Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diliba

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, hogy az új korszak tényleg érkezik, bár annyira gyorsan nem, ahogy sokan tartanak az érkezésétől, de egyértelmű jelei vannak, hogy olyan változások vannak, amik tényleg azt erősítik, hogy ez egy hibrid rezsim...
diliba 2020.05.15 14:26:05
@math0: Hagyjuk az anyákat. Miért ne inkább őt vigye el? Az igazságosabb...
1. nap Szinte hihetetlen, de egyik napról a másikra fenekestül felfordult az életünk. Itt a vírus, mindenki pánikol, de van ennek egy elképesztően jó oldala is: a vezetőség döntést hozott, és a dolgozók 90%-a home office-ban dolgozik mától! Hihetetlen, hogy évek óta könyörögtünk ezért, és csak a…..
diliba 2020.03.31 14:49:48
@szánmonoxid: Mi van?
Egy átlagos újságcikknél semmivel nem rosszabb a stílusa, se a szövege.
Általánosan elterjedt nézet, hogy régen az emberek sokkal hamarabb meghaltak, mint mostanában. Biztos előfordult ilyen, bár ugye az ilyen általános kijelentéseknél nem árt tisztázni, hogy ki mit ért a "régen"  szó alatt. Mert a múltunk nem egy egységes massza, hanem sok-sok különböző korszak…..
A legtöbben már az elmúlt héten írtak valamilyen visszaemlékezős posztot, az igazán profik pedig a Szilveszter előtti utolsó 12 nap számolnak be a megelőző 12 hónap eseményeiről. Én egyrészt nem vagyok ennyire precíz, másrészt az év egyik legjobb fotótúrája pont ma, december 31-én ért véget, így…..
diliba 2020.01.02 21:21:04
@Dottodo: Van amikor az út a fontos, nem a cél!
  Egyes pszichológiai kutatások szerint a hatvanas években az emberek csupán 20%-a vallotta magát különlegesnek. A nyolcvanas évekre ez az érték 80%-ra duzzadt, manapság pedig szinte nem találni olyan földlakót, aki nem úgy tekint önmagára, mint színpompás egyéniségre. Ez a tendencia abszolút…..
diliba 2019.11.15 15:38:05
@G. Nagy László: Úgy tudom, az nem festék, csak színező. Hajmosástól hajmosásig tart. Kevésbé veszi igénybe a hajat...
 Elég inspirálónak találom a transzneműeket. Igazán jó látni, hogy vannak emberek, akik szeretnék jól és boldogan élni az életüket, és ezért megtesznek mindent, amit csak lehet. Érdekes viszont, milyen reakciókat válthat ki bizonyos emberekből a tudat, hogy biz' isten vannak mások is, akik másképp…..
diliba 2019.08.03 19:42:22
@Sir Galahad: Lehet. És? Miért fáj ez egy másik embernek?
Milyen kárt, problémát okoz ez bárkinek? (Az illetőn kívül)
Avagy figyeljünk oda ezekre a jelekre is. Lehet, hogy nem is jutna eszünkbe, hogy ebből a nézőpontból is megvizsgáljuk ezt a kérdést.  Szülőként büszkék vagyunk arra, hogy a gyermekünk JÓ gyerek, nincs vele gond, nem kell fegyelmezni, nem mond róla rosszat a tanár, nem kell vele tanulni. De mi…..
Hofi Gézáról nehéz eldönteni, hogy a korábbi rendszer kegyeltje avagy bátor kritikusa volt-e. Íme néhány dolog, amit kevesen tudnak róla...
diliba 2019.05.24 17:00:40
@Terézágyú: szerintem Vikidál Gyulát így sikerült beszervezzék: hogy csak akkor engedik játszani a klubjában, ahol a fiatalok tömegei őrjöngtek érte és a zenéjükért. Persze azért a rádióban nem hallottuk, és lemezük is csak nagyon soká, és csak a 2 számos kislemez jelenhetett meg.
Ha cirkuszról beszélünk, akkor mindenkinek a tipikus cirkuszinduló jut eszébe, a pattogatott kukorica és vattacukor illat. Emellett  sejtelmes félhomály, a levegőben tapintható izgalom és feszült öröm. Helyünkre leülve alig várjuk, hogy porondra lépjenek a bohócok, késdobálók,…..
  Tele voltam előítélettel. A tévében néztem, hogyan vonulnak, mit vonulnak, vonaglanak apácának öltözve a buzik. Újra és újra bevágták a képsorokat. Meg voltam győződve arról, hogy valami hatalmas tömeg vonul végig az Andrássyn és (jobb)szélről meg adják a tanácsot a szkinhedek arról, hogy mit és…..
Ass blaster Voks 2018.04.20 16:59:49
Magyarország választott. Rosszul választott jót. Vagyis a választás végeredménye az ország számára jó. A választás mikéntje nem jó. Mire gondolok? A Fidesz nyert. Miért ne nyert volna? Egyedül indult. Nem volt ellenfél. Vagy volt? Bolondozol polgártárs? Ki a tököm volt ellenfél? Az a bagázs amelyik…..
diliba 2018.04.21 10:55:27
@Nzoltan: miért? a kormánypárt mit csinál? Folyamatosan harcol a (nem létező) ellenséggel, és erre ösztökél téged. Minden plakátja és beszéde a harcról, a STOP-ról szól...
  Magyarország jelenleg abban a fázisban tart, amikor már elég jól élünk ahhoz, hogy a várható élettartam - a világátlaghoz és a történelem mögöttünk hagyott fejezeteihez képest - viszonylag magas, viszont még messze nem élünk olyan jól, hogy az időskor ne a betegségekről, a jajgatásról és a…..
diliba 2018.03.13 12:41:06
@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte: én 64 vagyok. Majdnem minden nap mozgok egy órát (fitness klubban torna, kondiórák, sztep vagy jóga, és néha futni megyek). Mivel egész életemben a szolid (nem versenyszerű) mozgás megvolt, most is nagyon jól esik. Sajnálom magam, ha egy nap sport nélkül múlik el. Fizikailag oké vagyok, és tudok az unokával viháncolni (nem kell hozzá fájdalomcsillapító, mint a reklámokban).
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Üdv! Olvastam a felhívást, gondoltam megosztom rossz tapasztalatom, amit a kelet európai régió legdinamikusabban fejlődő autóalkatrész forgalmazójánál tapasztaltam. Alkatrész-kiszállítónak…..
diliba 2018.01.17 10:43:07
@IT Knight: Biztos, hogy az alkalmazott a hibás, ha nem győzi a munkát? Talán nem véletlen, hogy az előző ember is felmondás alatt tanítja be, és húz el...
Mindig is imádtam a girbegurba Gül Baba utcát. Olyasféle ódon, magával ragadó hangulatot árasztott a hepehupás kockakövek miatt, amit egyetlen más helyen sem éreztem. Újra és újra felsétálni a sima köveken felért egy tornával. Budai sétáim során egyébként az olyan meredek kis utcák, mint például a…..
Van egy olyan pillanat a családfelállításoknál, amikor hirtelen döbbent csend lesz a teremben. A résztvevők által alkotott körben az apa képviselője szorosan összeölelkezik a lányát képviselő csoporttaggal. Már a kép önmagáért beszél, ám az apa képviselője legtöbbször ki is mondja zavart mosollyal:…..
diliba 2017.10.04 15:39:19
@Punxsutawney Mormota: azt hiszem, nem a megfelelő szó a molesztálás egy ilyen esetre. Inkább súlyos szereptévesztés. A gyerekünk sosem pótolja a partnert, vagy ha igen, akkor félresiklottak a dolgok, és annak következménye lehet, hogy a lány nem tud normális partnerkapcsolatot kialakítani később. Erre és hasonló esetekre jó gyógymód a Hellinger féle családállítás: amikor egy családban nem vagyunk a "helyünkön", hanem egy másik családtag életét éljük, őt pótoljuk. A szereptévesztés, a nem saját életünk élésének következménye a boldogtalanság. Ez oldható, helyretehető, utólag is, de foglalkozni kell vele.
Ha szóba került valamilyen beszélgetés során Schobert Norbi neve, akkor mindig bevédtem. Egy elhízott rendőrből Magyarország fitness guruja és nem mellesleg egyik első számú brand tulajdonosa és üzletembere lett. Minden elismerésem az övé, hiszen olyan birodalmat épített fel, amit 100 évente csak…..