Regisztráció Blogot indítok
Adatok
puddin

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
puddin 2019.01.03 11:29:57
@Cifu78: Nem arra gondolt, hogy az emberek mosolyognak az idegenekre, hanem arra, hogy utcán beszélgetve nevetgélnek, Koreában meg nem szokás nevetgélni senkivel az utcán, ahogy nem szokás nyilvánosan csókolózni se.
Az állatok jóllétéről alkotott véleményünk mindig változik. Így változik az is, hogy mit tekintünk állatbántalmazásnak, melyek az egyáltalán el nem fogadható bánásmódok. Lassan és fokozatosan, új elemmel bővül az állatkínzás fogalomtára. Ez pedig nem más, mint az ivartalanítás...
Power kritikáját itt olvashatjátok Az ébredő Erő után azzal mentegetőztek a legtöbben és ütötték el a negatív kritikákat, hogy J.J. Abrams filmjének hatalmas feladata volt azzal, hogy újjáélessze a Star Wars-univerzumot, kielégítse a mindenért az asztalt verő rajongókat, és maga a rendező is…..
A kutyajogsi több nyugat-európai országban működő, bevált dolog. A lényege az, hogy mielőtt valaki kutyát tarthatna otthon, előtte vizsgán kell bizonyítania, hogy rendelkezik az alapvető tudással ahhoz, hogy egy négylábút tartson felelősen. Időről-időre elhangzik az az ötlet, hogy a kutyajogsit…..
puddin 2018.01.29 12:06:12
Nagyon kéne valami, ez biztos. Van, ahol nem vizsga kötelező, hanem a tanfolyam elvégzése, de az is nagyon jó. Miért?
1. Milliónyi kutya van az országban, 90% szarul nevelve, vagy nem nevelve, szarul tartva, szaporítótelepeken, menhelyeken, utcán. Más, fejlett országban tized ennyi kutya nincs. Ahol van kutyatratási kultúra, ott nem biztos, hogy kell törvény, nálunk viszont nincs. Ami van, azt a legnagyobb jóindulattal sem nevezném annak.
2. A kóbor kutyák befogása, elhelyezése, stb. hatalmas gond, és egyben szélmalomharc. Míg az állatmentők segítenek 10 kutyán addig 20 kerül az utcára.
3. Mari néninek a faluba pont nem kéne kutya, hogy egész életében ki legyen csapva az udvarra és moslékot egyen. Senki, aki be akar törni Mari nénihez nem fog megijedni a keveréktől ami ugat, hanem vagy leüti vagy megmérgezi és azt lop el, amiat akar. Mari néni, ha fél, köttessen be riasztót, azt se nevelni, se etetni nem kell.

Ami a gond, hogy azt sem tudjuk pontosan hány kutya van az országban, ebből hány chipes, hány nem, hánynak van meg a kötelező oltása egyáltalán? Hiába van ebösszeírás, nincs egyeztetés a chipes adatbázissal, magyarul az egész csak látszat. Így aztán már onnan kezdődik a probléma, hogy eleve nem lehetne ellenőrizni, tart-e kutyát az illető jogsi nélkül vagy nem. Először a rendszert kéne rendbeszedni, de hol van nálunk normálisan működő rendszer?

A kiképzőket is meg kéne kicsit regulázni, mert a 99%-nak nincs semmiféle végzettsége, hiszen honnan is lenne, miért is kéne? Bárki lehet kiképző, aki látott már kutyát. Aztán nem értjük, miért van annyi kutyatámadás, kóbor kutya, felelőtlen állattartó, stb.
Ha sikerülne ezeket valaha rendbetenni, akkor el lehetne gondolkozni a vizsgás/tanfolyamos rendszeren. Addig csak egy szép álom, szerintem.

A jogsi mellé erős tájékoztatás, felelős állattartásra nevelés is kéne, már oviban, általános iskolában, hogy a következő generáció felnőtt korára jobban kezelje a helyzetet.
Nyilván jóval kevesebb szép üzenetet kapok a témában, mint azok, akik valamilyen népszerű/ismert fajtájú kutyának keresnek gazdit - pláne ha ingyen örökbefogadható a jószág - de még így is néha soknak érzem. Ahogy írtam azt tegnap este, egy népszerű fajtás csoportban tagnak lenni (konkrétan bull…..
A meglévő kutyafajták új kihívói robbantak be a köztudatba jó pár évvel ezelőtt. Ezen új fajták evolúciója egy kis megújulást hozott azok számára, akik a régi, megszokott fajtákat már túl unalmasnak, elcsépeltnek találták. Van már alusky, bull boxer és rustalian terrier is. Valószínűleg a…..
Majd felrobbant a közösségi portál az után, hogy Geréb Ágnes perújítási kérelmét elutasította a Fővárosi Ítélőtábla. A vita „természetesen” most sem arról szólt, amiről a büntető eljárás. Mert – minden ellenkező híreszteléssel szemben - a Geréb Ágnes elleni büntető ügyeknek (több is volt) nem az…..
puddin 2018.01.14 07:55:46
Nehéz megértetni a világgal, mire jó, többek között nekem is (ennyi idősen) az esporttal, és az azt űző fiatalokkal foglalkozni. A esport Minarik Edéi vagyunk, és ezen a szinte érintetlen felületen keressük a fogást, próbáljuk láthatóvá tenni a mai fiatalság azon rétegét, akiknek a versenyszerű…..
puddin 2017.11.28 13:18:27
@Berelhetoreklamfelulet: én a hétköznapi 2 óra játékon is nagyon jót mosolyogtam, sosem tartottam magam tru gamernek, de ettől még én is többet tolok :D
Október 19-én a Magnólia kiadó gondozásában jelenik meg Andrejkovics Zoltán könyve a Láthatatlan játék - A győztesek gondolkodásmódja az e-sportban címmel. Ez lesz az első kifejezetten e-sportolóknak és gamereknek írt könyv Magyarországon. 2016 májusában a nemzetközi piacon már megjelent…..