Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PaliP

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lenne munkám. És ráadásul abban a szakmában, amit az összes közül a legjobban szeretek, targoncásként...
PaliP 2017.02.01 11:24:38
Sajnos kifogást és pénzt nem lehet egyszerre keresni. Ha ez nem tetszik, legközelebb másik országba kell születni, de ebben én így boldogulnék az író helyében:

Elemennék a háziorvoshoz (a sokuk foglalkozásegészségügyi szakorvos is egyben), és megkérdezném, szerinte egészségileg alkalmas vagyok-e közmunkásnak. Ha azt mondja igen, a koor várható, hogy az Audi orvosa is így látja.

Esetleg rögtön el is mennék betegállományba, akkor nem kell szabadság (nem elegáns dolog, de valószínűleg kibírja az iskola két napra)

Ha nem vagyok biztos a targoncás tudásomban, elmennék akár ingyen vagy minimális bérért targoncázni egy céghez munkaidő után, hétvégenként, szünetekben, hogy gyakoroljak.
Az iskolai oktatástechnikust megkérném, vegye fel videóra, ahogy targoncázom, töltse fel a youtube-ra. Ezt elküldeném az Audihoz, hogy ha úgy látják, béna vagyok, szóljanak hogy ne is menjek.

Utána vonattal vagy telekocsival elmennék az Audihoz felvételire, ha felvesznek, utánajárnék hogy lehet visszajönni, ha nem oké.

Egy-két hónapot munkásszállón is ki lehet bírni, kevés olyan élethelyzet van, hogy 57 éves ember nem bírja ki két hétig a párja nélkül. fiatal családapák dolgoznak Németországban tömegesen.

Ha látszik, hogy jó lesz az audi, nem Győrben, hanem a környékén bérelnék egy olcsóbb faluban egy házat, akár egy másik párral együtt. Lehetőleg bútorozva.

Két szatyronként elég sok holmit el lehet hordani, de pár hónap munkásszálló után lehet annyit félretenni, hogy a költözés finanszírozható.
PaliP 2017.02.02 09:59:20
@OMari: "Amúgy meg érdekes dolog, hogy azok az emberek adnak tuti tanácsokat, akik még - nagyon úgy néz ki a helyzet - még hosszabb ideig munkanélküliek, de közmunkások sem voltak"

Miért, a vak vezeti világtalant jobb módszer? Akik még soha nem voltak sem közmunkások, sem hosszabb ideig munkanélküliek, azok valószínűleg jobban értenek a munkakereséshez, mint akik jelenleg is évek óta közmunkásként tengődnek. Valószínű, hogy az ő hozzáállásuk nagyobb sikerrel jár ezen a téren, miért kéne csak olyanok tanácsára, akik főleg azt tudják, miért nem lehet.

Egyébként most néztem meg, Orosháza-Győr az Oszkáron 3500 ft (egy út, a vonat kb 6500 ft) Aki egy iskolában dolgozik, és a kollégáival jó viszonyban van, csak kölcsön tud kérni 10-15eft-ot a nem közmunkás tanár kollégáitól 2-3 hétre, amíg megtérítik a vonatjegyet.
A legtöbb munkahelyen valamilyen szintű problémamegoldási készséget azért elvárnak.

Aki 50 éves kora felett a sorsa gyökeres megjavításának kézzelfogható esélyét a fentiekhez hasonló, megoldható problémák és átmeneti életviteli nehézségek miatt nem tudja megragadni, akkor annak semmilyen munkahely sem lenne jó.

Lehet keserűen Orbánozni, Gyurcsányozni, zsidózni és cigányozni, de attól éppen nem lesz jobb senkinek, elsősorban mindenkinek magának kell a továbblépési lehetőséget megkeresni, és az útközben felmerülő problémákra megoldást találni.
tudom, hogy nehéz, és segíthetne többet is a munkaügyi központ, de most ilyen a világ, és ebben kell boldogulni.
A minap írtam valamit itt a blogon arról, hogy mit jelent számomra, liberális feminista férfiként apának lenni. A bejegyzés megjárta az Index2-t is és egy kommentelő is megtisztelt azzal, hogy közölje, hogy pont leszarja, hogy mit gondolok a nemi szerepekről, de sajnos nem tudom pontosan felidézni a…..
Az OECD felmérést készített arról, hogy milyen a nemek aránya a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak. A 2016-os kutatás meglepő eredménnyel zárult, ugyan az alapképzésben 58 százalék a nők aránya, a doktori képzésekben már a férfiak vannak enyhe túlsúlyban, a nők aránya mindössze 47…..