Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zabkorpa

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A meleg, mint szó, tök okés, lásd meleg ölelés, sőt, meleg öl, DE persze lehet melegen ajánlom is, ami meg kicsit agresszív, mint a HírTV régiúj vezetőségének próbálkozása a Sötét Rettenet 1326 Napja, azaz Orbán Viktor Simicska Lajos általi legecizése és Simicska Lajos kivert kutyaként való távozása…..
zabkorpa 2018.08.08 08:29:55
@Le a spammerekkel: Ha valaki azt mondja, hogy nem érzi a hangulati különbséget a melegfelvonulás és homoszexuálisfelvonulás szavak között, az álszent (vagy műveletlen).

@Exploiter: Egy kisebbség tagjai, akiknek az elnevezéseire csupa negatív konnotációjú szavak vannak (homokos, b*zi, köcsög, stb....) illetve tudományos kifejezés (homoszexuális), teljesen érthető, hogy vágynak egy nem negatív konnotációjú, nem tudományos elnevezésre (meleg, ami a legtöbb európai nyelvben hasonlóan szerepel: gay, warm, stb).
A sok hülye meg, aki azon nyöszörög, hogy elloptak egy szót tőle (a meleget), az figyelmen kívül hagyja, hogy a nyelv nem így működik. Ha ő holnap kimondja, hogy "milyen meleg van". És ekkor ő nem az időre, hanem a homoszexuális kisebbségre asszociál, akkor valószínűleg látans meleg. =D Pl. ha azt mondom az Obiban, hogy "vennem kell egy 60-as körtét", akkor valószínűleg nem kezdenek ellenem tüntetni a gyümölcstermesztők.
Pszicholingvisztikai szempontból pedig: én pl katolikus vagyok, és marhára zavar, ha pápistának vagy katkónak hívnak, holott az is ugyanazt jelenti. De amikor valaki azt mondja, hogy pápista vagy hogy katolikus, az róla, a kimondóról árul el dolgokat (mi a viszonya ehhez a vallási csoporthoz), nem rólam.
Ezek felfűzhetők egy különböző konnotációjú láncra (nyilván ez tovább bővíthető lenne):
- b*zifelvonulás (elítélő)
- homoszexuálisfelvonulás (távolságtartó-tudományos)
- melegfelvonulás (értéksemleges - belső megnevezés).
Amikor valaki valamelyiket használja, az róla árul el valamit, az ő viszonyát az adott szóhoz. Ennek meg nyilván az az oka, hogy ha valakihez - aki más, mint én - csupán a mássága miatt viszonyulok elítélően, mindez azért történik, hogy én értékesebbnek tűnjek elsősorbanmagam és másodsorban a környezetem előtt.
Amikor a Fear The Walking Dead 2015-ben elindult, az alkotók két dolgot hangsúlyoztak a sorozattal kapcsolatban: tök más, mint a The Walking Dead (amit kényszeresen nem anya-, hanem testvérsorozatnak neveztek) és azt hogy nem lesz crossover a két sztori között, hiszen más a timeline,…..
Lássuk csak: Hónapokkal az évadnyitó előtt kiszivárog az évad szinte teljes története. Hackerek törik fel a cég levelezését és szervereit, ellopnak 1,5 terabyte-nyi adatot Kiszivárog több bemutatás előtt álló sorozatepizód és a Trónok harca 4. részének…..
Sárkánykő Havas és Ser Davos átalment a tengeren, ladikon de ladikon, mert ott lakik a szőkenő, az üveghegy tetején, és ha nincs obszidián, akkor van nagy baj. Ezt Dany nem tudja, meg egyébként senki sem az északi népeken és Samun túl, de hát még csak a harmadik résznél tartunk. Sárkánykő egyébként…..