Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jurancsik Eszter

3058 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Linkin Park újjászületése alighanem az idei év bombahíre. A zenekar Chester Bennington 2017-es tragikus halála óta nem adott ki új anyagot, két nappal ezelőtt egy meglepetéskoncert keretében jelentette be visszatérését, mégpedig egy női frontemberrel, az amerikai rock szcénában egyáltalán nem…..
Tegnap hatalmas meglepetésként érte a zenei világot a hír, hogy Chester Bennington tragikus halála után hét évvel visszatér a Linkin Park, ráadásul egy női frontemberrel. A rockszcénában jól ismert, 38 éves Emily Armstrong, aki a Dead Sara zenekarban kezdte karrierjét 2005-ben, most a legendás…..
A kanadai progresszív metalcore színtér üstököse, a Spiritbox ismét hallatta hangját. A Courtney LaPlante énekesnő által vezetett formáció váratlanul dobta piacra legújabb szerzeményét, a Soft Spine című szerzeményt, amely címével ellentétben minden, csak nem puha.  Bár a zenekar egyelőre nem…..
A szimfonikus metal rajongók figyelmét nem kerülhette el az a rejtélyes poszt, amelyet mind Tarja Turunen, mind Sharon den Adel megosztott a közösségi média felületein. A két tehetséges énekesnő titokzatos üzenete arra enged következtetni, hogy hamarosan újra egyesíthetik hangjukat egy izgalmas…..
Hét év csend után újra aktív a Linkin Park - a zenekar, amely Chester Bennington 2017-es tragikus halála óta nem adott ki új anyagot, most nagy visszatérés előtt áll.  A banda novemberben jelentkezik vadonatúj albummal, amely a "From Zero" címet viseli. Ez a cím szimbolikus jelentőséggel bír,…..
A szimfonikus metal színtér egyik meghatározó alakja, a Delain jelentős átalakuláson ment keresztül 2022-ben. E változások után fél évvel látott napvilágot legutóbbi nagylemezük, a "Dark Waters" (kritikánk ITT olvasható), amely egyben a zenekar új énekesnőjének, Diana Leah-nak a debütálását is…..
A Delain megújult felállásában 2023 februárjában jelentette meg "Dark Waters" című albumát, amelyen már Diana Leah, az új énekesnő hangját hallhattuk. A jelentős személyi változások ellenére a zenekar továbbra is sikeresen működik, noha a "Dark Waters" album fogadtatása vegyes volt - a rajongók és a…..
Szeptember 4-én a Mars belép a Rák jegyébe, ahol november 4-ig marad. Ezt a tranzitot sokan gyengének tartják, hiszen a Rák érzelmes természete látszólag ellentétes a Mars harcos, dinamikus energiájával. Azonban a Rák-Mars nem gyenge, hanem egy különleges erőforrást képvisel, amely lehetőséget ad…..
Az Uránusz, a változás és az újítás bolygója ma retrográddá vált a Bika jegyében, és egészen 2025. január 30-ig tart ez az időszak, amely arra ösztönöz minket, hogy mélyebben tekintsünk saját értékeinkre, stabilitásunkra és anyagi biztonságunkra. Ez egy időszak lehet a belső fejlődésre, a…..
A szeptember, azaz a naptári értelemben vett ősz kezdete rögtön két igen jelentőségteljes égi eseménnyel robban be: a Plútó visszakerül a Bakba, majd Szűz-Újhold következik. Plútó retrográd a Bakban: a mélyreható változások és a gyógyulás ideje Hétfőn a Plútó retrográd mozgása miatt visszalép a…..
A mai napon megjelent a Kobra And The Lotus énekesnőjének első szólóalbuma, ám ennek a 2020 óta dédelgetett álomnak a megvalósulását komoly krízis előzte meg. A kanadai zenekar 2019 óta pénzügyi problémák miatt inaktív, Kobra pedig nem sokkal az "Evolution" album megjelenése után kifejtette: nem…..
"The Obsession" címmel, szeptember 20-án érkezik Charlotte Wessels, az egykori Delain-frontlány harmadik stúdióalbuma. Charlotte tavasszal elárulta, hogy ez az album sokkal keményebb hangzással operál majd, mint előző két lemeze, a "Tales From Six Feet Under" (2021) és a "Tales From Six Feet Under…..
A metalkedvelő közönség Thalìa Bellazeccát elsősorban a Frozen Crown gitárosaként ismerhette meg. Az egzotikus külsejű fiatal tehetség 2017 és 2020 között erősítette a milánói együttest, mindössze 17 évesen csatlakozva a csapathoz. A koronavírus-járvány alatt Thalìa a dobos Alberto Mezzanottéval és…..
Szeptember 20-án a Nightwish egy valódi mérföldkőhöz érkezik a tizedik, régóta várt stúdióalbumával, amely a "Yesterwynde" címet viseli. A korong azt a trilógiát zárja le, amelyet a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful" kezdett el, és amelyet a 2020-ban megjelent "Human :II: Nature" folytatott, így…..
Remekül teljesít a Visions of Atlantis új albuma, a július 5-én megjelent "Pirates II - Armada", amely a 2022-es "Pirates" folytatásaként jellemezhető. A zenekar most is turnézik a kiadvánnyal, néhány nappal ezelőtt pedig egy online metálmagazin interjút készített az énekeső Clémentine Delauney-vel,…..
Az augusztus végi égbolt izgalmas változásokat tartogat számunkra, amelyek jelentősen befolyásolhatják életünk különböző területeit. Két fontos bolygó, a Merkúr és a Vénusz mozgása kerül most reflektorfénybe, ígérve új lehetőségeket és friss perspektívákat. Augusztus 28-án a Merkúr direktbe fordul…..
Tarja Turunent 2005 őszén nyílt levélben bocsátották el a Nightwish tagjai, amely esemény nagy törés volt mind a zenekar, mind az énekesnő, mind a rajongók számára. Az idő azonban begyógyította a sebeket, és most, közel két évtizeddel a szakítás után Tarja és Marko Hietala, aki 2002 és 2021 között…..
Simone Simons, az Epica frontasszonya ma jelentette meg "Vermillion" című szólólemezét, amelynek elkészítésében Arjen Lucassen működött közre. Az album megjelenését három kislemez előzte meg: az Aeterna, az In Love We Rust és a R.E.D., mindegyikhez látványos videoklip társult. A lemez megjelenésének…..
Simone Simons, az Epica frontasszonya mostantól nem csak zenekarával kívánja meghódítani a rajongókat. A vörös hajú dívát számos más művésszel is összehozta a sors a több, mint húsz éve tartó pályafutása során - köztük a holland progresszív metal egyik legnagyobb nevével, Arjen Lucassennel. A két…..
Szeptember 20-án jelenik meg a Nightwish tizedik stúdióalbuma, amely "Yesterwynde" címmel zárja le a 2015-ös "Endless Forms Most Beautiful" által elindított, és a 2020-as "Human :II: Nature" lemezzel folytatott trilógiát. Ez a három kiadvány így közel egy évtizedet ölel fel a zenekar munkásságából...
Igen pozitívan fogadták a rajongók és a kritikusok a Kittie visszatérését. A csapat új albuma, a "Fire" június végén került boltokba, és rövid időn belül elnyerte a hallgatók tetszését. Nemrégiben az Artist Friendly With Joel Madden elnevezésű podcastben a zenekar énekese, Morgan Lander a…..
A houstoni dark/cinematic metalos Oceans of Slumber alig egy hónap múlva jelentkezik hatodik stúdióalbumával, az új lemez "Where Gods Fear to Speak" címmel, 2024. szeptember 13-án lát napvilágot. A Cammie Beverly énekesnő által vezetett csapat már két dallal is bemutatta az érkező anyagot: elsőként…..
13 év szünet után tért vissza a Kittie a zenei életbe új stúdióalbumával, a "Fire"-rel, amely június 21-én jelent meg (kritika ITT olvasható). Az album nemcsak a rajongók körében arat szépen, de a kritikusok is elismeréssel fogadták a zenekar érettebb hangzásvilágát.  A hosszú kihagyás után a…..
Bár a legutóbbi posztomban már írtam erről a fényszögről, most szeretnék egy kicsit mélyebben is belemenni, és kicsit részletesebben elemezni a témát. Sokak szerint ez a fényszög rossz. De valóban az...? Két olyan égitest kapcsolódik, amelyek a kozmikus bölcsességet képviselik. Vizsgáljuk meg…..
Újabb édesanyát köszönthet a metalvilág: Király Anna, a Mezmerized énekesnője augusztus 11-én életet adott kislányának, a csöppség pedig a Dorka nevet kapta. Tavasszal értesültünk arról, hogy Anna és párja, a zenekar gitárosa, Mudra Olivér gyermeket várnak. A pár tavaly nyáron kötött házasságot,…..