Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jurancsik Eszter

2827 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január 12-én kerül boltokba az Exit Eden második albuma. Míg a formáció debütlemeze, a "Rhapsodies In Black" kizárólag ismert popslágerek metal-feldolgozásokat tartalmazta, addig a "Femmes Fatale" címre keresztelt újdonságon saját szerzemények is szerepelnek majd - a Run képében már ízelítőt…..
Immár hét díjat söpört be a GARDA zenekar klipje különböző nemzetközifilmfesztiválokon!A Nemzetközi New York-i Filmfesztiválon a Diamond Globe-díjat, az indiai RohipInternational Filmfesztiválon a legjobb zenei videó díját kapták meg.Külön elismerést kapott a videó az Athvikvaruni és a Thilsri…..
Hétfő este lép a Vénusz a Skorpióba. A levegős Mérleg romantikája után a vízgőzös Skorpió fülledt erotikájába csöppenünk. Felturbózza a szexuális igényeket, de nemcsak azt. A Skorpió-Vénusz számára a szerelem a lehető legmélyebb érzelem, a szex pedig nem csak a biológiai szükségletek…..
2024. február 23-án tölti meg a boltok polcait a svéd/dán Amaranthe legújabb albuma, a "The Catalyst". A modern metalos csapatnak ez már a hetedik nagylemeze lesz, és ígéretük szerint az eddigi legsokszínűbb kiadványt tarthatják kezükben a rajongók, amelyről a Damnation Flame, az Insatiable és az…..
2003-ban, a "Fallen" című albumával robbant be a rockszcénába az arkansasi Evanescence, és bár jó néhány tagcsere tarkította a csapat húsz éve tartó karrierjét, rajongótáboruk végig hűséges maradt az együtteshez. Amy Lee, a zenekar énekesnője a napokban érdekes titkot fedett fel a múltból, amelyet…..
November 10-én került boltokba Tarja Turunen új karácsonyi albuma, a "Dark Christmas", amelyről testvérblogunkon olvashattok kritikát. A korongon szereplő tizenkét dalt sötét érzelmek fűtik, hasonlóan a 2017-es "From Spirits and Ghosts - Score For a Dark Christmas" című lemezhez. Mint azt a…..
Nyáron adtuk hírül, miszerint a tavasszal feloszlott Kalidia énekesnője, Nicoletta Rosellini új csapatban csillogtatja tehetségét - a power metalt játszó formáció az Alterium nevet kapta. A zenekar elkezdett dolgozni első albumán, amelyről a Drag Me To Hell című szerzeményt már hallhattuk, ma pedig…..
November 27-én, hétfőn 10:16-kor lesz Telihold, az Ikrek jel 04°51'-én, az égboltot nézve a Bika csillagképben, az Eridanus felett.  Az elmúlt hetekben egymást váltották a könnyebb és nehezebb fényszögek, ennek megfelelően a hangulatunk is ilyen változékony volt. A Telihold pedig egy változó jelben…..
December 15-én jelenteti meg a Therion a Leviathan-trilógia utolsó részét, "Leviathan III" címmel. A 2021-es "Leviathan",- t amely slágeres dalokat vonultatott fel, a tavaly kiadott "Leviathan II" követte, amely már egy összetettebb világot tárt a hallgatóság elé. A harmadik részt a Napalm Records…..
Közösségi oldalain jelentette be a kanadai nu metal csapat, miszerint elkezdtek dolgozni új albumukon. A munkálatokban pedig az a Nick Raskulinecz segít a lányoknak, aki olyan zenekarokkal dolgozott már együtt, mint az Evanescence, a Korn vagy a Deftones. Tavasszal Morgan Lander, a Kittie…..
'Rising From The North' elnevezés alatt, 2024. október 23-án a budapesti Barba Negrában ad koncertet három svéd csapat: az Arch Enemy, a Soilwork és az In Flames. Végre bejelenthetjük a nagyszerű hírt, hogy az elmúlt legalább egy évtized egyik legnagyobb turnéfelállását láthatjátok! Nagyon…..
Emberek, akik csak úgy, látszólag minden ok nélkül felszívódtak. Családjuk, ismerőseik soha többé nem látták őket; mintha csak kisétáltak volna a valóságból. De vajon mi történt velük?Napjainkban minden országban mintegy 500-1000 embernek vész örökre nyoma. Vannak közöttük, akik új életet kezdenek,…..
November 20-a és 26-a között érezteti leginkább erejét a Nap/Mars együttállás, szextilben a Plútóval. Kivételes lehetőség a rejtett erőtartalékok mozgósítására, a cselekvésre, a transzformatív erők mindenben a segítségünkre vannak.  Az utóbbi hetek sokakat megtépáztak, azonban ez az aspektus segít…..
Míg a Kobra And The Lotus jövőjéről semmi biztosat nem tudni, addig a kanadai zenekar énekesnője, Kobra Paige szólóban kezdett ténykedni. 2020-ban már pedzegette, hogy elkezdett dolgozni projektjén, amelynek első dala Love What I Hate címmel jelent meg októberben. Kobra tegnap újabb szerzeményt…..
"The Catalyst" címmel, 2024. február 23-án érkezik a svéd/dán Amaranthe hetedik nagylemeze. A csapat ígérete szerint ez a korong lesz az eddigi legsokszínűbb kiadványuk, és a dalokkal való munka is több időt vett igénybe, mint az eddigi albumaiknál. Két szerzemény jelent meg eddig a lemezről, a…..
Néhány héttel ezelőtt jelentette be az Epica énekes-gitárosa, Mark Jansen, miszerint kedvesével, Laura Macríval -aki másik projektjének, a Mayan-nek az énekesnője- első gyermeküket várják. A 45 éves zenész párja mellett maradt Szicíliában, a banda koncertjein pedig Asim Searah (ex-Wintersun)…..
A tavaly nyáron újjáalakult szimfometalos Xandria "The Wonders Still Awaiting" című, idén februárban megjelent albumával járja a világot, amelyről hat kislemez (Reborn, You Will Never Be Our God, Ghosts, The Wonders Still Awaiting, Two Worlds, My Curse Is My Redemption) jelent meg eddig, a dalok…..
Év elején írtunk a libanoni illetőségű Slave to Sirens-ről, amely csapat a thrash/death metal műfajában ténykedik, énekesnőjük pedig Tóth Anita, akiről coverjei (Jinjer, Lorna Shore, Five Finger Death Punch) kapcsán többször említést tettünk a blogon. A csajok az elmúlt hónapokat kemény munkával…..
A mai napon jelent meg Tarja Turunen új karácsonyi műve, a "Dark Christmas", a finn énekesnő azonban most nem e korongról mesélt egy ausztrál metalmagazinnak adott interjújában, hanem arról, hogyan hatott szóló munkásságára a Nightwishban töltött kilenc év.  Elmondta: szólóművészként teljesen más…..
A hét fő asztrológiai eseménye a hétfői Újhold, amely a Skorpió 20°43'-én születik meg, budapesti idő szerint 10:26-kor. A két égitest együtt áll a Marssal, amely a Skorpióban egyik uralt jegyében foglal helyet. Ez pedig hatalmas energialöketet ad ennek az amúgy sem gyenge Újholdnak.  Mindannyian…..
Aggasztó híreket osztott meg a Battle Beast energikus frontasszonya, Noora Louhimo a közösségi oldalain. A zenekar november 20-a és december 12-e között esedékes koncertjeit el kellett halasztani, ugyanis az énekesnőnél nyaki artériarepedést állapítottak meg. Megrepedt a bal nyaki ütőerem, amit…..
Augusztusban adtuk hírül, hogy a Therion egyik szopránja, Chiara Malvestiti anyai örömök elé néz. Mivel terhessége akkor már igen előrehaladott volt, orvosa nem javasolta az énekesnőnek a turnézást, így a koncerteken csak a másik frontlányt, Rosalia Sairem-et láthatták a fanok, később pedig Lori…..
Előtérbe tolja a kreativitást, a fantáziát, az érzékenységet és a spiritualitást a hétfőn aktiválódó Merkúr/Neptunusz trigon, amely két vizes jegyet (Skorpió és Halak) érint, így ezek a témák még mélyebbről jönnek ezekben a napokban. A megérzések ismét élesebbé válnak, álomképeken keresztül is…..
Egy hét múlva, november 10-én lát napvilágot Tarja Turunen harmadik karácsonyi albuma, a "Dark Christmas", amely a 2017-ben kiadott "From Spirits and Ghosts - Score For a Dark Christmas" című korongot követve sötét érzelmekkel fűti fel a karácsonyi klasszikusokat. A finn művésznőt saját érzésvilága…..
Mától elérhető a Spiritbox új középlemeze, a hat tételt felsorakoztató "The Fear Of Fear". A kanadai csapat két dal képében már ízelítőt adott a kiadványból, augusztus végén a Jaded, októberben pedig a Cellar Door jelent meg. A zenekar műfajilag nehezen beskatulyázható, munkásságukban ugyanis…..