Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bekatutajdani

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy működik-e? Attól függ, mi a célod. Bizony nagyon sokan vannak, akik húszas éveik végén vagy harmincas éveikben párjukat keresik. Keresték már sokfelé, jártak is többféle emberkével, de szeretnének nagyobb sikereket elérni, és olyan párt találni, aki jobban illik hozzá. Nekik találtuk ki pár…..
Viharos siker a Tisza-tavon Nyár derekán jártunk már, így nem lepődtünk meg azon, hogy szikrázó napsütéssel és mozdulatlan levegővel várt ránk kedvenc tavunk. Ilyenkor rendszerint nem sokat vacakolunk a vízre szállással, mindenki gyorsan elfoglalja a hajóját és irány a víz. A stéget elhagyva egy…..
A nagy GDPR pánik közepén úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk mi is. Tanácsadók és milliók nélkül, az adatvédelmi irányelvek szellemében, és nem a több száz oldalnyi jogszabály betűjét akkurátusan betartva. A visszajelzések szerint az utasaink elolvassák, sőt mi több olykor még élvezik is a…..
Az elmúlt 12 évben 23 alkalommal tettem meg nagy busszal a Budapestet egy francia sítereppel összekötő 16-22 órás útvonalat, és ez alatt az idő alatt kitanultam néhány olyan praktikát, amik nem csak elviselhetővé teszik a hosszú utat, de hiszitek vagy nem, évről évre rendesen várom azt. És nem csak…..
Jelen kalandtúránk négy naposra volt meghirdetve, túl vagyunk már egy kezdőknek kitalált via ferratázáson, a Wasserloch vízeséses szurdokvölgy bejárásán és a Salzán tett raftingon is. A csapat már egészen jól egyben van az elmúlt napok élményei a szokásos módon összekovácsolta a…..
Donegal megyében kell keresni, a nyugati parton. A dombvidéken mindenfelé rózsaszín és kék színűre festett birkák legelésznek. Jó, nincsenek teljesen befestve, de azért látványosan meg vannak jelölve. Egyes elképzelések szerint a kékek a fiú birkák, a rózsaszínűek a lányok, de ettől a szexista…..
Gondoltátok volna, hogy a félpályás útlezárás egy nagyszerű találmány? Fogadjunk, hogy soha eszetekbe nem jutna ezen gondolkodni. Pedig van olyan tája a Földnek, ahol nem triviális, hogy egyszerre az útnak csak az egyik felét újítjuk fel, hogy a másikon addig legalább valahogyan lehessen…..
Egyik este sétálunk hazafelé, és a sötét utcában arra leszünk figyelmesek, hogy valami pötty néhány méter távolságra, szemmagasságban narancssárgán villan. Először azt hisszük, hogy káprázik a szemünk, később ufóra gyanakodtunk. Van ott egy villanyoszlop is, amin látunk valami dobozt ledekkel, de az…..
Ott tartottunk az előző részben, hogy van az a 4 óra zötykölődés, ami megéri. Például Grúzia (és a grúzok szerint egyúttal Európa) legmagasabban fekvő állandóan lakott települése Ushguli ilyen. Utunk hosszan vezet egy folyó szűk völgyében. A terepjárók ügyesen lavíroznak át kisebb-nagyobb…..
Egyik kedves szállásadónktól hallottuk az alábbi ősi grúz legendát. A grúz emberek úgy tartják, hogy amikor Isten kiosztotta az országokat a világ népei között, hibázott egyet, és a grúzoknak elfelejtett országot adni. Kellemetlen szituáció, Isten sokat törte a fejét, hogy mi legyen a megoldás.…..
Végre eső! Már azt hittük, hogy Finnországban állandóan süt a nap, de a vízitúránk első napjának reggelén úgy tűnt, nem ússzuk meg szárazon az élményt. Esőben is evezünk? – kérdezték néhányan tétován, miközben a szívük mélyén maguk is sejtették a választ. Naná, esőben a legjobb kenuzni! –…..
Finnoszági kalandtúránk második napi programjának célja a múltba révedés volt. Eleinte kicsit, aztán nagyon. Mindjárt elmagyarázom. Mielőtt útnak indultunk volna túravezetői kötelességemnek eleget téve kedvesen ébresztgettem a társaságot. Ennek hamar kifejlesztettem a leghatékonyabb módját: a…..
Ivóvíz a forrásból, szennyvíz a komposztra Szószátyár barátunk (ahogy az előző részben már bemutattam), a finnországi szállásadónk fia egy ponton megállt az erdei ösvényen, és felemelt egy deszkatetőt. A fedél alatt egy gödörben kristálytiszta forrásvíz csordogált. Innen merítettünk vizet az erre…..
bekatutajdani 2016.10.05 08:22:07
@[HPhD]Blokkolnam: jogos a kérdés. Nem tudom, hogy a komposzt zárt-e, vagy miért nem szivárog át...
Ehhez a házhoz egy csónak járt, de valószínűleg olyat is lehet találni, amihez kajak vagy kenut adnak. Horgászni nyugodtan lehet egyszerű bottal és damillal engedély nélkül. Finnországban érvényes a minden ember joga, ami többek között ezt is lehetővé teszi. www.finland.hu/Public/default.aspx?contentid=280191&nodeid=39291&culture=hu-HU
Úgy döntöttem, kicsit megutaztatom a kis műanyag hordóimat. Tudjátok, azok a szép kis 30 literes, légmentesen zárható hordók, amiket vidéken leginkább a cefre gyűjtésére használnak. Már azok, akiknek a kedvenc hobbijuk nem a vízitúrázás, hanem a pálinka (ami egyébként a vízitúrások második kedvenc…..
bekatutajdani 2016.09.27 21:29:59
@[HPhD]Blokkolnam: a Finnair Bp-ről még kedvezőbben repül, de a Norwegian és a Ryanair sem rossz. (gondolom, nem itt élsz, azért írtál Baden-Badent)
A programterved tökéletes, én is akarom újra! :)
Lesz még pár poszt Finnországról (a következőt még a mökki életről tervezem), remélem az is fog tetszeni.
Ha tudok, szívesen segítek!