Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bárdos Orsolya

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A mesék a születéstől a halálig végigkísérik életünket, ám nem mindegy, mikor, kinek, hogyan és mit mesélünk.  Az alábbiakban összefoglaljuk, milyen típusú mesékre van szükség kisgyermekkortól a középiskoláig, hogy a legtöbbet hozzuk ki a gyerekekből...
A mesék kategorizálása történhet tartalmuk szerint. Így megkülönböztetünk pl. olyan meséket, amelyek állatokról szólnak, vannak, amelyek legendákat hordoznak magukban, de az is előfordul, hogy hosszan gyűrűző, végeláthatatlan sorokat alkotnak a szálak. A tündérmesékben nem feltétlenül szerepelnek…..
A mesemondás művészete minden kultúrának, minden korszaknak fontos része. Aktív fantáziamunkát eredményez, a képek és szimbólumok használata az érzékszervek finomítását idézik elő. A népmesék alapvető tudást, megoldási stratégiákat kínálnak a hallgatóknak. Gyógyító…..
Az elmeolvasás nem holmi hókuszpókusz része, nincs köze a jósláshoz és a csillagjegyekhez. Egy mindennapi tevékenységünkről van szó, mégpedig arról, hogy feltételezem, más van az én fejemben, mint mások fejében. Sőt, nem elég, hogy feltételezem, hanem ennek alapján cselekszem…..
A Tanítás- és Tanulásmódszertani Tudástechnológia OTDK-n jártunk Győrben, hogy meggyőződjünk arról, Pikachu és a birodalmi lépegető cickány valóban léteznek-e. Léteznek. De ami a legfontosabb: hasznos előadási tippeket gyűjtöttünk a zsűritől és megtudtuk, hogy a digitális világ milyen elképesztő…..
A filmekben, reklámokban, boltok polcán teljes képzavar él a Mikulással, Télapóval, rénszarvasokkal, sőt a karácsonnyal kapcsolatban is. Bár valóban létezett Szent Miklós püspök, képére és emlékére sok fölösleges, üzleti fogás rakódott. Nem véletlenül december 6-án…..
Ha felidézünk egy iskolában eltöltött napot, biztosan lesz olyan momentum benne, amikor valakit bántalmaztak, zaklattak, kiközösítettek. A zaklatás leglátványosabb résztvevői az aktív tagok, de igazából valamilyen formában az egész közösség részt vesz a kiközösítésben.…..
A transzszexuális személyek úgy gondolják, szívesebben tartoznának a biológiai nemükkel ellentétes nemhez. Vannak, akik tesznek is azért, hogy megjelenésükkel közeledjenek a kívánt nemhez. Sokszor azonban hiába vállalják a változással járó megpróbáltatásokat: ha megszólalnak, "lebukhatnak". Ráadásul…..
"Köx, jol vok, csak beszelni nem tok"- mondja az átlagos iskolás. A digitális eszközhasználat nemcsak az írás változását idézi elő, hanem a beszédre is kihatással van. Emellett az iskolai tanórák, egyetemi számonkérések sem az élőszót, hanem inkább az írásbeliséget…..