Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malibuhc

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idén hosszú idő után ismét lehetőséget kaptak az OB I.-en kívüli csapatok a Magyar Kupa-indulásra. Vélhetően a kiírás által rájuk rótt teher miatt – a rendezési költségeket az amatőröknek kellene állniuk – végül csupán egy csapat jelentkezett a sorozatra, az…..
Hazai győzelem született a Mol Liga csúcsrangadóján. A dunaújvárosiak már az első percekben komoly vezetésre tettek szert, első góljukat 01:38-nál, a másodikat 01:55-nél szerezték. A csíkszeredaiak gyorsan időt kértek és kapust cseréltek, a harmadik találatot így már nem…..
malibuhc 2010.10.01 22:50:13
@gm: Ellentétes oldalon ültetek, ezért látjátok másképp :)
"A váltásnak köszönhetem, hogy a játékom sokkal ponterősebb lett" – mondta blogunknak Rafaj Attila, aki alaposan kibontakozott Miskolcra igazolása után: hét mérkőzésen hét gólt lőtt és négy gólpasszt adott, 11 pontnál jár. A HSC elleni pénteki,…..
malibuhc 2010.09.26 10:24:26
@Tillasz: Mindneki megfordult a MAC-ban, aki komolyan gondolja a hokit :) A fiadat is többször láttam, hogy visszajár tanulni, még most augusztusban is.
Óriási küzdelmet hozott a viharos Miskolc–HSC mérkőzés csíkszeredai visszavágója. A székelyek Flinta révén szereztek vezetést a Mol Liga-rangadón, a második menet elején a bíró kiosztott egy-egy véglegest – Kósa Endre a térdét használta, emiatt Waddell-lel…..
malibuhc 2010.09.25 11:52:53
@lamkoca: Az, hogy kék vonal vonalában ülsz még nem jelenti azt, hogy jól látod, illetve, hogy tudod, hogy mi az a les szabály... ;)
A nemzetközi szövetség négyévente adja ki a hivatalos szabálykönyvet. Az előző szezonban még a 2006-os szabályok szerint játszották a jégkorongmeccseket, igaz, néhány jelentős módosítás egy évvel az eredeti menetrend előtt hatályba lépett, ezért 2009 nyara óta például nem…..
Csütörtökön is biztatóan alakultak a dolgok az árverési és a kárenyhítési akciók körül. Továbbra is érkeznek a felajánlások a jövő heti árverésre, hétfőig még mindig van idő, és rengeteg energia összpontosul a helyszíni segítségre. Árverésünk néhány darabját…..
A jegkorong.blog.hu és a magyar jégkorongszövetség saját lehetőségéhez mérten kíván segíteni katasztrófa sújtotta honfitársainknak. Hokis relikviákat készülünk elárverezni jótékony céllal. Kezdésként megkerestük válogatott játékosainkat, akik örömmel álltak az akció…..
Hét-nyolc évvel ezelőtt a közepes és kis európai hokis országok számára létrehozták a European Ice Hockey Challenge sorozatot. Ezek a háromnapos, négycsapatos tornák szervezett keretek közé szorították az európai középmezőny felkészülését. Év közben a hivatalos…..
malibuhc 2010.05.27 19:13:16
@jacint70: A novemberi tornara azert nem jottek kulfoldi birok, mert a magyar szovetseg a magyar biroknak akart lehetoseget adni, kiegeszitve egy svajci supervisorral. Ezutan a supervisor jelentest kuldott a szovetsgenek a magyar birokrol (ha jol tudom)

@munkagep: Januarban nincs EIHC torna, eddig sem volt. A magyar csapat 2010/2011/ben egyszer vesz reszt, meg hozza a novemberei, altala rendezett tornan.
malibuhc 2010.05.27 21:17:31
@jacint70: A külföldi bírók a saját csapatukkal utaznak, meccspénzüket saját szövetségüktől kapják. Így éppen drágább volt a novemberi torna...
Ötvenpercnyi óriási teljesítménnyel és tökéletes védekezéssel nyerte meg a 2010-es A csoportos világbajnokságot a cseh válogatott. A kevésbé esélyes csapat a döntő estéjén jobban játszott, mint a gólt szerezni sokáig képtelen, ezért az idő múlásával egyre inkább…..
malibuhc 2010.05.25 00:01:34
@lorinczpeter: Itt bármit is a bírókra kenni értelmetlen... Mindenki tévedhet, de itt az 5+VF ítéletet és az előtte történt ütközést is megbeszélte a 4 bíró. Az meg, hogy mit lehet visszanézni külön le van írva: jegkorong.blog.hu/2009/05/13/a_videobiro

Erre a tornára nem kapott meghívást minden olyan bíró, aki az olimpián részt vett, így mondhatni a legjobbak nem voltak itt.
Nyolc kérdést tárgyalt az MJSZ elnöksége hétfőn este. Ezek után biztossá vált, hogy megpályázzuk a 2011. évi divízió 1-es világbajnokság rendezését. Eldőlt, hogy csak a júniusi tisztújítás után nevezik ki az új szövetségi kapitányt. Elutasították továbbá a…..
malibuhc 2010.05.12 23:55:25
@horivan: Ezek a dolgok nem így működnek...
A héten a második állomásához érkezett a macidobálás során összegyűlt 4451 db plüssjáték kiosztása. A Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthonba látogattak el válogatott jégkorongozóink, megrakott zsákokkal. Az eseményről többet írni nem is szeretnénk, nézze meg inkább…..
A Magyar Jégkorong-szövetség játékvezetői testülete ingyenes jégkorong-játékvezetői tanfolyamot indít jól korcsolyázó, elhivatott férfiaknak és nőknek. A betöltött 15 éves kor alapfeltétel, a jégkorongos játékosmúlt előnyt jelent. A tanfolyam időpontjai a következők:…..
malibuhc 2010.04.28 18:05:12
@kirurgus: @lakota: Lesz tanfolyam Debrecenben, Miskolcon, Duanújvárosban, Székesfehérváron és Kaposváron is. Ezeknek még nincs meg a pontos időpontja, ha meg lesz, akkor itt a blogon is publikálva lesz. Mikor és hova nem küldtek bírót?

@Tejpalkó: Ez a tanfolyam csak egy alap, egyik célja, hogy az ifi játékosokat megismertesse a szabályokkal, a másik pedig, hogy az játékvezetőnek jelentkezők el tudják kezdeni valahol, ahogy írtad egyfajta feltérképezés. Ennek a tanfolyamnak az elvégzése kevés ahhoz, hogy valaki mérkőzést vezessen.
malibuhc 2010.04.28 22:33:49
@facsipesz: Gyere, mindenkit szívesen látnak, de a szőke tincseidet is magaddal kell hoznod :)
malibuhc 2010.04.29 00:02:49
@facsipesz: Szerintem a kori vásárlást nem kell elkapkodni. Jelentkezz a tanfolyamra, végezd el, majd utána ráérsz korit keresgetni :)
Kilenc napja vége az olimpiának, amelynek mi is részesei voltunk. Láttunk 12 remek meccset, köztük a két Kanada–USA döntőt, továbbá a várost és a környéket. Hosszú riportot ennyi idő távlatából nem írunk, jelen poszttal igyekszünk meghitten búcsúzni a témától. A…..
Pénteken 18.30-kor sokak által régóta várt mérkőzésre kerül sor Székesfehérváron. Az EBEL-rájátszásra készülő magyar bajnok a Mol ligás játékosokból álló fiatal magyar válogatottal csap össze. Tovább után megírjuk, Magyarország milyen felállásban játszik. Ha nem is…..
malibuhc 2010.02.12 11:51:03
@OliBLOOD: Ma nincs FTC-Miskolc, az 2010.03.12-én lesz
Ideges mérkőzésen húzta be a győzelmet az EBEL-utolsó Jesenice ellen a Sapa Fehérvár AV19. Kovács Csaba és Palkovics góljaival elhúztunk, de a szlovénok még az első harmadban szépítettek. A másodikban aztán ütöttünk még kettőt Mihály és Vas János révén, majd egy…..
malibuhc 2010.02.03 10:06:36
@hokista25 csikszeredabol: Az IIHF mindig helyi időben írja ki a meccseket.
102 perc kiállítás és hat gól született ma este Miskolcon az OB I. középszakaszának első mérkőzésén. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez lesz a vége. Az első harmadban egy miskolci és három ferencvárosi kiállítást láthatott a közönség, de gólt egyet sem. A…..
malibuhc 2010.01.23 05:21:39
@b4ker: Menj boksz meccsre, NHL-ben van sima 5 perc IIHF-ben 5 perc mellé VF jár.
Szerdán öt mérkőzést rendeztek a KHL-ben. A Metallurg Novokuznyeck nagy verést kapott a Szalavat Julajevtől, a szibériai rangadót Jagrék nyerték. Az Atlant hosszabbításban verte büntetővel a Torpedót, a Dinamo-rangadón a moszkvaiak nyertek büntetőkkel a minszkiek ellen, míg…..
malibuhc 2010.01.21 09:48:51
@freddyD: Kézpassz az két játékos között lehet, egy játékos önmagával nem tud "kézpasszolni"
A serdülőknél a MAC nagyon elkapta a magabiztosan listavezető Bp. Sztárok SE-t, a kölyök korosztályban a jól hajrázó Kercsó-csapat gálázva nyerte az alapszakaszt, és bekezdett a rájátszásban is, itt a káposztásmegyeriek bajban vannak. Serdülők. Akik eddig úgy hitték, csak…..
malibuhc 2010.01.18 23:24:12
@canadien: Részleteznéd ezeket a hibákat? Kíváncsi vagyok :)
malibuhc 2010.01.20 10:38:29
@pokerface: Elégé más meccseket nézel...
Pavel Dacjuk és Todd Bertuzzi Detroit-hokisok alig néhány perc alatt kétszer tették lóvá Antti Niemi Chicago-kapust. A két csapat meccse döntetlenül ért véget, jöhettek a büntetők. Előbb Dacjuk panenkázott, majd Bertuzzi szpinorámázott. A slusszpoén, hogy a végén a chicagóiak…..
malibuhc 2010.01.18 16:07:25
@pokerface: A spin-o-rama megengedett az IIHF eseményeken is (casebook alapján).
www.iihf.com/iihf-home/sport/officials.html
malibuhc 2010.01.18 23:21:58
@pokerface: Casebook-ot évente ad ki az IIHF. A VB-n tényleg nem adtak meg egy ilyen fehérorosz gólt, de akkor a 2008/2009-es casebook volt hatályos. 2009 július 1.-től viszont a 2009/2010-es az érvényes. Mindkét gól szabályos volt. Dacjuk hasonló cselt csinált eddig, csak nem visszaemelte a botos oldalra, hanem a lepkés oldalon lőtte be.
Jégkorong Ez nemcsak játék 2010.01.15 14:05:00
A Winter Classic-os jótékonysági akcióban több mint 200 ezer forint gyűlt össze. Az FTC két játékosa, Hoffmann Attila csapatkapitány és Ennaffati Omar válogatott hátvéd az IIHF Hall of Fame-tag Pásztor György kíséretében adta át a képletes csekket és ajándékokat a Tűzoltó…..
Hát ennek a címnek első ránézésre nem sok értelme van, mindjárt meglátjuk, van-e másodikra. A január 9-ei 1-4-es Toronto–Pittsburghön az orosz Goncsar hatalmas lövést eresztett meg, amely annak rendje és módja szerint Gustavsson kapujába vágódott, de olyan gyorsan kijött…..
Ezt nem lehet a balszerencsére fogni, játszani kellett volna, foglalta össze a lényeget a britektől elszenvedett 5-4-es vereség után Somogyi Balázs, a magyar juniorválogatott legeredményesebb játékosa. Hajtás alatt a gólok és a nyilatkozatok, Somogyi mellett megszólal Popovics Patrik…..
malibuhc 2009.12.21 15:18:55
@pokerface: Az elégé számít, hogy a korong a hálón volt, nem kapuelőtérben, így a brit játékos volt ott előbb, tehát kisles... A bírók ellen a direktorát ülésen lejet kifogást emelni, de a magyar csapatnak a meccs előtt még örült is a játékvezetőnek.
Folytatjuk utánpótlás-bajnokságokkal kapcsolatos sorozatunkat. Időszakosan jelentkező írásainkban azokban a korosztályokban tudósítunk a fejleményekről, amelyekben kihirdetik a mérkőzések végeredményét. Továbbra sem foglalkozunk a szupermini, mini és előkészítő korosztály…..
malibuhc 2009.12.03 19:59:47
@bonsay: A Stars elhalasztott egy serdülő meccset pont a MAC ellen jéghiányra hivatkozva, majd az elhalasztott meccs idejében lejátszott egy utólag akkora kiírt kölyök meccset. Na már most jéghiány van vagy nincs?

A Stars kölyök elhalasztotta rögtön a szezon elején az Alba Volán elleni meccsét jéghiány miatt, de az AV pályaválasztói csere ajánlatát sem fogadta el.

A halasztásosdi az nem csak a MAC miatt fordul elő, hanem minden csapat miatt, és ez ellen kellene tenni valamit, mert így elégé komikus a versenynaptár.
Jim Graves, a belfasti Rockies Sports Bar tulajdonosa Kanadában született igazi hokiőrült. Észak-Írországból írt a magyar jégkorong-szövetségnek, nagy mezgyűjtőként, akinek a magyar válogatott relikviája még hiányzott gyűjteményéből. Kérése nyitott fülekre talált,…..
malibuhc 2009.12.02 14:50:47
@csatoimi: Ennyi... igazad van ;)
J. P. MacCallum és Mayer Péter kijelölte a divízió 2-es juniorvb-re készülő U20-as válogatottat. A debreceni tornán csak a győztes jut fel a divízió 1-be, a magyar válogatott számára egy elfogadható eredmény létezik: az első hely. Azért is, mert a szakvezetők szerint ott van a…..
malibuhc 2009.11.27 00:08:30
@malibuhc: Bocsánat, mégse, csak már késő van és összefolynak a sorok.

Sok sikert a csapatnak!