Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Háttér Társaság

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Háttér Társaság tagjaiként, munkatársaiként és önkénteseiként 2017-ben is sokat dolgoztunk azért, hogy felhívjuk a szakmai és politikai közvélemény, valamint a tágabb társadalom figyelmét az LMBTQI emberek problémáira; hogy működtessük és fejlesszük az LMBTQI embereket segítő szolgáltatásainkat;…..
Sok kérdést kapunk tőletek az óvszerhasználattal kapcsolatban is. Most tisztázzuk a legkényesebb kérdéseket is!..
Az elmúlt tíz évben számos azonos nemű pár, illetve LMBTQI ember vállalt gyermeket Magyarországon. A Háttér Jogsegélyszolgálatához rendszeresen érkeznek kérdések gyermekvállalást tervezőktől vagy jelenleg gyermeket nevelő személyektől, pároktól, minden hónap első szerdáján pedig Szülői szerdákat…..
Már az első Budapest Pride-on (Meleg Büszkeség Napja) is ott voltunk! Egy amerikai aktivista barátunk, Douglas Conrad készített felvételt is róla, amit a felvonulás huszadik évfordulóján be is mutattunk. Kattintsatok, ha lemaradtatok róla!..
Nemzetközileg már hagyománya van az LMBTQI embereknek szóló reklámoknak. A "pink marketing" sokszor kifejezetten a magas iskolai végzettségű, középosztálybeli nőket és férfiakat célozza, ennek Amerikában évtizedes gyakorlatai épültek ki.  ..
Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke nemrég hivatalos bocsánatkérő beszédet mondott a kanadai parlamentben. A történelmi jelentőségű felszólalás során bocsánatot kért az LMBTQI emberek üldöztetéséért, meggyilkolásáért, megszégyenítéséért, hátrányos megkülönböztetéséért, amit az ország valaha…..
Háttér blog "Transznemű vagyok" 2017.12.04 11:01:46
Nézzétek meg a 15 éves, Norvégiában élő Emma videóját a saját comingoutjáról - a történetből az is kiderül, hogy nyolcéves kora körül fogalmazódott meg benne először, hogy transznemű...
Előbújnál, de félsz a környezeted reakcióitól? Tartasz tőle, hogy esetleg kitagadnak, nyilvánosan megszégyenítenek? Kerülj tisztába a jogaiddal, állj ki magadért! További kérdések esetén Jogsegélyszolgálatunkhoz is fordulhatsz a jogsegely@hatter.hu email címen, homofób vagy transzfób támadás esetén…..
Egyetértetek a felsorolással? A Billboard összeállításában 18 olyan művész szerepel, akik sokat kísérletezek a karrierjük során a külsejükkel, maszkulin és feminin stílusjegyek keverésével...
Nemrég a National Geographic magazin egy teljes számot szentelt a társadalmi nemek témájának. A magyar kiadásban kollégánk, Dombos Tamás is nyilatkozott, a magazin címlapjára pedig egy transznemű kislányt került. ..
Magyarország ugyan HIV szempontból az alacsonyon fertőzött országok közé tartozik, az újonnan kiszűrt HIV-fertőzöttek száma azonban évről évre nő, és kifejezetten alacsony a HIV-szűrésen résztvevők száma...
Számos kérdést kapunk tőletek, amiben gyerekvállalásról, hátrányos megkülönböztetésről, HIV-fertőzéssel kapcsolatban kérdeztek. Összegyűjtöttünk párat ezek közül, és most meg is válaszoljuk őket!  ..
Bár nem hiszünk az általánosításban, de a humorban mindenképp:) Egy Ally Hills nevű vlogger videót készített arról, honnan ismerhetjük fel, ha valaki leszbikus. Azt persze Ally is vallja, hogy valójában nincsen válasz arra a kérdésre, honnan lehet tudni, ha valaki leszbikus, viszont összeszedte a…..
Országszerte végzünk HIV-szűréseket szórakozóhelyeken. Ezeken az alkalmakon rengeteg kérdés merül fel a HIV-fertőzéssel kapcsolatban, ezért most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a vírus terjedéséről, valamint a legfrissebb szűrőhely-listát is ebben a posztban találhatod...
Egy teljesen új jelenség nőtte ki az elmúlt években a YouTube-on. Olyan meghatározó egyéniségek csatornáira iratkoztak fel milliók, akik a teljes ismeretlenségből kezdtek el vlogolni. A sminkes világban kifejezetten feltűnő, hogy rengeteg LMBTQI személyiség feltűnt, óriási követőtábort felépítve…..
Ma van az interszexuális emberek világnapja. Kik is azok az interszexuálisok? A kromoszómáikat, elsődleges és/vagy másodlagos nemi szerveiket tekintve férfiként vagy nőként egyértelműen nem meghatározható személyek...
  “Bármi lehet belőle?”-ezt a kérdést tesszük fel a Háttér tavaly megjelent kiadványának borítóján. A kutatási jelentés a hazai LMBTQI emberek tapasztalataira építkezve tesz javaslatokat a munkahelyi hátrányos megkülönböztetés felszámolására. Olyan hagyományosan heteronormatív terekbe is…..
You are ready to ‘come out’ but you are not sure what’s the first step or what might be the consequences? You kissed someone of the same sex and you question your sexual orientation? You question your gender identity? You would like to speak to someone? In Hungary today, a private therapy session…..
Előbújnál, de nem tudod, hogyan csináld, és tartasz a következményektől? Csókolóztál egy azonos nemű személlyel, és bizonytalan vagy a szexuális irányultságodban? Bizonytalannak érzed a nemi identitásodat?  Jó lenne megbeszélni valakivel a kérdéseidet? Egy terápiás ülés ma Magyarországon 12 ezer…..