Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salix

1 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy három traktorral bírok (1., 2., 3.) ismét felvetődött bennem a kérdés, vajon lesznek-e "hivatalos" farm kiegészítők, ha már mindegyik traktor fenekén ott vannak a csatlakozásra alkalmas helyek. (Sőt, a kombájnon is: régóta tervezem egy utánfutó építését az…..
A Brickset nagy örömömre folytatja azt a jó szokását, hogy nagyon régi készletekről pakol fel új, jobb, részletesebb képeket. Most 1974 van terítéken, egy év, amikor még én sem éltem, úgyhogy ezt most büszkén ide is írom, ahogy Ti szoktátok nekem a kommentekben, mikor a…..
salix 2010.04.04 23:20:02
Női nem közbekotyog, ha nem bánjátok :) Rég voltam már kislány, de akkor is és most is tökéletesen jókat legóztak az arra nyitott kislányok, noha a készleteket persze inkább az öcsém kapta.
Nem vagyunk mi likvidálva, még ha több is a "fiús" készlet - dehát végtére is ti húzzátok fel a katedrálisokat, mi csak a gulyást főzzük a torony tövében :)).
Egy-két dolgot kell "átkonfigurálni" fejben: nem muszáj rózsaszínűnek lennie, és nyugodtan lehet benne autó :))) Ha nem építősnek nevezzük, hanem "fészekrakósnak", már mindjárt tökéletesen testreszabott lányoknak is, hibátlanul lehet lakberendezni vele például.
Két hete kaptam a születésnapomra a 4996-os sárga házat, bőgtem örömömben :) Szerintem a lakóautó is isteni szerepjátékhoz kislányoknak is, aztán lehet boltot építeni, iskolát, virágoskertet, mittudoménmit, csak a fantázia szab határt...
A házakban nem kell felépíteni minden falat, akkor könnyebb "benne" játszani - meg hát különben is, egyáltalán nem kell ragaszkodni az útmutatóhoz, legyen olyan az a ház, amilyennek a gyerek akarja. Kislánykoromban egy csomószor én is csak egy-két sor téglát raktam fel, amolyan alaprajzot, és inkább a berendezésre mentem.
És persze kell egy kis időt hagyni a gyereknek arra, hogy rájöjjön, mi a legózásban a legjobb. A sok készruhás készbarbi meg playmobil korszakában nem egyszerű az ilyen fajta kreativitás, tudom... Sokkal egyszerűbb kibontani egy kész babaházat, mint akár több órás teljes koncentrációval összeépíteni... De az a kifejezés a kis tudorka fejükön: ÉN összeraktam EGYEDÜL...
És persze a szülő oldaláról is sokkal egyszerűbb odaadni a gyereknek a kész babaházat, mint leülni mellé a padlóra és segíteni neki, pláne törölgetni a dühös könnyeit, ha a fél házat kell visszabontani, mert a negyedik lépésben véletlenül egy hólyaggal odébb épített be egy később létfontosságúvá váló elemet...
Mondjuk, ha egy legómániás+mérnökagyú apukánál nem gond, de nekem bizony nagyon sokat kellett a fiaimmal a földön ülni és összerakni 22 tökbéna rendőrrobotot a Wall-E-ból, mire a 23. végre kinézett valahogy :)), de akkor végleg rájöttek, hogy ebben a játékban nincs lehetetlen :)
Nagy nap a holnapi, saját gyárat nyit a LEGO Nyíregyházán. Nem kicsit, 1200 embernek ad munkát, mellyel a harmadik nagy európai gyára kedvenc dán kapitalistáinknak. A gyártást korábbi beszállítóitól vette át, gondolom, hogy kézben tartsa a dolgokat.A nyitáshoz kapcsolódóan…..
Ha valaki, hát wall-e egy igazi mindenki kedvence kategória, és lehet olyan komolyan is venni, mint ahogy Gyuta tette:Felettébb érdemes kattintani ide és ide, ha látni akarod mit tud a robot...
Már gyűjtögetem egy ideje, hogy miket látok, csak éppen időm nincs feljegyezni itt is. De ma olyat láttam, ami említésre érdemes.20-as lány, teljesen a legújabb trend szerint öltözve, sminkkel, szőkén és Diderot Fecsegő csecsebecsék-jét olvasta elmélyülten az M2-n...
Már régebben eldöntöttem, hogy ne mindig csak a rosszat nézzük, ezért szenteljünk egy bejegyzést azoknak a dolgoknak, amelyek tényleg működnek - és jól működnek - Magyarországon.Nos nem találtam sokat, ha valakinek van még ötlete, akkor várom a kommentek között.Az első,…..
Úgy látszik, ez már egy ilyen hét lesz. Az amcsik, az ausztrálok és a kínaiak után most az angolokon a sor, hogy egy amúgy nem különösebben emlékezetes reklám miatt kiakadjanak. A brit nézők a legújabb Volkswagen Polo reklámon húzták fel magukat, amelynek főszereplője egy…..
salix 2008.04.14 23:14:42
Ez speciel nem állatkínzás, de szintén van benne némi etikai fityisz:
www.youtube.com/watch?v=GMQnPWjK5pE
De ha arra gondolok, hogy BRITEK reklámoznak NÉMETEKKEL egy FRANCIA autót... A Halló!Halló!-n nőttem fel, csak röhögni tudok :)