Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jönnekapocok

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közlekedés és a fenntarthatóság kapcsolatát előző blogbejegyzésemben a közlekedési eszközök kapcsán érintettem. A napokban pedig néhány teljesen új találmányról jelentek meg beszámolók a virtuális térben, amelyek szintén a fenntartható fejlődést szolgálják, emellett rendkívül innovatívak is.…..
jönnekapocok 2016.11.27 11:04:17
@$pi$: Gondolom a "családi házzal" csak érzékeltetni akarták, hogy körülbelül mennyi energiát lehet megtermelni egy 12 négyzetméteres beépített szakasszal. Nyilván nem a mellette lévő háznak fog termelni közvetlenül.

Úgy képzelem ezt el, hogy egy forgalmasabb helyen, például sétálóutcán készítenek egy ilyen technológiával ellátott felületet, ami a gyalogosok/biciklisek által termel valamennyi energiát, ami a hálózatba kerül. Ezt pedig kiegészíti a beépített napelem.

De ha elolvastad a cikket, a végén láthatod, hogy ezek kiegészítő megoldások, biztos nem egy ilyen járdával fogják nagyvárosok energiaigényét kielégíteni... : )
A globális energiapolitika fokozatosan változik. Az elöregedett, kevéssé hatékony fosszilis erőműveket szép lassan felváltják a magas hatásfokú egységek vagy a megújuló energiaforrásokat kiaknázó létesítmények. A technológia változása lehetővé teszi, hogy jelentősen kevesebb (vagy éppen nulla)…..
jönnekapocok 2016.09.23 13:32:59
@Éhes ló: Szerintem alapvetően ez csak egy energetikai-fenntartahatósági blog, nem egy híroldal.

Ha kosármeccset nézel, ott sem mondják el Kobe Bryant minden pontja után, hogy életében hány pontot dobott, s hogy ezt az adatot honnan veszik. Ha ennyire érdekel, nézz utána.

Ha híradót nézel, ott is minden második szó után felkapod a fejed, hogy ezt vajon honnan tudják?

Én ismeretterjesztő írásoknak fogom fel az ilyen cikkeket, sok mindenről hallhat így az ember.
jönnekapocok 2016.09.29 10:31:22
@Éhes ló:
Ahaaa, mindent értek. :) Szóval a saját oldal promózására ment ki a játék. Okos! :)

A szokásos, "mindenki hülye, csak én vagyok a helikopter" hozzáállásból kikövetkeztethettem volna.

Nem mondom, hogy butaságokat írtál, mert nem, sőt, de a blogokat nem is ezért olvassa az ember, hogy az ott leírtakra hivatkozzon később.

Várjuk a következő posztot! A múlt héten nem volt, mikor érkezik a következő?
jönnekapocok 2016.09.30 09:15:48
@Éhes ló: Remek.