Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Handmade and Gorgeous

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már javában tart az adventi időszak, ha pedig már te is azon töröd a fejed, hogy az elmaradhatatlan bejgli mellett milyen desszert kerüljön még a karácsonyi asztalra, akkor most megosztok veled 3 isteni receptet, amivel garantált lesz a siker! ;) I. Madeleine – aprócska bájos kagylók Ez az omlós,…..
Második sajthét lévén szombat reggel újra felkerestük a barátommal kedvenc piacunkat egy kis finom házi sajt reményében  Kíváncsiak vagytok, mire esett most a választásunk?   A MOM Biopiacon jártunk, amelynek már csak a hangulata is olyan megnyugtató: egyrészről a sok igazi zöldség és gyümölcs,…..
Ahogy ígértem, jön az évek alatt tökéletes csoda burger recept :) Már a legelején közlöm, hogy egy igazán finom hamburger elkészítéséhez nem árt, ha van az embernek egy vaslapja, amin tudja a húst sütni. Nincs? :) Nem baj, a serpenyő is megteszi azért. :) Kezdjük a hamburger lelkével, a hússal.…..
Életem első kézműves hamburgerét Amerikában ettem, úgy 4-5 éve. Emlékszem, mennyire le voltam döbbenve, hogy mennyire finom és hogy alig tudom átharapni, annyi minden volt benne. Aztán szép lassan itthon is kezdtek megjelenni a kézműves hamburgeres helyek, az első, amiben éppen három éve jártam…..
Eljött a hétvége, így sajnos le kell zárnunk a csoki-hetet is… De ne aggódjatok, nem engedlek el Titeket üres kézzel ;) Forrócsoki A délután forrócsokoládét készítettem a Csokoládia saját készítésű forrócsokoládé italporából. Nagyon egyszerű elkészíteni, és nagyon finom az eredmény. Annyi a…..
A Csokoládia története A vállalat megalkotói rövidebb időt kint töltöttek Németországban, ami nagy inspirációs forrást jelentett számukra, hiszen itt találkoztak először a hazai édességboltok jellegétől elrugaszkodó, hangulatos csokoládézókkal. Hazatértük után az életük más vágányba terelődött, így…..
Ez a hely –a szó szoros értelmében vett sörkereskedés– a Kertész utca Király utcához közeli részén egy kis üzlethelyiségben található. Ha valaki nem tudja, mit keres, talán meg sem találja –nyitva tartási ideje is eltér a „hivatalostól” (H-Szo.: 14:00-21:00)–, csak az üzlet elé kirakott sörös…..
A belváros kevésbé forgalmas, de integráns részét képező Wesselényi utcában jártunk. Egy korábbi posztban írtunk is erről a helyről, amely a leginkább az egybefüggő söralátét borítás design-tól válik megjegyezhetővé. Ez a hely nem más, mint a Hops Beer Bar. A sörcsapok mellett különböző…..
A nyár és vele együtt a fagylalt szezon sajnos már véget ért, a Handmade & Gorgeous csapata azonban dacolva a hideggel két kézműves fagyizót látogatott meg a héten, hogy bebizonyítsa nektek: fagyizni minden évszakban ugyanolyan jó! :) A Corvinus Egyetemhez legközelebbi két kézműves fagyizót…..
A legtöbben a minőségi fagylaltra asszociálunk, ha meglátjuk mellette a csalogató kiírást: olasz.  Ez valóban elegendő lehet? Gondolkodtatok már azon, mitől is vagyunk ennyire oda az olasz fagyiért? Nem meglepő, hogy semmi varázslat nincs benne. Az olaszok titka…..
Szeretem a sajtokat, szerintem mindig is szerettem. Családomban viszonylag gyakran fogyasztunk különböző fajtákat, amiket többnyire jól ismert szupermarketben vásárolunk. Emlékszem viszont, hogy többször vettünk házi juhsajtot alföldi ismerőseinktől, akik hobbiként foglalkoznak sajtkészítéssel.…..
Ugye, hogy mindenki ismeri sajtokat? Pizzára reszeljük, szendvicsbe szeljük, spagettire szórjuk…  Szinte minden étkezéskor előkerül, de tudjuk, honnan származik? Gondolkoztunk rajta egyszer is, hogy hogyan készül? Mi a különbség a különböző sajtok között? Mitől ilyen penészes némelyik?  Lehet,…..
A Facebook oldalunkon egy páran már ügyesen kitaláltátok, hogy a Kajahuban jártunk hamburgert kóstolni, és ahogy ígértük, erről részletesen be is számolunk nektek. Dóri barátnőmmel (aki itt a blogon a sajtokról ír) és a barátainkkal látogattuk meg ezt a helyet. Mindannyian most voltunk először a…..
Sokat hallunk manapság a kézműves hamburgerekről, ami már első hallásra is csábítóan finomnak hangzik. Biztos elgondolkoztatok már ti is azon, hogy vajon mit is jelent ez pontosan: hol a határ a hétköznapi hamburger és a kézműves között? Vajon azokban az éttermekben és bárokban, amik azt állítják…..
Ahogy ígértem nektek a korábbiakban, meglátogatok párat Budapest legjobb ’csokoládézói’ közül. Elsőként a Szamosra esett a választásom! Hogy miért? Hát lássuk csak… Szamos Mátyás egy szegény szerb fiúcska volt, aki cukrásztanuló éveiben sok helyen gyakornokoskodott, többek között Auguszt E.József…..
A sörök után édesebb vizekre evezve... Ha egyetértesz a címben található kijelentéssel, akkor blogunk a héten kedvezni fog Neked! Kövess minket és tudj meg többet kedvenc édességedről! :) Eredet Nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy a csokoládé alapanyaga a kakaóbab, azonban…..
A komlók fajtájáról ódákat lehetne zengeni, egy diplomadolgozat sem lenne elég az összes megismeréséhez. Eredetileg ez a blogposzt a komlókról szólt volna, de ehelyett inkább azokat a helyeket gyűjtöttem ki Nektek, ahol találkozhattok a kézműves sörökkel. (A komlók fajtáról majd a kóstolás közben…..
A kézműves sörök eredete     A kézműves sörgyártás válasz a sörgyártó nagyvállalatok termékeire (SABMiller, Bra Union). Kézműves, mert úgynevezett manufaktúrákban készül, melyeknek mérete különböző (ilyen értelemben sok belga apátság is kézművesként árusíthatná az általuk készített söröket). A…..
Csak kapkodod a fejed a legújabb desszert trendek után? Szeretnéd tudni, hogy mi a különbség madeleine, tarte tatin, crumble és millefeuille között? Tarts velem, és a következő néhány hétben megismerheted a legújabb kézműves desszert trendeket, és a legkülönlegesebb fagylalt ízesítéseket!…..
Handmade & Gorgeous Cheese, please! 2016.09.24 20:05:19
Sziasztok, én leszek a sajt-felelős! :)  Megmutatok nektek néhány olyan budapesti lelőhelyet, ahol finomabbnál finomabb kézműves sajtokat kóstolgathattok és vásárolhattok A „sajtos heteken” lesz szó a sajtfajtákról, a kézműves sajtkészítésről, hozok nektek érdekességeket és iiiisteni sajtos…..
Sziasztok, Timi vagyok, én leszek a felelős a hamburger kategóriáért. Remélem, finom élményekben lesz részünk együtt a következő hónapok során Marketing mesterszakos hallgató vagyok a BCE-n, mellette pedig dolgozom, így nem sok szabadidőm marad. Ennek ellenére a barátokra és a sportolásra mindig…..
Sziasztok! Bianka vagyok, szintén a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing mesterszakának hallgatója :) A suli mellett dolgozom egy multinacionális vállalatnál, így a kevéske szabadidőmet igyekszem minél jobban és aktívabban kihasználni. Szeretek sportolni, ezen belül a tánc és a túrázás a…..
Sziasztok! Engedjétek meg, hogy bemutatkozzunk Nektek! Az elkövetkezendő hetekben Tőlünk láthattok majd posztokat a kézműves termékek világából... Akkor kezdjük is Athina vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem marketing mesterszakának hallgatója. Nagyon szeretem a házias, mondhatni gourmet…..
Reméljük, szerettek finom és különleges dolgokat enni és inni, mert egy olyan kalandra invitálunk titeket, ahol ez követelmény :) Olyan szemszögből szeretnénk bemutatni nektek Budapestet, ahol a kézműves ételek és italok állnak a középpontban. Heteken át olyan éttermeket, piacokat,…..