Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perpillanat

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fent/Bent vagyok a Linkedin-en, a szakmai fészbukon - egy valamirevaló munkavállaló 2018-ban nem lehet meg enélkül... Természetesen vannak előnyei is a tagságnak, például rég nem látott egykori kollégákkal lehet örömködni egymásnak. Olvasgatni lehet a remek önéletrajzokat - gratulálhatunk a pár éve…..
perpillanat 2018.07.12 11:54:08
Akkor a jobb megértés végett: egy állami vállalat vezetését mindig politikai megbízhatóság mentén teszik az arra illetékesek. Erre nagyon jó példa a MÁV. A MÁV-ot mát vezették MOL-osok is. Oda ejtőernyőztek. A maiakról nem részleteznék, de az is megérne egy misét.

Hogy nem omlottak össze, az azért volt, mert a lejjebb lévő vezetők még régi vasutasok voltak. Igen ám, de a felső - rohadtul hozzá nem értő - vezető nem tűrte meg, hogy a beosztott keni-vágja, ő meg tök süket a szakmai dolgokhoz. Hát talált valami indokot - többnyire bizalom hiány - és megszabadult tőle. Így, az évek elteltével már nagyon kevesen vannak, akik még tudnak olvasni-írni, azaz, értik, hogy mitől indul el egy vonat. Ezért egyre többször külső céget bíznak meg, hogy segítsen. Például vonat takarítás. Külsős. Némileg maffia alapon. Akik takarítanak talán négy osztályt végeztek. Nincs más. A diplomások nem jelentkeznek rá, bár szerintem ők még rosszabbak lennének. Persze lehetne változtatni, ésszerűsíteni, áramvonalasítani...ha nem volna szakszervezet. De van és erős. Többnyire rajtuk minden elhal, mert nekik úgy jobb. És nincs ember fia ebben az országban, aki szembe merne velük menni. Még a kormány sem. Ha elakarnak valami ésszerűt fogadtatni velük, akkor pár milla gazdát cserél.

El kellene dönteni: a melósnak segítünk, vagy a vezetőknek? Mert egyszerre nem megy.:)
Jó régen nem csináltam már "régi képes" bejegyzést, de a minap valami mást keresve rámjött, hogy folytatást csináljak egy régi képmutogatós írásnak, melyben hirdetésekkel, neonreklámokkal foglalkoztam. Ezúttal is Ab van Donselaar képei közül válogattam, és a feliratok, cégérek természetesen csak…..
perpillanat 2018.03.08 13:30:22
@hullajelölt88: Akkor nosztalgiázzunk az árak vonatkozásában.:)

60-as évek: villamosjegy: vonalj.: 35 fillér, átszálló 50 fillér. Havibérlet nincs, csak heti jegy. Árára már nem emlékszem. 1kg fehér kenyér 3.60, ugyan ennyi 1kg liszt. A kristálycukor 5,40. A főző kolbász 3.80, de a fradi kolbász csak 2.80. A lottó és toto 3.30. Egy pohár kőbányai világos sör is ennyi, a korsó 5.40. A kis tyúk tojás 0.30 fillér, a nagy tojás 0.50 fillér. A húsok többsége 20-30 forintig, de a karaj 50-60 forint tájéka. A cigerettát szálanként is lehetett kapni, a mezítlábas Kossuth-tól a Terv-en keresztül, a filteres Arany Kossuth-ig. Szállja 0.20 fillér, ugyanannyi, mint 1db. stollverck, vagy tutti-frutti. Egy szoba-konyhás komfort nélküli lakás (általános volt) főbérleti díja 20-30 forint volt havonta. A mandarint és a banánt csak a főbb ünnepek előtt (pl. Karácsony) lehetett kapni és csak a Julius Meinl-üzletekben (Árpád út-Bán Tibor utca sarok). A mozi-jegy ára 1-3. sorig 2 forint, a 3-5-ig 2.50, 5-a leghátsói 5 forint. A film vetítése alatt is és a híradó utáni szünetben, benn a vetítőteremben sósperec árusítása állandó volt. Ára 1 forint. Ebben az időben egy négyszobás családi-ház ára a 15. kerületben 100 ezer forintot kóstált. A lottó főnyereménye 1 millió forint. Most ennyit hirtelen...:)
perpillanat 2018.03.08 14:25:12
@lobster thermidor: Nos -az mellett, hogy minden bizonnyal igazad van abban amit írsz-, mindketten elismerhetjük azt, hogy a belváros és minden turisták által látogatott hely, mint amiket voltál szíves felsorolni, kivételt képeztek sok mindenben. De! Beláthatod Te is, hogy ezen kivételezett területeken kívül esett Magyarország nagyobbik része, ami többé-kevésbé hasonlított inkább az általam vázoltakra. Bár, Újpest még a konszolidáltabb területek közé esett, mert voltak sokkal rosszabb helyek is pl. a vidék. Irigyellek a jobb környezetért és jobb bánásmódért. Azokra a helyekre, amiket felsoroltál csak néha és csak látogatóba jártunk, lévén, távol esett a lakóhelyünktől. Most, 10 perc alatt ott tudok lenni a 2-es villamossal.

Szóval: az a bizonyos "szemüveg" olyan szemüveg volt, ami azt mutatta, hogy mi van valójában a parlament 3km sugarú területén kívül és ez a látásmód realisztikusabb neveltetést adott.
perpillanat 2018.03.08 16:10:37
@Tehetetlen Dodó: Ó! Milyen pontosan emlékszel a villamosjegyárakra. Nem Te voltál az az ellenőr, aki leszállított a 12-esről, mert blicceltem?:D
Mellesleg, soha nem volt jegyem, se bérletem. Mindig lógtam. Kellett a pénz mozira és minden megnézett filmhez egy zacskó töltetlen savanyú cukorka. Mindkettő 2-2 forint volt. Ha nem volt elég rá, akkor ki a sarokra és kéregettem: "bácsi! nem tudna pár fillért adni villamosjegyre, mert nem tudok hazamenni". Összejött 8 forint így. Az négy film és cukor, akárhogy is nézem.:)
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
perpillanat 2017.03.04 14:38:46
Mindent meglehet oldani, ha akarjuk. De mi van, ha nem akarjuk? Itt is igaz, hogy kinek az érdeke, mert ugye mindent az érdek vezérel.

Akkor nézzük: ha egy gyár előtt hosszú sorokban állnak a munkára váró munkanélküliek, akkor abban a gyárban kutyába sem veszik a dolgozót. Alacsony éhbér és embertelen hang a főnöktől. Teljesen logikus, mert ilyen az ember. De mi van, ha elfogy a gyár elől a sor?

Visszatérve: amíg mindenki egyetemet akar szerezni - mert ennél kisebb nem jó -, addig itt sem lesz változás. Sokan várakoznak a jobb diplomákért, mert abból lesz majd a jobb élet. Legalábbis ez az elképzelés. A tőlünk nyugatabbra vándorlással semmi baj...ha visszafizette a képzése árát. De a teljeset tokostól vonóstól, kamatokkal együtt. Akkor mehet Isten hírével. Addig viszont itt dolgozzon és ezt szerződésben lefektetve. Ha marad Magyarországon, de mondjuk nem orvosként, akkor is fizessen, egy a parlament által megállapított jóvátételt. És ez mindenkire vonatkozzon, aki az adókból fizetett tanulmányt végez. A szigorítás szelektál és felelősségteljes gondolkodást követel meg. A "vegyünk mindent lazán"gondolkodás, azonnal minden devalvál. A komoly tudást igénylő helyekre (főleg a felelősségteljes orvosképzés), csak meghatározott számban vennék fel, ahol kétharmad részt fizetős, egyharmad részt ingyenes(adókból fizetett) magas tanulmányi eredményt elérők között osztanám el.
Abban a pillanatban, amikor a diák fizetni kezdene, rögtön követelhetne is, azaz, meghatározhatná, hogy mit szeretne kapni a pénzéért. De amíg nem fizet - és itt most hagyjuk, hogy más azért fizet(adózók) és ráadásul boldog-boldogtalan egyetemre megy, mert az a tuti, addig sajna ki kell tisztítani minden ülepet. Kérem! Ez itt Magyarország, ami 2017 ide, vagy oda, továbbra is feudális társadalom (hahó orvostársadalom!!:). Királya: Orbán Viktor. Jó, ha ezt mindenki tudomásul veszi, mert ez a realitás.

Egyébiránt sok sikert mindenkinek.
Undorító az orvosok nemtörődömsége, a hanyag munka, a bunkóskodás, és a betegek hülyének nézése. Tisztelt praxis blog!   Eddig csak lelkes olvaso voltam,de nem tudok mar elmenni amellett, ahogy az emberekkel bánnak a jaszberenyi korhazban! Tavaly tavasszal, nott egy dudor az alam allam alatt,…..