Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Calwer

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Takarodjon ez a morális államcsőd minél előbb, és lapuljon meg valami sivatagi országban.” – Ki, mikor és kiről írhatta ezt? 2006 vagy 2012, Gyurcsány vagy Schmitt?   Kíváncsiságból összegyűjtöttük és táblázatba foglaltuk néhány vezető…..
  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!   Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek…..
Calwer 2012.03.23 16:49:07
Kifejezetten élvezetes cikk volt. Nem jó cikk, sőt meglehetősen buta cikk, de talán épp ezért élvezetes: egyfelől csak úgy adja a magas labdákat, másfelől pedig nagyon jól bemutatja, hogy a jobboldal egy része hogyan gondolkozik a balról, illetve általában véve: hogyan gondolkozik. Maradjunk annyiban, hogy szerintem legalábbis furán. De legalább most már tudjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki jó jobboldali legyen: lássa és értse világosan, hogy mi a baj ezzel a cikkel.

Csak néhány pontra, egyszerűen muszáj.

"Hagyjátok abba az (ál)civil faszkodást!"
Akkor jöjjön a ziccer: ez a Bayer Zsoltinak és a Békemenetnek szól? Vagy Fritz Tamásnak? Vagy annak a Schmitt Pálnak, aki 2002-ben a civilek jelöltjeként indult Budapesten? Esetleg a polgári köröknek?
Na de segítek: ma nincs baloldalon olyan párt, amelyik úgy igazán vállalható lenne. Egyébként jobboldalon sincs, de ez már legyen a ti problémátok. Ha pedig egy baloldali azt akarja, hogy legyen, akkor arra megy, amerre lehet. Most erre lehet. Egy új párthoz pénz, paripa, s fegyver kell. Talán majd az is meglesz. De remélem nem az a bajotok, hogy a ballibek nem állnak be tömegesen se a komcsik, se a Gyúúúrcsány, se a hippik mögé. Mert akkor meg ugye (sapka, nyuszika) az lenne a baj. Egyébként itt a lényeggel persze egyet lehet érteni: a politikához politikusok, és politikai pártok kellenek. Ne féljetek, előbb-utóbb az is meglesz. Ezt a dolgot ránk bízhatjátok.

"Legyetek liberálisok: fogadjátok el mások véleményét."
Az nem baj, ha nem értitek a liberalizmust, nem a ti dolgotok, de ha már így áll a dolog, akkor talán nem kellene megpróbálni épp a liberálisokat kioktatni a dologról. Ti se szoktátok szeretni, ha a ballibek akarják megmondani, hogy milyen a tisztességes konzervativizmus. Kérdezzétek Sólyom Lászlót, hátha rájöttök. Több szerénységet, csak hogy utaljak az ötödik pontra. Szóval a liberális az nem attól liberális, hogy minden véleményt elfogad. A dolog az úgy áll, hogy te cigányozhatsz, mi meg ezért lenácizhatunk téged. Ha nem szereted, hogy lenáciznak, akkor ne cigányozz. És ne lepődj meg, ha nem fogunk neked fórumot biztosítani arra, hogy cigányozz (sőt). Ez legyen a te dolgod, ha már. Jogod lesz hozzá, ne aggódj.

"Fogadjátok el, hogy a nép, az istenadta nép egyelőre nem osztott nektek lapot!"
Na már megint egy félelmetes ziccer. Szóval ne követeljük a szavazatok újraszámolását, ha kikapunk? Ne zárjunk le hidakat és ne verjük szét a belvárost dühünkben? Vagy ne mondjunk olyanokat, hogy a haza nem lehet ellenzékben? Vagy mire gondoltok?

"Amióta az eszünket tudjuk, nap mint nap azt halljuk, hogy jön föl a szélsőjobb – de valahogy még mindig nem ért fel."
Azért ez külön bájos, miközben épp az elmúlt években izmosodott meg egy olyan párt, amelyik a politikája sarokkövének választotta a cigányozást, nem mellesleg pedig egyenruhában masírozó bohócokból gárdát szervez (hiába, kell egy Turn- und Sportabteilung). Ha ez nem a szélsőjobb, akkor tessék mondani, mi volna az? Vagy attól kell hanyatt esni, hogy Vona Gábor tudja, hogy mit nem szabad mondania ahhoz, hogy ne oszlassák fel a pártját?

"Ne mondjátok, hogy a köztársaság halott, miközben köztársaságban élünk, akár hiszitek akár nem, még az új alkotmány szerint is"
Elárulok nektek egy titkot: egy ország nem attól köztársaság, hogy ezt odabiggyesztjük valahova az alaptörvénynek hívott alkotmányba. A köztársaságnak van egy intézményrendszere, és épp ez az az intézményrendszer, amely ugyan még áll, ez igaz, de semmi egyéb, mint üres dísz: tökéletesen ki lett üresítve. A független intézmények élén pártkatonák, az AB kiherélve, az ellenzéki és állampolgári jogosítványok megvágva. Ma a végrehajtó hatalom korlátja nem a törvény, hanem csak és kizárólag egy Orbán Viktor nevezetű úriember józan belátása. Sólyom László mondja azt, hogy "nem alkotmányos a rendszer". Nem Gyurcsány, Sólyom! Mi kell még, gyerekek, hogy észbe kapjatok?

"Még a médiatörvényt is békén hagyhatnátok, ha már eddig egy kurva szó sem igazolódott be abból, amivel másfél éve ijesztgettetek vele kapcsolatban"
És ehhez pont a mi "hisztink" kellett, meg az, hogy ez a hiszti elhallott Európa nyugati feléig is. És persze jól jött az is, hogy az AB-nek azért szerencsére még nem vették el minden jogosítványát, bár az EU nélkül persze ez se érne semmit (remélem emlékeztek még a 98%-os különadó gyönyörű történetére).

Ja, hogy ne árulkodjunk, mint ahogy Orbán tette korábban? Hát mit csináljunk, gyerekek, meséljetek! Ma Magyarországon a kormány minden olyan lehetőséget megszüntetett vagy szűkített, amelyen keresztül a végrehajtó hatalmat korlátozni vagy befolyásolni lehet. Nem lehet az AB-hez fordulni. Adóügyben egyáltalán nem, de más ügyben is szinte lehetetlen. Az új szabályok alapján rohadt nehéz népszavazást kezdeményezni, pláne sikerre vinni. A ellenzék parlamenti jogosítványai szintúgy megvágva. Mint írtam korábban: Orbán Viktor józan belátásán múlik minden. Az egyetlen szerencsénk, hogy gazdaságilag függ az ország a külföldtől. Ha ránk nem hallgat Orbán, hát hátha hallgat Barroso-ra. Ez maradt nekünk, barátaim. Nem a mi hibánk, magatoknak köszönhetitek, ezt is.
Calwer 2012.03.24 12:09:22
@CsákNorisz: "Úgy látom nekik, nektek szabad cigányozni."
Nektek is szabad cigányozni. Akkor újra: bárki cigányozhat (persze csak addig, amíg ezzel nem uszít törvénysértésre) és ezért bárkit le lehet nácizni. Ilyen ez a pop szakma. Ha én valamin felháborodok, az nem jelenti azt, hogy azt be is tiltatnám. De ugye azért felháborodni ("hisztizni") még szabad? Én egyébként nem szoktam cigányozni, Orbán Viktorral semmi egyéb bajom nincs, minthogy nem tud kormányozni, a varanus blog pedig bekaphatja.

"ezért van Gárda és hozz hasonló szervezetek, amelyek ha akarod, ha nem tudomásul venni ÖNVÉDELMI szervezetek"
Ahhoz nem kell árpádsávost lobogtatni, meg fekete-fehér egyenruhában masírozni. Aztán meg vannak lepődve, ha lefotózzák őket, aztán a kép megjelenik egy nyugati lapban, hogy jé, ezek olyanok, mint a nácik. Pláne nem kell olyan javaslatokat tenni, hogy zárjuk a cigányokat gettóba (bocsánat, közrendvédelmi telepekre). Ahhoz be kell lépni a polgárőrségbe. Abban egyébként velem egyet fogsz érteni, hogy az államnak kötelessége, hogy megvédje a polgárai biztonságát (nem a magyarokat a cigányoktól, hanem bárkit a bűnözőktől). Egyébként ha jól tudom - de javíts ki, ha tévedek - a statisztikai adatok alapján a közbiztonság nem romlott az elmúlt években. Ami romlott, az az emberek biztonságérzete, mégpedig pontosan azért, mert van egy párt, amelyik arra építi a politikáját, hogy cigányozik, meg a cigányokkal riogat. Ez hívják szélsőjobbnak, ha tetszik ez a konziknak, ha nem.

"Arra, hogy ezt a választást nem csalta el senki!"
Szerintem meg azokat a választásokat se csalta el senki. Na akkor most melyik oldal az, amelyik nem tudja elfogadni és tudomásul venni, ha kikap?

"Na mert, míg ti voltatok hatalmon nem a saját retye-rutyáitok ültek az intézmények élén? Mi?"
Egyfelől jóval kevésbé volt ez jellemző (nézd csak végig a neveket, köztársasági elnök (Mádl, Sólyom), a korábbi legfőbb ügyészt a Fidesz is megszavazta, stb.), másfelől meg eleve jóval kevesebb hatalommal voltak felruházva (Médiatanács nem is volt, de a Handó féle pozíciónak se épp ilyen volt a fekvése), és rövidebb időre voltak kinevezve ezek az emberek.

"Ki a faszom az a Sólyom? Csak nem az a töketlen, akit megszívattak a szlovákok Komáromnál? Ő neked tekintély?"
Ha alkotmányosságról van szó, akkor ha valaki, hát épp ő tekintély. Ráadásul aligha vádolható azzal, hogy ballib lenne. Remélem tisztában vagy vele, hogyha Orbán viktor holnap rosszat álmodik, és úgy dönt, hogy mindenkire 99 százalékos adót vet ki, tíz évre visszamenőleg, aki a neten CsákNorisz néven kommentel, akkor ezt ma megteheti. Úgy teheti meg, hogy nincs olyan fórum Magyarországon, ahol ezt az őrültséget el lehetne kaszálni. Szerintem ez rendben van így? Szerinted ilyen egy alkotmányos jogállam? Az alkotmány egyik legfontosabb szerepe, hogy védje az egyén szabadságát a hatalommal, vagy bárki mással szemben. Ma ezt a funkcióját az alkotmány ezen a téren nem tölti be.

"Csak hisztiztetek, ok nélkül! Meg az Eu is! Nyitott kapukat döngettetek!"
Ha ok nélküli a hiszti, akkor miért kaszálta el az AB a médiatörvény nagy részét, például azokat a passzusokat, amik az újságok és a net szabályozására vonatkozott? És ne mondjad, hogy lám, tehát működik a fékek és ellensúlyok rendszere. Orbánék megtehetnék, hogy átírják az alkotmányt, és az eredeti passzusokat újra elfogadják, mint ahogy volt hozzá képük, hogy ezt tegyék a különadó ügyében. Csak hát épp a "hiszti" az, ami miatt ezt nem merik megtenni.

"tényleg a hazátokról lenne szó és nem arról, hogy kampányoljatok a saját hatalmi pozíciótokért"
Csak hát a kettő sajnos vagy sem: egybeesik. Ha nem az európai normáknak megfelelő irányba viszik az országot, ha a kormány gátak nélküli túlhatalmat épít ki, az se az országnak nem jó, se az ellenzéknek, se az ország polgárainak. Ez kizárólag a Fidesznek jó. Az nehogy már a ballib felelőssége legyen, hogy Orbán úgy kormányoz, hogy az kiveri a biztosítékot Európában. Ne tessék így kormányozni, akkor aztán rohangálhatnának a ballibek árulkodni, semmire nem mennének vele.
Ha olyan köztársasági elnöke lenne az országnak – nem is lenne példátlan, az előző például biztosan ilyen volt -, akit a haza sorsa jobban érdekel, mint megválasztóinak vélt vagy valós politikai érdeke, akkor az újévi beszédében nem a kitartásról, a jó irány…..
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
Calwer 2011.12.24 10:06:29
"Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös"
Dehogy közös. Hagyjuk ezt az "egyet ide, egyet oda"-politológiát, mintha bizony ezzel össze lehetne mosni a különböző oldalak felelősségét, illetve tetteinek súlyát. Van ugyan hasonlóság, de épp csak a felszínen.

Amit a Fidesz csinált 2007-ben, az lényegében önbíráskodás volt. Úgy döntöttek, hogy szerintük jogszerűtlen a rendőrségi kordon, és ahelyett, hogy mint az egy jogállamban szokás, jogi úton szereztek volna érvényt a jognak, odamentek és önhatalmúlag elbontották azt, holott erre semmifajta joguk nem volt. Nyilvánvalóan arra játszottak, hogy mivel ők képviselők, ezért a rendőrség majd nem mer fellépni ellenük (holott az lett volna a dolga, még akkor is, ha esetleg később bebizonyosodik, hogy a kordon valóban jogszerűtlen). Jól megmutatkozott már ebben a történetben, hogy a Fidesz mennyire nem érti a jogállamot. Ők úgy gondolkodnak, hogy ha valami szerintük helyes, akkor azt akár erővel is meg lehet tenni, nem számítanak ezek az ügyes-bajos jogi dolgok, rendes magyar ember nem is ad sokat ezekre a liberális hülyeségekre. Ezt képviselték akkor, és most ennek a szellemében kormányoznak, és verik szét, üresítik ki a nyugati világ parlamentáris demokráciáira egyébként jellemző (a forradalmi akaratnak feleslegesen gátat vető) intézményrendszert. Ezért volt felháborító az, amit ők 2007-ben tettek.

Ami tegnap történt, az egy sima, a zöldekre egyébként jellemző "odaláncolós" akció volt, csak most nem a Tubes fáihoz láncolták magukat, hanem az Országgyűlés bejáratához. Lehet persze mondani, hogy egy képviselő az ne odakinn bohóckodjon, hanem menjen be az Országgyűlésbe, és mondja el ott a véleményét. Csak hát épp erről szólt ez a kis performansz: hogy ez az, aminek a lehetőségét szűkíteni fogja most a többség, lényegében üres formalitássá változtatva a parlamenti működést. Kb. ez az, amit egy amúgy is gyenge, a jogaiban egyre inkább korlátozott ellenzék tenni tud: patáriát csap, és reméli, hogy annak a hangja minél messzebbre elér.
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
Calwer 2011.04.16 13:25:34
@szbi: Tehát az intézkedés célja olyan bírák eltávolítása, akiknek a bírói karban való jelenléte a hatalom szerint káros?
Calwer 2011.04.16 13:43:20
@szbi: Pedig nyugodtan kimondhatjuk: az intézkedés célja olyan bírák eltávolítása, akiknek a bírói karban való jelenléte a hatalom szerint káros. Valaki szerint az rendben van, ha a hatalom a szerinte káros elemektől megszabadul. És vannak olyanok is, akik szerint ez nincs rendben.
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
Calwer 2011.03.15 10:14:20
@BISMARCK: Az MSZP 1.221.523, az LMP pedig 471.305 magyar választót képvisel. Nem kell őket szeretni, de - feltéve, hogy valaki demokrata - ezt tiszteletben kell tartani.

Bár ez a megjegyzés önmagában is árulkodó: "az LMP-ről nem lehet tudni, hogy pontosan kik is ők."
Kik lennének? Azon múlik ez, hogy hogyan viszonyulnak a jobboldal Szent Ügyéhez? Ismétlem: ők 471.305 magyar választópolgár akaratát képviselik. A nép a vonatkoztatási pont és nem a jobboldal Szent Ügy. Egy demokrata ezt érti.
Calwer 2011.03.15 10:33:38
@BISMARCK: De elnézést, ha netán majd félmillió választó olyan értékeket akar képviseltetve látni általuk, mint amiket az SZDSZ képviselt, akkor miért ne kellene velük - persze csak a mögöttük álló választók számával arányosan - foglalkozni? Vagy lehet olyat mondani, hogy bizonyos emberek politikai véleménye egyáltalán nem számít, ha épp olyan értékeken alapszik, amelyek számunkra valamiért elfogadhatatlanok? És mi van akkor, ha ad abszurdum többséget szerezne egy ilyen értékeket képviselő párt? Akkor a választások eredményével sem kellene foglalkozni?
Calwer 2011.03.15 10:41:47
@BISMARCK: OK.
Fogarasi-havasok: Magyarország ezeréves határa  A kettős álllampolgárság immár kipipálva. Sokan kérdezhetik: miért kapnának választójogot is a külhoni kettős állampolgár magyarok? Én inkább megfordítanám a kérdést: miért NE kapnának választójogot, ha már magyar…..
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
Calwer 2011.01.04 19:09:50
"Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása"
A diktatúra építése nem a szándékokon múlik, hanem azon a politikai hozzáálláson és demokráciafelfogáson, amely a kormányt jellemzi (a pokolba vivő út...). És hogy ezekkel baj van, sőt súlyos baj, azt világosan mutatja mindaz, ami az elmúlt egy évben történt Magyarországon.
Egy ilyen médiatörvény egészséges demokratikus gondolkodással megáldott emberek fejében nem születhet meg, mert pontosan értik, hogy csak az a jó szabályozás, amivel még elméletileg sem lehet visszaélni. Már a NYENYI kötelező kifüggesztéséről hozott rendelet után világos kellett, hogy legyen, hogy a hatalmon lévők egész egyszerűen nem úgy gondolkoznak (és újra mondom: ehhez képest teljesen mindegy, hogy mik a szándékaik), ahogy az a világ nyugati felének demokráciáiban normális lenne. Ugyanez mutatkozott meg az AB jogkörének szűkítésekor, egyetlen jogállam iránt elkötelezett embernek sem kell magyarázni, hogy a visszamenőleges jogalkotás agyrém, ahogy az is agyrém, mikor egy kormány nem normatív módon törvénykezik, hanem folyamatosan a pillanatnyi érdekeihez szabja a rendszert, nem törődve a következményekkel. Ugyanilyen elképesztő manőver volt az, ahogy a nyugdíjkasszákban összegyűlt magánvagyont állami tulajdonba vették - elképesztő cinizmussal ("egy konzervatív kormány nem államosít" - így is van, ez a kormány viszont államosított).

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy akik még mindig mentegetik ezt a kormányt (vagy legalábbis nem illetik éles kritikával és elutasítással a tevékenységét), azoknak vajon milyen lenne egy olyan intézkedés, aminél elgondolkoznának arról, hogy állj, ne tovább, itt és most már fel kell emelniük a szavukat, mert azt már ők is a jogállami berendezkedés elfogadhatatlan szétdúlásának tekintenék. Elképzelhető egyáltalán ilyen? Vagy amíg de jure nem korlátozzák a titkos és szabad választásokat, addig tényleg bármit meg lehet tenni? Csak ne felejtsük el, hogy ha így gondolkozunk, akkor csak akkor fogunk tiltakozni, amikor már nem lesz értelme tiltakozni és felemelni a hangunkat. Még van.
Calwer 2011.01.04 20:24:02
@török gábor: "térjünk erre vissza 2014-ben. ha lesz szabad választás, ha lesz lehetőség a kormányváltásra, én nyertem."
Lesz lehetőség. Oroszországban is van lehetőség, meg Venezuelában is van. És akkor ennyivel már be is kell érnünk?
Ezt a törvénytervezetet úgy írták, mintha az ország többsége kutyájukkal és tévéjükkel a lakásukba zárkózva élné az életét.  Az Fidesz médiatörvény-tervezete jobb esetben fanyalgást, rosszabb esetben felháborodást váltott ki az összes, magára valamelyest adó…..
„…a farkas szőrét szokta változtatni, nem erkölcsét.” (Alvinci Péter: Magyarország Panasza, 1620)   Létre kell hoznunk a Progresszió Múzeumát, hogy a progresszió nálunk meghonosodott utópikus műfaja, a holt dolgok és az idegen szellemek ne torlaszolják el…..
Bokros Lajos és barátainak levele az egyik legkomolyabb érv a Fidesz mellett. Megszólalásuk csak arra jó, hogy hiteltelenítse a jelenlegi kormány közgazdasági ámokfutása elleni tiltakozásokat. (Fotó: mdf.hu) Tegnap Bokros Lajos és hét másik közgazdász, akik szerényen csak…..
A XX. századi gondolkodásmód számára ellentmondásnak tűnik a szentet és az inkvizíciót egy napon említeni. Nincs még egy ilyen téma, amiről ennyit írtak volna, vagy amit ennyiszer próbáltak volna tisztára mosni, mint a szent inkvizíciót. A modern mentalitás nehezen tud…..
Calwer 2010.09.06 10:49:46
@agyvihar: "Meglehetősen beképzelt figura volt ugyanis."
És? Akkor így már rendben is van a dolog?
Túl sok idő telt el, és amúgy is történelmi szükségszerűség volt a diktatúra, aminek mindenki működtetője volt - az ellenérvek nem állnak meg. Lusztrációra igenis szükség van. (Fotó: MTI archívum) A Jobbik egy lusztrációs alkotmánymódosítás segítségével azt akarja…..
Ezen a blogon tudatosan nem írok olyan politikai eseményekről, amelyek ugyan érdekelnek, és szívesen is olvasok róluk, de nem tartoznak az oldal profilját jelentő magyar politika témakörébe. Ezért nem foglalkoztam az egyébként rettentően izgalmas brit választással, és nem…..
Tegnap már megírtuk, hogy a South Park 200., jubileumi epizódjában mutogatott maciruhás Mohamed próféta kiverte a kollektív muszlim biztosítékot, mert őt aztán ábrázolni nem lehet, sehogyse. Kissé érthetetlen a dolog, hiszen nem Mohamedet mutogatták az egyébként meglehetősen…..
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
Kezdem azzal, hogy én szóltam. Igaz, nagyon (túl) későn, és az is igaz, hogy nem arra az aspektusra hívtam fel a figyelmet, amelyben végül az igazi probléma keletkezett. De hogy valami nem stimmel, az már az igazolás kézhez vételekor nyilvánvaló volt a számomra. A vasárnapi…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..