Regisztráció Blogot indítok
Adatok
powerage

0 bejegyzést írt és 312 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző. A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem…..
Lárvaburger, molitorszendvics, kukacmuffin – lehet, hogy a nem is olyat távoli jövőben, a világ nem is egy távoli szegletében, hanem Európában mindennaposak lesznek az ehhez hasonló ételek. Az EU ugyanis nemrég engedélyezte területén az első rovaralapú élelmiszert, teret engedve az entomofágiának,…..
1979 egyik nyár eleji szombat estéjén az "Egymillió fontos hangjegy" c. zenei műsor egy egész adást szentelt a semmiből nagy hirtelenséggel felbukkant supergroup-nak, a Dinamit Együttesnek. Felcsendült az első szám, a "Tinédzser dal" és rohantam az ablakhoz, hogy az bérházunk udvarán lebzselő…..
A zene mindig része volt az életünknek. A 70-es, 80-as években még sokkal korlátozottabbak voltak a lehetőségeink mint manapság a Spotify és a YouTube korában, de azért mi is megoldottuk hogy hozzájussunk a nekünk tetsző zenékhez.Ehhez segítségünkre volt a rádió és az abban hallható könnyűzenei…..
powerage 2021.01.05 15:06:59
@Gyingizik: " De miért kellett kívülre rátekerni a két elemet 4,5 voltos elemet?? Nem volt elemtartója kisebb elemnek, se hálózati csatlakozója? "

Nem nagyon.

www.radiomuseum.hu/sokol403.html
 A fantasy műfaját a hölgyek körében kevesen vállalják be, mert ez azt is jelentené, hogy még nem nőttek ki a mesékből. De aki ezt szégyelli, az meg is érdemli. Ha nem ódzkodunk már vámpíroktól és vérfarkasoktól, akkor vajon mi kifogásunk lehetne a boszorkányokkal és a varázslókkal szemben?! Vallják…..
Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom,…..
Végre befutott a hivatalos trailer az HBO Max új zászlóshajójának szánt tévésorozathoz, a Lovecraft Country-hoz. A széria elkészítésének híre szinte napra pontosan 3 éve, 2017 májusában röppent fel először, csak akkor még valószínűleg lefoglalták a vezető producer J.J. Abramst a Westworld, no meg…..
Kétféle magyar állampolgár van, az olyan aki ismeri a modern céges kultúrát és az olyan, aki nem ismeri. Például az államigazgatásba csak megkésve és csak részlegesen szivárognak be a modern céges eljárások, és a politikai megfontolások is gyakran űberelik a hatékony és rugalmas működés…..
Nem célom most a politikusokkal való élcelődés, szerintem ők is csak egy szakmát űznek, amelyben a sikerességet sok más területhez hasonlóan nem az intelligencia szintje határozza meg. A világ jelenlegi nr. 1-jára Donald Trumpra sem a kifinomult intelligencia a jellemző, azonban több más…..
Smoking Barrels Mi / Us (2019) 2019.04.12 18:00:00
Annak ellenére, hogy a Mi nem olyan kiforrott és kompakt alkotás, mint amilyen Tűnj el! volt, ki merem jelenteni, hogy ha így folytatja, akkor Jordan Peele simán korunk John Carpenterjévé vagy Wes Cravenjévé válhat...
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Nemzedékről-nemzedékre szálló, sok száz évnyi kézifűrész- és baltakezelési gyakorlat porladt feleslegessé az első láncfűrészek megjelenésekor. Viszont jelentősen megkönnyítette a favágók munkáját és kevesebb forgács ment veszendőbe, mintha fél napig baltáztak volna egy emberesebb törzset. A…..
powerage 2019.02.15 20:03:46
A magyar sci-fi egyetlen igaz letéteményeseiként próbálják eladni magukat, közben még mindig nem sikerült elismerniük, hogy éveken keresztül loptak, és még mindig nem sikerült megérteniük, hogy hogyan kéne itthon külföldi szerzők novelláit kiadni...
Lépten-nyomon feltámad a az örök vita az én írásaim kommentjeiben is, hogy ki a jobb? A testépítők, vagy a harcművészek? Ki a gyorsabb, erősebb, lazább, stb. Mert hát hiába van kigyúrva, mint egy kétajtós szekrény, az ő haverjának az ismerősének a mestere egy ütéssel…..
Az én jó ember Viktorom új politikai termékként azzal állt elő idén, hogy Magyarország 2030-ra utoléri Ausztriát. Jó vicc. Emlékeztet egy másik "jó ember" beiktatási tréfájára, aki 1933-ban azt mondta: "Adjatok nekem tizenkét évet, és Németországra nem fogtok ráismerni." A német emberek megadták.…..
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Ez a szerencsétlen Melania Trump képtelen bármit is jól csinálni. Folyamatosan árgus szemek figyelik minden lépését, és bizony nem kímélik, lesújtanak rá, amint bármit is tesz. Szörnyű lehet Melania Trumpnak lenni! Kemény munkája van pedig. Képviselnie kell sokféle ügyet, de mindenekelőtt az…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Amerikában már sok éve terítéken van, és minden egyes lövöldözés alkalmával újabb löketet kap a fegyvertartásról szóló vita. A második alkotmánykiegészítés („A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be…..
Június volt, s ujjongtunk: nyaralás! Összecsomagoltunk, és irány a reptér, hiszen repülni hív a magas ég! Viszonylag jól értünk ki, csekkolni nem kellett, mentünk a biztonsági ellenőrzéshez. Ilyenkor mindig eszembe jut Robert Harris Szellemíró című könyvének sokkolóan mély gondolata: "Az utazást…..
A „dühös fehér férfi” mára külön fogalommá vált az amerikai szociológiában. Gyökere a fehér kisember, főleg az alsó-középosztálybeli férfi 1960-as évek óta tartó fenyegetettség-érzete...
Mark Hamiltől eddig is megszokhattuk, hogy aktív Twitterezőként rendszeresen posztol, többek között Donald Trumppal kapcsolatban is. Pár nappal ezelőtt a Nyugat-Hollywood képviselő-testülete megszavaszta az elnök csillagának híresség sétányáról való eltávolítását. Ezzel tiltakozva az elnök nőkkel…..