Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LondoniTódi

53 bejegyzést írt és 210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran (bár talán mostanában már ritkábban) lehet olvasni, hogy a magyar határátkelők mosogatni és egyéb kevésbé megbecsült munkát végezni mennek külföldre. Nos, Zoltán története bizonyítja, hogy ez egyáltalán nem feltétlenül van így, mi több, még csak nem is ő kapart az angliai állásért...
Nagy része az Angliában dolgozó honfitársaimnak szerintem előbb utóbb elgondolkodik azon, hogy nyugdíjas évei kezdetekor felmondják az albérletüket és hazaköltöznek, vagy még időben (kb 20 évvel előtte)  megpróbálnak venni egy számukra megfelelő ingatlant. Az ok egyszerű, az Angliában jól működő…..
Liverpool külvárosába, erdők közelébe álmodott otthonokat szokatlan megoldással egy cég. A Rushton Properties nevű ingatlanfejlesztő tíz, részben a föld alatt fekvő házat alakítana ki Liverpool elegáns külvárosában, Woolton Village-ben. A tervek szerint az otthonokat…..
Jó, igaza van a nyájas olvasónak, ez a cím eleve kissé provokatív. Hiszen nyilván használunk akkus gépeket, például csavarozógépből ilyeneket használ mindenki évek óta. De aki követi a szerszámok fejlődését, vagy legalább nyitott szemmel jár mondjuk a barkácsáruházak szerszámosztályain, az már…..
A rövidnek gondolt szünetünk valahogy  hosszabbra sikeredett a tervezetnél, egy kicsit hasonlóan mint az építkezésnél. Tapasztalatból tudom, ha menetközben megállunk, akkor nehéz az újrakezdés és az szinte biztos, hogy végleg minden úgy marad. A következő részekben jobban…..
LondoniTódi 2018.12.14 18:25:27
@Pajer: Angliában élek, de az tény, hogy ezeket a szörnyű épületeket messze elkerülöm. A zöldfelülettel kapcsolatos érvelést nem értem, persze, hogy több a zöld, ha cipősdobozban élnek. Csak attól még nem tud leülni öt ember a nappaliban, a parknak meg semmi értelme ha éves szinten ötször annyi eső esik, mint Magyarországon. Az viszont segítene, ha kétemeletes sorházak helyén öt emeletes társasházak állnának tetőkerttel. Ugyanakkora területen elférnének, csak 60nm helyett lenne mondjuk 100nm egy lakás.

A másik különbség igen, a parasztházak sötétek, nem volt hozzájuk eredetileg fürdőszoba, nem volt bevezetve az áram, telefon és internet. De pont ezek miatt lebontottuk ezeket és építettünk helyettük korszerűbb hazakat és építünk egyre jobbakat. Ezzel szemben az angolok ma is ugyanazokban élnek és csak toldják-foldják amig világ a világ. Némelyik sorház úgy néz ki hátulról a többszöri hozzáépítés miatt, mint valami bódéváros. Nekem sem az a bajom, hogy annakidején hogyan és miért épültek, hanem az, hogy még ma is azt használják. Nekem is minden tiszteletem mondjuk egy gőzmozdony építőinek, de rohadtul nem akarnék nap mint nap járni vele.

A lépcső megint olyan kérdés, hogy meddig alacsonyodik le az ember. Be lehet rakni egy létrát is, az pláne nem foglal helyet. De van az a szint, aminél lejjebb nem adja az ember. Persze hogy helyet foglal, de visszakanyarodva az emeletes társasházi lakáshoz, pont ezért nem értem miért erőltetik ott is ahol felesleges.

Félreértés ne essék, én nem a te házadat vagy stílusodat kritizálom, hanem mint mérnök (és icipicit környezetvedő) egy elavult, pazarló és káros technológiát ócsárlok.
Úgy néz ki végére értünk a végeláthatatlannak, befejeztük az átalakítást. Nagyon kíváncsi lennék az előző lakó reakciójára, ha most visszahívnánk. Azt hiszem, nem sok mindenre ismerne rá a lakásban az alaprajzon kívül...
LondoniTódi 2017.03.27 10:32:14
@ChristineK: hát lehet róla szó ha nem felejtem majd el.
LondoniTódi 2017.06.01 00:03:02
@ChristineK: @kisrumpf: Frissítettem az utolsó bejegyzést, az alján összefoglaltam az elmúlt pár hónapot és a parkettával kapcsolatos tapasztalatokat!
Mi a pálya? Home vagy office? 2017.04.19 09:24:47
Manapság egyre elterjedtebb fogalom, sőt trend a távmunka. Vannak kifejezetten olyan munkakörök, amik már egyáltalán nem is igényelnek konkrét, fizikai környezetet. A munkavállalói vélemények azonban megoszlanak erről. Sokan nagy lehetőségnek látják, hogy havonta pár alkalommal otthonról végezhetik…..
LondoniTódi 2017.04.19 13:53:46
@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Azt se felejtsük el, hogy ha a munkáltató sok embere így dolgozik, akkor kisebb iroda, kevesebb tárgyaló helyiség is elég, alacsonyabb az áram fogyasztás, stb...
A 24.hu forrásai szerint öt, a TV2 szerint a csatorna hírszerkesztőségének négy munkatársa távozott az elmúlt hetekben, leginkább azért, mert nem jöttek ki a híradó új főnökével, Tóth Tamás Antallal.  Távozott a Tényektől három és fél év után például Kertész Ádám riporter is, aki úgy hagyta ott a…..
LondoniTódi 2017.04.19 13:47:20
@Cinkes: Nem, mert arrefelé ez nem számít bűnnek.
Mivel a Karácsonyi Ünnepeket barkácsolással töltöttük, ezért úgy gondoltuk, hogy megjutalmazzuk magunkat egy kis nyaralással. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően azonban egy kis tanulmányút (is) keveredett belőle...
LondoniTódi 2017.03.21 07:16:01
@Sesamelmo (Q): hát az sem a hotel szobában, sem nálunk otthon nem valószínű. De ha lenne sem biztos, hogy bejárása lenne a hálószobába.
LondoniTódi 2017.03.21 07:17:32
@Sesamelmo (Q): de ha mégis lenne es bejárna, biztos értékelné a kényelmet!
A lámpakapcsolók és mögöttük a Fibaro egységek kipipálva, de más egységeket is tervezünk telepíteni...
Hát belevágtunk az okosításba, megjött az első forduló kütyüszállítmány. Egyelőre nem rendeltem be mindent, csak összecsipegettem egy kis válogatást, hogy megnézzük, tényleg működik-e a dolog...
LondoniTódi 2017.02.23 23:06:37
@Miszter07: A fénycső és a LED esetében annyi a probléma, hogy még kikapcsolt állapotban is van minimális áramfolyás a Fibaron keresztül, ami miatt az erre érzékeny LED-es és fénycsöves megoldások villogni kezdenek. Ennek elkerülésére plusz terhelést kell beépíteni az áramkörbe, amit forgalmaz is a Fibaro. Ezt azonban nem olyan könnyű a fürdőszobában és a konyhában beszerelni, mert a spot lámpák zárt tokba vannak szerelve. Hozzájuk lehet férni izzócseréhez, de kb. ennyi.
Bár a konyhai kapcsolónál nem vált be, csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy miért nem működik az érintőpaneles kapcsoló?..
Utolsó fejezetéhez érkezett a lakás átalakítása, az alábbi apróbb munkákkal végzünk a lakás megreformálásával...
A központi egység a rendszer lelke, ezen keresztül lehet a telepített egységek beállításait és programozását végezni. A Fibaro egységnek igen barátságos és felhasználóbarát kezelőfelülete van, lássuk miket is lehet beállítani...
Van egy városrész, ahol minden gyerek ismer valakit, akit az elmúlt évek bandaháborúiban gyilkoltak meg, és szinte mindenkinek van olyan rokona, vagy barátja, aki valamelyik bandának a tagja...
LondoniTódi 2017.03.06 20:34:43
@odamondó: Mivel ebben nőttek fel, szerintem nem is fogják fel, hogy lehet máshogy is élni. Ha meg valakinek van esélye inkább lelép és nem a közösségen fog segíteni.
Érdekes, hogy miközben a Ryanair az egyik oldalról behozott az elmúlt pár évben jó néhány utasbarát intézkedést, a pitiáner lehúzások nem értek náluk véget, sőt bejött egy vadi új is. Az, amikor egy két szülő plusz egy gyerek alkotta család csak akkor tud egymás mellé ülni a gépen, ha mindkét szülő…..
Így a felújítás vége felé hadd osszak meg pár gondolatot a szerszámokkal kapcsolatban. Harmadik hónapja tapossuk a felújítást, ezalatt többször volt csavarhúzó a kezemben, mint villa, az ecsetek többet zuhanyoztak mint én és több csavart tekertem ki/be mint szerettem volna. Egy…..
Napjainkban egyre inkább terjednek az okos otthon megoldások: mobilról szabályozhatjuk a fűtést, a világítást, de még a smart home kamerarendszer képét is élőben streamelhetjük mobilunkra, otthonunk biztonsága érdekében. Szerencsére ma már nem szükséges kábelekkel teleszórni…..
Talán elsőre nem is tűnik fel, de tényleg elég ritka (főleg az utóbbi években) az olyan kép, amelyen a brit királyi család tagjai egymás kezét fogják. Még a nyilvánvalóan egymást rendkívül szerető Vilmos herceget és Katalint is ritkán lehet kézen fogva látni nyilvános…..
Az első kütyük beszerelése után vidáman kapcsolgattam az okosított lámpákat, de ez is csak olyan, mint a modellvasút: egy mozdonnyal egy ovális pályán nem túl sokáig lehet élvezni a dolgot. Ezért akcióba léptem...
Elég nagy bajban van Jamie Oliver, miután kiderült: miközben azért kampányol, hogy a gazdák tisztességes felvásárlási árat kapjanak a tejért, saját éttermei egy olyan lánctól vásárolnak, amely még az előállítási költségeket sem fedező összeget fizet csak a…..
LondoniTódi 2017.02.27 08:40:18
@PikPok: gondolom a tehén húsán. A tej meg csak a borravalót termeli ki. Ez csak azért gáz mert szerintem a tej hosszabb ideig tartó bevétel míg a vágás csak egyszeri.
Végre eljött a várva várt pillanat, a blog egyik legégetőbb kérdése kerül megválaszolásra: Mi lett a PAX szekrénnyel?..