Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adameczmate

16 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban felröppent egy újabb hír, miszerint a Wizz Air szülinapja alkalmából 2 jegyet lehet vásárolni 1€-ért. Ezt sajnos nem a Wizz Air hirdette meg, hanem csalók. Ezen szörnyű eseten felbuzdulva írtunk néhány tanácsot, hogy hogyan tudod Te is megállapítani biztosan egy oldalról, hogy tényleg az,…..
adameczmate 2018.06.07 09:08:30
@szaGértő: Igen, tényleg elkérte a kártya adatokat, és annyira sokan megadták, hogy a Wizz Air is közleményt adott ki ezzel kapcsolatban. Ráadásul sajnos nem csak Magyarországon terjed ez a fake promóció.
Világszerte nagy múltra tekint vissza a használt cuccok adás-vétele. Zsibvásárok, bolhapiacok és még sok más. Az esetek többségében nagyértékű termékeket szoktunk használtan megvásárolni, abban reménykedve, hogy olcsóbban hozzájutunk a kiszemelt eszközökhöz. Azonban, ahogy más területeken, sajnos…..
adameczmate 2018.06.07 00:10:03
@kacsa27: Új mobil: Az a helyzet, hogy gariban csak azt a kárt javítják, ami a használó hibáján kívül keletkezett. :) Az IMEI számmal történő bármilyen problémát a szolgáltató sokszor kérdés nélkül elutasítja, valalmint egyéb szervizt is kihívás találni, ahol az ilyen eseteket elvállalják (elég egyértelmű jogszabályi korlátozások vannak).

Az akkumulátorra soha nem vonatkozott a garancia és nem is fog, mivel egy fogyóalkatrészről van szó.

A csavarok kopása egyértelműen külső beavatkozásra utal, így sem szolgáltató, sem szakszerviz nem javítja garanciában.

A kijelző pedig csak akkor esik garancia alá, ha egyértelműen kijelenthető a gyártási hiba.

Szóval azért a gyári garancia se jó mindenre, sőt. Ami ezekre a hibákra vonatkozik, az csak a kibővített garancia vagy biztosítás.
Az életünk tele van rejtett költségekkel, amik egy kis tervezéssel mérsékelhetőek, vagy olykor elkerülhetőek is lehetnének. Az alábbiakban összegyűjtöttem neked 5+1 tippet, amivel csökkentheted a rendszeres költségeidet. 1. Víz! El sem tudod képzelni, egy évben mennyi vizet engedünk ki…..
Használt laptop vásárlásnál az első és legfontosabb, hogy olyan helyszínt válasszunk a találkozóra, ahol lehetőségünk van töltőre csatlakoztatni az eszközt, illetve rendelkezésre áll nyílt wifi hálózat. (Ilyen helyszín lehet például egy bevásárlóközpont, vagy egy gyorsétterem). A vásárlás előtt…..
Nem kötelező, de bizony jól jön egyetemen, főiskolán a laptop. Az alábbiakban összegyűjtöttem neked az 5 legpraktikusabb és ár-érték arányban a legjobb notebookokat a diák élethez. 1. ASUS VivoBook Max X541NA-GQ028 Ár: 79.000 Ft-tól CPU: Intel Celeron RAM: 4GB Merevlemez: 500GB HDD Súly:…..
Ha elolvastad az Okosotthont szeretnék. Mivel kezdjem? című cikket, akkor már tudod, hogy az okosotthon rendszerek lelke a vezérlőegység, más néven HUB (vagy Smarthome Gateway) Az alábbiakban megnézzük milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a kiválasztása során. A fő szempontok: az…..
Manapság az okos eszközök már az életünk minden területére beférkőztek. A legtöbb berendezésünk okos. Ezek után nem meglepő, hogy becslések szerint 2020-ra már több, mint 200 milliárd okos eszköz fog működni világszerte. Mit is jelent az okosotthon? Az okosotthon technikai megoldások összessége,…..
A vélemények erősen megoszlanak, hogy jobb lett-e a világ a technika fejlődésével, vagy sem. Ebben a cikkben összegyűjtöttem neked 3 alkalmazást, ami nekem sokkal könnyebbé tette a hétköznapjaimat. 1. Koin (Pénzügy) Van, aki a kézzel írott kockáspapír, van, aki az Excel, és van, aki a Koin híve.…..
adameczmate 2018.03.27 17:02:54
@Viktória Perger: Szia, Nagyon jó! :)
Sajnos az elmúlt napokban több celeb számolt be arról, hogy az instagram profiljukat feltörték, majd törölték. Egyelőre Kiss Ramónáról és Tápai Szabináról tudunk, és valószínűleg a sornak még nincs vége, ugyanis ez már több hazai celebbel is előfordult. A feltörések célja egyelőre ismeretlen,…..
adameczmate 2018.03.25 19:06:18
@fordulo_bogyo: Értem, azonban két különböző dologra gondolunk. Amit én kifejtettem az célzott támadásokra értendő. Arra, ha a támadó kifejezetten a te adataidhoz szeretne hozzáférni.

Az általad felvetett problémára megoldás lehet az, amit én a 2. pontban írtam.

A tömeges adatlopásoknak a célja általában a cég rossz hírének keltése (akár a részvények manipulálása), vagy az adatok felhasználása reklám, esetleg más célokra (mint a napokban szembesülhettünk a Facebook botránnyal is.)
Az ilyen méretű adatlopások jelentősen kisebb valószínűséggel fordulnak elő, tekintettel a súlyosságára, és arra, hogy egy ilyen megtervezésére, kivitelezésére profi szakavatott profikra van szükség. Brute Force támadást egy kis kutatást követően bárki végretud hajtani. Számtalan könnyen elérhető program létezik rá, így ilyen támadások sajnos tucatjával fordulnak elő nap, mint nap.
Bárkivel előfordulhat, hogy munkábamenet a rádióból szól egy dallam, ami megragadja a figyelmét, de fogalma sincs, hogy honnan ered. Az ilyen pillanatokban megváltás tud lenni az általunk bemutatott program, ami nem más, mint az Apple birtokában lévő Shazam. Működése egyszerű, csak indítsuk el és…..
AdaTech Ez lenne az új őrület? 2018.03.14 23:24:44
A MadLipz, mint alkalmazás már egy ideje jelen van Magyarországon, azonban csak az elmúlt 1-2 hónapban vált ennyire felkapottá. Lényegében hasonló elven működik, mint a musically.  A musically-hez azért is hasonlít, mert úgyszint videókat gyártanak a fiatalok, viszont itt éppen ellenkezőleg, nem a…..
Bevallom őszintén, informatikus létemre is azt mondom, hogy a mobilszolgáltatók oldalain konkrét információkat találni kihívás. Éppen ezért, alapos kutatómunkával kiválasztottam a mobilinternet piac szerintem legjobb internetajánlatát. Mielőtt csomagot választunk a szolgáltatónál, érdemes…..
iPhone tulajként bártan állíthatom, hogy a cikkben bemutatásra kerülő powebank az egyik leghasznosabb eszköz a földön. Többször mentett ki szorult helyzetből, mint azt a vételkor gondoltam volna. Mindenkivel előfordult már, hogy azt kívánta "Csak hazáig bírja ki", és végül nem így történt (a telefon…..
Gyakran hallhatjuk azt a kijelentést, hogy "az új akkumlátorokat bármikor lehet tölteni". Ami igaz is. Helyes megállapítás, hogy az új, Lítiumion-os akkumlátoroknak már nincs szüksége az úgynevezett kisütésre. (Mint régen, minden új telefont legalább 24 órán keresztül kellett töltőn tartani a…..
Elszakadt az iPhone töltőd? Cáfolhatatlan és egyben már elismert "összeesküvés-elmélet", hogy az Apple a silány minőségű töltőkábelének a célja a vásárlás generálás. Tehát, hogy a már eladott iPhone-ok is folyamatosan bevételt termeljenek. Ezáltal ugyebár nagyjából évente kell, legalábbis a cikk…..
Biztonságos Élet Drágul a CASCO 2018.02.06 21:02:09
  2017 -ben a magyar autósok átlagosan 84 400 Ft-ért kötöttek  teljeskörű Casco biztosítást. Ez már 8,2% -al haladja meg a tavalyi év átlagát. -Közölte a Netrisk.hu A legnépszerűbb online biztosításközvetítő oldal szerint Az emelkedés leginkább két tényezőre vezethető vissza: egyrészt…..