Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Árkádia Hangszerbolt

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E héten Urbán Szabit, a Hollywoodoo másodhegedűsét kérdeztük erről-arról. Szabi 2002 óta zenél a Hollywoodooban. Egy rádióműsornak köszönhetően került a zenekarba. Rádiós szakember, összesen két dalt írt egész életében, eszeveszett jó társaság, elképesztő sztorikkal.  ..
Ezen a héten régi barátunkat Takács Józsefet, azaz Jozzy-t vallattuk ki. Jozzy jelenleg a String Theory gitárosa, de korábban a Wendigo és a Leander Rising tagjaként is találkozhattatok vele...
Ezúttal Mátyás Attila énekest, gitárost, zeneszerzőt, szövegírót, azaz "Matyi"-t, a legendás Sex Action, F.O. System és Mátyás Attila Band oszlopos tagját soroztuk meg kérdéseinkkel. Matyi régóta közeli barátunk és az hangszerbolt visszatérő vendége már évek óta. Mikor születtél?  1963. június…..
Eheti kiszemeltünk Jónás Tamás. Tamás a hazai gitáros társadalom aktív tagja. Gitárversenyek, számos oktatóvideó fűződik a nevéhez. Két instrumentális szólóalbuma jelent meg eddig, tavaly pedig "The Four Seasons Pt. 1 – Spring" címen kiadott egy 20 perces EP-t kicsit eltávolodva az eddigi…..
BUÉK minden blogolvasónknak! A 2017-es év legelső áldozata a Minden hétre egy zenész rovatunkban barátunk - Nagy "Gabszi" Gábor a Zanzibár zenekar gitárosa...
Gyakorló rockzenészként ki nem élt meg olyat, vagy hallott olyanról, hogy a klub bejáratában visszafordították az éppen bepakoló előadót, kezében a százas Marcival? Mindenkinek meg van a maga sztorija erről, de történetek ide, vagy oda, a hangerő-para a klubokban és a magunktól elvárt legjobb…..
Eheti kiszemeltünk Takács "Vilkó" Vilmos a Ganxta Zolee és a Kartell és a Men in the Box Alice in Chains Tribute gitárosa. Vilkó 8 évet töltött el a Hollywood Rose Guns 'n' Roses Tribute gitárosaként, 2015 óta oszlopos tagja a Ganxta Zolee és Kartell-nek, illetve "Vilkó egyszál gitárral" címen…..
Elhatároztuk, hogy elindítunk egy sorozatot, egy rövid kérdezz-felelek formájában, amiben kikérdezünk hazai zenészeket az általuk használt hangszerekről, erősítőkről, múltjukról, jelenükről leginkább, az általuk használt felszerelésre koncentrálva. Első áldozatunk Vörös Attila (ex-Nevermore,…..
A VOX soha sem volt mentes az újító gondolatoktól. A klasszikus, és valamilyen kapcsolással folyamatosan gyártásban lévő full csöves AC sorozat mellett az évek során állandóan jelentek meg különféle kisebb nagyobb típusok vagy családok, melyek kevés kivétellel nagyon jól vizsgáztak. Szóval az újító…..
A Gretsch gitárok hosszú időn keresztül a nem éppen könnyen megfizethető hangszerek kategóriájába tartozott, sok gitáros számára elérhetetlen álomnak tűnt. Ezen a helyzeten változtatott a Gretsch. A kétezres évek elején elindította az Electromatic szériát, illetve 2016-ban új szériát mutatott be, a…..
Nehéz belekezdeni egy ismertető írás megírásába, amikor egy olyan gyártó újdonságáról van szó, melynek neve egyet jelent a rockzenével. Az elmúlt több mint 50 évben előállított berendezések nimbusza olyan magasra teszi a mércét, hogy még nekik is fel kell kötniük a nadrágot, ha meg akarnak felelni a…..