Regisztráció Blogot indítok
Adatok
26 ló

343 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fogorvoshoz csak május közepére kaptam időpontot, így mégis elkezdtem szedni a "cukor" gyógyszert. Este bevettem az elsőt, másnap pocsékul éreztem magam. A legrosszabb az émelygés, hányinger volt. Két napig tartott a WC-re sietés, aztán elmúlt. Egy héttel később - az előírás szerint - elkezdtem a…..
Azt mondja a diabetológus, hogy a helyzet nem vészes, de azért el kellene kezdeni a gyógyszert, hogy kíméljük a még meglévő inzulintermelő képességemet. Számítottam erre, átgondoltam előre, így bele is egyezem, feltéve, ha a felírásra kerülő pirula nem okoz hasmenést. Ugyanis minden ismerősöm…..
Klimax!!! és más bajok... 99. 2024.03.24 18:23:15
A 99-dik tűszúrás egy vérvétel volt a több komponenses cukorvizsgálathoz. Van már eredmény is. Nem jó, de nem vészes és nem is ez a lényeg. Ha az ember elég gyakran jár vizsgálatokra és elég időt tölt el a várakozással, akkor megtanul hálásnak lenni. Most éppen azért, hogy ez az emelkedő cukor érték…..
Klimax!!! és más bajok... Kövek 2024.03.20 17:02:42
A cuki ultrahangos doktornő nagyon elcsodálkozott, hogy én voltaképpen 6 éve nem voltam hasi ultrahangon. Az én esetemben ez felettébb merész dolog és nem is érti. De gyorsan megvigasztalódik, mert kiderül, hogy jól ismeri azt a kollégát, aki az utolsó ultrahangot készítette 2018-ban. Rutinos…..
A mellkas röntgenre - szerencsére - nem kell előre időpontot foglalni, csak bejelentkezni. Ez most azért szerencsés helyzet, mert észrevettem, hogy a beutalóra nem írta rá a doktornő, hogy miféle röntgent kér. Tartottam tőle, hogy ezzel probléma lesz, ezért olyan időpontot választottam, amikor éppen…..
Elérkezett az évi egyszeri kardiológiai kontroll ideje, a nem éppen kedvenc doktoromhoz. Azzal kezdődött, hogy az asszisztens valami vérnyomás-naplót kért tőlem, amivel persze nem rendelkezem. Mert a doktor úr kérni fogja és jaj, akkor mi legyen, ha nincs... Először EKG, és másik asszisztens…..
Végre egyszer nekem volt szerencsém a nőgyógyászati várakozásnál. Reggel 8 előtt érkeztem, már negyedik voltam a sorban, pedig pont 8-ra volt időpontom. De már szokva vagyok a hosszú várakozásokhoz. 9 előtt érkezett meg az orvos. Ilyenkor az osztályról jönnek le, előtte vizit van, sőt már műtenek…..
Gyorsan jött a 98-dik tűszúrás, bár ezt - lényegében - meg sem éreztem. Az történt, hogy hosszas tépelődés, beszélgetés, kérdezgetés, javaslatok alapján, beadattuk a legújabb Covid elleni védőoltást. Az egészben az a legérdekesebb, hogy ez az első, ami után érzek valamit, egy nagyon enyhe kis…..
Klimax!!! és más bajok... Labor 2024.01.24 18:42:13
A 97-dik tűszúrást szinte meg sem éreztem, olyan ügyesen vette le a vért a nővér. A friss labor most a kardiológiai vizsgálathoz kellett. A jó hír az, hogy a vérzsírok szinte teljesen rendben vannak, a rossz pedig az, hogy a cukor probléma változatlanul jelen van. Meg valami veseértékek…..
Azt mondja a hölgy a hasi ultrahangon a telefonba, hogy nem úgy van az, hogy valaki csak úgy telefonál akármikor és kér egy időpontot a vizsgálatra. Kizárólag minden hónap első hetében lehet telefonálni és időpontot kérni.  (ezt miért nem jelzik pl a honlapon?) Így esett, hogy a március 13-ra kaptam…..
Újabb, érthetetlen változás. Az év első hetében felhívtak a kórházból, hogy van ugyan időpontom a nőgyógyászati kontrollra, de ne menjek, mert a főorvos asszony már nem rendel. Nyugdíjasként dolgozott és mostantól már nem lesz a kórház dolgozója. Ha gondolom, megadják a magánrendelése telefonszámát.…..
Mivel tavaly letelt az öt év a műtét óta és tünetmentes voltam, kitettek az országos intézményből azzal, hogy a továbbiakban a területileg illetékes helyeken folytassam. De egy furcsa véletlennek köszönhetően a rendszerben volt még egy beutaló idénre, a mammográfiára. Nem mondom, egy kicsit…..
Az történt, hogy múlt hétfőre virradó éjjel totálisan eláztatták az otthonunkat. A felettünk lévő lakás konyhájában szétrobbant egy flexibilis vízcső és valószínűleg órákon át ömlött a víz. Éjjel volt, mindenki aludt, ők is, mi is. Mi konkrétan arra ébredtünk, hogy a csillár magától felkapcsolt,…..
Hajnalban keltem, hogy a megjelölt időpontra, reggel nyolcra odaérjek a vizsgálatra. Hétkor el kell indulnom és előtte ugye, az elindulás nem megy könnyen. Sokszor kell pisilni, még akkor is, ha csak egy pohár vizet iszom. Kávéról szó sem lehet, de enni azért muszáj valamit és kb. hatszor mosakodni,…..
Szerencsére a TSH kontrollhoz is csak kevés vér kellett, némi keresgélés után - amikor már bent a tű a könyökhajlatomban - talált a nővér egy valamirevaló vénát és kipréseltük a megfelelő mennyiséget. Délutánra megvolt az eredmény, mindhárom érték határokon belül. Hurrá! Biztosan nagy hülyeség és…..
Bőven letelt a fél év, amit a nőgyógyász megadott, hogy letelte után menjek vissza kontrollra az újonnan felfedezett, "polipnak imponáló képlet" miatt. Az a remek hír, hogy a pici polip eltűnt. Már nincs ott. Legalábbis nem látható. De az előzmények és többi bajom miatt nem szabadulhattam el csak…..
Levették azt a kis ampulla vért, ami szükséges volt a KÉT érték meghatározásához. Nem ment könnyen. Talált egy kis vénát, de nem nagyon jött belőle vér. Mindegy. Valahogy megvolt ez is, a 93-dik tűszúrás. Az eredmény - amint várható volt - minkét érték egy picit magasabb a normálisnál. Szerencsére a…..
fáymiklós Zenélő sütemények 2023.04.03 07:28:57
Ha esetleg nem volna egyértelmű, a képen két szelet Donizetti látható. Édes kalácsszerű finomság, benne aszalt gyümölcsök, egy kis maraschino, mellette vanília-öntet. Bergamóban vagyunk, itt született Donizetti, az ő tiszteletére, bár nem tudom, mikor, ki, de megalkották ezt az édességet. Először…..
26 ló 2023.04.03 19:42:15
Van Cziffra-szelet a Szamosnál!
kortarsonline.hu/aktual/zene-hogy-beleegjen-a-koztudatba.html

"Elegánsan dekoratív, fehér- és étcsokoládéból készült, zongorabillentyű formájú édességről van szó. Piskótalapjai között rumba áztatott mazsola, sárgabaracklekvár és meggyvelő kényezteti az ízlelőbimbókat. A Cziffra-szelet nemcsak hazánkban, hanem már az összes külföldi Szamos Cukrászdában is kapható. Bízunk abban, hogy ez az édesség is hasonlóan sikeres utat jár majd be, mint a Mozart-golyó, a Rigó Jancsi vagy az Eszterházy-szelet."
De tényleg, teljesen felesleges ehhez a kardiológushoz járnom az éves kontrollra. Csináltak egy ekg-t, megmérték a vérnyomásomat, és a vér oxigén szintjét és kész. Ultrahangot nem csináltak, mert ez a pali sehogy sem érti, hogy én nem a jól karbantartott magas vérnyomásom miatt kell hogy odajárjak,…..
Utólag tudtam meg, hogy tegnap volt a Blue Monday, azaz az év legdepressziósabb napja. Az ünnepek elmúltak, még mindig korán sötétedik, hó közepe van, tehát a fizetés még messze. Na, én azzal kezdtem ezt a Blue Mondayt, hogy reggel laborvizsgálatra mentem, a 92-dik tűszúrásra. Ezúttal nem…..
Klimax!!! és más bajok... Polip 2022.11.07 18:47:54
Végül rendben lezajlott a nőgyógyászati kontroll. Volt egy kis összecsattanásom az asszisztenssel, sehogy sem értette, mit akarok. De aztán gyorsan behívtak. Tök nyugodt voltam, nem is fájt most annyira a vizsgálat. Aztán egy pillanat alatt frászt kaptam, amikor a doktornő megszólalt: látok valamit…..
Egészséges életmód ide, diéta oda, kénytelen vagyok kimondani: én utálom a tengeri halakat. Legalábbis azokat, amelyeket itthon árulnak. Frissek, ezt írják róluk. Szerintem meg nem romlottak csupán, de olyan kegyetlen tengeri hal mellékízük van, hogy egész nap szenvedek tőle, miután megettem.…..
Klimax!!! és más bajok... Séta 2022.10.15 16:31:04
Ahogy minden évben, idén is elmentünk a Pink sétára a barátnőmmel. Előtte meghallgattuk az előadásokat, kifejezetten színvonalas volt. Sajnos idén sem kaptam választ a korábban írásban feltett kérdésemre. Ez alkalommal nem vett részt az eseményen egyetlen híres nő sem, kivéve a fellépőt. Néhány…..
Elfelejtettem, vagy tán sohasem tudtam, esetleg ez egy új szabály, de évente csak egyszer lehet citológiát, azaz rákszűrést csináltatni a nőgyógyászaton. Ez persze csak akkor derült ki számomra, amikor megjelentem a jó előre lefoglalt időpontomban. A doktornő rendes volt, látta, hogy az egész csak…..
Már az is szuper, hogy idén végre megint nem fájdalmas a vizsgálat és nem is vérzek tőle. Használnak a hüvelykúpok, semmi kétség. Drágák, de legalább használnak. A helyzet szerencsére változatlan. Ugyan akkora a petefészek ciszta és a mióma is. Kisebb sem lett, de nem baj. A jobb oldali…..