Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maulis Csaba

70 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az adathalászok újabban fokozott érdeklődést mutatnak a foci iránt. 2012-ben a futball kapcsán többféle adathalász támadás is történt. A bűnözők máris célba vették a 2014-es világbajnokságot, a játékoscelebeket és a futballklubokat.   Lionel Messi és az FC Barcelona…..
Amíg a rajongók tömött sorokban állnak a mozipénztáraknál, hogy láthassák a Vasember 3-at, sokan inkább az internetet kutatják kalózmásolatok és ingyenes filmstreamelő oldalak reményében. Ez jó alkalmat kínál a rossz fiúknak, hogy bevessék trükkjeiket a keresgélő…..
A Marketo blogja által készített tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy Facebookot folyamatosan körülvevő és egyre fokozódó adatvédelmi aggályok, továbbá a Graph Search kereső közeledő, világszintű megjelenése ellenére is van legalább 13 millió felhasználó, akik…..
Egy új facebookos adathalász módszer rója köreit az interneten körülbelül egy hónapja.   Egy „A Facebook fiókja blokkolva van” című e-mail üzenet tájékoztatja a felhasználókat, hogy a fiókadatokat meg kell erősíteni, mert a Facebooknak kétségei vannak azok…..
A Bkav szakértői felfedeztek egy biztonsági rést a népszerű, ingyenes hívásokat és üzenetküldést is lehetővé tévő Viber alkalmazáson. A sérülékenység révén könnyedén megkerülhető az androidos okostelefonok képernyőzára (lock screen), és így teljes hozzáférés…..
Míg a Bostonban történt robbantás világszerte gyászt és rémületet okozott, a spamek terjesztői újabb nagy mennyiségű spam kiküldésére használják fel a szomorú eseményt.   A G Data Security Labs a robbanással kapcsolatos linkeket és videókat tartalmazó e-mailek…..
A Facebookon bárki megoszthatja képeit cuki kis állatokról és életének legmókásabb pillanatairól. Egy új böngészőbővítmény azt is lehetővé teszi, hogy titkos, nehezen kiszúrható üzeneteket kódoljunk képeinkbe.   A Secretbooknak (Titkos könyv) keresztelt bővítményt…..
A Facebook április 12-én indította útjára a Facebook Home nevű androidos alkalmazását, amely egy Facebook-szerű felületté alakítja át okostelefonunkat.   Megjeleníti az újdonságokat a hírfolyamban, és még több lehetőséget ad a facebookos ismerősökkel történő…..
Újabb agyafúrt támadási stratégiával álltak elő a kibertér bűnözői. Ami elsőre egy csomagküldő szolgáltatás üzenetének tűnik, könnyen kiderülhet róla, hogy egy kártevőt tartalmazó küldemény.  Amikor eljön az ünnepek ideje, a kibertér csalói újabb és…..
A múlt évben Oroszország bevezetett egy meglehetősen ellentmondásos törvényt, amely lehetővé tette az online tartalom korlátozását. A törvény látszólag olyan speciális tartalmak közzététele ellen irányult, mint a gyermekmolesztálás, droghasználat, öngyilkossági…..
Az elmúlt hónapokban jelentősen megnövekedett a médiafigyelem a "kiberháború" iránt. A blogoktól az újságokon át a televízióig mindenütt azt hallani, hogy a hamarosan kitör a kiberháború. Vajon igaz ez?   És ha igaz, nevezhetjük-e háborúnak az ilyesfajta konfliktusokat?…..
Keith Alexander tábornok, az amerikai Kiber Kommandó parancsnoka és a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) igazgatója arról számolt be a kongresszusnak, hogy három különféle csapatot állítottak össze, hogy megvédjék az ország kiberterét.   „Ezek a nemzetbiztonságot védelmező…..
Végzettségükről, munkahelyükről és keresetükről is szoktak füllenteni a magyar internetezők. Míg a fiatalok a társkereső oldalakon teszik szebbé a valóságot, addig a Facebookon inkább az idősebbek adatlapjain találunk valótlan állításokat.   A regisztrált tagok 12%-a…..
Pár napja új vezetőt választott a római katolikus egyház. Röviddel ezután a megválasztott I. Ferenc pápa, Jorge Mario Bergoglio nevében bejegyzések jelentek meg egy hamis Twitter fiókon.   A @JMBergoglio fiókot azon nyomban fel is függesztették, de amikor még aktív volt,…..
A Facebook a napokban megkezdte az új hírfolyam bevezetését, amely jó néhány dolgot megváltoztatott a felhasználói oldalak navigációjában, beleértve az adatvédelmi beállításokat is. (Ide kattintva tekinthetők meg az újítások.)   A régi hírfolyam felületén az…..
A Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség kifejlesztett egy okos rendszert, amely a képernyőn több véletlenszerűen mozgó kurzor segítségével védi meg az interneten bankolók jelszavait.   Hogy a kártevők biztosan ne lophassák el online pénzügyeink intézéséhez…..
A Facebook hamarosan közzéteszi az Open Graph keresőjét, amely mélyreható kereséseket is lehetővé tesz az oldalakon. Ám a funkció adatvédelmi aggályokat is felvet, mivel az eszköz könnyen hatékony fegyverré válhat a munkaadók kezében.    A digitális közösségi…..
Az elmúlt hónapok során sok publikáció látott napvilágot arról a feltételezésről, hogy kínai hackerek támadtak meg jelentős szervezeteket. A szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy ezek az események a kémkedés kategóriába sorolandók, és nem szabad összekeverni őket a…..
Nir Goldshlager információbiztonsággal foglalkozó kutató komoly hibát fedezett fel a Facebook által használt OAuth rendszerben, ezáltal képes volt teljesen átvenni az irányítást bármely felhasználói fiók felett, még akkor is, ha az áldozat soha nem használt semmilyen…..
Kétségtelen, hogy léteznek kifinomult kártevők. És vannak olyanok, amelyekről csak a készítőik gondolják ezt, de a G Data Securtity Labs szakértői mégis felfedik őket.   Amíg egy korábbi eset kapcsán az áldozatok számítógépén gyermek pornográf anyagokat elhelyező…..
Február 5-én a „biztonságosabb internetért” napon az IT biztonsággal foglalkozó cégek, köztük a G Data is különféle tippeket tettek közzé a felhasználók részére, olyan közérdekű témák kapcsán, mint például az „online jogok és felelősség”.   Természetesen…..
A spanyol rendőrség és az Europol nemrégiben megalakult Kiberbűnözés Elleni Központja sikeresen rajtaütött a legnagyobb és legkomplexebb kiberbűnözéssel foglalkozó szervezeten, amely a fő felelőse volt a ransomware-ek (zsaroló kártevő) terjesztésének.   Egyes források…..
Egy újabb érdekes adathalász kampányra derült fény, amely az áldozatok kíváncsiságára alapozva próbálja meg rávenni őket, hogy önként átadják az online bankoláshoz szükséges azonosítóikat.   Az egész történet egy e-maillel kezdődik, melyben azt írják, hogy…..
Most, hogy már február van, a csalók elkezdték ismét terjeszteni a jó öreg kacsát, amely azt állítja, hogy karbantartási munkálatok miatt a Facebook le fog állni február 29-től 31-ig.   Leginkább az angol és francia nyelvet beszélők vannak veszélyeztetve, mert a hoax csak…..
A Gangnam stílus a kiberbűnözők között is nagy népszerűségnek örvend. Kevés ember lehet a világon, aki a Psy név említésére nem tudja, hogy a híres koreai rapperről van szó, akinek az „ügetős” tánca meghódította a világot.   Ez a különös tánc most megint…..