Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jurancsik Eszter

2920 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár alig fél év telt el a holland Within Temptation "Bleed Out" című albumának megjelenése óta (kritikánk ITT olvasható), a zenekar nem ül a babérjain...
Korábban adtuk hírül, hogy első DVD-je kiadására készül a Jinjer - a kiadvány május 17-én, "Live In Los Angeles" címmel kerül boltokba. Ez nem csak egy DVD vagy egy élő album, hanem a Jinjer karrierjének első 15 évét is így ünnepeljük meg, mielőtt továbblépnénk a következő fejezethez. -…..
Alig egy hónap múlva, május 10-én lát napvilágot Anette Olzon harmadik szólólemeze, a "Rapture". Az énekesnő korábban elárulta: hangzásában a 2021-es "Strong" (kritika ITT olvasható) nyomdokain halad majd a korong, azaz keménykedésben abszolút nem lesz hiány, a produceri feladatokat pedig elődjéhez…..
A 2022 nyarán látványos visszatérést produkált szimfometal zenekar éppen az Egyesült Államokban turnézik, ahol a tavaly februárban megjelent nagylemez, a "The Wonders Still Awaiting" dalait mutatják be.  Nem túlzás, ha kijelentjük: ez az album lett a csapat eddigi legerősebb, legváltozatosabb műve,…..
2022 júliusában jelent meg a texasi Oceans of Slumber legutóbbi sorlemeze, a "Starlight and Ash". A korong kedvező kritikákat kapott, a Cammie Beverly vezette társulat pedig már dolgozik következő albumán, amelyről konkrétumokat egyelőre nem tudni. A zenekar közösségi oldalain jelentette be, hogy a…..
2010. szeptember elsején adta ki második rocklemezét Tarja Turunen, majdnem három évvel a "My Winter Storm" után (kritika a testvérblogon olvasható), április 12-ével pedig remaszterizált változatban, teljesen felújítva került boltokba ez a csoda. Bár Tarja klasszikusan képzett énekes, és többször…..
Április 12-én, remaszterizált változatban, gyönyörű grafikával és felújított hangzással került újra boltokba Tarja 2010-ben megjelent második rocklemeze, a "What Lies Beneath". A kiadványon olyan, magukat ikonikussá kinőtt számok szerepelnek, mint a Falling Awake, az Until My Last Breath vagy az I…..
21-én, azaz vasárnap találkozik a Jupiter és az Uránusz a Bika 21°49'-én. A Jupiter 12, míg az Uránusz 84 év alatt kerüli meg a Napot, így nagyjából 13-14 évente következik be az együttállásuk.  A két bolygóóriás legutóbbi találkozása 2011 januárjában történt meg, akkor a Halak 27. fokán. Emlékezz…..
Márciusban jelent meg New Years Day ötödik albuma, amely a "Half Black Heart" címet viseli, a Vampyre, a Secrets, az I Still Believe és a címadó dalokat pedig kislemezekként is megismerhettük. Ashley Costello, a zenekar frontlánya ezúttal nem az albumról, hanem magánéleti válságáról mesélt egy…..
A Delain egykori frontlánya bebizonyította, hogy egyedül is megállja a helyét, ugyanis ma bejelentette: szeptember 20-ával boltokba küldi harmadik szólóalbumát. Charlotte első saját lemeze "Tales From Six Feet Under" címmel jelent meg 2021 őszén, egy évvel később érkezett a "Tales From Six Feet…..
Hétfőn este, 20:19-kor pontosodik be a Nap és a Hold együttállása a Kos 19. fokán, Újhold lesz, ám nemcsak ez a két égitest érintett, ugyanis a két fő világosító fokra pontosan együtt áll ekkor a karmikus sebeket, de a gyógyulást is jelző Chironnal. A Chiron, amely 2027-ig marad a Kosban, a…..
Az alternatív rockot játszó The Warning három mexikói lánytestvérből áll, akik 2013-ban hívták életre családi vállalkozásukat, tehát igen, már tizenegy éve ténykednek a rockszcénán belül. Még megdöbbentőbb a tény, hogy a Villarreal Vélez családnevet viselő nővérek épphogy maguk mögött hagyták a…..
13 év szünet után tért vissza a zenéléshez a kanadai nu metal lányzenekar, akik februárban az Eyes Wide Open című szerzeménnyel jelentkeztek, valamint tavaly október óta folynak az új album körüli munkálatok az amerikai Nashville-ben. Sokáig kétséges volt a banda jövője, ugyanis 2017 februárjában…..
A kanadai Kobra And The Lotus fronthölgye elég szépen belejött a szólózásba, hiszen tavaly óta már a negyedik kislemeze jelent meg március 15-én Freedom címmel. Kobra - polgári nevén Brittany Paige - első körben négy éve, 2020 nyarán mesélt arról, miszerint szólólemezt tervez, pár hónappal azután,…..
A holland zenekar mára datálta vadonatúj szerzeményét az A Fool's Parade címmel, amelyet Alex Yarmak ukrán énekes-producerrel rögzítettek, és amely dal az orosz-ukrán háború témáján alapul - pontosabban egy kegyetlen vádirat Vlagyimir Putyin ellen. Sharon den Adel, a csapat frontasszonya többször…..
A kanadai nu metalos Kittie 13 év után tért vissza a zenéhez, új albumukon is dolgoznak, amelyről az első szerzemény februárban debütált Eyes Wide Open címmel. Morgan Lander, Mercedes Lander, Ivana Vujic és Tara McLeod elmondták: bár utolsó nagylemezük, az "I've Failed You" (2011) megjelenése óta a…..
A 2022 nyarán hamvaiból feltámadt szimfometalos csapat új felállással rögzített első nagylemeze, a "The Wonders Still Awaiting" 2023 februárjában került boltokba, és nem túlzás, ha azt írjuk: a formáció történetének egyik, ha nem legerősebb és legsokoldalúbb kiadványát hallhattuk. Ambre Vourvahis,…..
Pénteken jelenik meg a Within Temptation vadonatúj dala az A Fool's Parade címmel, amelyről tudni lehet, hogy az orosz-ukrán háború témáját dolgozza fel, illetve egy Ukrajnában igen elismert producerrel, Alex Yarmakkal karöltve dolgozott a holland formáció, a klipet pedig Indy Hait rendezte.  Az…..
Szerdán egzakt a Vénusz és a Neptunusz együttállása a Halak 27. fokán, amely április 9-ig aktív - ez eppúgy kedvező a kapcsolati gondok megoldásának, a romantikának, mint a bennünk szunnyadó művész felébresztésének. Amely párkapcsolatban problémák vannak, most elérkezik a tiszta, világos…..
A finn/svéd doom metalt játszó Trees Of Eternity 2009 és 2016 között működött, egyik alapítója a csapatnak a Swallow The Sun gitárosa, Juha Raivio volt, másikuk pedig kedvese, az angyali hangú és szépségű Aleah Stanbridge. Tagjai voltak még a zenekarnak Kai Hahto (Wintersun, Nightwish), valamint a…..
A norvégiai Kristiansandban, 1997-ben alakult Trail of Tears 2013-ban adta ki utolsó nagylemezét, amely az "Oscillation" címet viselte, majd Ronny Thorsen énekes távozott a zenekarból. Ezután hét évig jóformán semmit nem lehetett tudni a formációról, ám 2020 októberében közösségi oldalaikon tudatták…..
2016 novemberében jelent meg az örebrói doom metal zenekar első és egyben utolsó albuma, a "Hour Of The Nightingale" - bő fél évvel az énekesnő, Aleah Stanbridge halála után.  A formációt Aleah és párja, a Swallow The Sun gitárosa, Juha Raivio hívta életre még 2009-ben, tagja volt még a csapatnak…..
Három és fél éve várta kíváncsian a metalkedvelő közönség a norvég Trail of Tears visszatérését - 2020 októberében derült ki ugyanis, hogy a zenekar énekese nem más lett, mint a Sirenia egykori frontlánya, Ailyn Gimenez, valamint visszatért a bandába Ronny Thorsen, aki a 2013-as "Oscillation" című…..
Április 5 -én, A Fool's Parade címmel érkezik a Within Temptation vadonatúj szerzeménye, amely kislemezt egy ismert ukrán producerrel, Alex Yarmakkal karöltve készítette el a holland formáció, a dal pedig az orosz-ukrán háborúról szól.  Sharon den Adel, a banda frontasszonya nemrég egy interjúban…..
Budapesti idő szerint reggel 8 órakor lesz Telihold lesz a Mérleg jel 5. fokán. Górcső alá kerülnek a kapcsolatok, a vénuszi uralom alatt létrejövő Telihold pedig segít azokat magasabb szintre emelni vagy a már nem működő kapcsolatokat békével lezárni. A legfontosabb, hogy ne csak a másikhoz…..