Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jurancsik Eszter

3014 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarol a listákon a Visions of Atlantis új albuma, a "Pirates II - Armada" (kritika ITT), amely kiadvány a 2022 tavaszán megjelent "Pirates" folytatásaként jellemezhető. A zenekar 2019-ben ígéretet tett arra, hogy újradefiniálja a szimfonikus metalt - a gyengébben muzsikáló "The Deep & The Dark"…..
A szűk stúdió falai között egy zenekar kezdi meg próbáját. A levegőben szinte tapintható a várakozás feszültsége. Az első akkordok lágy gitárpengetésként szólalnak meg, melyek hamarosan találkoznak a pörgő dobok ritmusával és a basszusgitár mély, hömpölygő hangjaival. Az énekesnő halkan dúdol a…..
A Kobra And The Lotus karizmatikus fronthölgye nem tétlenkedett az elmúlt időszakban. A kanadai énekesnő látványos lendülettel vetette bele magát a szólókarrierjébe, és eddig nem kevesebb, mint hat szerzeménnyel ( Love What I Hate, Under One Sun, Thank You, Freedom, HOTT. , Dreamer) örvendeztette…..
Elhunyt a Spiritbox egykori basszusgitárosa, Bill Crook. Halálhírét Kai Turmann jelentette be, aki a A Textbook Tragedy nevű formációban dolgozott a zenésszel. Crook 2018 és 2022 között volt a zenekar tagja. Távozását az év májusában jelentette be a formáció egy közös nyilatkozatban, amelyben…..
Az olasz Lacuna Coil tavasszal jelentette be, hogy megkezdték kilencedik stúdióalbumuk munkálatait. A Cristina Scabbia énekesnő által vezetett zenekar legutóbbi nagylemeze, a "Black Anima" 2019-ben jelent meg, amely korong jelentős szakmai és közönségsikereket hozott a formációnak, a koronghoz…..
Tavasszal jelentette be a Nightwish, miszerint ősszel megjelenik tizedik stúdióalbumuk - A "Yesterwynde" címre keresztelt korong 2024. szeptember 20-án kerül a boltok polcaira. A kiadványból a Perfume Of The Timeless című dal képében már ízelítőt kaphattunk, ám a turnézást jó időre szögre akasztja a…..
A szimfometal-színtér egyik különleges szereplője, a Visions of Atlantis hosszú utat járt be az elmúlt 24 évben. Az együttes eddigi története azonban nem csak a zenei fejlődésről, de emberi drámákról és a művészi identitás kereséséről is szólt. A 2000-ben alakult osztrák zenekar pályafutása Nicole…..
A korábban szimfonikus metálban utazó, de mostanra lágyabb hangzásvilág felé forduló Amberian Dawn legutóbbi saját szerzeményekkel teli albumát, a "Looking For You"-t 2020-ban tárta a közönség elé. Ezt követően egy merész húzással az ABBA dalainak fémesített feldolgozásaira vállalkoztak: a "Take a…..
Jó ideje rebesgették a kaliforniai Butcher Babies rajongói, hogy valami nincs rendben a zenekar körül. Tavaly mi is megírtuk, hogy a formáció 47 éves énekesnője, Carla Harvey egy ideig nem tud turnézni bandatársaival, ugyanis egy sürgős szemműtét várt rá, és a turnékon csak Heidi Shepherdet…..
A hét izgalmas asztrológiai fényszögekkel indul, amelyek jelentősen befolyásolhatják energiáinkat és hangulatunkat. Hétfőn több bolygó között alakulnak ki fontos aspektusok, változatos hatásokat eredményezve. A Nap és a Mars közötti szextil lendületet és magabiztosságot ad céljaink eléréséhez. Ez…..
Július 5-ével dobta piacra vadonatúj soralbumát a Visions of Atlantis "Pirates II - Armada" címmel, amely hasonlóan elődjéhez, a 2022-es "Pirates"-hez igen szép sikerekkel gazdagította a zenekart már a megjelenés utáni napokban. Ez az új mérföldkő tovább erősítheti a banda pozícióját a szimfonikus…..
Augusztus 23-án kerül a boltokba Simone Simons első szólóalbuma "Vermillion" címmel, amely korong egy régóta dédelgetett álom megvalósulása az Epica-frontasszony számára. Simons nemrégiben vallott arról, hogy a szólólemez gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott benne, ám a megvalósítás…..
Továbbra is kitartóan építi szólókarrierjét Kobra Paige, a Kobra And The Lotus énekesnője. Mind ez idáig hat videoklippes dallal ( Love What I Hate, Under One Sun, Thank You, Freedom, HOTT. , Dreamer) kápráztatta el rajongóit, most újabb izgalmas bejelentéssel rukkolt elő: július 26-án újabb…..
13 év szünet után tért vissza a zenei életbe a kanadai Kittie, új nagylemezük, a "Fire" (recenziónk ITT olvasható) pedig szinte minden kritikus tollából pozitív kritikákat kapott. Ilyen hosszú kihagyás után komoly motivációra van szüksége egy bandának, erről mesélt a napokban Morgan Lander, a csapat…..
Tavasszal jelentette be Simone Simons, miszerint augusztus 23-ával megjelenik első szólóalbuma, amely a "Vermillion" címet viseli majd, és amely korongot nem mással karöltve készítette el, mint honfitársa, Arjen Lucassen, akivel az Ayreon projekt kapcsán már korábban több ízben is dolgozott…..
17-én, szerdán a Nap és az Uránusz harmonikus szextilje váratlan lehetőségeket hozhat. Lehetőség nyílik új projektekbe kezdeni, vagy meglévőket új szempontok szerint átalakítani, erősebb lesz az igény a függetlenségre és az önállóságra, mind a munkahelyen, mind a magánéletben. Meglepő fordulatok…..
Nem bánik szűkmarkúan harmadik nagylemeze beharangozóival Charlotte Wessels. Az egykori Delain-énekesnő elsőként a The Exorcism, majd a Chasing Sunsets című tételekkel örvendeztette meg rajongóit, a szóban forgó album pedig szeptember 20-án jelenik meg "The Obsession" címmel. A mai nappal…..
Hétfőn két fontos szextil hatása érvényesül. A Merkúr és a Jupiter kapcsolódása szellemi frissességet és derűlátást hoz. Ez a nap ideális arra, hogy új ötletekkel álljunk elő, és erősítsük a pozitív életszemléletet. A kommunikáció gördülékenyebb lesz, így érdemes fontos beszélgetéseket…..
Van valami különleges bája annak, amikor az ember hétköznap megy koncertre: javában tart a hét, másnap dolgozni kell, éppen ezért esik annyira jól egy estére kiszakadni a mókuskerékből. Ezen a kedd estén az Infected Rain látogatott el hazánkba, a koncert helyszínéül az Analog Music Hall szolgált.…..
Pénteken, azaz július 5-én tölti meg a boltok polcait a Visions of Atlantis sorban kilencedik albuma, a "Pirates II - Armada", amely korong a két évvel ezelőtt kiadott "Pirates" folytatása lesz. A kalózos vonal igencsak bejött a Clémentine Delauney énekesnő vezette bandának, a szóban forgó album…..
Egy hete került boltokba a Kittie visszatérő albuma, a "Fire", amely egy új korszak kezdetét szimbolizálja a csapat karrierjében - a rajongók 13 évet vártak a korongra, amelyről mi ITT írtunk kritikát. A napokban a Revolver magazin beszélgetett a Lander-nővérekkel, Morgan énekessel és Mercedes…..
Kedden több égi esemény is történik. Lesz egy Vénusz-Szaturnusz trigon, és egy Merkúr-Neptunusz trigon. A Merkúr-Neptunusz trigon harmonikus kapcsolatot hoz létre a kommunikáció és a spiritualitás bolygója között. Ez az aspektus felerősíti a kreativitást, a spirituális érzékenységet és az álmokat.…..
Jó ideje dolgozik már ötödik stúdióalbumán a Jinjer, és azt is megtudhattuk, hogy a dalok a 19. századot idézik majd meg - egy olyan korszakot, amely híres a romantikájáról. Ez az időszak különösen gazdag volt az érzelmek, a szenvedély és az esztétika terén, ami valószínűleg nagy inspirációt jelent…..
Búcsúturnéját tartja a brazil Sepultura - a zenekar 40 éves fennállását ünnepli ily módon, és március óta van úton az együttes.  A fellépéssorozat keretein belül a magyar rajongóktól is elbúcsúzik az együttes, november 17-én a Barba Negrában, ám három bandát is hoznak magukkal, az Obituary-t, a…..
Szerdától vasárnapig aktív a Merkúr és a Szaturnusz trigonja. A Merkúr a Rákban járva felerősíti az érzelmi intelligenciát és az intuíciót. Gondolataink és szavaink érzelmekkel itatódnak át, empátiánk fokozódik. A Szaturnusz a Halakban pedig a spirituális bölcsesség és a gyakorlati realitás…..