Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Atrox

0 bejegyzést írt és 596 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az úgy, hogy az ember lánya, fia, és unokája elmennek egy rendezvényre… ahol fotó is készül. Az ember lánya megnézi a fotót, mosolyog, tetszik neki, de valami nem stimmel. „Olyan fáradt vagyok a képen…” - gondolja. Aztán a kép beég az agyába. Nem bír szabadulni tőle. Már nem is kell ránéznie,…..
Atrox 2019.10.01 14:54:33
@masszazsinfo.hu: "nem véve tudomásul azt, hogy ha gyereket szültél, akkor VÉGE a bulizásoknak."

Ez igen drasztikus kijelentés. Ilyen hozzáállással lesz a szülő totálisan rabszolgasorba kényszerítve, hogy utána mehessen panaszkodni meg mártírkodni, hogy neki a gyerek mellett semmire nincs ideje és "feláldozta" magát.
Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és jó szülő legyél szükség van néha kielégíteni a saját igényeket, legyenek azok bármilyen jellegűek. Különben egy feszült, ideges, türelmetlen szülő próbál majd kiegyensúlyozott és szerető légkörben gyermeket felnevelni. Ez nem lehetséges, ennek mindenki csak a kárát látja. Egészséges mértékben és keretek között kell az "én idő". Nem látom a különbséget a között, hogy valaki egy filmet néz meg vagy bowlingozik egyet vagy egy koncertre megy el. Kinek mi jön be és mire van igénye, hogy megfelelően feltöltődjön. Gyermek mellett is kell a kikapcsolódás.
Az ókori Róma iránt érdeklődő régi motorosaink közül talán vannak, akik emlékeznek Atrox barátunkra, aki úgy hét és fél évvel ezelőtt (atyavilág, hogy repül ez a kurva idő...) vendégszerzőként egy kétrészes posztban (első rész itt, a második pedig itt) mutatta be a gladiátorokat, illetve a 10.…..
Atrox 2017.02.24 13:06:25
@sarius: Gondolkozunk, de ha lesz belőle valami, az még odébb van. Először sikerrel kell venni az első akadályt (legyen meg az első kiadása a játéknak), ha az megvan, akkor utána kitaláljuk, hogyan tovább.
Viharsarki Kattintós 2015.05.28 16:32:16
   ..
Atrox 2015.05.29 12:06:55
@♔batyu♔: Te jó ég, ember ez egy humor poszt. Hogyan lehet ennyire csak a politikára kihegyezni mindent? Egy másodpercre sem tudsz elvonatkoztatni az orbán-ballib háborútól, szar lehet neked...
Az 1929-es fekete csütörtökön kezdődött meg a világ első nagy gazdasági válsága, amely csaknem egy évtizeden át meghatározta az Államok lakóinak életkörülményeit. A nagy elbocsátási hullám 1932-ben tetőzött, ekkor már 13 millió állástalan volt az országban, ahol a lakosok 38%-a egész egyszerűen…..
Atrox 2014.12.10 09:58:46
@teddybear01: "Pont a hazai történelemből lehet tudni, hogy az előző rendszerben azért sokkal kisebb volt az akkori társadalom rétegei között a szociális különbség."

Persze, mert semmire nem volt lehetőséged. Ha lusta, naplopó, igénytelen, ötletek és elképzelések nélkül éltél, akkor ez volt a király hely, mert így is megéltél. Nem kitűnni, belesímulni a tömegbe, észrevétlennek maradni, nem "okoskodni", tűrni. Hát, ez tényleg nagyon jó élet volt. Ha viszont szeretted volna valamire vinni, jó ötleteid voltak, akkor elnyomtak és semmilyen formában nem valósíthattad meg igazán magadat.
Társadalomkutatók, szociológusok szerint kész csoda, hogy egyetlen nyugat-európai országban sem tört ki még forradalom, aminek hátterében az egyre reménytelenebb helyzetben lévő 18-24 éves korosztály áll. A fiatalkorúak munkanélkülisége ellen az európai országok más-más…..
Atrox 2014.12.09 10:30:37
@lavór: Ugyanezt gondolták 500 éve az írás-olvasás terén. Nem mindenkinek van rá szüksége: írjon-olvasson az egyházi személy, az írnok, az udvari bürokraták, a bírósági személyek. A többiek a saját munkájukat el tudják végezni e tudás nélkül. Akkoriben az írás-olvasás elsajátítása tűnt sok ember szemében roppant nehéz feladatnak, mára ennek elsajátítása "természetessé" vált.Ma már lényegében a munkák 90%-át nem lehet elvégezni írás-olvasás ismerete nélkül Európában. Hasonló szerepet képvisel manapság az informatika: egyre kevesebb lehetőséged van érdemi munkát végezni minimális informatikai ismeretek nélkül. És az ilyen munkák aránya nővekedni fog a jövőben.
Publius A döntés ideje 2014.08.31 12:24:26
2014. augusztus 19-én az Iszlám Állam nyilvánosságra hozta James Foley újságíró brutális meggyilkolásáról készült videót. A szír-török határ környékén, 2012-ben eltűnt fotósnak halála előtt meg kellett tagadnia a hazáját és értékeit. Tíz nappal később Barack Obama…..
Atrox 2014.09.01 10:28:53
@Balango: +1
Nincs még egy olyan nagy hatású sport, mint a labdarúgás, amely a modern kori történelem során zsarnokokat emelt fel és buktatott meg, szerepet játszott fegyveres konfliktusok kirobbanásában és tűzszünetek megkötésében, az ellenállás forrása volt és választásokat…..
Nemzeti mezekben feszítő szurkolók, a nemzeti himnuszok éneklése és annak értékelése, egy-egy elvesztett mérkőzés oka kapcsán a nemzeti jelleg firtatása, vagy a különböző csapatokban a fehér és a fekete játékosok számának megszámlálása mindennapos élményünkké vált a…..
A VB ideje alatt a férfiak minta nem is lennének önmaguk. Csak a meccs, meccs és a meccs. Ki nyert, miért az a csapat nyert, a bíró benézte, les volt és sorolhatnánk a „szakkifejezéseket” de mit csinálunk ez idő alatt mi nők? Az egy hónapon át tartó idegbajt ki kell bírnunk, ha…..
Az alábbi poszt előzménye itt olvasható:Húsz éven belül egy gép veszi el a munkádat San Franciscóban minden reggel fehér buszok százai állnak be a megállókba, hogy munkába vigyék az embereket. De nem szállhat fel rájuk bárki. Ezek a buszok csak a Google, Facebook, Apple, és…..
Atrox 2014.05.26 12:39:34
Érdekes az írás.
2 dolgon érdemes ennek függvényében elgondolkodni:

1): Ahhoz, hogy alapjövedelmet lehessen fizetni, arra van szükség, hogy legyen az államnál elegendő pénz ennek kifizetésére, ami az adóból jön. Tegyük fel, hogy valamikor a jövőben már kevés ember dolgozik, mert nincs többre szükség. Ekkor az államhoz a pénz a kevés munkás adójából és a cégek, üzemek tulajdonosainak nyereség utáni adójából jön majd össze. Tehát végül is igaz lesz, hogy kevés ember tart majd el sokat (mondjuk 10% dolgozik, termel vagy tulajdonos egy cégben, 90% nem). Hogy veszed rá az emberek 10%-át, hogy keményen tanuljon és dolgozzon, ha mindenki tudja, hogy tartozhat a másik 90%-ba és ugyanúgy gondtalanul élhet, és nem kell érte semmit tennie?

2): A legtöbb ember életét kitölti valamiképpen a munka. Ha nem lenne munkájuk (ami most a megélhetésüket biztosítja) sokan nem is akarnának semmit csinálni egész nap. Sokan nem vágynak megvalósítani önmagukat, nem kezdenének komolyan sportolni, kreatív tevékenységet végezni, nem űznének magas szinten hobbit. Nem írnának regényt, verset, nem festenének, nem kertészkednének hobbiból, nem találnának ki új dolgokat, mely megkönnyítené a többiek életét, vagy szórakoztatna nagy tömegeket. Ez mondjuk igaz az emberek 80%-ára. Ők elkényelmesedett, ellustult, egész nap pihenő, TV-t néző, számítógép előtt görnyedő, kocsmázó, kajáló embertömeggé válnának. Nem tudom, ez mennyire lenne életképes társadalom...
Ezt állítja az egyik legismertebb megmondóember a befektetési piacon. Zsiday Viktor egy blogbejegyzésben írja le, hogy szerinte miért kell most lakást venni. A posztot módosítás nélkül közöljük. A tanulság leszűrését pedig mindenkinek az egyéni belátására bízzuk. Vegyél…..
Atrox 2014.04.10 15:07:58
@Palladrin: "10x10 (100 m2)-es passzív ház ára olyan 8-9 millió körül van."

Tehát, ha jól értem, akkor egy lakható 100m2-es nem passzív ház akkor 7 millából kijön. Dobsz róla linket? Lehet, vennék egyet.
A Városliget tervezett nagyarányú fejlesztésének részeként bezárják és elbontják a Petőfi Csarnokot. Ezzel a nyolcvanas évek építészetének egy kultikus, sokak emlékeiben élő épülete lesz oda. Ám a történet koránt sem az 1980-as években kezdődik! Az egykori Iparcsarnok…..
Én lennék az egyetlen, aki egyszer az életben szeretne vezetni egy igazi Tigrist? Persze, a második világháborús filmekben mindig a jófiúknak szurkolunk, de azért lássuk be, egy látványosan vonuló német Tigris tank lenyűgöző tud lenni. Áramvonalas törzs, brutálisan erős…..
Atrox 2014.03.21 15:32:50
@Károly Réz: az az "énekelgetés" a panzerlied lenne:

www.youtube.com/results?search_query=panzerlied&sm=1
Március 15-én végre mi is megnézhetjük, hogy milyen Kossuth teret épített nekünk az állam 25 milliárdból. Székelyzászló, óriásdorong és kősivatag: már az előzetesen közzétett fotók alapján is sok furcsaságra számíthatunk. Kép innen A napokban tesztelte a BKK a 2-es…..
Atrox 2014.03.12 14:56:46
@a 17 éves Parker Schnabel: Mi a bajod, kicsirigó? Milyen romániáról beszélsz? Talán a székelyek ennél több tiszteletet érdemelnének, de nyílván ez az info neked túl sok. Nem baj, még van időd felnőni...
1. A Szovjetunió 1939. november 30-án Leningrád védelme szempontjából kulcsfontosságú területek megszerzésének érdekében indította meg Finnország elleni hadjáratát. 2. A várt gyors győzelem elmaradt, és a Mannerheim tábornagy vezetésével hősies ellenállást tanúsító…..
Atrox 2014.02.27 12:00:20
@ZF2: "Leningrád védelme szempontjából kulcsfontosságú területek megszerzésének érdekében indította meg Finnország elleni hadjáratát". Ekkora marhaságot.

Ez nem marhaság, mélyedj el jobban az ezzel foglalkozó szakirodalomban.

És Lengyelország lerohanására milyen legitim kifogásuk volt? Jobb védelmet nyújtott Moszkvának?

Igen. Nagyobb területek a tényleges orosz földek előtt, amit a németeknek le kell majd küzdeniük, ha esetleg támadást indítanak (hamarabb, mint az oroszok). Egyik oldal sem volt hülye, nyílvánvaló volt, hogy be fog következni közöttük a konfliktus.
A hétfői parlamenti vita óta ismét felpörögtek az események az évi ezermilliárdos áfacsalási ügyben. Lássuk, hogyan is manőverezik, hogyan próbálja meg elkerülni a vizsgálóbizottság felállítását a Fidesz és az MSZP. Elöljáróban annyit: miért is lényeges egy parlamenti…..
Atrox 2013.12.04 12:58:13
@Emiksz: "hogy Mesterházy szombaton azt mondta, hogy aláírják, ha jelenlegi Jobbikos képviselők nincsenek az íven"

Te most tényleg a Jobbikosokra fogod azt a dolgot?
Egy másik párt hátráljon ki a számára fontos és támogatott ügy mögül Mesterházy két szép szeméért? Talán Mesterházy vezényelje a többi pártot is? És el is hiszed, hogy a Jobbik kihátrálása után az MSZP aláírná? És ha így lenne, akkor utána az MSZP aratná le a discsőséget, mondván, hogy ő támogatja ezt (szemben a náci Jobbikkal)? Elképesztő ez a logika...
A magyar foci több évtizedes mélyzuhanásban van, miközben már a belső érintetteken kívül senkinek nem okoz örömet, gazdaságilag pedig állami támogatástól függetlenedve életre képtelen lenne. Valóságos hidegháború bontakozódott ki az elmúlt években, ahol az edzők és a…..
Pár hónapja már posztoltunk arról, hogy a Fidesz és az MSZP rendszere valójában egymást feltételező ellentétekből áll: mindkét tábor identitásának komoly bázisát adja a másik elutasítása. Most azonban ennél valami komolyabb sejlik fel. Horváth András volt adóellenőr…..
Atrox 2013.11.19 08:56:33
@Tyreo: "Félnek."

Hát, akkor azt kapjuk, amit megérdemlünk (azzel nem őket szídom, ez egyszerű ténymegállapítás).
"Gyáva népnek nincs hazája."

Viszont eddig nem nagyon volt elképzelésem, hogy kire szavazzak majd, egyik oldal sem tett olyat az elmúlt években, amely meggyőzött volna arról, hogy őket támogassam. Így mostanra csak az LMP maradt fenn a rostán. Ezt pár éve még elképzelni sem tudtam volna.
Színtiszta Nektek Mohács kell 2013.11.18 09:11:00
Párt-politikai állásponttól függetlenül rettegéssel vegyes döbbenettel szemléli a társadalom a baloldal haláltusáját. A velünk élő múlt pártjának tagsorán kívül tökéletesen nyilvánvaló tény, hogy jóérzésű ember a déribalázs és törökzsolthoz hasonló, politikai…..
Atrox 2013.11.18 14:18:54
@Hubert József: "de azért akadt itt Kossuth, Deák, Széchenyi"

Ezek az emberek anno nem a köz pénzére hajtottak. Nekik biztos megélhetésük és nyugodt hátterük volt, viszont politizálni akartak. Ez így jó is volt.
A mai világban (nem csak MO-n) a politikus lényegében egy olyen munkahlyen dolgozik, ahonnan nagyot lehet szakítani, ha okosan csinálja a dolgokat (ez nem feltétlenül egyezik az ország és lakosainak érdekével). Így eleve másért lesz ma politikus valaki, mint 150 évvel ezelőtt. Ebből következően ma kevesebb az esély egy ilyen kaliberű politikus megjelenésének, a politkára jobban rányomja bélyegét a pénz és az attól való függés.
Atrox 2013.11.18 14:32:44
@Hubert József: Ezt tágabban kell értelmezni. Kóka és Gyurcsány lehet, hogy tehetős, de pártbeli és politikai társai nem mind gazdag, és itt mondjuk már 1000 emberről (családról) beszélünk, akik "művelik" a politikát. Széchenyi idejében az országgyűlésban azért az ország leggazdagabb enberei, családai, nemesek ültek. A mai politikusok írtó pitiánerek ebben az összehasonlításban. Például apróság, de ebben az összehasonlításban röhejesnek tűnik, hogy a mai politikus simán megigényel és felvesz mindenféle illetményt, olyat is, ami nem járna neki. Egy ilyen dolgot egy Széchenyi meg sem értett volna.
Az általad felsorolt régi politikusokról elhiszem, hogy az országért dolgoztak (még ha hibáztak is közben és persze akkoriban sem mind volt ilyen), a maiakról ezt képtelen vagyok elképzelni és eddig nem sok bizonyságát láttam. Kevés esélyt adnék egy komoly kaliberű politikus felbukkanására a jelenlegi viszonyok miatt.