Regisztráció Blogot indítok
Adatok
henceg new era

272 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Abraham Neyman, a jeruzsálemi Héber Egyetem professzora a 2002-es csindaói konferencián azzal kezdte előadását, hogy ő pontosan tudja, hogy Argentína miért vesztette el a Foci VB-t. Az történt ugyanis, hogy bár az argentín csapatot az esélyesek között emlegették, már a…..
henceg new era 2018.07.13 11:59:41
Ne mozduljon, Fölség!, rikkantott rám Bebeton, s csapójával óvatosan araszolni kezdett. Négykézlábra ereszkedve közelítette meg a zakváriumot, megbújt mögötte, s a rózsaszín fegyvert, melytől egész Amerika rettegett, mikor ott jártunk, maga mellett lógatva figyelte az üveg szélén megülő döglegyet. A…..
Fideszes vagy, és szégyelled? Köpködnek a munkahelyeden és azzal csúfolnak, akkora paraszt vagy, hogy bicskával eszed a vattacukrot? Gyaláznak az útdíj bevezetése miatt, és téged szidnak azért, mert a rolexes tolvajbanda átveri az országot? Balta a gyereked jele az óvodában, és a régi haverok…..
nagyhenceg A csokis Suttyó 2014.12.18 18:00:54
Némá, én meg lehet, hogy visszatérek, ni. A csokis suttyó (La Fontaine modorában) Csokit talált a Suttyó, föltépte fogával a zacskót. A Szent Sáska leste mellette a lehulló morzsát. Tele bendővel röhincélt emez rajta, Zsákmányt lelt szuszogva, semmiképp se adja.Enyém ez is, bezabálhatom, lihegett a…..
nagyhenceg Regiradiszt, foganép 2012.11.27 10:52:39
Fölséged magas, délceg, bölcs és mindég tudjamán - lihegte Szógyártó, s nyelvét, mely végigtekeredett a veres szölnyegen, belaffintotta maga - azazhogy: Ön - után. - Mieza? Tudo mén, de akkor is, tudjamám. - Pucitörvény, melyet rendelni tetszett - hajlongott Szógyártó, s nyelvét benedvelte, ki ne…..
nagyhenceg Székhelyi verset mond 2012.05.12 12:55:54
Meg kell szólalnom, pedig azt hittem, nagyhencegként jó ideig hallgathatok. De nem lehet. Van egy eset Egerben, a részletekbe bele nem mennék, ott egye meg a fene az egészet úgy, ahogy van. Épp csak annyit teszek, leginkább önmagam megnyugtatására, hogy meghallgatom annak a pompás színésznek a…..
nagyhenceg Puci visszavág 2011.09.07 15:12:59
Mottó: "Fölséged akkora paraszt, hogy a vattacukrot is bicskával eszi." Egyfolytában hazudok. E blog ezzel az écával rajtolt a Zelmúlt élvtizedben. Sokan nekem rontottak akkor emiatt: milyen embör az, aki ezt ilyen nyíltan vállalni meri. Nem gondoltam, hogy a Puci titkos naplója pordzsekt közlése…..
nagyhenceg Bonyolult nép 2011.02.28 22:56:27
Az Alkotmánybíróság hétfőn úgy határozott, hogy a LIGA Szakszervezetek népszavazásra bocsátandó kérdése, miszerint "Egyetért-e Ön azzal, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár ne haladhassa meg a 62 évet?" - túl bonyolult és összetett ahhoz, hogy az átlag állampolgár megértse. * 2008. március 9-én a…..
nagyhenceg A kétféle Orbán 2011.02.14 17:02:01
Van az egyik Orbán Viktor, akit Brüsszelben támadás ért a médiatörvény miatt. Ez Orbán Viktor ideges és tehetetlen. Ül a helyén és zavartan körmölget, váratlanul éri "a támadás". Melyről utólag úgy vélekedik, hogy az az egész magyar nemzetet érte. Miközben - ha jól emlékszem -, a szónokló úr végig…..
nagyhenceg Innen-onnan 2011.01.27 21:09:54
1. "A magyar nép osztozik a zsidóság fájdalmában, együtt érez az áldozatok hozzátartozóival - mondta Martonyi János a holokauszt nemzetközi emléknapján tartott budapesti rendezvényen. A magyar holokauszt az egész magyar nemzet tragédiája, az állam nem tudta megvédeni saját állampolgárait egy…..
1. Eljárást indított a médiahatóság az RTL Klub ellen, a csatorna egyik októberi híradója miatt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság azt kifogásolja, hogy tényszerű tájékoztatás helyett az RTL Klub híradója megrázó, meghökkentő részleteket emelt ki egy bűnügyi híradásból, és ezek…..
nagyhenceg Ujj, Évi, Kösz, Öntő 2011.01.04 15:54:00
Isten, álld a Magyarat, jó kedvet, bőséget mindenkinek! A Szózatnak ezzel az első sorjával köszöntőzök mindenkit azok közüll, akik leteték a garast. Azaz ránk voksoltak. Sorsát senkise kerülheti el. Tuggyuk. Ez az egyik fő oka anak, hogy új alkotmányunk születőzik. Magyarok a világ minden tályán!…..
Búcsúzzunk el gyorsan ettől a forradalmi évtől, gyűjtsünk erőt a következőre, szüksége lesz rá mindenkinek. Orbán jobbkeze - akit érdemei elismeréseképpen nemrég a köztársasági elnöki székbe ültetett a Vezénylő Tábornok - aláírta a gyalázatos médiatörvényt; megérdemeltük, ez volt az első reakcióm.…..
nagyhenceg Besúgók kerestetnek 2010.12.21 10:19:50
A médiatörvény elfogadásával szabad a préda a nyomtatott sajtóban, a kertévékben és az internetes blogokban. Kiteljesedhet a bosszúállás. Ez a Fidesz egyetlen és jól körülhatárolható választási programpontja. Amelyet ez a féldiktatúrát produkáló párt a többségi támogatásra való hivatkozással…..
"...Totó megijedt, félreugrott, és feldöntötte a sarokban álló spanyolfalat. Ahogy a spanyolfal nagy zajjal felborult, mind odanéztek, és a következő pillanatban kővé meredtek ámulatukban. A sarokban tudniillik, azon a helyen, amelyet az imént még eltakart a spanyolfal, kopasz fejű, csupa ránc…..
nagyhenceg Szolg. közl. 2010.12.01 13:32:24
Miért szavaztam én a Fideszre? Először azt hittem - ó, én balga - csak azért, hogy egy párt, mely indul a választáson, s több szavazatot kap, mint vetélytársai, megkapja a kormányzás lehetőségét. És a parlamenti ellenzékkel karöltve megkezdi a kedves kis Magyarország kirángatását a bajból. A…..
Többen úgy gondolják, hogy önkormányzati választás volt a hétvégén, nem pedig a Megasztár különkiadása, vagy a Ki tud többet Orbán Viktorról? című vetélkedősorozat döntője. Ha önkormányzati választás lett volna, talán én is elmentem volna szavazni. De nem tettem ilyet, mert néhány hete lakóhelyünk…..
Szabó Ervint pedig hagyjátok békén, szerencsétlenek! Nem azért, mert kommunista volt (nem volt az, könyvtáros volt, inkább anarchista, mindegy), hanem azért, mert az, hogy róla van-e elnevezve a könyvtár, vagy özv. Gruber Dezsőnéről (by Hatodik Alabardos), történetünk szempontjából édesmindegy. Az…..
Magyarország nagyhencegeként azért keresem föl most levelemmel, mert nem érek rá személyesen becsöngetni minden lakótelepi panellakásba, egykori kedves politikustársam szóhasználatával élve: a panelprolik lepukkant hajlékaiba. De nincs kétség afelől, hogy a zidő semberek az eddiginél sokkal több…..
Jó napot kívánunk, Mr. Orbant keressük - mondta a három szivarozó, pocakos és cilinderes úr egyike, miközben tanácstalanul álldogáltak a parlament folyosóján. Az alacsony férfi, aki elrohant mellettük sejtelmes vigyorral nézett rájuk. - Én vagyok az, nem érek rá. - De Mr. Orban, a pénzt hová tegyük?…..
Magyarország túl van az akut pénzügyi válságon, az államcsőd veszélyén - közölte Martonyi János a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) idei éves országjelentésének ismertetésekor csütörtökön. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy az államcsőd veszélyét "kissé eltúloztuk". Ez örvendetes. Az…..
Egy 1942-es filmhíradóban csupa olyan mondat hangzik el, mint amit egy hónapja hallhatunk a Fidesz-KDNP pártszövetség háza tájáról. Nem egyszerűen arról van szó, hogy leporolták a fiúk a történelem pókhálós polcait, hanem hogy ezeket a régi híradókat nézik, amikor kiáltványaikat, kifüggesztendő…..
nagyhenceg Szerintem zseni a Fidesz 2010.06.28 16:36:33
Modellezném, milyen lesz a közlésmód (például az anyázkodásra hajlamos blogok világában) azok után, hogy a Fidesz e téren is sűrű rendet vág. Az eddigi sajtóhelyreigazítást fölváltaná például a kötelező válaszadás. Végre lehetne újra virágnyelven írni! Mint a nyolcvanas években. Ha eddig egyharmados…..
Orbán Viktor kormányfő 2009 novemberében a kétharmadot még a csodák birodalmába sorolta. Arra kérte a jobboldalt, hogy őrizze meg a higgadtságát, és "álljon két lábbal a földön". Azután lezajlott a (nem csendes, nem is bársonyos) forradalom, bevették a Szmolnijt, s minden arról szól, ha valaki az…..