Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jurancsik Eszter

2869 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még 2022 folyamán adta hírül a finn-holland-angol zenekar, miszerint elkezdtek dolgozni tizedik nagylemezükön, amelyről azt is tudni lehet, hogy az "Endless Forms Most Beautiful" (2015) és a "Human :II: Nature (2020, kritika ITT) utódjaként a három albumból álló trilógiát zárja le. 2023 nyarán…..
Energiával és tetterővel érezteti hatását a hétfői Mars/Jupiter kvadrát, jókora adag lelkesedéssel és optimizmussal megfejelve mindezt. Azonban ne szálljon el velünk a ló, a kockázatvállalást március 1-ig érdemes pihenőpályára küldeni, ahogyan az elhamarkodott cselekedeteket, a túlzásokat és a…..
A Battle Beast mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben. Ez talán köszönhető annak a mega dallamos, libabőrös zenének is, amit játszanak, de talán még nagyobb szerepe van ebben Noora Louhimo-nak, aki 2012-ben, az egyébként szintén remek hanggal megáldott Nitte Valo-t váltotta a mikrofon…..
A 16 éve aktív, svéd és dán tagokból álló Amaranthe nem bánik szűkmarkúan a nagylemezekkel. Rendszerint két-háromévente jelentkeznek új koronggal, nem lazsálnak tehát. A 2018-as "Helix" album megjelenése előtt az Elize Ryd énekesnő vezette csapat a Spinefarm szárnyai alól a Nuclear…..
A finn tehetség 2010-ben adta ki "What Lies Beneath" című második nagylemezét, amely jóval rockosabb, keményebb lett, mint a három évvel korábbi "My Winter Storm". A korongon olyan, mára ikonikussá vált dalok szerepelnek, mint az I Feel Immortal, a Falling Awake vagy az Until My Last Breath. Tarja…..
Tavaly ősszel vonult stúdióba a svéd énekesnő, hogy megkezdje harmadik stúdióalbumának felvételeit, amely a tervek szerint a 2021- es "Strong" vonalát követi majd, és amely korong kritikáját ITT olvashattátok. Anette második szólóanyaga igencsak erősre sikeredett, szemben a 2014-ben kiadott…..
2019-ben robbant be a metal színterére a Mezmerized, amely projektet a Sorroniából és Ideas-ból ismert Király Anna és férje, Mudra Olivér alapítottak. A dunaújvárosi zenekar a modern metalt járatta csúcsra első albumán, a 2020 őszén megjelent "Electrolyze"-n (kritika ITT olvasható), a könnyen…..
A Nightwish két ex-tagja között rendeződött minden múltbéli sérelem és viszály, hiszen az utóbbi években több alkalommal is álltak egy színpadon. Először a 2017-es Raskasta Joulua elnevezésű, speciális karácsonyi koncertsorozaton énekelték együtt az Ave Maria című ünnepi klasszikust, majd tavaly…..
A hetet a Nap Halakba lépése indítja, hétfőn reggel 05:13-kor. A neptunuszi befolyás alá kerülő égitest segít fogékonyabbá válni a misztikumra, a látható világon túli dolgokra, a művészetekre. A Halak a Zodiákus utolsó jegye, itt történik meg az összegzés, a tanulságok levonása, a tapasztalatok…..
Mint arról több ízben beszámoltunk, a Kittie visszatérésre készül - 13 év kihagyás után új lemezt terveznek kiadni a csajok. Sokáig kétséges volt a kanadai csapat sorsa, hiszen majdnem napra pontosan hét évvel ezelőtt, 2017 februárjában elhunyt basszusgitárosuk, Trish Doan, Morgan Lander énekes…..
Múlt hónapban, közel hétéves szünet után háromfősre fogyatkozva ugyan, de visszatért a tehetséges énekesnőkből álló Exit Eden. Amanda Somerville alapító családi okok miatt kiszállt ugyan a csapatból, ám Clémentine Delauney, Marina La Torraca és Anna Brunner felvették a második albumot, amelyen…..
"Time" címmel, február 9-én dobta piacra vadonatúj, sorban hatodik albumát a moldáv Infected Rain. A tavaly vérfrissítésen átesett formáció ezúttal is a nu metal tárházát kívánja kimaxolni, és eddig négy szerzemény látott napvilágot a lemezről - először a Dying Light tavaly májusban, a Because I Let…..
A kedden Vízöntőbe lépő Mars a szellemiségre helyezi a hangsúlyt, megmutatva, hogy a tranzit ideje alatt (ez március 23-ig tart) a szellemi erő a leghatásosabb fegyverünk. Kiemeltebb szerepet kapnak a barátságok, a közösségek is, az, hogy össze tudunk-e fogni másokért. Képessé válunk olyan eszmék…..
Simone Simons, az Epica fronthölgye 2002-ben került a zenekarba, miután az előző énekesnő, Helena Michaelsen kilépett. 2003-ban jelent meg a holland csapat debütáló albuma, a "The Phantom Agony", karrierjük pedig azóta is stabilan áll a lábán.  Mark Jansen énekes-gitáros alapította a bandát,…..
Hihetetlen intenzitást ad a kommunikációnak és gondolkodásnak a hétfői Merkúr/Plútó együttállás, eddig a levegőben lógó kérdésekre is találhatsz választ. Ugyanígy az önelemzésre is kiváló napokat biztosít, beleásva magunkat a dolgok pszichológiai megközelítésébe. Kedvező időszak az okkult, misztikus…..
A Delain talán az a zenekar, ami a leglátványosabban feneklett meg a Covid időszakban. A kényszerleállás az összes meglévő ellentétet a felszínre hozta a tagok között, nem telt el sok idő és érkezett a közlemény, miszerint a zenekar abban a formájában megszűnik létezni, Martijn Westerholt alapító…..
Az Anthrax dobosa és a Butcher Babies egzotikus külsejű énekesnője, Carla Harvey 2016 óta alkotnak egy párt, ám viszonyukat csak 2019-ben vállalták fel nyilvánosan. A kapcsolat most szintet lépett, a 61 éves Charlie Benante ugyanis feltette azt a bizonyos kérdést kedvesének, amiről minden nő…..
A hetet egy igen erős kapcsolódás nyitja hétfőn - a Mars és az Uránusz trigonja mind fizikai, mind szellemi tekintetben rengeteg energiát bocsát rendelkezésünkre, emellett felerősödnek a függetlenségi törekvések is. Akár egy meglévő projekten dolgozol, akár újat szeretnél elindítani, ez a néhány nap…..
A Nicoletta Rosellini vezetésével, tavaly megalakult Alterium igencsak belehúzott a munkába. Debütlemezük március 8-án, "Of War And Flames" címmel tölti meg a boltok polcait, a szimfonikus power metalt játszó olasz csapat pedig már három szerzeményt is megmutatott a nagyérdeműnek - a Drag Me To Hell…..
Miközben a 20-án aktiválódott Nap/Plútó együttállás áthatja az elkövetkező napokat, több égi esemény is a héten következik be. Kedden a Vénusz belép a földies Bakba. Párkapcsolatokban a komoly szándék még nyilvánvalóbbá válik, egyedül élőknek pedig felbukkanhat partner-jelölt, aki komoly, még ha…..
"Ecdysis" címmel, 2022 januárjában jelentette meg legutóbbi sorlemezét a moldáv Infected Rain, a kiadvány a 2019-es "Endorphin" (kritika ITT) után a második korong volt, amely már a Napalm Records égisze alatt készült. A Kisjenőből származó csapat háza táján a tavalyi év folyamán változások…..
Kiélezi a képzelőerőt és a kreativitást a hétfőn aktiválódó Nap/Neptunusz szextil. Tervezd meg a jövődet, vizualizálj és lásd a végeredményt. A "hogyan?" kérdését pedig engedd el. Gondoskodó énünk is felerősödhet, és itt nem kell világmegváltó dolgokra gondolni, a legegyszerűbb helyzetben is…..
Vegyél néhány szemrevaló csajt, állítsd ki őket a színpadra - kész a siker. Igen ám, de mi van akkor, ha ezek a csajok nemcsak előnyös külsővel rendelkeznek, hanem énekelni is tudnak? Derítsük ki! Az Exit Edent az az Amanda Somerville alapította, akit főként a HDK, a Trillium, valamint a…..
2018 nyarán derült ki, hogy a kaliforniai In This Moment gitárosának, Travis Johnsonnak a felesége, Michelle a mellrák egy igen agresszív fajtájában szenved. A zenész akkor azonnal hazautazott a turnéról, hogy párja mellett lehessen. Ma szívszorító hír érkezett Travis kedveséről - a kapott…..
  A skandináv modern metalosok új albuma február 23-án érkezik, "The Catalyst" címmel, amelyről a zenekar elmondta: eddigi legsokszínűbb kiadványukat szabadítják a világra, és amelyről három klipes dalt már láthattunk az Elize Ryd vezette bandától, elsőként a Damnation Flame érkezett, amelyet az…..