Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paco

59 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a Facebook sztori most már egyre inkább "lázban tartja" a tőzsdei és internetszakmai szempontból is laikus tömegeket, én egyre jobban elveszítem a lelkesedésemet. Pedig nem voltam pesszimista az első hírek idején, sőt, az alábbi februári videóban ki mertem jelenteni, hogy…..
25. nap Azt már este hétkor kiraktam a facebook-ra, hogy Jujóka nem enged ma futni, mert esett a hó és nem akarja, hogy megint elessek a csúszós úton. Volt már rá példa, nem kellemes. Ráadásul úgy futni, hogy csúszik a cipőm talpa minden lépéskor, hááát sz@r érzés. Ezlért…..
24. nap Ennek a napnak is vége. Holnap megint húsnap lesz, pontosabban fehérjenap. Majdnem bitztos, hogy gombapörköltet fogok enni. Csak ki kell olvasztanom és felforralás után beletenni 1-1,5 pohár tejfölt. Nagyon várom. Pláne úgy, hogy minden finom illattal kínozni lehet most. Úgy…..
23. nap A kép láttán messzemenő következtetéseket levonni nagyon-nagy hiba lenne. Mindenkit arra kérek, hogy ne tegye! :) Nem azért raktam be, mert malacnak (disznónak) érezném magam... Pláne nem rózsaszínű malacnak... :D Egyszerűen megláttam az oviban a "Munkáink" vagy "Amikre…..
22. nap Keményítőnap, vagy inkább zöldségnap. Elég széles a választék, amit ilyen kor az asztalra lehet tenni. Gondolkoztam-elvetettem az ötletet. Megint gondolkoztam-ismét elvetettem az ötletet. Miután ezt néhányszor végigjátszottam, elkezdtem recepteket nézegetni, de mindig…..
21. nap Nagyon gyorsan eltelt ez a nap. Reggel természetesen átjöhettek a gyerkőcök az ágyunkba, hiszen vasárnap reggel van. Nem sokáig bírták most sem. :) Délelőtt főzőcskéztünk. Sikerült finomakat összehozni. :) Gyros Jujóka módra Tsatsiki by PACO BBQ tűzhelyen…..
Hozzávalók: 1 kg csiperke 8 db tojás 1 nagyobb fej hagyma 1 pohár tejföl 1,5-2 teáskanál pirospaprika kevés olívaolaj só ételízesítő (vegeta) - csak akkor, ha még intenzívebb ízt akartok. én most nem raktam bele Elkészítés: First of all... Mondaná a művelt…..
Hozzávalók: 1 kg pulykamell 2 tasak gyors fűszerkeverék (fokhagymás dresszing nélkül) 8-10 evőkanál olívaolaj Elkészítés: Akinek fenntartásai vannak a fűszerkeverékekkel, instant dolgokkal kapcsolatban, az ne is olvasson tovább! Sőt a mai napon kikerült másik három…..
Hozzávalók: 4-5 szelet pulykahús x köbhüvelyk barbecue szósz só kevés olívaolaj a sütéshez Elkészítés: Akinek fenntartásai vannak a fűszerkeverékekkel, instant dolgokkal kapcsolatban, az ne is olvasson tovább! Sőt a mai napon kikerült másik három receptből…..
Hozzávalók: 2-3 kígyóuborka 1 nagy pohár joghurt (4 dl) 2 teáskanál só 2 tasak tsatsiki por Elkészítés: Akinek fenntartásai vannak a fűszerkeverékekkel, instant dolgokkal kapcsolatban, az ne is olvasson tovább! Sőt a mai napon kikerült másik három receptből kettőbe,…..
20. nap Szerencsére ezen a napon is futottam egy jót, egészségesen étkeztem és reggel már a mérleg sem volt az ellenségem. Tegnap ugyan morcos voltam, de csütörtök este sok vizet ittam. Ma reggel ismét 75,3 volt és mivel ma gyümölcsnap volt, holnap elvileg alacsonyabb számnak kell…..
Hozzávalók: 2 banán 3 alma 1 üveg magozott meggybefőtt Elkészítés: Nagyon egyszerű, inkább csak az ötlet miatt írom le. Jól kiegészítik egymást a hozzávalók. A meggybefőtt savanykás íze a banán édességével, de jól passzol egymáshoz a meggy és a banán puhasága…..
19. nap A tegnapi nem túl sikeres futás után ma tudtam teljesíteni a kijelölt távot. Elfáradtam a végére, de legalább végig bírtam. :) 4.420 méter 28:41 alatt (3+3+1, ennek a leírására még semmi nem jutott eszembe, mint a 3+2-nél :) ) Nagyon nem tudok most mit írni. legyen annyi…..
18. nap "I'm singing in the rain" énekelhettem volna ma este, de pontosabb lett volna ha kicsit módosítva: "I'm jogging in the rain" :) Bocs.... :D Engesztelésként itt az eredeti: Nagyon nem jó esőben futni. A Kedvesem óvott tőle. Le akart beszélni az esti futásról, mondván hideg…..
Hozzávalók: 1 paradicsom konzerv 1 vörösbab konzerv 1 fehérbab konzerv 1 kukorica konzerv 1 piros kaliforniai paprika 1 sárga kaliforniai paprika 1 chili paprika 2 nagyobb fej hagyma 1 teáskanál morzsolt oregano 12,4 cm hosszú, enyhén ívelt füstölt kolbász 1 teáskanál…..
17. nap Húsnap. Csodás dolog válogatni olyanokból, amiket szeretek. :) Húsevő vagyok és bár imádom a zöldségeket is, nem lennék önszántamból vegetáriánus. Ma ilyen nap volt. Eszembe jutott, hogy nagyon készülni sem kell, mert a fagyasztó szekrényben van bepácolt tarja. A…..
Hozzávalók: negyed lila káposzta (ami egyébként vörös káposzta) negyed fejes káposzta 1 csípős paprika 2 újhagyma 3 evőkanál cukor 2 evőkanál ecet 0,5 liter víz 1-1,5 kávéskanál só Elkészítés: Szeretem a káposztát. Talán már mondtam. Ha jól számolom,…..
16. nap Délelőtt esett a hó. Pont annyi, hogy a garázsfeljárót le kellett takarítani, az udvart el kellett söpörni, hogy lehessen közlekedni. Nem esett annyi, hogy a gyerekekkel tudjunk szánkózni, hógolyózni vagy hóembert építeni. Esetleg mindegyiket. Cserébe minden gusztustalan…..
Hozzávalók: egy kisebb pulykanyak, vagy két far-hát egy combbal petrezselyem fejes káposzta karalábé (a képen még nagyon fagyos, Fradi drukker [zöld-fehér... höhö]) krumpli zeller fokhagyma répa petrezselyemzöld só bors ételízesítő Elkészítés: Tegnap azt…..
Hozzávalók: negyed fej káposzta kettő (három) répa fél zeller 3 teáskanál cukor 2 teáskanál ecet Elkészítés: A képen látszik, hogy arányaiban fele annyi rép és zeller van a tányéron, mint káposzta. Lehet próbálkozni más arányokkal is, de szeintem így a…..
15. nap Tésztanap. Kifejezetten szeretem. Bár ezt már mondtam. :) A tésztát szeretem minden változatában. Ma például grízes tésztát ebédeltem, ami megint csak nagyon finom lett. A reggelit már csakazért nem eméítettem, mert nem nagyon lehet variálni. Minden reggel ugyanaz:…..
Hozzávalók: fél zacskó tészta, ez konkrétan 35 dkg volt majdnem egy bögre gríz, egyéb esetben búzadara valamennyi étolaj lekvár (ez Jujóka féle, cukor nélküli őszibarack lekvár, 2011-es évjárat) porcukor (nem találtam, ez most…..
14. nap Tegnap azt mondtam, hogy jó nap volt, ma inkább azt mondom, hogy vegyes. Reggel nézeteltérésem volt a mérleggel. Azt hittem, hogy a diéta végén felrajzolt grafikon a testsúlyomról egy szigorúan monoton csökkenő függvény képét fogja mutatni, esetleg egy szigorúan…..
Hozzávalók: 6-8 szelet kiklopfolt pulykamell 5-6 csirkemély (ez általában egy tálca, kb 0,5 kg) 2 kisebb fej vöröshagyma fokhagymás csirkefűszersó olívaolaj só, bors Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, hogy könnyen klopfolni lehessen Kiklopfoljuk, de nem túl…..
Hozzávalók: 1 kg pulykamell 30-40 dkg reszelt sajt egy pohár tejföl ételízesítő (az a bizonyos delikát8 vagy vegeta ;)) olívaolaj Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, hogy könnyen klopfolni lehessen Kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra. Nem strandon vagyunk…..