Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hhh.

1 bejegyzést írt és 1737 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt heti képsorozat folytatása következik, újabb harminc kép New York elmúlt évszázadából a NY Times archívumából. Ígérem, hogy ezek még a múlt hetinél is érdekesebbek lesznek! 1961. Egy hirtelen zajtól megriadt és a vízbe esett rendőrló kiemelése az East Riverből..
hhh. 2020.05.27 09:57:15
@kewcheg: " Ilyen 1 % volt a Kádár rendszer egészségügye, oktatási rendszere."
MUHAHA
Marxizmus-leninizmus tanszék, ideológiával átitatott oktatás, "munkás-paraszt" professzorok, tudományos fokozatok, publikciós lehetőségek, állások pártszimpátia alapján? Kutatható és nem kutatható témák, tabuk, elhallgatások. Nagy koponyák elüldözése, esetleg könyvtáros állásban megtartás.
Egészségügy? A az egész hálapénz-kasztrendszer a "hitbizományi" kórházakkal innen gyökeredzik. Persze, annyira hülyék még Kádárék sem voltak, hogy a jó orvosokat ne becsülték volna meg, de hogy miért lett volna a kádár kori egészségügy valamiféle szocialista vívmány, nem világos...TB kártyán alpuló, egységes orvosi ellátás nyugatabbra is van.
Most látom csak, te egészen elképesztő mértékben naiv vagy (és minden bizonnyal fiatal). Hát, sok sikert az életben...
hhh. 2020.05.27 13:59:52
@kewcheg: ideális társadalmakról beszélgettünk, nem?
hhh. 2020.05.27 15:47:16
@gigabursch: és lehet, hogy még azért az egyért is kapott kártérítést...
Ilyen szempontból azért a kasztrendszernek, vagy a feudális rendszernek is megvannak a maga előnyei. Gondolj bele: ha megszületsz, egy egész életpálya modell van előtted, minimális követelményekkel, megoldható feladatokkal, amit ha elsajátítasz, megoldasz, elég biztos a megélhetésed, magadnak és a családodnak. Igazán felelőssége csak az arisztokráciának van, viszont nekik már gyerekkoruk óta adott a legmagasabb szintű felkészülés - ráadásul születésük óta tudják, mi a feladatuk, mire készülnek.
Manapság pedig? Gyakorlatilag a társadalom minden tagja versenyzik az összes többi tagjával, ezzel hihetetlen energiákat emésztve fel. A politikai vezető réteg egyrészt, a "demokrácia" természetéből adódóan a leggátlástalanabb szociopatákból vetődik össze (hiszen nekik van a legtöbb esélyük a tömegek manipulációjára), legtöbbször minimális képzettséggel, másrészt ki vannak szolgáltatva a gazdasági szereplők érdekeinek, akik lehetnek személyek, cégek, vállalatok...
Ezzel szemben az arisztokrácia saját magát képviselete, és általában saját vagyonával felelt a politikai döntések sikeréért vagy sikertelenségéért.
Nem vitatom, hogy az átjárhatatlan kasztrendszer egészségtelen, de ilyen nagyon is kevés volt. Viszont ennek a feloldottabb formái, mint például a modern Japán, elég jól tudnak működni. Ahogy a felsorolt példáid is nagyon sokféle társadalmi modellben tudták érvényesülni...
A második világháború utáni Budapesten rendet kellett tenni. Méghozzá gyorsan és kíméletlenül. Ez nemcsak a megszálló (akkor ugye felszabadító) Szovjetunió elvárása volt, hanem természetesen a lakosságé is, akiknek sötétedés után kilépni az utcákra felért egy istenkísértéssel. 1946. november 26.…..
hhh. 2020.05.03 20:34:49
@cicmen: nadrágszabó. Nem úri.
hhh. 2020.05.04 10:12:48
@cicmen: nem vicc volt. Legjobb tudomásom szerint nadrágszabó volt. Ez afféle inasmunka. Vagyis nem jutott el a férfi szabóságig.
hhh. 2020.05.04 10:36:48
@cicmen: ez így igaz. Nem csak "fura", hanem egészségtelen is. Ledöbbentem, amikor olvastam, 1993-ig békében élt az Oktogon környékén. Mivel akkoriban gyakran jártam arra, még az is lehet, láttam.
A poszter helyében én nem az antikommunistáktól, hanem az aktív kommunistáktól tartanék. Hiszen sokszor és sok helyen "bizonyítottak" már...
Kellemes Ünnepet mindenkinek! Ígérem a képsorban semmi sem fog emlékeztetni a nyúlra, a feltámadásra vagy a koronavírusra. Ennyit tudok tenni a kedvetek javítása érdekében szerény eszközeimmel. Itthonról. 1900 körül. Két lóerős amerikai komp. A lovak által meghajtott lapátkerekű komp nem…..
Vajon hogyan reagál egy jól szervezett, erős állam és társadalom egy olyan válsághelyzetre, mint a mostani? A Finnországban élő Viktor mesélte el tapasztalatait (és küldött mellé pár fényképet is). Van mit átgondolni… Te hogyan éled meg ezeket a napokat? Hogyan reagált az ország, ahol élsz? Mit…..
A léghajók meglehetősen rövid fénykorában számos baleset vagy incidens történt, amely bár nem olyan ismert, mint például a Hindenburg katasztrófája, legalább annyira érdekes (vagy meghökkentő) volt. Ebből válogattam nektek párat, a teljesség igénye nélkül. 1903 - Kezdjünk mindjárt egy magyar…..
1896. Az első modern olimpiai játékok megnyitója. Athén, Görögország (Reuters)..
fáymiklós Tolsztoj kozmetikusa 2019.12.27 07:57:30
Nagy hősnek éreztem magam, amiért befejeztem Pfliegel Dóra regényét, a Tindertojás címűt, pedig nem akkora hősiesség. Legfeljebb a megszokott helyett az adja a cselekmény követésében az izgalmat, hogy vajon tényleg a legkézenfekvőbb, a huszadik oldalon kitalálható megoldás felé igyekszünk, vagy van…..
fáymiklós Drakulics Iljics 2019.11.19 07:33:33
Először azt hittem, hogy csak a poénok hiányoznak a Drakulics elvtársból. Mintha megállt volna ott a tudomány, hogy van egy érdekes történetünk, a kommunisták örökké akarnak élni, és ehhez vámpíri segítséget is igénybe vennének, mi sül ki vajon a materialista világszemlélet (ahogy azt Ötvös Csöpi…..
fáymiklós Botol 2019.11.30 08:25:38
Valamiért azt hittem, hogy ezek a botlasztó kövek hazai találmánynak számítanak. Nem is nagyon értettem, hogyan lehet, mert elegánsak, szépek, vádlóak és nem harsányak, de miért ne jöhetne össze egyszer nekünk is az ilyen. Összejöhet, össze is jött, de most már látom, hogy nem a fénylő réz…..
2015. őszén kezdtem régi blogomat. Siklósi Botond álnéven írtam a swinger életformáról, érzelmekkel, saját gondolatokkal és tapasztalataimmal töltöttem meg történeteinket. Posztjaimat hiánypótlásnak szántam, és nem merült fel bennem olyan gondolat, hogy egyszer arcomat és polgári nevemet adom…..
Forrás: Viitala / Lännen Media Silja Az elmúlt két hétben a magyar kormányzati kommunikáció és csatolt elemei új ellenséget találtak maguknak. Finnország egyszerre könnyü és nehéz célpont. Könnyü célpont, mert választási rendszere révén mindig koalíciós kormányai vannak, amelyekböl csak nagy ritkán…..
Míg a pasi külföldön robotol, a magányos nő kreatívan kihasználja a szabadságot és beújít egy csődört. Amikor borul a bili, nem akar szakítani a szeretőjével, inkább arra kéri párját, hogy költözzön el. A visszahúzódó, csendes nő új oldalát mutatja meg, a röhejes…..
hhh. 2019.05.11 06:24:57
@BéLóg: első gondolatom. Ha valódi...
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Az iszlám gyorsan növekvő vallás, különösen a nyugati világban. A keresztényeknek egyre jobban tisztában kell lenniük magával az iszlámmal, és ami a legfontosabb, azzal hogyan oszthatják meg a híveivel Jézus Krisztus evangéliumát. Itt van 10 dolog, amit az iszlámról megtanultam abban a 20 éves…..
hhh. 2019.05.02 15:33:20
Egyetlen dolgot tudok szeretni a kormány "világhírű" családvédelmi intézkedéssorozatában, hogy nem nevezték el Orbán valamelyik nagy példaképéről, ahogy a kormány eddigi összes tervét Szélltől Wekerléig. Pedig milyen jól mutatna Gömbös Gyula akciótervként a program, aki háromszor nősült, gyermekei…..
• "Állon csapták", "megalázták", "rövid pórázra fogták" Orbánt, de lehet, hogy végén mégis ő nevet, mert a néppárti ellenlépés túl kevés és a pártcsalád túl későn szánta rá magát , viszont a Fidesz elbízta magát • Az európai konzervatívok időt nyertek miután éveken át tartó engedékenységükkel…..
  Tisztelt Honfitársam, Miniszterelnök Úr! Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam a bevándorlási válság az engem aggasztó fejleményekről.   Brüsszel Ön semmit sem tanult az elmúlt évek borzalmas terror ízléstámadásaiból. Még több bevándorlót magyart akar Európába hozni küldeni. A bürokraták…..
hhh. 2019.03.13 07:34:01
@jandera: ez a matek (1 buzi két szabad nő) hogy jött ki?
1865. A meggyilkolt Abraham Lincoln koporsóját szállító vasúti kocsi. Három évvel korábban ugyanezzel a kocsival szállították Lincoln harmadik fiának, a 12 évesen elhunyt William Wallace Lincoln holttestét is..
1912. A Titanic egyik áldozatának holttestét veszi fel a CS Mackay-Bennett kábeljavító-hajó egyik csónakja. A hét napig tartó küldetés végére 306 testet emeltek ki az óceánból..
hhh. 2019.02.24 15:55:37
@JTom: minden bizonnyal nem japánok. Egy japán mondta nekem.
A hollandokról sokszor lehet hallani, hogy nem tartják sokra az udvariaskodást, pontosabban kissé sajátosan értelmezik. Mindez egy hír kapcsán jutott az eszembe, úgyhogy arra gondoltam, ma körüljárhatnánk kicsit ezt a témát, kibővítve azzal, hogy abban az országban, ahol éltek,…..
Széllel szemben állítólag elég jól lehet hajózni, vannak viszont bizonyos szükségletek, amelyeknél a szél irányát mindenképp tisztelni kell... Orbánék újabb családpolitikai intézkedéscsomagja mindenesetre érdekes kísérlet és megpróbál keményen szembe menni a világban uralkodó fő tendenciákkal -…..
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..
A legtöbb barátunknak az első kérdései mindig az összezártság és a kis hely nehézségei kapcsán adódtak. Hogy fogjátok viselni, hogy egy 1 négyzetméteres fürdőszobára lesztek hatan? Hogyha esik az eső, akkor be lesztek zárva az autóba? Mennyire lesztek önellátók, ha nem lesz rendes kemping? ...és így…..
Eddig csak a Fideszt tartották hatalomban. Mostanra annyira kontraszelektált lett a rendszer, hogy a magyar társadalom ellen fordultak...
hhh. 2019.01.30 07:51:53
Az elmúlt napokban, hónapban országosan több százezer ember vonult utcára. Itt Vas megyében is több, mint ezren mentek el a szombathelyi tüntetésre. Mégis, sokan nem tudják, miért is tiltakoznak annyian a hidegben: mi most a Momentum által írt, és a demonstráció alapját jelentő 5 pontot igyekszünk…..