Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meccéspontok

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Illyés360 Cyberbullying 2022.08.05 11:30:11
#Youthagainstcyberbullying Márciusban a szakkollégiumból Szőke Orsival Koppenhágába utaztunk a Youth Exchange Erasmus+ program keretén belül. A program neve Youth Against Cyberbullying, mely azt tűzte ki céljául, hogy közös ötletelésen, workshopokon és képzéseken keresztül olyan ismeretekkel…..
Május 10-én, kedden délelőtt az Irányi utcában található Belvárosi Tanodába látogattunk el. Érkezésünkkor az iskola egyik tanára, Szőllősi Beáta szociális munkás vezetett körbe minket. Elmesélte, hogy a Tanoda 1990 óta nyújt második esélyt olyan 16-25 év közötti fiataloknak, akiknek már korábban el…..
„Ember vagyok, új élet, új utas,Ki azt hiszi, friss titkokat kutat,S szűz ösvényt tör. Ám bennem csöndesenEzernyi ős mozgás jár vén utat. (részlet Tóth Árpád – Az ősök ritmusa c. versből) Már kicsiként is rengeteget gondolkodtam azon, mikor az akkori barátaimnál voltam, hogy mennyire másként élnek…..
Veled is megtörtént már, hogy hirtelen elkezdett kalapálni a szíved, nyomást éreztél a mellkasodon, szédültél, zsibbadtál, remegtél? Nem értetted mi történik veled, esetleg szívinfarktusra vagy más betegség megjelenésére gondoltál? Nos, amennyiben az orvosod semmilyen szervi tünetet nem talált, ami…..
Az ősz közeledtével egyre többen kirándulnak, fedezik fel Magyarország rejtett kincseit. De vajon milyen lehet egy olyan túra, amin az éjszaka fényeit is megcsodálhatjuk? Az Illyés szempontjából a Közösségi Bizottság fontosnak tartja a programszervezések sokszínűségét, és hogy minél több, és…..
A koronavírus okozta járványhelyzet mindannyiunk életébe számos változást hozott. De milyen problémákkal találhatják szembe magukat azok, akik kisgyermeket nevelnek? Dr. Kolosai Neddával, erről beszélgettünk. Dr. Kolosai Nedda az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Neveléstudományi Tanszékén dolgozó…..
Leendő pszichológushoz képest talán meglepő mértékben irtózom a közösségépítéstől. Ha valaki szimpatikus, kapcsolódom és nem kapcsolatot építek. Ugyanígy, ha egy közösség szimpatikus, jó a légkör, akkor a közösséghez kapcsolódom, ahogyan a többiek is. Egyszerűbben kifejezve: a közösségépítést…..
At the end of May, Papp Ágnes and I had the chance to participate in the 30th Hypnosis Meeting, which was organised in the name of involving the new generation in scientific life. There were many Hungarian and foreign students who helped at transacting the event, and we could attend paper sessions…..
Egy napló vagy akár néhány feljegyzés soha nem felejti el azt, amit közlünk vele – s nem mellesleg minket is emlékeztet fontosabb élményeinkre, érzéseinkre.  Apró írásaink által a múló gondolataink tovább élhetnek és később formálódhatnak...
Illyés360 A Gyógyító Képzelet 2019.04.07 14:18:44
Elsőként egy múltba való visszaugrással kezdem az írást.  Képzeljük, azt, hogy az 1800-as években élünk. Ekkor a rák, mint diagnózis egyenlő volt a halállal, amely részben a megfelelő kezelés hiányából, s így egyaránt a viszonylag ritkaságából fakadt. (Horti & Riskó, 2006) Ami ritka, azt…..
S. Nagy Zitát, az ELTE Személyiség- és Egészségpszichológiai Tanszék oktatóját kérdeztem az április 3-i Transzperszonális pszichológia című előadásával kapcsolatban...
2019. március 20-án, 18.00-tól a Kazinczy aulája csaknem megtelt a várakozó közönség suttogásával. Dr. Riskó Ágnes klinikai szakpszichológus, pszichoanalitikus Az üveghegyen is túl... Bevezetés az analitikus onkopszichológiába címmel tartott egy egyórás előadást, melyet a közönség kérdései követtek...
Február 15-én a Lurdy Mozi megtelt érdeklődő közönséggel: az este folyamán Zacher Gábor tartott előadást, Mindennapi függőségeink címmel...
  Napjainkban nagyon aktuális téma az első benyomás kialakítása. Ebben a rohanó világban kevés időnk van egymásra, a mélyebb és szisztematikusabb megismerés helyett gyakran hagyatkozunk az első benyomásunkra. Ma már kézenfekvő, hogy ha például egy buli résztvevőit nem ismerjük, de a vendéglista a…..