Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blogen

0 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zord..
blogen 2022.01.07 10:00:34
1958. Karácsonyi nyüzsgés. Marion, Indiana, Egyesült Államok..
blogen 2021.10.20 16:40:20
@Reich: Pentagon, Invader, ezek olcsó paintballos cuccok, nem képviselnek minőséget. A Helikon se katonai minőség, nem igazi munkaruha, de legalább nem szakad le rólad azonnal.
Hét tenger Zsebcsatahajók 02. 2020.09.21 12:01:11
Ha a győztes antant országoknak a háború utáni konferenciákon lett volna annyi eszük, hogy meghagynak a németeknek néhány korosabb dreadnoughtot, a Nassau vagy az Ostfriesland osztályból, a kivénhedt csatahajók tatarozgatására elment volna a német haditengerészeti költségvetés nagyobbik része,…..
blogen 2020.09.24 21:05:24
@apro_marosan_petergabor: V1/V2 vs. Me-262. A korszerűbb, brutálisabb és egyszerűbb eszközt, a rakétákat választották, már csak azért is, mert abba nem kellett jól képzett pilóta. Helyes döntés volt, a Me-262-t 1942-ben kellett volna favorizálni és nem a háború végén a rakétákkal ellentétben, ahogy te azt írtad!

Tengeralattjárók vs. nagy hadihajók. A flotta terve nem a negyvenes évek elején, hanem a flottaépítési program csúcsán, a negyvenes évek végén megvívandó háború volt. A tengeralattjárók egy-két jó év után űzött vadak lettek, mert a védekezés ellenük költséges, de hatékony volt. Ezzel szemben a nagy csatahajókkal szembeni védekezés iszonyú költséges, ámde kétesélyes volt, mint azt a Hood esete is mutatja! Márpedig a német flottaépítési program csúcsára már saját hordozók is fedezték volna a német csatahajókat. A Bismarck nem volt hülyeség, a 39-es háború viszont egy negyedkész flottával a világ két jelentős tengeri hatalma ellen igen.

El nem készült Graf Zeppelin esete pedig nem volt olyan egyszerű. Abba gondolj csak bele, hogy 1941-ig igazából nem mutatkoztak be a repülőgép-hordozók mint a csatahajókkal egyenrangú, vagy még annál is többet érő harceszközök. Ez egy lehetőség volt, amivel számoltak, de nem hittek benne, más szerepet szántak neki és nemcsak a németek. Aztán a britek és a japánok megmutatták mire képesek ezek a hajók, ám akkor már rég késő volt a németeknek!
Combat Gear Blog Iskolaőr 2020.07.31 11:23:11
 ..
Combat Gear Blog Adidas GSG 9.2 2019.10.25 05:00:00
blogen 2019.10.27 14:25:31
@dudi01: Teljesen normális 46-os lábam van, járásom inkább neutrális, mint szupináló, szóval semmi különös. Nálunk a GSG és a Lowa Zephyr között lehetett választani, amikor elkövették azt a hibát, hogy szavazásra bocsájtották az új bakancsot, mert le akarták váltani az 511 EVO szériát (hogy miért, azt nem tudom, mert tökéletes volt). A többség a GSG-re szavazott, mert az nagyon kommandós, egy kisebbség a Lowa-ra, mert az nagyon jó. Most az van, hogy a csapat negyede saját bakancsot hord, mert a GSG nem kompatibilis a lábával, a maradéknak meg jó a német csoda.

A legdurvább tényleg az, hogy nem is gyártanak wide verziót, pedig az úgy alap kellene legyen, hogy legyen szélességben is méretválaszték! Mondom, minden negyedik kolléga most a régi 511, vagy másfajta saját bakancsát hordja, kivéve azokat, akik azóta jöttek és ideiglenesen a Lowa próbadarabokból kaptak, majd a GSG próbázásnál már szóltak, "hogy miattunk ugyan ne, jó lesz a Lowa is!" :D

Tanulság: soha nem szavaztatsz meg felszerelési tárgyat, hanem minden szempontra kiterjedő módon megvizsgálod, hogy megfelel e mindenkinek (itt már kiesett volna a GSG, mert nincs wide verziója), majd a megfelelő példányokat küldöd csapatpróbára (amiben a szakmai elbíráló is részt vesz, hogy saját bőrén érezze) és csak utána, ha a szakmai vélemény véletlenül megegyezik a legénységivel, akkor veszed figyelembe az utóbbit! Node ezt ki tudhatta volna előre Magyarországon, nálunk csak végletek vannak, a szoksásos, amikor a beszerzési osztály az íróasztal mellől dönt és annak ellentettje, amikor a legénység szavaz. :)
blogen 2019.10.27 18:25:49
@Combat Gear Admin: Mi bajod a kinézetével?
www.lowaboots.com/mens/task-force-tactical/zephyr-gtx-hi-tf-black

Szerintem ez sokkal rondább, pedig nagyon dícsérik:
www.salomon.com/en-us/shop/product/quest-4d-gtx-forces-2-en.html#1191=12665

@krisss93: Egy relatíve kis szervezetnél. De azért messze nem olyan király, mint egynémely felszerelési tárgyunkból hangzik!
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY! A blog nyári szünetre vonul szeptember idusáig, de hogy ne maradjatok nézni- és olvasnivaló nélkül, legrégebbi bejegyzésekből lesz "Best of" válogatás heti több alkalommal. A 'hardcore' rajongóknak lehet hogy nem lesz benne újdonság, de reméljük azért nekik is örömet okoz majd…..
blogen 2019.07.28 12:42:25
@toto92: Mert alapveőten semmi bizonyíték nincs arra, hogy pedofil lett volna, csak az biztos, hogy homoszexualitása miatt gyilkolt. Kisfiúkat gyilkolt ugyanis. Az áldozatait igen valószínűen az alapján választotta ki, hogy nem fognak tudni jelentékeny ellenállást kifejteni. Volt eleget börtönben, lehetett fogalma arról, hogy felnőtt férfiak megerőszakolása tökös fickókat kíván, ez a kisstílű alja bűnöző pedig minden volt, csak nem az a cikkben róla megtudhatóak alapján.

Szóval biztosan csak azt tudjuk, hogy homoszexuális vágyai kielégítése érdekében ölt, a homoszexualitása volt a gyilkosságok kiváltó oka (ha kislányokat öl, akkor a heteroszexualitás lett volna az). De semmilyen formában nem bizonyítható, hogy lettek volna pedofil vágyai! Talán kiderülne az eredeti aktákból, de ebből a cikkből semmiképp!
blogen 2019.05.03 03:17:53
@dudi01: Ugyanaz az anyag van bennük. Van por (ezzel kezdődött a sztori, ez egy finomra őrölt granulátum, de még forgalomban van az is, a QC már nem, de CELOX még gyárt port is!), vagy injektálható granulátum és van kötszer, ami utóbbi most a legelterjedtebb. A kötszer anyagába ugyanaz a por van bedolgozva, ami a forgalomba lévő granulátumokban meg sajtolva van!

Az injektálható granulátum azért jó, mert mély lőtt vagy szúrt sebekbe juttatható be egyszerűen.
www.youtube.com/watch?v=Tg7bC_7kQnI
blogen 2019.05.03 07:22:33
@Combat Gear Admin: Zeolit vagy kaolin a fő alapanyag, hogy milyen formában van késztermékké alakítva az mindegy amióta megoldották a zeolitnál a heves exoterm reakció kiküszöbölését.
blogen 2019.05.03 10:31:59
@delta81: Én ezt ismerem, pont erről a blogról.
www.centeroftacmed.com/hu/kepzesek

Itt kettő elérhető az "utcáról" is. Csak eddig sose volt időm...
blogen 2019.02.19 06:15:36
Combat Gear Blog 2015M 2018.11.28 05:00:00
blogen 2018.12.06 15:57:04
@recon71: Nem tudni, hogy szabotázs, vagy véletlen, de nincs összefüggés a címke szerinti és a valós méretek között.
blogen 2018.11.20 14:02:32
@recon71: Itt olvashatsz róla és vannak szemléletes ábrák is, hogy milyen elven működik a lélegző membrán anyag:
www.researchgate.net/publication/240719453_A_Review_on_Designing_the_Waterproof_Breathable_Fabrics_Part_I_Fundamental_Principles_and_Designing_Aspects_of_Breathable_Fabrics

Végül is csak egy ügyes trükk az egész, ami azon alapul, hogy a vízcseppek jóval nagyobbak, mint a párologni akaró izzadság.
blogen 2018.11.15 14:24:30
Sok helyen megírták már, de alapvetően a futóstílusodhoz (hogy ér a lábad földet) és a terephez választjuk. Minnél keményebb terepen futunk, annál komolyabb tompítás kell. Egy nagyon kitaposott, több éves futócipő ezért nem szerencsés.

Egy kis összefoglaló:
www.nomadsport.eu/nomadsport-info/hogyan-valaszunk-futocipot/

Egy jó aszfaltfutó cipő igen nagy mértékben elnyeli a lábad becsapódásának energiáját az ízületeid helyett, ebből adódóan igen vastag talpa lesz:
bit.ly/2Th4AKZ
Sima, kemény felületen az ízületeidet kell megvédened. Minden más szempontból ideális aszfalton, salakon futni, de az ízületeidet hatalmas terhelés éri.

Egy átmeneti terepre, amiben vannak keményebb aszfaltos szakaszok adott esetben, de alapvetően erdők, mezők nem köves, hanem homokos, földes talaja egy másfajta, keményebb talpborítás fölött (ha mégis belefutnál valami kiálló dologba) egy viszonylag vastag tompító réteggel rendelkező cipőt szoktak venni. Jó példa erre ez:
bit.ly/2zUo0wy
Itt jól láthatod, hogy az energia elnyeléséért felelős rész feleakkora, mint a kifejezetten aszfaltcipő esetén. Nagyon durva aszfalton futni, az ember lábát nem erre tervezték, azokon a vidékeken, ahol az őseink anno sokat futottak általában homokos, füves szavanna/félsivatag volt a környezet. Ehhez adaptálódtunk, a puha talajon tudunk mezítláb futni, a többin nem nagyon futkostak őseink!

A terepfutásnál pedig a legfontosabb a talajfogás. Na csússzon meg, el, le a talajról amire érkezel. Egy jó terepfutó cipővel semmi máson nem érdemes futni, mint terepen, mert aszfalton csak leradírozod a mintát. A terepfutónál egy az előző, átmenetihez hasonló felállással fogsz találkozni, csak a külső, kopóréteg itt egy masszív mintázatnak adja át a helyét:
bit.ly/2K4tfyb
Ezzel meg tudsz kapaszkodni a durva talajon, mi több, tudod törni a lefagyott havat, jeget is, így nem fogsz csúszkálni vele. Terepen a bokád van a legnagyobb veszélyben.

Ez három olyan márka példája volt, amivel nekem pozitív tapasztalataim vannak, de nem árfüggő, max a nagyon olcsó cipők, nagyon gyorsan fognak elhasználódni.

Hadd javasoljam, hogy a két falu között térjél át a mezőgazdasági utakon, erdei ösvényeken futásra ha van rá lehetőség és nem a nyakig érő sár dominál feléd és ne hagyd ki a bemelegítést! Ha hirtelen nagy erőhatásnak teszed ki szalagjaidat, porcokat, izmaidat az se egészséges.
blogen 2018.11.15 14:35:12
@blogen: Itt egyébként meg lehet figyelni, hogy a katonai bakancsok elmúlt két évtizedben lezajlott evolúciója során mire jutottak a felhasználók tapasztalatai alapján dolgozó tervezők! Például ez a népszerű Danner Reckoning bakancs kialakítását és talpát nézve valahol aközött van, amit átmeneti és terepfutó cipőnek nevezünk manapság. A talp mintázata nem olyan durva, mint egy speciális terepfutó cipőé, de kialakítása olyan, mint egy átmeneti terepre szánté. A katonák lábára bevetésen ugyanazok az erők hatnak, az alkalmazott megoldások is hasonlóak lesznek!

www.danner.com/reckoning-8-coyote-hot-ega.html
Combat Gear Blog 5.11 Apex pants 2018.11.09 05:00:00
blogen 2018.11.10 18:20:00
@joni firpo: Az 5.11-nek nincs katonai cuccuk. Alapvetően belügyi munkaruha és outdoor túraöltözék az, amit innen be tudsz szerezni. Taktikai Blåkläder. :)

A vadonatúj katonai felszerelések igen drágák tudnak lenni (Arc'teryx, Crye, Massif, etc) az olcsó 511-hez képest!
blogen 2018.10.27 21:37:22
@joni firpo: Speciel ez egyáltalán nem rossz! Ha ezzel kezdték volna, akkor a szürke szín alkalmazását nem kompromittálták volna érdemtelenül!
blogen 2018.10.18 13:22:35
@dudi01: Télen a laktanyában pl az épületben zubbonyban vagy de ha ki kell menni kell a kabát és a bélés is mert hideg van.

Igen, én 511-ben használok ilyet (3-in-1 Parka), de hosszú évek alatt csak egyszer, a mostani téli mínuszok tizek alatt raktam vissza a polárt, mint bélést a kabátba és viseltem először a kabátot. Mínusz ötig szerintem érdemesebb a polár alá öltözni, ha nem töltesz kint egy óránál többet!

A polár és a hasonló softshell dzsekik a réteges öltözködés legpraktikusabb ruhadarabjai. Inkább alájuk öltözök, amíg csak lehet!
blogen 2018.10.18 16:43:49
@dudi01: Ilyesformán igen, az egybeszerelt kabát lesz a helyes válasz. Gondolom a zubbonyok anyaga sokkal rugalmatlanabb és vagtagabb, mint a vastagabb ingeké, így a polár rávétele a zubbonyra kényelmetlen viselet lenne!
blogen 2018.10.18 22:46:48
@recon71: Az a polár, a kihordási idejének 0,valahány töredékszázalékában fog olyan szituációba kerülni gyakorlaton, vagy háborúban, hogy ez szempont legyen!

Mondjuk e szempont szerint én inkább softshell párti vagyok, annak anyaga kevésbé gyűjti be a környzet fennakadásra hajlamos részeit. Továbbá a polárokat is lehet úgy szabni, hogy a kúszás-mászástól érintett pontokon megerősítettek legyenek:
eafairsoft.com/wp-content/uploads/2013/12/Z23.jpg
blogen 2016.09.14 16:15:40
@Batkaa: "ha kaptak MP-5-öt (ami helyes és örvendetes), akkor a szituáció szerinti helyzetben (amikor terroristát fékeztek meg városi környezetben) nem azt kellene használni?!"

Nem. Az MP5 elavult fegyver. Aranyos fegyver, jó vele lőni, bár a kilenc miliméteres meggymagköpködés teljesen értelmetlen időtöltés, míg a .40-es kaliberrel is csak rendkívül speciális feltételek között alkalmazható még hatékonyan, az pedig épületeken belüli feladatok megoldása pár méteres lővávokkal. A lövedékálló mellényekkel és gépkarabélyokkal felszerelt terroristák és bűnözők korát éljük, mind a rendőrséget, mind a hadsereg rendészetét rövid csövű karabélyokkal kell ellátni géppisztolyok helyett!

A nyolcvanas években legendát megalapozó módon korszerű volt az MP5, a kilencvenes évekre a nagy generáció (GSG alapítók, SAS) tiszetelettől övezett legendás fegyvere lett, amiből ekkor hozták ki a maximumot, aztán megváltozott a világ és ma már kevés ez a kategória úgy ahogy van.
blogen 2016.09.14 20:34:08
@Beat it!:
Egyrészt már van nálad egy Glock, ami ugyanazt a lőszert tüzeli, másrészt éppen ezért nem tudod igazából arra használni, hogy komolyabb célt küzdjél le vele! És ez a probléma, mivel ömlik a fegyver Európába, Ukrajnából, Keletről, Balkánról. A potenciális kihívás katonai automata fegyvereket használ. A honvédség addig totojázott a géppisztolyok tömeges rendszeresítésével a katonai rendészetnél, amíg azok elavultak annyira, hogy már nincs értelme rendszeresíteni őket tömegesen, mivel karabélyra van szükségük.

Osztrák katonai rendészet:
www.bundesheer.at/images_skaliert/20130326_092036_1024x680_1473877700.jpg

Egy jó példa arra, hogy néz ki ez ott, ahol korszerű módon megfelel a kihívásoknak.
blogen 2018.09.12 21:13:29
@Ssgt_Chris: Lehet, hogy téli. Nem lennék meglepve, ha lenne nyári és téli változat a kiképzésiből!
Combat Gear Blog Modernizált PKM 2018.09.01 08:00:00
blogen 2018.09.04 22:20:27
@recon71: 2018M cordura tártáska? A bocskai is megmaradt! :D
Az elmúlt héten több olyan cikket olvashattunk a hazai sajtóban, amelyek azzal a hírrel foglalkoztak, mely szerint a rendőrök túlóráit a jövőben kizárólag csúsztatással (körülményesebben megfogalmazva: szabadidőben történő megváltással) lehet ellentételezni, vagyis kifizetéssel nem. Mivel ahogy…..
blogen 2018.07.26 03:11:08
@kolomparlole1114: Már bocs, de az exrendőrnél hulladékabb munkaerő nem nagyon van. Pontosan azért, mert a Rendőrség is hulladékul végzi a munkáját! Aki negyven évesen nyugdíjazta magát, az egy munkát gyűlölő figura, aki pontosan azt a munkakerülő, kibekkelő, lébecoló szemléletet viszi tovább, ami miatt negyven évesen már kibulizta magának a nyugdíjat is!
blogen 2018.07.26 03:16:32
@nonolet: Szerintem szakadjál le rólam, mert azt se tudod mit írsz, ennek már tanúbizonyságát adtad a rendőri fizetések kapcsán! Többek közt azért is vannak megyényi területek ebek harmincadjára hagyva, mert nyers erőszak nélkül az ott szaporodó népcsoportnál nem lehet semmit elérni!
blogen 2018.07.26 21:58:46
@András Horkay: "Ha pld éjszaka dörömbölnek a kapudon honnan tudod hoghy a rendőrruhás az rendőr vagy egy maffiózó?"

Hát két lehetőség van. Kinnt villognak a fényhidak, mert történt valami a környékeden, vagy legalábbis ott áll a rendőrautó az utcán és már gyér világításnál is jól felismerhetőek a rendőrök, mert valaki rosszalkodott a környéken és ez rád is tartozik, vagy a TEK, esetleg a KR bevetési csapata nem dörömböl, hanem rádrúgja az ajtót és az ágyból, vagy amellől visz téged, mert rosszalkodtál valamit.

Akárhogy is, az állampolgárnak nincs joga és nem is lehet soha ellenőrizgetni a rendőröket! Utólag érdeklődhet és kaphat felvilágosítást, de ez a tolerálható maximum.
Az Adobe® Photoshop® és más képmódosító szoftverek használatának elterjedésének köszönhetően egyre inkább köztudottá vált, hogy a fotókat milyen mértékben lehet meghamisítani, pedig a fényképfelvételeket a fotográfusok már a médium feltalálása óta hamisították, módosították és manipulálták. A 19.…..
Fent/Bent vagyok a Linkedin-en, a szakmai fészbukon - egy valamirevaló munkavállaló 2018-ban nem lehet meg enélkül... Természetesen vannak előnyei is a tagságnak, például rég nem látott egykori kollégákkal lehet örömködni egymásnak. Olvasgatni lehet a remek önéletrajzokat - gratulálhatunk a pár éve…..
blogen 2018.07.11 20:42:13
Médiák:
smallbiztrends.com/wp-content/uploads/2016/05/shutterstock_311472353-850x476.jpg

médiumok:
noiportal.hu/images/kepgaleriak/nagyok/12_11057.jpg

A média többesszáma a médiák a magyar nyelvben, a médium egészen mást, nem létező forrásokból származó információkat közvetítő személyt jelent, bár kissé találó korunk álhírektől sújtott világában így többesszámba tenni a médiát is! :D
A SADF az izraeli hadsereg után talán az egyik legtapasztaltabb, hiszen az állománya szinte folyamatosan harcban állt a környező országok gerilláival. Sőt az ország határai mentén még napjainkban is ismeretlen szó a pacifizmus. A harci tapasztalatok és a terület sajátosságai…..
blogen 2018.07.05 22:35:31
@recon71: Jó, de te túl sokat túráztál, meg töltöttél el a cégnél, már el se tudsz indulni talán a boltba se az átlagember 36 órás túlélőkészletével, ami áll egy pénztárcából, egy feltöltött mobilból, meg a kulcsából! ;)

Amúgy a horgászok vezetik be a civilek közé a taktikai mellényeket a legnagyobb hévvel. Mondjuk már azt se értettem, hogy hova álcázzák magukat a parton full tereptarkába öltözve a halak ellen! A mellény is divat lehet náluk, mert mindig visznek táskát, vagy legalább egy telepakolt vödröt a mütyürjeiknek.
blogen 2018.04.10 11:35:50
@P1sty: Kis anatómia, hogy mi minden van a betét mögött:
sixty-six.org/files/thorax_anterior.jpg
sixty-six.org/files/thorax_posterior.jpg

Egyszóval igen, ami a szívet és tüdőt védi, az véd mindent. Az evolúció a bordákat alkalmazza e célra, majdnem mindent be is pakolt a bordák mögé. Szóval amikor mi kiegészítjük a természetet, akkor nem véletlen, hogy szintén evolúciós úton erre az első-hátsó betétméretre jutottunk, mint kényelmes és hatékony védelem, mert ez illeszkedik anatómiailag is.