Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rastignac

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
w Népes rokonság 2006.12.12 00:16:00
Egy mondat egy hírből:A helyszínen összegyűlt a beteg népes rokonsága, akik halállal fenyegették meg a mentősöket, ha a férfi nem marad életben - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.Találós kérdés:…..
w A vámpír halála 2006.12.11 10:00:00
Augusto Pinochet nevével az 51. Galaktika előszavában találkoztam először, tizenkevés évesen, mivel a Népszabadságban jobbára átlapoztam a külpolitikát. Az 51. Galaktika a vámpírokról szólt. Előszavában Kuczka Péter egy igen látványos vörös farokkal terelte a szót…..
Rastignac 2006.12.11 11:48:00
"A nép szava-Isten szava. Ateista vagyok".
Szar ügy a demokrácia, de nincs jobb egyelőre. Ahol jól működik, egyrészt rég tanulják és gyakorolják, másrészt kialakult a megfelelő intézményrendszere, ami működik is. Emellett még van prosperitás, ebből fussa a demokráciára. Van, ahol és amikor nem annyira fussa. Népszavazni hetente 2x.
Ha vészhelyzet van (pl. gazdasági/katonai/természeti), a diktatúra-szerű rendszerek működnek jobban. Egyszerűen azért, mert nincs mód/idő tökölni, hogy "elvtársak, szavazzuk meg, hogy szavazzunk-e".
(csak a példa kedvéért: azon sem lenne, hogy 12-14-esetleg 19 utas legyen a limit a szárnyvonalak megszüntetése esetén. Lehet demokratikusan utcára menni, tüntetni. Szárnyvonalat 10 utastól. Iskolát 5 fős osztályoknak, utazási kedvezményt 65 év felett a repülőre is. Felmentést a csaló orvosoknak. Demokratikusan, szabadon. Ingyen sört ide, meg örök életet. Basszameg. Addig jó, amíg az egyén szabadsága adott, elmondhatja/írhatja/tüntethet, hozathat traktort és trágyát.
De ne ügydöntő legyen mán.
Ötvözni kéne a diktatúrát és a népképviseletet. Felteszem, nem kötelező velejárója a diktatúrának, hogy véres, meg feketeautós legyen. Teoretice.
A gyakorlat mást mutat. Nem létezhet Vének Tanácsa, vagy a Nagy Vezér, aki tudja az üdvözítő tutit, itt a nagy büdös realitásban. Tekintve, hogy nincs üdvözítő tuti. Sem 'Társadalmi Mérnökség és Szabóság" aki vonalzóval majd kiméri, hogy mekkora alsó-középosztály kell ide, és mekkora felső.
Amit lehet, olyan demokráciát csinálni, ami alkalmas arra, hogy menedzselhető legyen egy ország. Végül valakinek el kell döntenie otthon is, hogy kenyeret veszünk, vagy vidámparkba megyünk. Mindenre nem fussa.
Felvilágosult abszolitizmust ide, izibe:)))
w Azurák Csaba, baszd meg 2006.12.10 20:03:00
...ha simán lenyúljátok a sztorit, akkor csak marad minden a régiben. De - ha már felhívsz, - ha megígéred, hogy meghivatkozzátok a forrást,- ha én csinálom meg és küldöm el nektek a chates accountot,- ha ezután még azt is elmagyarázom, hogy azért nincs attachment, mert a képek a…..
w Since November 7 2006.12.07 22:00:00
Egy hónapja indult ez a blog; és mivel az itt összegyűltek egy jó része azon az állásponton van, hogy igenis kellenek a szentségek, meg az ünnepek és az ilyesmi, hát nem bánom, emlékezzünk és vessünk számot. Majd legközelebb egy év múlva. Nem miattam: a community miatt. Az…..
w Agnosztikus hiszekegy 2006.12.06 14:30:00
Volt is, lesz is még vallási téma itt, ezért most szájbarágósan, ábra segítségével elmagyaráznám az alapokat. Remélem, ezzel elkerülhető lesz, hogy újra és újra feltegye a begőzölt olvasó a vaskos kérdést: honnan tudod, hogy nincs isten, he? Lássuk az első illusztrációt.…..
w A fehér kocka 2006.11.28 03:35:00
A spanyol választási rendszer, és most már az ukrán is, tartalmaz egy lehetőséget azoknak, akik az induló pártok mindegyikét utálják. Mármint azon kívül, hogy otthon maradnak. Ez a fehér kocka: a mindenkinek a kurva anyját. Az „egyiket sem” opció. A votos en blanco…..
w A Sólyom-paradoxon 2006.11.26 08:00:00
Mondja megint Sólyom László az erkölcsi tutit, a nemzet élő lelkiismerete ő; akkora a formátuma lassan, hogy bele se fér a Kárpát-medencébe. Újdonsággal nem szolgál az elnök úr - azon kívül, hogy ő trappistát vesz a boltban, és felismerik -, az Elkúrtuk-gate-ről sápítozik…..
w Cigánymentes övezet 2006.11.23 02:09:00
Ügyeletes fasisztánk egy jászapáti kocsmáros, aki nem átallotta kitiltani a cigányokat a kocsmájából.  A dolog úgy történhetett, hogy a kocsmáros elmerült a 19. századi fajelméletben, aztán felkelt, és merő megátalkodott rasszizmusból kiakasztotta a táblát. Vagy pedig…..