hogy mi nyomasztja” – Posztolónk pasija nem érzi magát testileg elég férfiasnak, így felvett pár irritáló szokást. A barátnő így viszont egy olyan kelléknek…..
Azt tudtam, hogy kemény lesz és megszenvedjük a felújítás minden mozzanatát, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy mikor vége lesz, a fellélegezés és az öröm helyett, a csalódottság és a kétségbeesés lesz rajtunk úrrá… Pedig milyen szépen elterveztük: lesz új konyhabútor, csempe, járólap, szép…..
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
Tisztelt Szerkesztőség! Megörültem az oldalnak, amikor rátaláltam. 1969-ben születtem, anyám egyedül nevelt hármunkat. Volt, hogy éheztünk, fáztunk, nagyon még ruhánk se volt, és emlékszem, hogy anyám kivágta a cipőnk orrát, ha kinőttük, hogy legyen mit a lábunkra húzni, és a tesómmal ha nem volt…..
Aki szeretett volna mostanában bármilyen szakmunkát elvégeztetni a ház körül, az biztosan tele van ilyen történettel. Aki meg nem, az sok ilyet hallott. Szobafestő ígérgetés lvl egymillió, hónapok óta a kanapén alvó, mégis igen kitartó lakástulajdonossal. Történetem egy budapesti, mindössze 42…..
Terpi 2019.08.13 14:06:50
@mi szél hozott?: Ez nem visszaélés volt! Csak józan paraszti ész. Mérni nem tudott, állandóan gombás anyagot hozott, amit kb vagy ötször kellett kicserélni, mert mint kiderült ő épületfát vett a konyhabútoromhoz, aztán otthon szárogatta, de nem jött össze, stb. Amúgy nem értem ezt a hozzáállást. Megrendeltem, kifizettem, azt akarom érte, amit megbeszéltünk. Ha nem azt csinálja, az ún mesterek él nincs következménye???? Ez egy szerződés, ami mindkét félre ró kötelezettségeket. Én a rámesőt teljesìtettem. Ha ő nem, viselje a következményeit. ( Na ja, nem beszélve arról, hogy fel is jelenthettem volna, miután néptáncos ként, ne hirdesse magát asztalosnak. ) még kötbért is fizettettem vele.
Terpi 2019.08.13 14:17:58
@mi szél hozott?: Én még nem találkoztam olyan mesterrel, aki legalább előleget ne kért volna. Na erről is kell papìrt ìrni, de nem csak annyit, hogy átadtam ennyit és ennyit, hanem erre és arra, ilyen és ilyen határidejű teljesìtésre. Ha nem, akkor ezek, és ezek a következmények.
Terpi 2019.08.13 14:46:27
@mi szél hozott?: Mondtam, váltó. Ott nincs kecmec. Ennyivel, és ennyivel tartozik, mert ugye átvette az előleget. Viszem a házát is. Aki meg nem ìr alá tisztességes megbìzást, azzal nincs mit tárgyalni. Inkább várok egy normálisra, aki határidőre megcsinálja amit vállal. Az ügyvédnő esete nem hivatkozási alap ne haragudj, számtalan bìró ismerősöm házát is vitte végrehajtó devizahitel miatt. ( Hozzáteszem, én nem sajnálom, és sajnáltam őket egy percet se.)
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
       Hogyan dolgoztad fel a tényt, hogy nem tudsz ugyanúgy részt venni a különböző programokon (pl. csapatsportokban), mint a kortársaid? Ez leginkább kiskoromban bántott. Amikor a testnevelés órákon ültem a padon és a többieket néztem futás közben, gyakran elgondolkoztam azon, hogy “Miért…..
Terpi 2019.06.04 14:34:08
@élhetetlen: Ez nettó hülyeség! Nem a tènyek, hanem az állapot nyilvánvaló, hogy nem boldog. Valószìnűleg sosem lesz párkapcsolata pl, nem választhat magának olyan szakmát, amit igazán szeretne, a lehetőségei igencsak korlátozottak. Tehát ha azt nyilatkozta, hogy a körülményekhez képest vagyok boldog, vagy a körülményekhez képest igyekszem boldog lenni, az mindjárt más, mint ez a nagyközönségnek előadott műmájer duma.
Terpi 2019.06.04 14:53:17
@élhetetlen: Ez azèrt egy egészen más eset ugye, mert ahogy ìrtam, a cikkből nem derül ki, hogy milyen fokban mozgáskorlátozott. A te példádnál maradva, 2 bot használata egész más, mint mondjuk deréktól lefelé bènának lenni. Nem tértèl ki rá, de valószínűnek tartom, hogy akiket te hoztál fel példának, fiatalon, még " kèt bottal" ismerkedtek meg, majd úgy alakult, ahogy. Azèrt ez más szitu, mint egész életemben kerekesszékben lenni. Èn nem vitatom, hogy közöttük is szövődhetnek boldog párkapcsolatok, lehetnek boldogok is, de a cikkben pl arról van szó, hogy az illető elengedte ezt a témát, holott korábban nagyon rá volt kattanva. Nos ezek alapján nem hiszem, hogy boldog, konkrètan ő. Ès nem hiszem azt sem, hogy elengedte a témát, mint ahogy egy kövèr ember sem engedi el azt a témát, hogy ő kövér, maximum ezt hazudja a kūlvilágnak.
Terpi 2019.06.04 15:41:55
@élhetetlen: Mondjuk informatikus persze, vagy ülőmunka oké, már ahol van akadálymentesìtès. De ne mond már, hogy nem akadályozza a pályaválasztásban??? Nyilván CSAK olyat választhat eleve, ahol ezt a fogyatékosságot tolerálják. A boldogság kérdésben pedig nem a szexre helyeztem én a hangsúlyt, mert ha már egymásba szerettek, valahogy megoldják. De az nettó önámìtás itt is, hogy eleve nem korlátozottak a lehetőségei.
Menyét barátunk belefullad a füstbe amit a földszinti szomszéd összegrillez. Ha hátralépünk egyet, akkor teljességgel érthető a gondja, hiszen én is csak a sonkát szeretem füstölten, nem a lakást. Kedves Házmestermedve! A következőkkel kapcsolatosan szeretnék információt Öntől:Egy 120 lakásos…..
Egy olyan Magyarországban élünk, ahol a kormány pontosan eltervezve szít feszültséget a nép között. Miért? Mert a megosztottság nekik kedvez. A társadalom pedig készségesen ráharap a csontokra, de közben látnunk kell azt is, hogy nem azok a folyamatosan megtévesztett, kisemmizett és tudatlanul…..
Terpi 2017.07.22 20:34:58
@nemecsekerno_007: Az egyetemisták nem egészen igaz, mert általában vagy dolgoznak mellette, tehát adóznak, vagy a szüleik adózott jövedelméből tanulnak. Nem egészen paralell a nyugdíjasok helyzetével. Mindenesetre, úgy gondolom hosszútávon tarthatatlan, hogy a nyugdíjasok ne adózzanak, vagy legalábbis kedvezményeket ne vonjanak el tőlük. Az más kérdés, hogy ezt egyetlen párt sem mostanában fogja meglépni, csak ha már tényleg kénytelen lesz. Attól még abszurdnak gondolom, hogy a pártok által a nyugdíjasoknak tett ígéretek, tulajdonképpen az én bőrömre megy, valószínűleg nekem ez egyáltalán nem lesz jó, és egy már hanyatlóban lévő, eltartott nemzedék szavaz arról a jövőről, amit majd én "teremtek meg" neki, amúgy az én káromra. Ez persze nem a nyugdíjasok hibája ( mármint a rendszer), de attól még így van.
Terpi 2017.07.22 20:49:47
@6.Lenin: Szánalmas vagy, gondolom
te a hulladék kategóriába tartozol. Én már nem
abba tartozom, és nem is fogok. A szüleim, akik amúgy nyugdíjasok megteremtették maguknak az anyagi bázist, hogy ne a nyugdíjtól függjenek, ja és nem Rocefellerek voltak, egyszerű gyári munkások. Ja igen. Én is magamnak. Így a 40-es éveim elején, már meg van erre az anyagi bázisom. Csak egy hülye bízza magát az államra, meg az olyan szánalmas csórók mint te. Pedig az élet mindenkinek tiszta lappal indít, és nem tudom sajnálni a magadfajta nyavajgó balféket.
Terpi 2017.07.22 21:12:12
@6.Lenin: Te mégis miből gondolod, hogy kire szavaztam? Attól még a tény tény marad. Titeket MI tartunk el, és mégis ti is szavazhattok rólunk! Nonszensz! Már egyszer azt is leírtam, hogy ez nem a nyugdíjasok hibája, hanem a rendszeré, de attól még tény.
A lakcím nélküliség és a lakcímbejelentésből adódó nehézségek a lakhatási válság egyik  egyre jobban látható, százezrek életét megkeserítő következménye. Az, hogy valaki nem tud bejelentkezni oda, ahol lakik, nagyon súlyos következményekkel járhat arra, hogy mennyire tud élni állampolgári jogaival…..
A társkeresésben kevés olyan pont van, ami meghatározóbb tud lenni, mint a magasság! Ez ráadásul a társadalmi elvárásoknak köszönhető. Hiszen a már a mesékben azt kapják a lányok, hogy a jött a magas herceg a fehér lovon, majd ahogy telnek-múlnak az évek ezt a marhaságot támasztják alá. Pedig jó…..