Regisztráció Blogot indítok
Adatok
powerage

0 bejegyzést írt és 330 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre befutott a hivatalos trailer az HBO Max új zászlóshajójának szánt tévésorozathoz, a Lovecraft Country-hoz. A széria elkészítésének híre szinte napra pontosan 3 éve, 2017 májusában röppent fel először, csak akkor még valószínűleg lefoglalták a vezető producer J.J. Abramst a Westworld, no meg…..
Kétféle magyar állampolgár van, az olyan aki ismeri a modern céges kultúrát és az olyan, aki nem ismeri. Például az államigazgatásba csak megkésve és csak részlegesen szivárognak be a modern céges eljárások, és a politikai megfontolások is gyakran űberelik a hatékony és rugalmas működés…..
Nem célom most a politikusokkal való élcelődés, szerintem ők is csak egy szakmát űznek, amelyben a sikerességet sok más területhez hasonlóan nem az intelligencia szintje határozza meg. A világ jelenlegi nr. 1-jára Donald Trumpra sem a kifinomult intelligencia a jellemző, azonban több más…..
Shayne Manne, az Afrikai Szingularitás Egyetem (SingularityU Africa) vezetője és a Mann Made ügynökség társalapítója szerint a Technológiai Szingularitás – az a történelmi esemény, hipotetikus jövőbeli időpont, amikor a gépi intelligencia meghaladja az emberit – a mostanában prognosztizált 2045-nél…..
Smoking Barrels Mi / Us (2019) 2019.04.12 18:00:00
Annak ellenére, hogy a Mi nem olyan kiforrott és kompakt alkotás, mint amilyen Tűnj el! volt, ki merem jelenteni, hogy ha így folytatja, akkor Jordan Peele simán korunk John Carpenterjévé vagy Wes Cravenjévé válhat...
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Nemzedékről-nemzedékre szálló, sok száz évnyi kézifűrész- és baltakezelési gyakorlat porladt feleslegessé az első láncfűrészek megjelenésekor. Viszont jelentősen megkönnyítette a favágók munkáját és kevesebb forgács ment veszendőbe, mintha fél napig baltáztak volna egy…..
powerage 2019.02.15 20:03:46
A magyar sci-fi egyetlen igaz letéteményeseiként próbálják eladni magukat, közben még mindig nem sikerült elismerniük, hogy éveken keresztül loptak, és még mindig nem sikerült megérteniük, hogy hogyan kéne itthon külföldi szerzők novelláit kiadni...
Lépten-nyomon feltámad a az örök vita az én írásaim kommentjeiben is, hogy ki a jobb? A testépítők, vagy a harcművészek? Ki a gyorsabb, erősebb, lazább, stb. Mert hát hiába van kigyúrva, mint egy kétajtós szekrény, az ő haverjának az ismerősének a mestere egy ütéssel…..
Egyre aktuálisabb lesz a kérdés, hogy ki lesz Donald Trump kihívója a 2020-as amerikai elnökválasztáson. Az elnök automatikusan elnyeri pártja támogatását, annak ellenére, hogy 2016-ban a republikánus pártelit húzta a száját, mikor Trump lett a jelöltjük. De vajon ki a legalkalmasabb demokrata…..
Az én jó ember Viktorom új politikai termékként azzal állt elő idén, hogy Magyarország 2030-ra utoléri Ausztriát. Jó vicc. Emlékeztet egy másik "jó ember" beiktatási tréfájára, aki 1933-ban azt mondta: "Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni." A német emberek megadták.…..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Ez a szerencsétlen Melania Trump képtelen bármit is jól csinálni. Folyamatosan árgus szemek figyelik minden lépését, és bizony nem kímélik, lesújtanak rá, amint bármit is tesz. Szörnyű lehet Melania Trumpnak lenni! Kemény munkája van pedig. Képviselnie kell sokféle ügyet, de mindenekelőtt az…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Amerikában már sok éve terítéken van, és minden egyes lövöldözés alkalmával újabb löketet kap a fegyvertartásról szóló vita. A második alkotmánykiegészítés („A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be…..
Június volt, s ujjongtunk: nyaralás! Összecsomagoltunk, és irány a reptér, hiszen repülni hív a magas ég! Viszonylag jól értünk ki, csekkolni nem kellett, mentünk a biztonsági ellenőrzéshez. Ilyenkor mindig eszembe jut Robert Harris Szellemíró című könyvének sokkolóan mély gondolata: "Az utazást…..
A „dühös fehér férfi” mára külön fogalommá vált az amerikai szociológiában. Gyökere a fehér kisember, főleg az alsó-középosztálybeli férfi 1960-as évek óta tartó fenyegetettség-érzete...
Mark Hamiltől eddig is megszokhattuk, hogy aktív Twitterezőként rendszeresen posztol, többek között Donald Trumppal kapcsolatban is. Pár nappal ezelőtt a Nyugat-Hollywood képviselő-testülete megszavaszta az elnök csillagának híresség sétányáról való eltávolítását. Ezzel tiltakozva az elnök nőkkel…..
Lendvai Ildikó a Népszava szombati publicistája. Figyelemre méltó írásai a vélemény-rovat második oldalán látnak napvilágot. A mai számban Egy kis könyvégetést? címmel az Orbán-kormány kulturális térhódításáról fogalmazta meg az álláspontját. Tapintatosan utalt arra, hogy nyolcvan éve, az első…..
Sokan nem tudják, hogy a Paks 2-t építő orosz állami kriptocég, a Roszatom nemcsak arról híresült el, hogy az ő létesítményük okozta minden idők harmadik legdurvább atomkatasztrófáját. Utoljára tavaly volt náluk Európában mindenütt érzékelhető, de rejtélyes üzemzavar,…..
powerage 2018.06.06 20:42:44
@LebensraumamOsten:
"Mennyi rohadt álneves fidesztroll böfög ide. A fele se valós személy, csak néhány szar bérkommentelő hazaáruló különböző profiljai."

Esetleg aloe verás hintőporral próbálkozz, ha úgy érzed, hogy nagyon csíp a pisi.
Az Y-generációt, a mai 20-30-as korosztályt nagyon gyakran címkézik, és csupa rosszat gondolnak róluk (rólunk). Van néhány olyan általános tévhit, amelyekről ma lerántom a leplet és megmutatom helyettük a tényeket...
powerage 2018.06.04 17:45:01
@hutp:
"Lehet, hogy nem értünk az excelhez (én se értek hozzá túlzottan), de 1. jelenleg nincs is szükségem rá, 2. ha kell, akkor rászánok pár napot, és MEGTANULOM. Ezt kéne megérteni ezzel a generációval kapcsolatban: nem annyira a tárgyi tudása, mint a rugalmassága az erénye. Mivel egyre inkább erre van szükség."

Túrót. Az, hogy tudod használni az Excel súgóját, meg hasonló fajsúlyú haditettek az nem erény, hanem minimális alapkövetelmény, ami nem elég semmihez. Tárgyi tudás nélkül az életben nem leszel több, mint végrehajtó, esetleg lassító ciklus a folyamatban.

Láttam én is húszas-harmincas éveiben járó felső menedzser csapatot, azok se értettek semmihez, de magabiztosan tolták és gyorsan elsajátították az éppen aktuális divatszeleket. Dolgozni nem dolgoztak, a vezetőjük konkrétan leírta, hogy ők a kreatív dolgokra koncentrálnak, rutinmunkát nem fognak csinálni. A gyárat, ahol kibontakoztak, épp most zárják be, a dream team meg megy tovább máshova, mint egy rákos daganat.

Nyilván nem minden fiatal ilyen, de ennek a cikknek az attitűdje bűzlött abból a bandából is.
Lehet fikázni a #metoo kampányt, de Budapest jobb hely lett, mint előtte volt. Erre a héten jöttem rá, amikor egy orosz (vagy ukrán) pár veszekedését látva megálltam. (A kép forrása: https://twitter.com/paulalaracroft) Nem csak én álltam meg: rajtam kívül még hárman figyelték, hogyan alakul a…..