Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brigante

1502 bejegyzést írt és 1151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Földközi-tenger vidékéről származik. Egész Európában ismert és termesztett növény a bimbóskel. Egyike a legjobban tárolható és fagyra legkevésbé érzékeny káposztaféléknek. Az őszi és téli hónapokban kerül piacra, mély hűtve is kapható. A bimbóskel a káposztafélék családjába tartozó kétéves…..
    A bab jótékonyan segít sokféle modern betegség ellen: a szívrohammal, rákkal, cukorbetegséggel és az elhízással szemben. A babban található az IP6 (inositol hexaphosphate) anyag, amely közre játszik a mindezek megelőzésben.   Viszont van, aki úgy tartja a bab unalmas étel.…..
Korábban csak tavasszal  és ősszel lehetett kapni, de a modern nemesítési eljárásoknak köszönhetően az utóbbi időben  egész évben kapható frissen a spenót, más néven paraj. A spenót segít a rákbetegségek elleni védekezésben, erősíti az izomzatot, támogatja a máj méregtelenítését és vízhajtó…..
  Már 5000 éve az emberiség egyik legfontosabb táplálékforrása a gabona magvak és a szárított bab mellett a borsó. No nem a zsenge cukor borsó, hanem szárított változata. Évszázadok óta nagyon fontos szerepet töltött be még a népmesékben is. A borsó: a zöldségfélék közül a leggazdagabb fehérjében:…..
Ha tisztító kúrába kezdünk, sokan valamilyen mágikus gyógyszerre gondolnak kapásból! Pedig egyszerűen elég lenne csak kimenni a kertbe vagy elugrani a zöldségeshez bevásárolni és már indulhatna a kúra! A szürke téli hónapok terhének cipelése után meg kell szabadulni a test méreganyagaitól,…..
A primőr zöldségek millió módon segítik az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásunkat! Rostban, aromákban gazdagok, elsődleges vitamin forrásaink és többüknek egyéb gyógyhatásai is vannak! A cikk folytatásához kattints ide  vagy a képre >>>  ..
A mai modern, rohanó életmódunkban és táplálkozási szokásainkban nem találkozunk a rendszeres zöldség és gyümölcs-fogyasztás mindennapi gyakorlatával. Az ember rutinszerűen végzi tevékenységeit, sokszor automatikusan „történnek” életében az események. Egyszer csak valami hatására megáll, és…..
Régi elfeledett gabonáink rengeteg gyógyító és egészségvédő tulajdonságokkal rendelkeznek! Manapság jószerivel csak a bio boltok polcain találhatóak meg. Ha valaki megújítani kívánja az étrendjét szeretettel ajánlom a figyelmébe a rozst, a zabot, a kölest és a hajdinát!   A cikk folytatásához…..
A rizs Ázsiában az étkezés alapja, de nem csak fontos táplálék, hanem sok országban a termékenység, az egészség, és a gazdagság kulturális szimbóluma is. Nálunk is elterjedt szokás, hogy az ifjú házaspárt rizzsel megszórják, amint kilép a templomból. Ezzel fejezik ki az anyagi jólétre és a…..
  Kellemes ízű táplálék, magas a kalcium, kálium, vas, foszfor, magnézium, rost, fehérje, szénhidrát, keményítő, olaj, zsír és vitamin tartalma. A-, B5-,B6-, és  E- vitamint,     szerves sót tartalmaz. Jelentős a tápértéke is, kitűnő íz-anyagai mellett sok energiát szolgáltat. 100 g-ként, 3-4 g…..
Sokan nem gondolnák, de a gabonaféléknek is vannak gyógyító tulajdonságai! Az egyik ezek közül az árpa! A cikk elolvasásához klikk ide vagy a képre!  ..
Mondhatnánk úgyis: ételünk az életünk vagy ahogyan Hippokratész mondta: amilyen az ételed, olyan a gyógyszered. Az életmóddal, a táplálkozással, a mozgással összefüggő betegségekért mindenképpen az egyén a felelős, hisz ezekért ő maga tehet a legtöbbet. Mindig is a megfelelő táplálkozást tartották…..
Mi az: nem gyógyszer, mégis gyógyít? A csokoládé :) Mindazok, akik olvasták a Harry Potter könyveket vagy látták a könyvből készült filmet, tudják, hogy a „varázslók” világában a csokoládé univerzális gyógyszer. Mielőtt csupán az írónő fantáziájának tudnánk be ezt a gyógymódot, érdemes kicsit…..
Ha naponta legalább kétszer eszünk gyümölcsöt, és öt féle zöldséget is fogyasztunk, akkor máris felvérteztük magunkat az öregedés elleni első számú fegyverrel. Valahányszor a kolbász helyett salátát, a sütemény helyett inkább gyümölcsöt választunk, a szívinfarktus és a különböző rákos megbetegedések…..
  A felmérések szerint egyre több híve van a vegetáriánus táplálkozásnak. A vegetarianizmusnak többféle változata van, vannak akik a húsok közül a szárnyast, halat fogyaszthatónak tekintik, míg a szigorú vegetarianizmus hívei még, tojást, gombát, mézet és tejet sem vesznek magukhoz. Tovább a…..
A szépség és az egészség általában együtt jár, de mit tegyünk, ha ez nem így van? Mint tudjuk, a hangulatunk és érzéseink megjelennek az arcunkon, vannak emberek, akik, ha akarnák sem tudnák elrejteni a gondolataikat. Arcunk orvosi szempontból is sok mindent elárul, vonásaink, ráncaink, bőrünk…..
A nyúlünnep utáni első munkanapon köszöntök mindenkit, végre meg fog íródni a JLB utolsó része, ami igazából nem is JLB, hanem JLGY, mert bizony Vivi itt Jött, Látott és Győzött. Anikó szerint is így van ez, hisz a JLGY az bizony a JLB különkiadása..ám legyen. Könnyebb lesz címet adni ennek a 39…..
Brigante 2021.04.20 10:08:36
@Fálki: hogy a viharba ne emlékeznénk :) .

Jut eszembe a netflixen van egy jó kés két évados reallity: Kör címmel. Akinek hiánya lenne ajánlom szeretettel :D
Brigante 2021.04.20 10:10:14
@evacat: amit a TV2 csinál az ... (Frut idézve)... Tyűűűű, de szar... attól még ránézek!
Brigante 2021.04.20 20:01:46
@evacat: ja ja ja.... ahogy fáklinak is mondtam. A Netflixen a Kör egy jó kis reality ajánlom :)
Vízben oldódó vitaminok: A vízben oldódó vitaminoknak a sejtek anyagcseréjében, a szénhidrátok és zsírok átalakításában, a szervezet energia termelésében, valamint felhasználásában van fontos szerepük. Könnyen szívódnak fel és gyorsan ürülnek ki, a szervezet nem gyűjt belőlük tartalékot /kivéve a…..
A vitaminok létfontosságúak a szervezet normális működéséhez, hiányuk betegségeket idéz elő. Erre utaló tünetek lehetnek: fáradékonyság, levertség, rossz közérzet, kimerültség, ingerlékenység, töredezett köröm, fénytelen haj, csökkent fizikai és szellemi tevékenység, ezenkívül az ellenálló-képesség…..
A vitaminok felszívódása bonyolult folyamat, amit sok tényező befolyásol, pozitívan és negatívan egyaránt, a vitaminok egy része, mint tudjuk vízben oldódik, ezek a vizelettel viszonylag hamar kiürülnek a szervezetből, ezért pótlásukról folyamatosan gondoskodni kell. Másik részük pedig csak zsírok…..
  A legtöbb vitamint századunk első évtizedeiben fedezték fel és tisztázták az emberi szervezetre gyakorolt hatásaikat. Ennek ellenére még ma sem tudjuk pontosan megmondani, hogy mennyi vitaminra is van szükségünk. Az életkortól, a testsúlytól és a fizikai állapottól függően találgatjuk mennyit…..
Mi a hosszú élet titka?  Az öregedés elkerülhetetlen következményei /ráncok, memóriacsökkenés, szív és érrendszeri betegségek, csontritkulás/  nagy részben az életstíluson, életmódon múlik.   Tovább a cikkhez >>>..
Felgyorsult világunkban egyre többen küzdenek testi és lelki problémákkal. Nem csoda hisz, rendszertelenül táplálkozunk, nem sportolunk, nem figyelünk kellőképpen egészségünkre. Tudjuk, hogy a betegségek kialakulása szervezetünkben jelentkező hiányokban kereshetők, ezért feltétlenül pótolni…..
Az emberi test egy olyan erődítmény, ami egész élete során betegségek ezrei ostromolnak , és ezek az „ostromlók” a legkisebb gyengeségre betörik az erődítmény kapuját, és beözönlenek rajta. Immunrendszerünk támogatása és serkentése talán a legfontosabb lépés a betegség megelőzésében. Tovább a…..
Kevesen tudják, hogy a fekete teának is van az élénkítő hatáson kívül más hasznos tulajdonságai is! Pedig bizony van! Nem mellékesen a májat is kevésbé terheli meg, mint a zöld tea!   http://egeszsegeseletmodok.hu/2021/04/03/a-fekete-tea-is-antioxidans-hatasu/  ..