Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stílusficam

17 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most hogy már kissé lecsengett az OSCAR a filmek, bakik, kedves vagy épp nem oly kedves gesztusok oldalról, és mindenki kinyilatkoztatott mindent, amit ki szeretett volna, közkívánatra nézzünk egy kis OSCAR mustrát Stílustréner szempontok szerint :) Előre jelzem, hogy eszméletlenül…..
Stílusficam Farsangi inspirációk 2017.01.23 09:33:00
Na jó, tudom, hogy a farsangi készülődésnél általában nem az a meghatározó, hogy a szülők mit szeretnének a gyerkőcre adni. Az én kisfiam például tavaly tűzoltó volt, és nagyon úgy néz ki, hogy idén sem tudom másra rábírni.. De mint jól tudjuk: a remény hal meg utoljára... Találtam is pár iszonyú…..
  Az évszakelméletről már korábban meséltem Nektek, itt megtaláljátok. No de nézzük kicsit részletesebben, hogy mire is kell figyelni a színeknél. Mikor áll jól egy szín? Kiemeli az arcodat, ragyogó lesz a tekinteted, az arcbőröd egyenletesebb Harmóniában vagytok, nem a színt látod, hanem…..
Pár hete meghirdettem egy olyan játékot, melyben arra kértem az olvasóimat/követőimet,  hogy tippeljék meg, hogy szerintük a képen látható testalkatú lánynak mely szett/ek állnak a legjobban. Nagyon nagy volt az érdeklődés a témában, és pár nap után valaki rám pirított, hogy ugyan nyilatkozzon…..
Stílusficam Ne fagyjatok meg! 2017.01.10 12:25:00
Jó tudom, hogy terjed a neten, hogy a finnek mínusz 10-ben még csak hosszú ujjú pólót húznak, meg hogy a Finn hadsereg mínusz 50-ben még elhalasztja a téli túlélő gyakorlatát a gyenge időjárásra hivatkozva… no de azért valljuk be, hogy szabályosan könnyfakasztó hideg van és mi azért mégsem vagyunk…..
Stílusficam Színteszt 2016.11.24 06:11:00
Te tudod Neked milyen színek állnak jól? Hallottál már az évszakelméletről? Tudod milyen évszaktípusba tartozol? Játssz velem, és megtudhatod! Nem mindegy, hogy milyen a bók: "Jól nézel ki" vagy "De jó ez a ruha rajtad"....   Az évszakelméletet egy svájci művészettanár, Johannes Itten dolgozta…..
..tartja a régi mondás.. és valóban, mindenkinek van egy-két olyan ruhadarabja, amiben mindig sikere van. És hogy ezt miből érezzük? több bókot kapunk, mint általában, az ellenkező nem képviselői kedvesebben mosolyognak ránk az utcán, az azonos nem képviselői pedig…..
Stílusficam Angyalok városa 2016.10.18 09:11:00
Emlékeztek a filmre? Nicolas Cage egy angyalt játszik, Meg Ryan pedig egy sebésznőt, az angyal el kezd vágyódni a halandók mindennapjai után, szerelmes lesz, és ezzel mindennek vége… vagy talán csak most kezdődik? :) Az alábbi képen Nicolas Cage kedves kis barátai tiszta…..
Stílusficam Tökalsó 2016.10.06 09:11:00
  Úgy gondolná az ember, hogy az alap, hogy valaki nem mutogatja az alsóneműjét a köznépnek.. kivéve persze, ha intim viszonyban él valakivel, kialakulóban van valami, vagy „az egyik nagyon akarja, a másik meg épp nagyon menekül” típusú sztoriról van szó.. (jó persze vannak…..
Stílusficam 2016.10.07 08:26:43
@Carlsbad: Köszönöm az észrevételt, mivel 1 hónapja sem indult el a blogom, így biztos vagyok benne, hogy van mit fejlődnöm. Rajta vagyok és dolgozom érte. Abban viszont Neked lenne mit fejlődnöd, hogy kicsit nagyobb alázattal fordulj más emberek felé, hiszen elolvastam a hozzászólásaidat más blogokhoz, és gyakorlatilag a 60-70%-a arról szól, hogy fikázod a bloggereket, hogy mindenki mennyire rosszul csinálja azt, amit csinál. Egyrészt azt gondolom, hogy nem muszáj olvasni, ha nem tetszik, másrészt meg javaslom, hogy indíts saját blogot, ha ennyire nagy véleményvezérnek érzed magad, és szívesen fikázunk mi is. (bár nekem erre nincs időm, mert épp fejlődni próbálok, hogy jobbak legyenek az írásaim.. de majd a többiek megteszik helyettem)
Stílusficam 2016.10.06 18:24:38
@zolikal: Szerintem ha jó csaj, és közben közönséges, az még inkább kiábrándító...
Stílusficam 2016.10.07 08:20:52
@Figyel Castro: Nekem a rövidgatyás verzió jobban tetszik, mint a fecske, akár ugyanabból a fürdőruha anyagból. Ahhoz, hogy véleményt tudjak formálni arról, hogy mi áll jól neki, látnom kellene a férjedet. Abban viszont igazatok van, hogy rossz lehet, ha tiszta viz a térdig érő verzió egész nap, és nem komfortos. Gyakorlatilag szerintem bármit fel lehet venni, ami stílusos, tehát nem 70-es évek design, csak arra próbáltam meg felhívni a figyelmet, hogy legyünk igényesek saját magunkra, és arra, hogy ne lógjon ki lépten-nyomon mindenkinek az alsója.
Mondjuk engem személy szerint nőként zavarba hoz, ha a fecskében látom, hogy mekkora a bráner.. de mondom ízlések és pofonok.
Mire jó egy stílustanácsadó? Ez valami újfajta hóbort, hogy már mindenkinek saját stylistja van? És vajon megéri fizetni egy embert azért, hogy megmondja, hogy mit vegyek fel? Olvassatok tovább és kiderül..:) A múltkor már bemutattam Nektek a stílustanácsadás…..
A stílustanácsadás során a vendég szinte végig a tükör előtt áll/ül, hisz az egész sztori róla szól.. sőt a testalkat elemzésnél van egy olyan rész, amikor a fehérneműn kívül csak egy vékony rugalmas anyag van a nőkön, amire azért van szükség, hogy teljesen lássuk az…..
Azt hittem idén már elengedhetem ezt a dolgot az ősz beköszöntével, de sajnos nem tehetem, mert ma megint megbotránkoztam az egyik aluljáróban. És miért is? Mert egy fiatal srác fekete cipőhöz fehér vastag sportzoknit vett fel, persze háromnegyedes nadrágban, és közben azt hitte, hogy iszonyú jól…..
Stílusficam 2016.09.27 18:25:54
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Nem baj, ha kilóg a zokni a sportcipőből, csak legalább a színe ne üssön el teljesen a többi ruhától..

És igen, ebben van valami, hogy higiénikusabb a cipő zoknival, de igaziból feltalálták már a titokzoknikat is, és egyáltalán nem kényelmetlen, ha megfelelőt választunk..
Egyébként én például egy nőt se látok szandálban meg zokniban mászkálni az utcákon, akkor most semelyik nő nem foglalkozik a higiéniával, amikor szandált vesz fel?

És tény, hogy a nejlon térdharisnya nem igazán szexi.. az egyik haverom úgy hívja, hogy "vágyűző", valószínű ez női kategóriában is megérne egy külön cikket.. biztos vannak olyan dolgok, amit a pasik sem szeretnek a nőknél..
Stílusficam 2016.09.28 09:03:29
Sziasztok,
Az öltözködésünkkel kifejezünk valamit.. ahogy a divatszociológia tanárom is mondta: „A télikabátot azért vesszük fel, hogy ne fagyjunk meg, de anélkül nem lehet rajtunk egy télikabát, hogy ne fejezzünk ki vele valamit…”
Mindannyian felöltözünk reggelente, ezért úgy gondolom ez a téma mindenkit érint.. Van, akit érdekel, hogy hogy néz ki és van, akit más dolgok érdekelnek.
Én csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy igenis vannak olyan dolgok, amikkel stílusosabb lehet a megjelenésünk, és erre érdemes odafigyelni, ha valakit esetleg érdekel.. Az írás stílusa pedig azért lett ilyen, mert úgy látom, hogy itthon csak ilyen formában mennek át az üzenetek (sajnos). 1-2 hete írtam egy cikket a témában, ami szintén index főoldalon volt, és egy hozzászólást sem kapott, pedig 9 ezren olvasták. Most hogy kicsit pikírtebb lett a hangvétel, egyből ömlenek a kommentek.. érdekes :)
Amúgy a hozzászólások alapján úgy látom, hogy akit nem érdekel a téma, valahogy az is elolvasta a cikket, mert lassan 12 ezres látogatottságnál tartunk. És ennek azért örülök, mert igenis fel kell hívni az emberek figyelmét arra, hogy a megjelenésünk fontos, és tehetünk úgy, mintha ez csak külsőség lenne, de mégsem az, mert ez alapján mindenki megítéli a másikat, ha bevalljuk, ha nem. Járva az utcákat, meg kellett állapítanom az elmúlt időszakban, hogy az emberek iszonyúan elhanyagolják magukat, és nem azért mert nincs rá pénzük, hanem pont azért, amit Ti is írtok, hogy nekem aztán ne mondja meg senki, meg hogy azt veszek fel, amit akarok.. vagy egyszerűen mert érdektelennek tartják ezt az egészet.. De más országokban stílus és a divat a kultúra része, sajnos ez nálunk nem így alakult, de jó lenne, ha ezen a téren is tudnánk fejlődni a jövőben.
Úgyhogy igen, lesznek még hasonló cikkeim, mert abban szeretnék segíteni, hogy az emberek hogyan nézzenek ki jobban, és hogyan érezzék jobban magukat a saját bőrükben.. és ha csak egy ember is megváltoztatja a zokniviselési szokásait azáltal, hogy elolvasta az írást, nekem már akkor megérte :)
Na szép napot :) Legyetek csinosak :)
Ha valaki elszánja magát arra, hogy elmenjen egy stílustanácsadóhoz, akkor általában valamiféle bizonytalanság van az életében, és ezen akar változtatni.. úgy érzi, hogy csak a külsején változtat, de ezzel összhangban mindig elindul egy belső változás is, már csak azáltal, hogy jobban megismeri…..
Sok kutatás foglalkozik a mosollyal, nagyon röviden az alábbi megállapításokra jutottak, persze nem csak kémiai szempontból: - Oda-vissza működik. Nem csak az bizonyított hogy ha jó kedvünk van és boldogok vagyunk akkor az elindít bizonyos kémiai folyamatokat és mosolygunk, illetve jól érezzük…..
A megjelenésünk rendkívül sok mindent elárul rólunk.. és itt nem csak a ruhákra gondolok, hanem a testtartásra, a testbeszédre, a mimikára, a tekintetekre.. Én pedig világéletemben mániákusan figyeltem mindenkit.. persze szerintem mindannyian így vagyunk ezzel, csak mindenki más szemmel teszi…..
    A divat szolgaság, a stílus hatalom, merészség, egyéniség, maga a jellem... A napokban sokat utazgatok BKV-n, nekem ez mindig egyfajta esettanulmány.. Hogyan viselkednek az emberek, milyen a kisugárzásuk, hogyan reagálnak egymásra, milyen ruhákban mászkálnak az utcán?  És ma azt figyeltem…..
  Szerintetek mennyire illik felvenni munkahelyre rövidnadrágot? Persze függ attól, hogy milyen területen dolgozunk, de mondjuk egy ügyfelekkel foglalkozó cégnél vagy egy nagy irodaházban szerintem nem illő rövidnacit hordani. És itt a nőkre és férfiakra egyaránt gondolok. Mindig is azt…..
Nap mint nap járva az utcákat, néha rá tudok csodálkozni a világra, hogy emberek milyen szettekben hagyják el otthonuk zárt ajtaját.. A blog célja, hogy rávezesse az embereket arra, hogy mi az amit lehet és mit nem kellene annyira erőltetni az öltözködésben :) Olvassátok és kövessetek, szerintem…..