Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blogtolo

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hibáink fel- és beismerése valamint az önkritikára való hajlandóság a személyiségfejlődés alapkövei, ezért kár, hogy nem minden embertársunk bír ezekkel a képességekkel. Nem így József, aki egy erőteljes önlemajmozással indítja levelét csak azért, mert nem bontotta ki a futár jelenlétében az átvett…..
Blogtolo 2018.05.29 13:02:28
@Attila F: "Mindenképp érdemes megnézni a rendelt terméket, de a posztoló (és mások) védelmében annyit, hogy a futárok általában MINDENT megtesznek, hogy ne tudd megnézni a terméket az ő jelenlétükben."

Sajnos nekem is ez a tapasztalatom. Eddig még nem szívtam meg szerencsére, de ha pl. mobil vagy laptop helyett féltéglát csomagolnak be, hogyan tudod bebizonyítani, hogy mit kaptál. A lapon persze bejelölve, hogy sértetlen csomag, meg ellenőrizted átvételkor, amit aláírsz.
Fölfigyeltem a Demokratikus Koalíció válságkommunikációjára. A gyászmunkát végző DK-politikusok tisztában vannak azzal, hogy a nyilvánosság fórumain meg kell magyarázniuk a kiábrándító választási eredményt. Majdnem kiestek az országgyűlésből, éppen csak átlépték az ötszázalékos parlamenti küszöböt.…..
Blogtolo 2018.04.25 11:22:51
@agapornisz:
"Persze, hogy csalt a Fidesz mindenütt. Ravaszul, hogy ne derüljön ki, de kiderült. Csak két példát hozok fel erre. Olyan spéci szavazó cédulák készültek Putyinéknál a Seremetyovói repülőtéren lévó atombiztos bunkerben -amit még külön erre a célra le is szigeteltek hermetikusan, hogy ne szivárogjon ki semmi -, amelyeknél az ellenzékre beírt x.-ek eltűntek és megjelentek a fideszes rubrikában. A másik kőkemény ok az volt, hogy az emberek rettegtek attól, hogy a szavazófülkékben előzőleg beépített- mikro-kamerák felveszik, hogy kire szavaznak. Tudták, hogy akkor szörnyű retorzió éri családjukat, különösen ha a DK-ra szavaznak.
Van még más is, de nem akarok bajba kerülni, hogy jöjjön értem este a nagy fekete autó. "

Bocsi, kimaradtak a békaemberek. ;-))
  Mit mondjak, van potenciál a "másik" Magyarországban, amelyiknek ugyanúgy Magyarország a legfontosabb, mint a másik oldanak. Azzal az el nem hanyagolható különbséggel, hogy ezt egy demokratikus jogállamban (nem pártállami törvénygyárban), nem intézményesített korrupcióban, hanem Európában,…..
Blogtolo 2018.04.23 16:55:39
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Mondjuk még ez volt a jobbik eset. Sokkal rosszabb lett volna, ha kormányt alakítanak, és akkor derül ki, hogy túl nagyon az ellentéteik, nem képesek közös nevezőre jutni."

Találtak volna közös pontot, a pártkasszák és saját zsebeik mielőbbi feltöltését. Ezzel az első néhány hónap - 1 év eltelne. Csak a pénz elfogyása után kezdődne a további évekre a veszekedés.

Az ég óvjon minket azoktól a szociktól, akik csak korlátlan állami hitelekből képesek fenntartani bármit is (pl. a saját pártjukat, vagy a Népszabi pártlapot, ...)

A jobbikos "tisztakezekről" Simicska is beszélhetne, de neki torkán akadt ez a béna banda: le is mondatta a legfőbb vezetőket, kirúgatta a jobbikos média pártmunkásait is.

A "Lehetett volna Más a Politika" is csak beégett, még zöld pártnak is béna.

Gyurcsány meg a csúcs: természetesen ő bárkit képes megpuccsolni, aki a gesztenyét már kikaparta. Megyót is sportminiszterként tudta megbuktatni. Ideális koalíciós partner.

Ja, még van a Momentum is: ők bármit képesek ellenezni, mint az ovisok.

Az egyetlen hiteles ellenzék a Kutyapárt: tök jól kifigurázzák ezt a felelőtlen ígérgetéscunamit:
"INGYENSÖR, ÖRÖKÉLET, ADÓCSÖKKENTÉS !"
"SZAVAZZ RÁNK, MI BIZTOS NEM FOGUNK LOPNI !"
Fantasztikus, hogy ennyi ember vonult az utcára szombaton! Az viszont kérdés, van-e még értelme ezeknek a demonstrációknak? És ha nem sok, mit lehet még tenni a változásért? Be kell látnom, frissíteni kellene az önéletrajzomat. Egyelőre nem azért, mert dobbantani szeretnék, hanem mert az utóbbi…..
Blogtolo 2018.04.18 16:20:44
Megpakolnak egy szekeret, mindenféle "jóval":
- aljára egy kis "lejárt szavatosságú" zöldség kerül "balról"
- az "elkúrósak" egy adag rohadt banánk dobnak rá
- a "jobbikosok" csípős paprikát, meg "molotov koktélt"
- a "zöldek" egy halom "boigyümölcs" feliratú valamit
- a "nolimpiások" egy láda éretlen zöldalmát
- a többiek is rápakolják, ami szerintük a tuti: egy-egy szem krumpli, karalábé, eper, mák

Hogy valamit költsenek is rá, hajrá a marketing, nagy transzparensekkel: "Demokrácia", "Sajtószabadság", "Jólét", "Elszámoltatás", ...

Elkezdik tolni, de persze össze-vissza. Baromira nehéz a szekér, nem fogy, nem kelendő az áru. Elfáradnak, a jószándékú járókelők így segítenek nekik tolni. Van hangulat, harsognak az indulók, készülnek a szelfik. Megy már előre a nevetés a parasztbácsikon, fejkendős néniken.
"Hahaha, nem tudják, mi az a dihidrogénmonoxid". Meg az "arab számok". Meg a "pirézek".

Azért a túra végére a szekér még mindig teli van, nem ették meg a lenézett vidékiek a hangzatos szólamokat. Nem vették meg a rothadt gyümölcsöket, mert megérezték, hogy már büdösek. És persze felismerték a kocsi körül a régi gárdát, akik néhány éve jól átverték őket.

Szóval ti, jószándékú járókelők, nézzétek meg jól, milyen szekeret segítetek tolni. Hogy kié. Hogy mennyire bűzlik a rajta levő áru. Hogy hova toljátok. Hogy titeket mennyire használnak ki, rajtatok mennyit nevetnek majd a hátatok mögött.

Ugyan ki tudjátok számolni több tizedes jegyre, hogy hány százalék, mennyi töredékszavazat, meg az egyéb statisztikai hókuszpókuszok. De el is vesztek mindjárt a részletekben: valóban azt akarjátok, hogy ezek a semmiben egyet nem értők, leszerepeltek irányítsanak bármit is ?
Mióta kiderült, hogy újra 2/3-ad lesz, rendszeresen felmerül a kérdés: Vajon elcsalta-e a  Fidesz a választásokat? Valóban számos választási visszaélés történt, amely befolyásolhatta az eredményt, de valószínűleg nem ezen múlott a Fidesz győzelme.befolyásolni a  Az igazi csalás, maga a Fidesz…..
Alvó fény Nincs ellenzék 2018.04.15 15:30:32
Képes voltam elhinni, hogy létezik egyáltalán ma Magyarországon ellenzék. Az a baj, hogy nem beszélhetünk mára már arról, hogy adott a Fidesz, adott az xy párt, amely ha kell, a színfalak mögött összejátszik a másikkal, de amúgy él bennük egyfajta autonóm identitástudat. Nincs LMP. Nincs Jobbik.…..
Blogtolo 2018.04.16 15:48:21
@werinter: "Látom nem sikerült felfogni mit írtam. 2008-tól válság volt. Az egész világon. Ha a Fidesz van hatalmon ők is belebuknak. És most nem védeni akarom a "szocialista" kormányt."

Gyurcsányék ebben a válságban megelőzték az egész világot. Mindenhol még jó volt minden, de nálunk már 2006-ban csődközeli helyzet volt. A többi országban csak 2008-tól kezdődött a válság.

És mellesleg az sem tett jót, hogy az őszödi beszéd után hihetetlen mértékben felfokozódott az "amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra" stílus, mert nem tudhatták, hogy még a másnapot is kormányon tölthetik. És ez ment 4 éven keresztül, EU támogatásokból, meg IMF hitelekből.

Szóval kb. innen ered a 2/3, meg néhány évig még fog is.
A 100 ezer résztvevős szombat esti kormányellenes tüntetés számos, érdekes jelenségre rámutatott, ezek közül válogattunk ki párat. ..
Blogtolo 2018.04.16 11:33:30
Harcra fel az igazi diktatúra ellen !

Mert milyen is egy igazi diktatúra:
- 1945-től: külföldi megszállás
- 1946-tól: az ellenzéki pártok felszalámizása
- 1947: választási csalás: kék cédulás választások: Minden erőfeszítés dacára a kommunisták csak a szavazatok 22%-át kapták meg
- 1948: erőszak: Tildi Zoltán köztársasági elnök erőszakos eltávolítása
- 50-es évek: nyílt diktatúra
- 1956: internacionalizmus: ráhívni honfitársainkra a ruszki tankokat
- 60-70-es évék: puha diktatúra, a jólét fenntartása külföldi hitelekkel
- Hazafias Népfront: demokratikus választások - egyetlen jelöltre lehet szavazni
- 80-as évek: a csőd felé
- rendszerváltás főleg a hibás gazdaságpolitika okozta csőd miatt
- a politikai hatalom átmentése gazdasági hatalomra, a média teljes egészében szoci befolyás alatt

diktatúra2:
- 2002-es elcsalt választások: a Választási Bizottság szoci elnöke minden ellenvetést lesöpört
- választásk után tisztogatás az önkormányzatokban, médiában: az összes "nem szoci" kirugása
- "sikeres" gazdaságpolitika: a meglevő tartalékok + újonnan felvett hitelek felélése
- tisztakezű "Strabag demokraták" lenyúlásai
- hazugságokkal, kamuzott gazdasági mutatókkal az újraválasztásért
- amikor mindez kiderül, akkor demokratikusan nem lemondani, inkább a tüntetők közé könnygáz, gumilövedék
- a vége itt is gazdasági csőd

Az ellenzék szerint most egy totális diktatúrában élünk, amit mindenképpen le kell váltani. Nekem pedig úgy tűnik, hogy ez a diktatúrásdi inkább a szocik stílusa. A hétvégi tüntetéseket sem oszlatták rohamrendőrök.

De ha nagyon akartok váltani, tessék: ősszel az önkormányzati választáson lehet nyomulni.

De addig azért a beégett-lemondott pártvezérek helyett válasszatok valaki mást (lehetőleg olyat, akit senki nem ismer, annak még 1-2 hónapig lehet hinni)

Előre a szélsőjobb-zöld-balos-elkúrós-együttes-momentumos-össesegyébb párt technikai koalíciójáért !

Segítségül az új szövetség tuti neve: "Hazafias Népfront 2018"
Blogtolo 2018.04.16 15:24:14
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A kádári diktatúra hagyta magát leváltani."

Igen hosszú évek alatt ez volt az egyetlen jó ötletük (azért a többi szoci ország eredménytelen keménykedését már láthatták, pl. Lengyelország): így partumot kötöttek, és ezért tudták átmenteni a politikai hatalmukat gazdasági, pénzügyi vonalra.
Kb. hasonló "puha" átmentés történt Csehországban, a "bársonyos forradalom" után.

Azokban a komcsi diktatúrákban, ahol keményebb elnyomás volt, ott nem is lett ilyen sima átmenet:
- Lengyelország: katonai diktatúra 1981-től - a váltás után gazdasági sokkterápia, 700 %-os infláció, ... Itt nem volt átmentés.
- NDK: Mindenhova beépült Stasi ügynökök, a Berlini Fal-on átmenekülők lelövése... Itt a rendszerváltás után külön Stasi-törvényt hoztak a régi klientúra ellen. Ja, és a számlát a német egyesítéskor az NSZK fizette.
- Romániában hatalmas szegénység, nagyon durva diktatúra, mindenhova beépült Secu-s besúgók + a decemberi forradalom során géppuskával, harci helikopterrel lőtték a tömeget - nem véletlen, hogy itt a forradalom győzelme után ki is nyírták Ceausescu-t. Azért a régi elit egy része át tudta menteni a hatalmát, amikor "élére állt" a forradalomnak.

Szóval ilyen, amikor foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz.
Felejts el mindent, amit a gízai nagy piramisról az általános iskolában tanultál, mert az elmúlt években, fejlett technikai eszközökkel végzett helyszíni vizsgálatok egészen új megvilágításba helyeznek mindent, amit eddig tudni véltünk az építményről és környezetéről. Vegyünk sorra néhány…..
Blogtolo 2018.02.22 23:00:41
Építési ideje: Ha csak 20 évvel számolunk, akkor is "csak" napi 365 kő odaszállítása kell (2600000 / 20 / 265 = 365.16). De valószínűbb a 30-40 éves építési idő. Akkoriban, ha elkezdett uralkodni, már kezdték is építeni a piramisát.
Aztán az Újbirodalmak idején már rájöttek, hogy nincs értelme ekkora sírt készíteni, úgyis kirabolják a piramisokat. Ezért az őrzés, elrejtés került előtérbe a Királyok völgyében. Azért ezekkel a sírokkal is évekig el lehetett bíbelődni. Ha meg közbejött valami hirtelen haláleset, mint pl. Tutenchamon esetén, nem tudták csúcs szinten befejezni.

PI: Évekkel ezelőtt valami Discovery-műsorban került ez elő, a szélesség és a magasság arányában van benne a Pi. (230 / 146 = 1.5753, az kb. PI/2). Ott a műsorban az volt a tipp, hogy ezeket kerékkel mérték ki (mint a mai kirándulós távolságméréseken), hisz 230 m-t kötéllel szinte lehetetlen pontosan kimérni. Addigra kb. belőtték, hogy adott magassághoz hány kerékfordulat is kell.
Ez ügyben érdemes megnézni az ún. "tört vonalú piramist", ahol még ez az arány nem volt ismert: jókora magasság után jöttek rá, hogy a kezdeti meredekség tovább nem tartható, úgyhogy onnan laposabb szögben építették tovább.

Kik építették? : Nyilván egy dolog volt a kőbányászás, ezt állandóan végezték a szakemberek. A szállítást, összerakást meg jórészt az áradásos időszakban végezte az egyiptomi parasztok nagy része: hónapokig nem volt tennivalója a földjein, itt meg jó ellátást kapott (esetleg enyhe rábeszéléssel is odaterelték őket a katonák).

Miért építették ?: Ezek a korai kultúrák szinte mániákusan ragaszkodtak a monumentális dolgok létrehozásához: piramisok szinte minden földrészen, a babiloni zukkuratok hasonló magassággal, de akár említhetjük Stonehange-t is, vagy a Húsvét szigetek gigantikus szobrait is. Ebben benne lehetett az is, hogy amelyik nép ilyen gigantikus dolgokat tud készíteni, az valóban szoros kapcsolatban állhat az istenekkel.