Regisztráció Blogot indítok
Adatok
silverrant

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Robin Hood alakját az egész világon ismerik: a középkori Angliában, pontosabban a sherwood -i erdőben élő csuklyás bandita, aki hősies kis csapatával a gazdagokat és az elnyomó normann nagyurakat fosztogatja (köztük is kiemelten a gonosz nottingham -i bírót), hosszú évszázadok óta részét képezik a…..
Ass blaster Veszélyes játék. 2020.06.27 15:20:10
Ez a poszt hirtelen felindulásból íródik. Egy olyan jelenségről beszélek most ami anyagi haszonszerzésből elkövetett felelőtlen játék emberéletekkel.  Messziről indulok. Az én szakmám növénytermesztő gépész. Magyarul traktoros. Az ántivilágban 1978-81-ig szakmunkásképző iskolában három év képzés…..
Az instant kávékat valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hazánkban is számos ízesítésben állnak a rendelkezésünkre ezek a termékek, akármelyik boltban találunk legalább egy, de inkább több fajta instant kávéport. Nemcsak mi vagyunk azonban hatalmas kávérajongók, hanem a koreaiak is, így nem…..
silverrant 2020.06.14 15:16:20
Shardza Tashi Gyalcen (1859–1935) egy kivételes bön tanító volt, aki elérte a spirituális megvalósítás legmagasabb fokozatát. A dzogcsen útját követte, de óriási hangsúlyt fektetett a közvetett utak gyakorlására is. Áldozatkész és hittel teli élete a tanításról, a spirituális szövegek…..
Egy történet újramesélése, amiből többet tanulhatsz a politikáról és a nagybetűs életről, mint gondolnád. Lucasfilm's official marketing logo for Star Wars Day..
silverrant 2020.05.07 12:46:10
Ezúttal a siófoki labdarúgócsapat került bajba, csődbe juthat az egykori bányász-klub, ahol a játékosok és a vezetőség nem tudott megegyezni a bérek csökkentéséről. Tegnap a szegedi kézilabdával kapcsolatosan jöttek hasonló hírek, és egy szemernyi kétségünk se legyen: a legtöbb magyar látványsport…..
Előzmény: https://kozeletipad.blog.hu/2020/02/13/doktor_vagy_nem_doktor_kis_helyi_botranybol_orszagos_ugy Egy hete a Partizán nevű csatorna borította ki a bilit Budafokon, amikor a videójában azt állította, hogy Daróczi Csillának – a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének…..
silverrant 2020.02.15 10:10:27
@kéki béla: Annyira mely szarkazmust használsz hogy hülyének nézel ki tole.
Svát hónap tizedik napja, jud svát (idén február 4., kedd estétől szerda estig tart) különleges nap a chábád hászidok kalendáriumában, hiszen 1950-ben ezen a napon hunyt el a mozgalom hatodik rebbéje, Joszef Jichák Schneerson rabbi (1880-1950), és egy évvel később, szintén ezen a napon foglalta el…..
silverrant 2020.02.04 16:06:27
Csak egy újabb olaszos hely – ezt is gondolhattam volna legyintve, amikor megláttam az első Bellozzot annak idején a városban. De komolyan, miért van ez? Oké Itália, Csáó Itália, Boungiorno Itália, Buona sera Itália, hagyjuk már. Mi ez az olaszmánia?..
Az oroszországi Észak-Kaukázusban fekvő Pjatyigorszk városától nem messze található az elhagyott I. Lermontovszkij uránbánya.   A területen levő uránérc lelőhelyet, 1944-ben fedezték fel, majd 1949-ben Sztálin parancsára döntöttek úgy, hogy a nagy mennyiségű érc kibányászása érdekében létrehoznak…..
silverrant 2020.01.16 22:03:27
@ipartelep: hol találok azokról amiket mondtál képeket?
mert sosem értettem hogy miért csak, nem értek hozzá mint látható, alagutak vannak és a kitermelés hol volt?
Szóval fejtés, feltörés, ereszke, gurító és akna.
Hol találok ezekről fotót?
Ahogy már említettem egy korábbi cikkemben, a kedvenc zenekarom miatt kellett Debrecenbe utazni, és ha már ott vagyunk egy éjjelre valahol meg is kellene szállni. Semmi baj ott az Airb’n’b még úgy sem próbáltam ki, itt az alkalom. Találtam egy nagyon szimpatikus lakást baráti áron, így szól a…..
Karácsonykor még a brit királyi család is leereszt: közösen díszítik a fát, ajándékokkal lepik meg egymást, esznek-isznak, majd Fülöp herceg koktélt kever mindenkinek, és társasoznak, amíg a királynő vissza nem vonul. A különbség az átlagos családok és az ő karácsonyuk között "csupán" annyi, hogy…..
Korábban már írtunk azokról a kollégákról, akik megnehezítik a mindennapokat és lássuk be, a legjobb munkahelyen is akad egy-két olyan alak, akivel a munka minden, csak nem kellemes. Mivel a téma állandó, ezért most íme, néhány “fegyver” az irodai kellemetlenkedők hatástalanítására! Az életünk…..
silverrant 2019.12.18 17:49:15
Mint minden évben, idén is elkészítette az InterNations nevű oldal a felmérését, melyben több mint 20 ezer határátkelőt (vagy expatot, ha úgy jobban tetszik) kérdeztek ki alaposan arról, mely városokban a legjobb szerintük élni. Egészen meglepő városok is szerepelnek a listán, leesett állam még…..
silverrant 2019.12.11 06:51:03
@almaza: Jessszum, bakker! Hogy a viharba keveredtél oda?
Annál keves rosszabb helyet tudok elkepzelni a Foldon!
Az emberi szervezet számos funkciójához nélkülözhetetlen a D-vitamin, hiánya súlyos következményeket okozhat, megbetegedésekkel járhat. A D-vitamin nagy része a bőrünkben termelődik napfény hatására, ezért a fényszegény őszi-téli hónapokban a pótlására is szükség lehet...
      Nagyon sok humorosnak szánt mondatot írhatnék most az egészségügy helyzetéről, okoskodhatnék is, nagyon könnyen szereznék bólogató, hú de igazad van kommentelőket, én viszont inkább szeretném, ha kicsit tükörbe néznénk.    Betegtársak: Az angol beteg A neurológián kaptam egy négy…..
silverrant 2019.11.16 22:57:00
@Hórukk: ennyi évnyi tanulás után is úgy néznek a ketogén metabolikus állapotra mint ha a Sátán bújt volna elő a padlóból.
Miközben már nem egy, hanem három metaanalízis mutatta ki hogy ketogén étrenddel a II típus gyógyítható.
Ugyan közben meg kiderült a 160g-os diétáról, hogy nem működik, hanem ront.

A családomban volt 3 IR és egy II típusú diabétesz. Váltottunk étrendet és megdőlt a régi tétel, hogy "A család összsúlya sose változik."

Azonkívül még a Buteyko légzés is képes gyógyítani a II-t.
De ez már olyan mértékű eretnekség, hogy inkább nem is linkelem hogy 1962-ben publikálták a sikeres kísérletről szóló tanulmányt.

uff!
A jó félrevezetés alapja, hogy féligazságokkal operáljunk. A hazug ember és a sánta kutya esete ismert, a féligazságokkal manipulálókra viszont nem érvényes a közmondás, amit ők mondanak/írnak, az valamennyire hihető, elsősorban azért, mert részben igazat is állítanak. Azt azonban nem mindig könnyű…..
       Persze, én is jól néznék ki, ha megcsinálna egy stylist - hallja az ember a mondatot sokszor. És igen. Egy jó stylist csodákat tud tenni, ráadásul úgy, hogy még hordható is legyen, vagy inkább viselhető. Alexandr Rogov munkáiból mutattam már nektek. Ami érdekes, hogy azért az oroszok…..
A keleti sün sokak által kedvelt állat, ráadásul védett, ezért, ha találkozunk egy példánnyal, jó ha tudunk néhány dolgot vele kapcsolatban. A most következő tanácsok segítenek eligazodni, mi a teendő, ha egy sün segítségre szorul, mit tehetünk mi és mikor kell szakemberhez fordulnunk! 1. Mikor…..
A kérdés megválaszolására a Le Figaro egy neuropszichológust, egy pszichoanalitikust és egy álomnyelv-szakértőt kért fel. Éppen arról álmodozunk, hogy a Cannes-i Filmfesztivál lépcsőin lépkedünk felfelé, amikor megszólal az ébresztőóra. Ha leütjük az órát és tovább alszunk, folytathatjuk-e az…..
Időben lefekszik, mégsem tudja rendesen kialudni magát? Nehezen alszik el, nyugtalanul tölti az éjszakát, vagy sokszor felriad? A jó alvásért legtöbbet előre, nappal tehetünk...
Ízületeink olykor bizonyos mozdulatokra kattanó, ropogó hanggal reagálnak. A kézujjak ropogtatását mindenki ismeri – sokan különlegesen kellemetlen hangnak tartják –, de kevésbé ismert, hogy a térd, valamint nyújtózkodásnál, hajolásnál, fordulásnál a váll és a derékízület is képes ilyen hangot…..
Az, hogy milyen egy film kezdése legalább olyan fontos, mint a befejezése. Az első benyomások itt se kevésbé meghatározóak, mint az életben. Elviekben ez még csak az ismerkedés időszaka, ám egyes filmek nem bízzák magukat a türelemjátékra és rögvest el akarnak kápráztatni. Ahelyett hát, hogy a…..