Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carbonari

709 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az igazi magabiztosság abban gyökerezik, hogy képesek vagyunk feltétel nélküli barátságban lenni önmagunkkal."  (Pema Chödrön) Honjok - az egyedül élt élet művészete. Ez egy könyv. Egy régi-új életforma. Egy életfilozófia. Egyedüllét vagy magány? Énidő csodás eltöltése, önmagunk megismerése vagy…..
A KULT Könyvek sorozatban újabb gyöngyszem jelent a 21. Század Kiadó gondozásában, Stacey Halls Familiárisok című regénye. A nagyszerű történelmi fantasy az 1612-es, pendle-dombi boszorkányperek időszakába viszi el az olvasót, ahol egy nemesasszony és egy boszorkánynak kikiáltott személy vívja…..
Utazik a szamár (és a kecske) a vonaton, avagy Banka Roland promója a Corvina Kiadó gondozásában megjelent A szamaras zarándok című könyvéről a spanyol szamárral és a szlovén kecskével. Hihetetlennek tűnik, nem? ..
"A nők szerelme eltörli a határokat, túlnyúlik a halál és az idő birodalmán." Mi történik, ha egy nyugdíjas korú asszony eldönti, hogy elég a négy évtizedes szeretetlenségből, és inkább meghal, mintsem így éljen tovább a férjével?..
Szorongás, félelem, titok, abúzus, gyávaság, ostobaság, elnyomás alóli szabadulás - mesékkel. Olyan hihetetlennek tűnik, nem? Pedig nem...
"...a jelen minden pillanatát az teszi fontossá, ami nincs meg benne"...? Mi a felnőtté válás ára, ha alkalmatlanok a nevelőid? Azt mondják Marilynne Robinson Háztartás című művéről, hogy minden idők egyik legjobb regénye. Ha engem kérdeznek: nem tudom, hogy az-e tényleg. Még az is lehet, hogy igen.…..
KultúrPara Otthoncsere 2021.01.17 06:40:00
Mi történik, ha a vagány, talpraesett falusi nagymama és a munkamániás, mindenre gyanakvó, állandóan pörgő londoni unoka lakást cserél 2 hónapra? Társkeresés, szex, szerelem jelentősége idős korban, kontra munkamániás, londoni fiatal nő botladozása falubeli kötelezettségek teljesítése közben,…..
Hogyan született meg a modern női szépségeszmény, az ideális test, és miképpen alakultak ki azok az elvárások és kihívások, amelyeknek a mai nők is igyekeznek megfelelni? A Jaffa Kiadó gondozásában, Czingel Szilvia A női test alakváltozatai címmel megjelent kiadvány ezekre a kérdésekre keresi a…..
Carbonari 2021.01.16 16:29:07
@Nolwell: A kötet vége tele van forrásjegyzékkel.
Luxusáruház, végzetes szerelmek, családi titkok, sikkes ruhák és rock & roll egy kettészakított országban. A Berlin nővérei című sorozat nagyszerű családregény, amelynek első két része a 20. század viharos negyvenes-ötvenes éveiben játszódik. ..
Tét: igazságérzet, bosszúvágy és az emberiség szabadsága. Ennyi. Minden azzal indult négy résszel ezelőtt, hogy egy világméretű összeesküvés előkészítése során rossz embert tettek fel a likvidálandókat tartalmazó Hamlet-listára. Ha tudták volna, mibe nyúlnak bele, biztosan kivételt tesznek a…..
A General Press Kiadó gondozásában megjelent, Melinda Metz Cirmos-hadművelet című könyvében a macska az úr. Eldöntöti, hogy gazdasszonya (Jamie) magányos, és falkára van szüksége - ennek érdekében kinéz neki egy ellenkező nemű egyedet (David), aki szintén magányos. A cica innentől lopkodni kezdi…..
KultúrPara Második otthonunk 2021.01.06 06:48:00
A General Press Kiadó Írisz Könyvek sorozatában Veronica Henry Második otthonunk című műve jelent meg, amely kicsit hajaz egy modern Rómeó-Júlia feldolgozásra, annak véres homálya és végkimenete nélkül. ..
Második világháború. A német nép akkor és ott elveszíti az igazságszolgáltatásba vetett hitét. A túlélés nem enged meg fecsegést. A bizalom luxus és öl. Az átélt trauma pedig az azt elszenvedőt élethosszig kíséri - már, ha túléli. Ilyen volt Hitler előkóstolójának lenni a Farkasodúban. ..
A Corvina Kiadó gondozásában megjelent, Dányádi Sára Belvárosi növényvilág című könyve a mesterséges körülmények között tartott belvárosi növények között nézett szét és szedte csokorba növényhatározójában őket. ..
KultúrPara Vesztegzár 2020.12.27 06:23:00
Peter May Vesztegzár című könyve, amelyben Londont tette meg helyszínül egy vírus pusztítása miatt, 15 évig pihent egy szerveren. Megalkotásakor úgy nyilatkoztak a kiadók, hogy a szerző története túl van minden határon, túl nyomasztó, nem reális, a valóságban ilyen nem létezhet. Hja.. mára valósággá…..
Maguk mögött tudják hagyni a múltat valaha? Megmenti vagy elpusztítja őket a szerelem?..
Miért találunk ki történeteket és miért értjük meg ezeket a kitalációkat? Miért csalhatja gondolati csapdába az író az embereket? Az üss vagy fuss reagálás bármire hasznos-e vagy sem? Hogyan lehet kimozdulni sémákból, és ezek miért fontosak? Horváth Márta könyve az ősidőkbe nyúl vissza a…..
Zrínyi Ilonának, Európa legbátrabb asszonyának élettörténe egy ifjúsági regényben, Szép-Bíró Erika illusztrációival. ..
Carbonari 2020.12.20 11:10:41
@gigabursch: Más - ifjúsági irodalom, a maga fekete-fehér igazságaival. Passuth nagyregényéhez nem hasonlítható, mintha almát és diót akarnánk mindenáron összehasonlítani. Az felnőtteknek szóló, mélyen árnyalt lelkivilágot és igazságokat bemutató mű, ez pedig 10-14 éveseknek szóló munka, annak remek. Nem ad újat, legfeljebb, amit a szerző fantáziája hozzátett a mindennapokban előforduló kalandok, leírások képében.
Az Európa Kiadó újdonságaiból - akár a fa alá is ..
KultúrPara Egy párizsi apartman 2020.12.16 06:42:00
Egy rejtély, egy rég megoldatlan bűnügy, egy művészi hazugság, két összeférhetetlen ember. Dióhéjban ennyi Guillaume Musso legújabb - részemről letehetetlen - regénye, az Egy párizsi apartman története. ..
KultúrPara Etelköz vagy új haza? 2020.12.11 00:45:00
Milyen volt (lehetett) az élet Etelközben? Milyen gondok gyötörték Álmos fejedelmet? Hogyan kémlelhették ki az új hazának való földet? Sok érdekesség férfias humorral Urbánszki László Honfoglalás-trilógiájának második részében...
Örök élet kattintásra? Az emberiség sorsát a virtuális lét és a testnyomtatók teszik halhatatlanná? Ebben a fikcióban úgy látszik, igen, minden mellékhatására tekintet nélkül. ..
Biztos-e, hogy szerelemre teremtettünk? Nem lehet, hogy túl nagyok az elvárásaink a témában? Vajon nem a romantika tehet mindenről? Létezik-e sírig tartó szerelem? ..
KultúrPara Az elátkozott torony 2020.12.08 14:13:18
A stratégiailag fontos helyen fekvő Akkó 1291-es, brutális ostromáról szól Roger Crowley nagyívű munkája, Az elátkozott torony című könyv. A mű azonban nemcsak a szentföldi, utolsó nagy, keresztes erőd elestéről ad számot hiteles források alapján, hanem alaposan körbejárja a keresztes háborúk máig…..
A világ folyamatainak mozgatórugói alapvetően SOSEM változnak, legfeljebb a velük kapcsolatos kérdésekre adott vagy adható válaszok hangsúlyai tolódnak el - erre mutat rá Peter Frankopan történész a Selyemutak című művében. A Park Kiadónál megjelent kötet szétcincálja az ismert történelmi tényeket,…..