Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rodolfo

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bűvészek örökké a tökéletes trükköt keresik. Jelentem nem kell tovább keresni: a szent grál itt van. És a trükk nem más mint Rich Marotta What Your Future Holds című mutatványa. Minden megvan benne amit csak kívánhatsz: pofonegyszerű, gondolatolvasós, vicces és lehet vele…..
Amikor megjelenik valami új technikai eszköz (az elektromos cigitől az iPhoneig), a bűvészeknek rögtön az az első gondolata, hogy milyen jól lehet majd ezeket trükkökhöz felhasználni. És ez a dolog egy darabig működott is, évszázadokig tudtak a bűvészek és mágusok olyan…..
A szerdai Hal a tortánban Ungár Anikó Holcz Gábort hívta szórakoztatni vendégeit. Gábor először egy kötéltrükkel nyűgözte le őket, majd egy kártyatrükköt adtak elő közösen. Ha szeretnéd Gábort élőben látni, akkor nincs más dolgod, mint megvenni a jegyed a Corodini…..
Tudod mennyi az esélye, hogy a nálad otthon lévő megkevert pakli sorrendje megegyezzen egy másik valaha létezett kevert pakli sorrendjével? Elhanyagolhatóan kicsi. Annak az esélye, hogy valaha két paklit ugyanúgy megkeverjenek a világtörténelemben (vagyis 52 kártya permutációinak…..
Bűvész blog Szerelmes vagyok 2013.07.05 22:00:00
Köszönöm Botondnak, hogy kinevezett a Bulvárügyekért Felelős Szerkesztői Bizottság Dél-Alföldi Regionális Munkacsoportjának Vezetőjévé. Ezzel immáron velem együtt pontosan egy ember dolgozik a Csoportban. (Még szerencse, hogy én vagyok a vezető, különben a kávét is nekem…..
rodolfo 2013.07.06 11:37:48
Korábbi cikkünk folytatása. Tedd a következők egyikét, ha alá szeretnéd íratni a nézővel az általa választott kártyát: 1. ADJ AUTOGRAMOT Kérd meg a néződet, hogy ne csak szimpla aláírásával illesse a kártyáját, hanem szó szerint dedikálja is, a saját nevének leírása…..
Tegnap egy kedves (laikus) barátommal beszélgettem arról, hogy miért nehéz a nézőknek megfejteni a bűvésztrükköket. Számomra az egyik leginspirálóbb dolog az, ha laikusokkal beszélgethetek bűvészetelméletről. Egyrészt azért, mert ilyenkor van egy olyan csiklandós, jó érzés…..
Akár az utcán, akár egy céges rendezvényen bűvészkedünk, az egyik legizgalmasabb dolog, amikor a néző a korábban kihúzott lapot egy filctoll segítségével aláírja - megesik, hogy még rajzolnak is rá. De ha jobban belegondolunk, elég furcsa dolog ez. Miért van erre szükség? Mi…..
Vonatkoztassunk el a bűvészkongresszusok karakter műsorszámaitól, ahol a speciális kosztümök, öltözetek elengedhetetlenek, s helyezzük figyelmünket a kommersz, általános ruha választásra. Jean Eugene Robert-Houdin a XIX. század derekán meghonosította a frakkot, mint ideális…..
rodolfo 2013.05.19 07:10:10
@Kelle Botond:

Igen, de például a cikk 3. fotója The Essential Magic Conference két sztár bűvészét örökítette meg előadás közben. Ezen a konferencián hatalmas bűvész nevek találkoztak egymással és az interneten keresztül a rengeteg műkedvelővel, bűvésszel, nagyon sok országot érintve. Itt akkor a gyűrött, feltűrt ujjú ing, szakadt farmerrel és torna cipővel volt az alkalomhoz illő viselet?
Elérkezett a pillanat. Elindul Danny Blue műsora a Story4-en. 20:00-kor mindenki tapadjon a képernyők elé, mert online nem lesznek elérhetőek a részek. Rögtön két epizódot is láthatunk, mert másnap is jön egy új rész, aki pedig lemaradna, hétvégén pótolhat a vasárnapi…..
Daninak sikerült az, ami itthon évtizedek óta senkinek. Saját tv műsora lesz országos adón, főműsoridőben. Végre valaki a hazai szakmából saját koncepciója alapján készíthet műsort. Először az információk: A műsor mentalista reality lesz, A tudatfeletti címmel. Hetente…..
Amikor gyakorlás során tükörben figyeled mozdulataidat a technikádat nagyon jól tudod fejleszteni, azonban megszokod, hogy önmagadnak dolgozol, s mikor a közönséged ott van veled szemben, akkor sem nekik adod elő a mutatványt, hanem csak megcsinálod. Hiányozni fog az előadásból a…..
Már tudom kinek kéne adni idén a hazai bűvészetért tett szolgálatokért odaítélt díjat, a Corodini emlékgyűrűt. A Discovery Channel programigazgatójának. Meg kéne hívni az idei gálára, hogy együtt leborulhassunk előtte és megköszönhessük, hogy már naponta reklámozza a…..
Már bűvészkedsz egy ideje és szeretnél továbblépni? Járj bűvészklubba! A rendszeres Corodini klubban rendezett szemináriumok kapcsán többen feltették a kérdést: hogyan lehet klubtag valaki?Milyen előnnyel jár a klubtagság?- Részt vehetsz a hetente az Operánál található…..
Általában nem könnyű a "klasszikusok" dolga, hiszen a korszakos újítások nagyon gyakran a hétköznapi rutin részévé válnak. A zseniális trükkök az egyre kevésbé zseniális előadókon keresztül egyre átlagosabbakká válnak, mígnem olykor joggal nevezhetjük "elcsépeltnek" a…..
Folytatódott a Fix tv bűvészeket bemutató sorozata. Valentin nap alkalmából Kecsa bűvész (Kereszti Csaba) és Atus bohóc (Feodor Attila) próbálták bemutatni a bűvészet komikus oldalát: http://fixhd.tv/videotar/lejatszo/1511 Pénteken pedig én voltam a vendég: ..
A 2010-ben a holland Uri Geller show díszletei között forgatott Mentalisten Ontmaskerd című leleplező sorozatot megvette a Cool tv. A leginkább kiemelt időpontban, éjféltől fogják adni most szerdától kezdve egy hétig minden éjjel. A fél órás részekben a Gandalfnak…..
A Corodini klub tagjait bemutató sorozat indult a Fix tv-ben. Az első adásban Dr. Szabó G. Gábor és Tóth Laca beszéltek a klubról: http://fixhd.tv/videotar/lejatszo/1474 Ezután pedig a tagok fognak egyesével bemutatkozni, elsőként Kaszányi…..
rodolfo 2013.02.04 11:53:08
A nagy sikerű őszi Sugár Péter stand-up szeminárium után most close-up szeminárium a Corodini klubban!A klasszikus Sugár Péter oktatóvidedók anyagáról összeválogatott legjobb close-up trükkök továbbfejlesztve. Ezért mindenkinek érdekes lesz eljönn a több mint egy órás…..
Sokan kérdezik ezt a bűvészboltban a dobozt nézegetve a polcon. Például be lehet kerülni vele a Tonight Showba és Hugh Jackman-t meg Jay Leno-t lehet vele őrületbe kergetni. Érdemes az egészet megnézni, de 4 percnél kezdődik a trükk. Justin Willman bebizonyítja, hogy nincs…..