Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amigurumi és horgolás

178 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kíváncsiak voltunk mennyire nehéz, vagy könnyű poliészter zsinórfonalból horgolni. A próbálkozásunk eredménye a képen látható kis horgolt táska. Tapasztalatunk szerint a műszálas zsinórfonal könnyebb, mint a pamut zsinórfonal, így a belőle készült táska is kisebb súlyú. Rugalmas a fonál, sima a…..
Nagyon divatos a piramis formájú pénztárca. Elkészítése nagyon egyszerű. Körben horgolással készítünk egy "cső" formát, aminek a szélessége és a hosszúsága azonos méretű. A "cső" forma egyik vége zárt, a másik nyitott végébe pedig egy cipzárt varrunk. A trükk a horgolt forma megfelelő hajtogatásában…..
Ez a sapka csupa rövidpálcákból áll, az érdekessége, hogy ezeket a pálcákat minden sorban a hátsó hurokba öltjük és a körbe horgolásnál minden sor végén megváltoztatjuk a horgolás irányát. A sapkához bármilyen közepes vastagságú fonal használható. Két horgolótűvel dolgozunk. A sapka tetejét 6 mm…..
A képen látható táska elkészítéséhez egy bőr táskaszettre és Cordino Swan fonalra lesz szükség. A horgolótű mérete 4 mm. LEÍRÁS A táska alján kezdjük a horgolást. 1 Mágikus gyűrűbe 2 láncszem (első pálca), 11 egyráhajtásospálca. A sor vége hamispálcával csatlakozik (12) 2 láncszem (első…..
Hamarosan itt van március 15. Minden évben készítünk kokárdát az ünnepre. Közepén a szív mintával szép és egyszerűen horgolható az idei évre szánt kokárdánk. A kokárda elkészítéséhez piros, fehér és zöld színű Catania fonalat használtunk. Horgolótű: 2,5 mm. A horgolási rajz alapján egyszerű a…..
Ezen a kis horgolt amigurumi pingvin figurán, a soron belüli színváltást gyakorolhatjuk. A figura horgolásához Catania 100% pamutfonalat használtunk fekete, fehér, szürke, zöld színekben. Horgolótű: 2,5 mm. Két biztonsági szem és műszálas tömőanyag szükséges még a figura…..
Még mindig nagyon divatos és praktikus viselet a két szélén nyitott, két egyforma méretű téglalap formából készült poncsó. Elkészítése nagyon egyszerű, így kezdők is bátran vállalkozhatnak az elkészítésére. Bármilyen közepes vastagságú fonal alkalmas a poncsó horgolásához, amely lehet…..
Kezdőknek jó alkalom a gömbforma horgolásának a gyakorlására ez az amigurumi figura. Elkészítéséhez Catania vagy Catania Grande fonalat ajánljuk világos és sötétebb zöld színekben. A fonalon kívül műszálas tömőanyag, 6 db biztonsági szem fekete hímző cérna szükséges még a figura…..
Csoda, hogy a Dél-Amerikában élő nagy csőrű tukánok „nem esnek orra”. A madár csőre akár 13-15 centiméteresre is megnőhet – ez bizony a madár teljes hosszának egyharmada. A madár ihlette ezt a kicsiknek horgolható vidám csörgőt. Catania 100% pamut fonalból fekete, fehér, barack, rózsaszín és…..
Ez a kis elegáns táska tökéletes méretű a telefonunknak vagy egyéb kis apróságok tárolására. A táska ismétlődő motívum (kis virág négyzet) felhasználásával készült, amelyeket azután összevarrva alkotják a kis táskánkat. A kész táska mérete 12 cm x 10 cm, de a használt motívumnégyzetek számának…..
Dani és Dorka a két amigurumi nyuszi egy minta alapján készül, csak a ruhájuk színe, na meg Dorka hajpántja árulja el ki a fiú és ki a lány nyuszi. Catania fonalból 2,5 mm vastag horgolótűvel horgolva a magasságuk 24 cm a füllel együtt mérve.  Műszálas tömőanyag, biztonsági szem, kevéske fekete…..
Ezt a kis húsvéti csibés kosárkát kevesebb, mint egy óra alatt el lehet készíteni. Bármilyen maradék fonalat felhasználhatsz a horgolásához. Egy kis darabka narancssárga és fekete filcre lesz még szükséged.   LEÍRÁS 20 láncszemet horgolunk. A láncszemsor mindkét oldalán dolgozunk. sor: A 2.…..
Egy gombolyag Calista fonalból készült ez a maci. A ruháját maradék Catania fonalból horgoltuk. A fentieken kívül műszálas tömőanyag, két biztonsági szem, a szemek alá két filc korong szükséges még a maci elkészítéséhez. A maci orra és a belső füle szintén Catania fonalból készült. A maci kész…..
Az eddig leírt technikák gyakorlására itt van három nagyon egyszerű kis figura: nyuszi csibe egérke Mindhárom figurának azonosan készül a teste és a lába. Amiben különböznek egymástól, az a rájuk jellemző egyedi jegy: a nyuszi hosszú füle, az egérke kerek füle, a csibe…..
Amigurumi és horgolás 2022.02.11 17:32:24
@godotravarva: Nem rontott el semmit. Kimaradt a leírásból egy sor. Javítottam.
Valentin napra kedves ajándék ez a kis nyuszi figura szívvel a kezében. A horgoláshoz Catania 100% pamut fonal szükséges világosszürke, rózsaszín és natúr színekben. Két biztonsági szem, műszálas tömőanyag és 3mm-es horgolótű szükséges még a figura elkészítéséhez. A nyuszi feje és teste egy…..
A családban mindenkinek horgolhatunk egy ilyen praktikus könnyen elkészíthető tároló kosarat Az előszobában a sapkák, sálak, kesztyűk elhelyezésére remekül megfelel. Egy háromszöget kell csak horgolnunk, amelyet borítékformára hajtogatva és összevarrva, a csúcsán egy akasztóval gyorsan kész a…..
Egy gombolyag vastag téli fonalból (pl. Living fonalbó) 8mm vastag horgolótűvel egy este elkészül ez a közepes méretű sapka, amely karácsonyi ajándékba is adható. Egy pomponra lesz még szükséged a sapka elkészítéséhez. A horgolást a sapka alján kezdjük, a bordás rész horgolásával. LEÍRÁS 1.sor:…..
Kevés maradék fonal felhasználásával megújíthatod a régi megunt karácsonyi gömböket, vagy a polisztirol gömbökből varázsolhatsz tarka karácsonyi díszeket a fára. Bátran színezz, minél tarkább annál jobban mutat. Minden sor végén elvágjuk a fonalat és rögzítjük, mielőtt az új színnel kezdenénk…..
Ennek az elegáns sálnak a horgolására elegendő 70 gramm közepes vastagságú fonal 4mm vastag tűvel horgolva. Horgolása egyszerű, kezdőknek is ajánljuk. LEÍRÁS   2 láncszemet horgolunk. 3 láncszem (első pálcának számít) 2 egyráhajtásospálca 3 láncszem, minden szembe 2 egyráhajtásospálca…..
Egy könnyen elkészíthető amigurumi mikulás, amelyet kezdőknek szánunk.  Elkészítéséhez piros, fehér, fekete, bézs színű Catania 100% pamut fonal és műszálas tömőanyag szükséges. Horgolótű: 3mm. A leírásban használt rövidítések: rp= rövidpálca szap= szaporítás fogy= fogyasztás ism=…..
Nagy kedvencünk ez a horgolt kockás sütőtök dísz. Nagyon egyszerű az elkészítése. Közepes vastagságú bármilyen fonalat választhatsz a horgoláshoz fekete, szürke és fehér színben. A tök belsejét műszálas tömőanyaggal tömtük ki. A tök szára egy darabka bot, vagy dugó. A tök  pléd öltéssel készül.…..
Nyárra még meglepheted magad egy kagyló formájú táskával, amelynek a horgolása minden látszat ellenére egyszerű. A horgolt kagylót pánt nélkül használhatod kosárként is, mint dekoráció. A táska horgolásához használhatsz szalagfonalat, 3 mm vastag zsinórfonalat, esetleg vékonyabb pólófonalat. Két…..
Ez a mini kacsa figura gyorsan elkészíthető, kezdők is bátran vállalkozhatnak a horgolására. Világosbarna, türkizzöld, sárga és fehér színű fonalakra lesz szükséged a figura elkészítéséhez. Válassz neked tetsző fonalból világosbarna, türkizzöld, sárga és fehér színeket. Két biztonsági szem,…..
Catania vagy Bella fonalból is elkészíthető ez a szép horgolt masni, díszíthetünk vele kislányoknak hajpántot, sapkát vagy akár kötött ruhácskát is. Rózsaszín és világoskék fonalból horgoljuk. Horgolótű: 3mm   LEÍRÁS   1. 50 láncszemet horgolunk, a sor vége csatlakozik. 2. 1 láncszem, minden…..
Ebben a blog bejegyzésünkben egy könnyen elkészíthető kötött szatyor elkészítési módjával szeretnénk megismertetni benneteket. A kész szatyor kb. 40cm magas és 30 cm széles lesz. Kétféle méretű tű szükséges a kötéséhez. A szatyor alapjához 6,5mm vastagságú kötőtűt. Az oldalához 10mm vastag…..