Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lolligagger

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felettébb rendhagyó poszt következik ma, hiszen egy Londonban élő magyar kér tulajdonképpen segítséget az álma megvalósításához, én pedig úgy gondoltam, ennyit elbírnak a blog keretei. Pláne, hogy Feri álma nem akármilyen álom, ráadásul ígéretet kaptam arra is, hogy ha…..
lolligagger 2017.11.24 06:27:56
Az amerikai allatvedok a marathon szanhuzo versenyeket allatkinzasnak tekintik:

en.wikipedia.org/wiki/Iditarod_Trail_Sled_Dog_Race#Criticism_from_animal_rights_groups

"Criticism from animal rights groups[edit]

Animal protection activists also say that the Iditarod is dog abuse.[37] For example, dogs have died and been injured during the race. The practice of tethering dogs on chains, which is commonly used by mushers in their kennels, at checkpoints and dog drops, is also criticized. People for the Ethical Treatment of Animals spokesperson Jennifer O'Connor says, "We're totally opposed to the race for the cruelty issues associated with it".[24] The ASPCA said, "General concerns arise whenever intense competition results in dogs being pushed beyond their endurance or capabilities", according to Vice President Stephen Zawistowski.[24]
Iditarod Trail Committee monitors the dogs' health. On May 18, 2007, the Iditarod Trail Committee Board of Directors announced that they had suspended Ramy Brooks for abusing his sled dogs. The suspension was for the 2008 and 2009 races, to be followed by three years probation. Brooks has now retired from dog racing.[38]
In 2017 Wells Fargo announced that it would no longer sponsor the race. While it declined to give specific reasons for the withdrawal of funds, Iditarod CEO Stan Hooley told the Associated Press that he believed the decision was connected to the activists' implications of cruelty to dogs.[39]"

Nekem szimpatikus sracnak tunik a poszt foszereploje, de ettol fuggetlenul elitelem a kutyak marathon szanhuzasra valo hasznalatat. Fura hogy milyen sokan nem vettek a faradtsagot hogy utananezzenek a temanak. Mondjuk gabors is inkabb linkelhetett volna a szajkarate helyett. LOL

Tovabbi linkek:

www.peta.org/issues/animals-in-entertainment/cruel-sports/dogsled-racing/

www.nbcnews.com/id/41478392/ns/travel-news/t/activists-target-dog-sled-rides-after-dog-deaths/

Hogy lehet valaki allatvedo aki nem ert egyet az allatvedo szervezetek allaspontjaval?
Ma ismét egy interjúval van szerencsém jelentkezni, és nem is akárki lesz az alanya, hanem Olasz Anna. A világbajnoki ezüstérmes (ekként számomra mindenképpen sztár, innen az önkényes címadás) nyíltvízi úszó 2013 óta él és tanul az Arizonai Egyetemen. Idén májusban a…..
lolligagger 2017.10.06 16:36:57
@Arthamyr: Mennyire igazad van. Ha a bredpitt/rovar kombo lenne az ellenzek remenysege, ....... hat ize.

Katinka olyas valaki akire meg kulfoldre kitantorgott magyarkent is buszke lehetek. Erre pont a honfitarsai rugnak bele?? Mit nem lehet azon megerteni, hogy miert tartozkodik sokat az USA-ban, egy hataratkelos blogon nem lehet egy ilyen eletszituaciot feldolgozni? Engem ez a "miert nem megy az imadott USA"ba megjegyzes az 50-es evek sztalinista szemleletere emlekeztet. Katinka magyar marad, barhol is el, es joga van akarhol elni, ugyanugy mint nekunk, hataratkeloknek. Milyen sotetseg mar belerugni valakibe, mert ugy dontott, hogy kulfoldon el/dolgozik, itt ezen a blogon. Barhol/barhogy/barkivel el, senki nem tudja tole elvenni az elert eredmenyeit - foleg nem ......(oncenzura).

Ja, hajra Olasz Anna!!!!!
Ma egész délelőtt nem volt kedvem dolgozni. Vannak időszakok, amikor hullámokban tör rám a nem-dolgozhatnék. Már egészen tökélyre fejlesztettem az ilyen időszakok átvészelését. Órákon át tudok kihúzott egyenes derékkal, okos, nyílt tekintettel az internet legposványosabb…..
Jó régen, jó négy és fél éve annak, hogy Öreghaver egy posztban megírta, miért és hogyan pakolt össze ötven fölött és vágott neki a határátkelésnek. Akkor a munkahelyén nem nagyon vették komolyan, (megkapta azt is, hogy hova menne ő, a „vén hülye”), ám mégis sikerrel…..
lolligagger 2017.10.04 16:18:53
@vándor madár: Mar egy ideje kovetem a kommentjeidet, igazad van, de ugy nez ki egy par embertol eltekintve a tobbseg inkabb homokba dugja a fejet a varhato nyugdij temaval kapcsolatban. Pedig meg a kiskeresetuek is, akiknek nagyon keves lesz a nyugdija, felkeszulhetnenek ha tobb evtizeden keresztul felretennenek erre a celra penzt. (Pl. nem csilivili autot meg ilyesmit vesznek). De ehhez eloszor ismerni kellene es el kellene fogadni a realitasokat. Ehelyett sokan idos fejjel ott allnak meglove es gondoljak hogy valaki majd gondoskodik roluk. A fentieket altalanossagban gondoltam, nem kimondottam a posztolora kivetitve.
Határátkelő Mi lett volna, ha... 2017.04.04 06:30:00
Alighanem mindenkinek eszébe jut néha, hogy mi lett volna, ha… Például mi lett volna, ha Puhacicáék két éve nem a londoni költözés mellett döntenek. Mert akármilyen furcsa is, de már két éve, hogy mindannyiunk (virtuális) szemeláttára nekivágtak. Úgyhogy most jöjjön egy…..
Nehéz mit írni a mai poszt elé, ami tulajdonképpen (ahogyan azt már Diggertől megszokhattátok) elég erős választ ad arra a kérdésre, hogy miért is lesz a magyarokból határátkelő, és hogy mi a legnagyobb különbség Magyarország és Anglia között...
Miután a parlament megadta a felhatalmazást március 14-én a kilépési folyamatok megkezdéséhez, és a királynő aláírta azt, Theresa May brit kormányfő a mai napon bejelenti, hogy aktiválják az 50. cikkelyt és megkezdik a tárgyalásokat az EU-val...
lolligagger 2017.03.29 16:13:02
Egy évvel a brüsszeli merényletek után lecsapott a terror Londonra is. A helyiek már számítottak egy ilyen támadásra, erre az MI5 is figyelmeztetett. Ennek ellenére sokkoló volt a tegnapi esemény. Kattintson tovább!..
Határátkelő Néplélek 2017.03.09 06:29:00
Írek, lengyelek, románok, magyarok (és persze angolok, meg sok más náció tagjai) élnek egymás mellett Nagy-Britanniában, és mindegyik másképp éli meg a határátkelő létet, másképp gondolkodik életről, hazáról. De hogyan? Ezt próbálja meg körüljárni (és még sok minden mást is) Digger mai posztja...
lolligagger 2017.03.10 07:05:01
@tanato: Nem sok jo irast olvashattal eddig...
Ahogy az várható volt, a Lordok Háza megszavazta a Brexit-törvényhez kapcsolódó módosító indítványt, mivel nem látják biztosítottnak az Egyesült Királyságban élő EU-állampolgárok jogait. Az 50. cikkelyt várhatóan pár hét késéssel fogják csak aktiválni...
lolligagger 2017.03.03 07:37:24
Az 1980-as évek az infláció, növekvő lakásárak, munkanélküliség, lázadások időszaka volt Londonban. Ekkor emelkedett nemzetközi magasságokba a City, a főváros lakossága pedig ugrásszerűen nőni kezdett. Ennek a termékeny évtizednek a képeiből válogattunk. Kattintson!..
lolligagger 2017.02.20 20:53:13
@WanderingNerd: De, minden muzulman alapvetoen jihadista, mert ezt irja elo a Koran. Van aki csinalja (ez a kevesebb), a tobbi tamogatja (a tobbseg hallgatolagosan). Ennel a nem muzulman feketek is sokkal jobbak. A muzulman vallas egyben egy politikai rendszer, ezert veszelyes a fejlett nyugati demokraciakra. Nem kompatibilis a ketto.
lolligagger 2017.02.20 21:01:04
@lolligagger: A magyarokat es mas feher kelet-europaiakat is joggal elkuldhetnek a britek a csaba ha azok nem kepesek ott beilleszkedni es elfogadni a jatekszabalyokat. Az angolul nem beszelo, a tarsadalom peremen tengodo, a helyiekkel nem erintkezo prolik, akik meg vannak arrol gyozodve hogy az angolok "lustak", nem akarnak dolgozni, mikozben szarert-hugyert vallalnak munkat es ezzel lenyomjak a bereket - na ezeket is ki fogjak takaritani hamarosan.
Orbán kissé téveszmés beszédében Soros mellett az Európai Uniónak is hadat üzent négy területen. Az ellenségek között van a szociális jogok európai pillére is, ami legalább annyit elárul az Orbán rendszer valódi természetéről, mint a tőle független civil szervezetek elleni támadások. Orbán a…..
András Sokan sokféle okból mennek hosszabb-rövidebb időre külföldre. Az Európai Unió keleti régióiban a megélhetés a döntő ok: fiatalok (és nem fiatalok) ezrei vállalnak minden évben munkát az EU gazdagabb tagországaiban. Másokat a szerelem visz külföldre, megint mások a tudományos…..
Könyves Viki Ki ne szeretne életében legalább egyszer eljutni az eddig a lehetőségek, a szabadság, a sokszínűség országaként ismert Amerikai Egyesült Államokba? Ki ne szeretné életnagyságban látni a Pentagont Washington D.C.-ben, beülni egy Broadway előadásra New Yorkban vagy akár élőben…..
lolligagger 2017.02.11 05:23:05
@karandash: Pontosan, ahogy irod. A millenial nebantsviragoknak minden "mikroagresszionak" szamit. Buborekba kellene tenni oket es pelusba. :) De nemhiaba nyert a cunya Trump - toke telelett a fosodornak ezekkel a tulkapasokkal.
Miközben sok kritika éri (tesszük hozzá: nagyon sokszor jogosan) a magyar egészségügyet, néha érdemes kicsit kitekinteni, hogy a példaként hozott országokban milyen is a helyzet...
lolligagger 2017.02.11 03:16:28
@desw: Hiaba mondod ezt a sok hugyagyunak akik el vannak ajulva Angliatol. Megvan a kulimunka, a fozofulkes garzon, a doktorok angolos udvariassaggal kozlik veled, hogy nincs korhazi ferohely. Alomvilag!
PrehryFarkas Meggyőződésem, hogy az emberiség egy hatalmas és egyben drámai következményekkel járó változáson megy éppen keresztül. Itt zajlik az orrunk előtt, de nem látjuk, mert elképesztően felgyorsult mára a világ. Persze azért vannak egyesek, akik észreveszik ezt a történelmi átalakulást.…..
December végén rengeteg határátkelő indul útnak, hogy az ünnepeket Magyarországon töltse. Ez alapvetően egy nagyon kellemes műfaj, amivel együtt jár némi szembesülés is, ami viszont már nem mindig kellemes műfaj. A mai poszt szerzőjének, Diggernek kijutott ebből is, abból is,…..
lolligagger 2017.01.08 07:25:52
@rebel rebel: Ezt mibol kovetkeztetted ki, abbol hogy nem ertek egyet veled? Ez nem kokorszaki mentalitas?
lolligagger 2017.01.08 07:25:52
@puhacica: nem ertesz semmit, de valami miatt jo sok duh van benned
lolligagger 2017.01.08 07:25:52
@hagyma: Megorultel? :) Ha nem ertesz egyet veluk, akkor urgeborbe varrt fidesz ugynok vagy, felcsutrol. :))

Mostantol kulon orulni fogok annak, hogy azok akik az olcso jegyeket veszik meg, a tobbiektol elkulonitve, karamban fognak sorbaallni, mig en a teljes aru jegyert magasabb szinvonalu szolgaltatast kapok Bp-en. Szerintem igy igazsagos. ;)
Komoly vihart kavart Magyarországon az iskolások képességeit összegző, nemzetközi teljesítménymérési PISA-program eredménye, és nem azért mert olyan jó lett volna. (Itt olvashattok róla részletesebben.) Ma megnézzük, hogyan látja a helyzetet egy Svédországban élő magyar…..
lolligagger 2016.12.18 19:28:01
@mojyo: Ha ezt gondoltad, akkor miert nem ezt irtad? :) Egyebkent nincs igazad, az igenytelenseg/igenytelen egy elegge elterjedt kifejezes, allapot, eszrevetel es univerzalisan fellelheto valami.
Elég sok poszt született már a hivatali packázásokról, ám a mai poszt több szempontból is más, mint a többi. Egyrészt egy angol bankban játszódik, másrészt Kata történetének nagyon sajátos fordulatai vannak, és azt hiszem, hogy akkor még finoman fogalmaztam. Egy egészen…..
lolligagger 2016.12.06 16:28:30
@macamuca [IHUN]: Te komolyan nem erted, hogy miert kerdezik a szulei nevet??? Ezek az adatok az illeto beazonositasarol szolnak, ez tulajdonkeppen az ugyfel vedelmet szolgalja, identity theft ellen pl. Amugy miert titkos adat a szulok neve? Ha azt gondolod hogy majd pont a bank el ezzel vissza, akkor te is paranoias vagy.... En pont olyan bankhoz nem mennek ahol alig kerdeznek valamit, minel kevesebb adat azonosit be naluk, annal konnyebb masnak hozzaferni a szamladhoz.
lolligagger 2016.12.06 16:38:00
@bunkó: Ez komoly? LOL Anglia a bankvilag kozpontja, de Mo-n nyisson szamlat, ahol ki tudja mi tortenik ha csodbe menne a bank?

Anyja neve kerdezes meg hasonlo erdektelen hulyesegek helyett olyasmit kellene nezni, hogy mit garantal a bank visszafizetni a szamladrol, ha csodbe megy.
PrehryFarkas Ahogy a legutóbbi bejegyzésben említettem, önkéntesként is részt vettem a 2016-os amerikai elnökválasztáson. Most ennek a munkának az élményeit osztom meg itt röviden, hogy kicsit a kulisszák mögé is betekinthessünk. Előre bocsátom, hogy szavazóbizottsági tapasztalatokról nem tudok…..
lolligagger 2016.11.24 03:52:30
András Lefekszel úgy, hogy Clinton vezet, felkelsz arra, hogy Trump lett az elnök. A múlt héten történt, sokan átéltük és benne van, hogy egy fontos történelmi fordulópont fordulópontja volt ez az átaludt éjszaka. Mi történt aznap este? És hogyan jutott el idáig a világ legnagyobb demokráciája?…..