Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joskapista43

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan vannak Magyarországon olyanok, akik egyszerre több munkát is vállalva próbálnak boldogulni, hol több, hol kevesebb sikerrel. Ez persze nem újdonság, régebben is így volt, miként ez a mai posztból is kiderül. Szerzője, Little Pearl több mint tíz éve döntött úgy, hogy elég…..
joskapista43 2016.10.06 11:06:20
@Vibi: Én pl. többnyire sehogy, mert magyarul se jutna eszembe a hólyaghurut.

Az orvosok amúgy is csak a tankönyvet hajtják végre, főleg nyugaton, ahol ha elpatkol a beteg és ők nem szakmailag megindokolható kezelést hajottak végre a tünetek alapján, szarrá perlik őket.

Úgyhogy ha egyértelműen azonosítható bajod van, mint pl. vakbélgyulladás, akkor elvégzik a tankönyvben látott és milliószór begyakorolt kezelést, pont ugyanúgy mint a tetőfedő, kőműves, vagy az árokásógép-kezelő.
Gyorsan megpróbálom kifogni a szelet a fanyalgók vitorlájából: nyilván senki, a mai poszt szerzője, Péter sem gondolja azt, hogy írása eljut a brit kormányfőig, ugyanakkor nem is ez a lényeg, hanem a benne megfogalmazott gondolatok, melyek most éppen levél formában jutottak…..
joskapista43 2016.09.21 17:41:11
@mojyo: Sajnos efelé halad a világ, de ahelyett hogy hagynák a gazdagokat pénzt veszteni egy piaci korrekcióban, mindent megtesznek, hogy ezt elkerüljék, eközben tovább növelve a jelenlegi gazdagabb réteg vagyonát a jómunkásemberek kárára. Szabad piac már rég nincs a pénzügyi világban.

Na ebből, hogy a saját népedet leszarod, ebből lesz brexit, meg majd az új radikális holland kormány, meg a többi...

Aztán majd nézzük meg azt is, hogy merre eszkalálódik a most még nagyjából kultúrált a viszony, amikor majd nem lesz meg az EU passport a citynek és európa lesz a hibás, hogy bedől London. Elég meleg lesz a talaj errefelé bevándorlóként úgy érzem...
joskapista43 2016.09.21 15:05:19
Magyarországon közel sincs akkora bevándorlás mint Angliában, London harmada első generációs bevándorló, otthon fogalmunk sincs az egész bevándorlás kérdéskörről, csak az üres észosztás megy. "Láttam már egyszer egy cserediákot", aztán mekkora szakértő lett mindenki.

Ahhoz, hogy téged a magyarok, magyarország területén mennyire ellenőriztek, ahhoz angliának semmi köze nincs, ne emlegesd fel.

Bizony vannak, akik valamilyen úton módon idekeverednek máshonnan. Ezt hívják bevándorlásnak, ami mindenféle "segítség" nélkül a saját tempójában is végbemegy. Az okosabb, ügyesebb, aki orvos, meg aki tanul, az idejön, erőfeszítéseket tesz és itt tud maradni.

De ennek köze nincs a demokratikus felhatalmazás nélküli, az alanytól minden elvárást nélkülöző, erőszakos betelepítésekhez, mint amit Merkel és az EU csinál. Míg az előbbi hasznos és kívánatos és pozitív hírét viszi a bevándorlásnak, az utóbbi káros és akadályozza a globalizációt.

Hát igen, a pénz, csak ezért hívta be a kormány eddig is a bevándorlókat, ha ez nem lenne, már rég vasbeton kerítés lenne az EU körül és a keleti bővítés sose történt volna meg. A mi szerepünk annyi a történetben annyi, hogy toljuk a bevándorlókat a nyugatnak és így nem omlik össze a gazdaság még egy kicsit. Ezen túlmenően mindeki leszar minket, szóval kár is pattogni.

Nemtom neked mennyi közöd van a bevándorlókhoz, a nyugatra érkezők túlnyomó többsége csóró, a nyugatiakhoz képest jóval alacsonyabb színvonalú életet él, mind kultúrális, mind minden téren és hiába nem bűnözik, akkor is kb. nekik ez olyan mint neked a csövesek pesten. A fasz se akar velük élni, minek még több? A többség dolgozna? Minden adófizetőre jut egy adócsaló, sőt...

Te, aki csak nyer a jelenlegi rendszeren, te nyilván szeretnél közösen megoldásokat keresni, szép szóval leülni egy asztalhoz, rábeszélni, a humánus oldalát megfogni a dolgoknak és tovább húzni az előnyöket.

Így hogy nem neked kell adni, így könnyű a szöveg, sok az okosság. Kb. mintha elmennél vendégségbe, aztán mikor vége a vacsorának még elkezdesz okoskodni, hogy de még maradnál azért, oszd meg velem a másnapi reggelidet, meg ebédedet is, sőt igazából akár be is költözhetnél, különben kirekesztő, rasszista őskövület vagy.
joskapista43 2016.09.21 16:02:48
@diggerdriver: Nem valószínű hogy belepusztul, de valami komolyabb etnikai tisztogatás már nagyon kinéz.

Ha a köznép nyomására a nyugati kormányok feladják a jelenlegi bevándorlási politikát, akkor már senkinek nem lesz érdekében, hogy a külföldi itt legyen + valszeg jó kis recesszió is lesz, na akkor jön majd a feketeleves, nem lesz senki, aki megvédje a külföldieket.

A II. VH előtt is ez volt, a kormányok leszarták a jómunkásembert, a gazdagok vígan éldegéltek, a feszültség nőtt + voltak bevándorló csoportok, akik elvoltak a képzelt biztonságukban, meg akikre már amúgy is ferdén néztek. Aztán megnőtt a radikális pártok támogatottsága, ők kerültek hatalomra, a többi meg már történelem.

Most éppen az utolsó pont előtt vagyunk, a jómunkásember leszarása + a még sokkal nagyobb bevándorlás erőltetése, az inequality óriási növekedése már megvolt, a radikálisok már az ajtót döngetik sok helyen Európában, de Amerikában is.

A szituáció pillanatok alatt eszkalálódhat, most kéne tenni a fentiek ellen, csak a döntéshozók a fasz jobbik oldalán állnak, meg ugye még mindenki azzal van elfoglalva, hogy a 2008 óta egyre gyorsabban süllyedő hajóval, hogy lehetne még 10 métert menni.
Határátkelő Ki-bevándorló 2016.09.12 06:45:00
Öt év egyfelől gyorsan eltelik, másfelől viszont ennyi idő alatt óhatatlanul sok minden meg is változik egy ember életében. Dani éppen öt éve ült fel egy repülőre és vágott neki Londonnak, most pedig összegzésre szánta el magát, összefoglalva, mit tanult ezen idő alatt, miben…..
joskapista43 2016.09.12 13:02:54
"De fontos hangsúlyozni, hogy nincs nagyon alternatívája az egyre szorosabbra szőtt globális világgazdaságnak."

Na ja. A baj csak az, hogy az EU az utóbbi időben nem a globális világgazdasággal, meg a saját állampolgáraival törődik, hanem azzal, hogy a már meglévő vagyontárgyak értékeit megtartsa bármi áron.

Pl. akinek már van egy rakat ingatlanja, jellemzően az előző generáció, az nagyon jól jár a magas ingatlanárakkal, de a fiatalok számára elérhetetlen, így a gyerekvállalás ideje kitolódik, csökken a természetes népszaporulat.

Innen két út van, lenyomhatom az ingatlan értékét a töredékére, hogy húszévesen elkezdhessenek nyugiban gyereket gyártani a mostani fiatalok is, ahogy mi is tettük, csak akkor ugye az én vagyonkám is kevesebbet érne, mert nem lehete 1 millió egy Londoni lakás és az átmenet 1 millióból százezerre elég nagy vagyonok eltűnésével járna, ezt - amikor a vagyonosok pénzt vesztenek - hívják recessziónak és állítólag ez egy nagyon rossz dolog.

A másik út meg az, hogy inkább maradjon meg a vagyonom, a hülye fiatal majd szenvedjen, felveszi a hitelt, a saját meg nem született gyerekeimet meg bevándorlókkal helyettesítem. Számra meglesz.

Nyugat európában sajnos ma ez történik. Ezért van az EU gyors ütemű keleti bővítése minden feltétel nélkül, Merkel is ezért ácsingózik a menekültek után, senki nem akarja, hogy alatta dőljön össze a kártyavár.

Ebben a nyugati átlagember persze többszörösen ellenérdekelt, mivel többszörös erőfeszítést kell tennie bármiért, mint az előző generációnak, bevándorlók helyén meg inkább a saját gyerekét tudná elképzelni.

Na ezért lett a brexit szavazás eredménye az, ami. Egy gazdasági unióban minden további nélkül bennmaradna bárki, de a feni folyamatot nem nagyon lehet tovább ráerőltetni az egyszerű emberre.

"Bevallom, mostanában elég ijesztőnek és kilátástalannak tűnik ez a folyamat mikor a Brexitre, Trumpra, Le Penre és a szélsőjobb erősödésére gondolok."

A Brexit miatt ne fájjon a fejed, inkább arra gondolj, hogy amíg Franciaorszában meg Belgiumban milyen könnyen van táptalaja a terrorizmusnak, addig Anglia eddig megúszta az egészet, pedig szeretnének ám ide is jönni a terroristák. Nem olyan nagy baj az, hogy ebből most kimarad az ország. Abban az országban vagy, ami előszőr eszmélt Európában, hogy ez az egész így nem lesz jó, inkább örülni kéne ennek.

A többiek is követni fognak elég gyorsan, merkelt most szívatták meg a lokál választásokon, hollandiában a szavazások előtt az EU kilépéspártiak vezetnek akik sokkal radikálisabbak mint a brexitpártiak. Nem sokáig lesz anglia egyedül.

"a fajunk fejlődése és túlélése szempontjából létfontosságú a globalizált, szorosan integrált gazdasági és kormányzati kooperáció. Ez elkerülhetetlenül munkaerő vándorlással és kultúrák keveredésével jár."

Na ja, csak a globalizáció nem azt jelenti, hogy tök más kultúrájú embereket kiszakítasz a környezetükből a saját érdekeid miatt és ráerőlteted őket a nyugat európára. Ezt erőszakos áttelepítésnek hívják, nem globalizációnak. Ezzel pont hogy ellene dolgozol az amúgy természetesen - jóval lassabban és máshogy - végbemenő globalizációnak.

Sajnos mivel a politika és a gazdaság érdekeivel pont egybeesik a globalizáció, a nyugati országok elkezdték abuzálni ezt az amúgy magától is végbemenő folyamatot, teljesen eltorzították és a saját céljaikra használják, aminek nyilván nem lesz jó vége.

Emiatt nem a brexiteseket, meg a szélsőjobboskat kell szidni, hanem a jelenlegi vezetőket.
Nincs szakember. A Magyarországon (és a régióban) élők egyre gyakrabban szembesülnek ezzel a mondattal, miként azzal is, hogy lassan alig marad ember a különböző ház körüli szakmunkák elvégzésére – és akkor például az egészségügyről még nem is beszéltünk. Apropó,…..
joskapista43 2016.09.10 22:16:23
@lezlidzsi84: Hát ha neked az index az iránymutató...
joskapista43 2016.09.11 00:47:57
@M. Péter: Megnéztem, az a mit mondok.

Eredmény/ráfordítás.

Nem vágom.
joskapista43 2016.09.11 19:36:18
@M. Péter: Télleg a fizetéshez semmi köze? Pedig az alacsony fizetést az alacsony termelékenységgel magyarázzák, pont erről volt szó. Talán el kéne olvasni a témát...

Szerintem te életedben nem dolgoztál nyugaton, meg otthon se értelmes helyen, az egyetlen ami magasabb nyugaton az a mohóság, meg az elvárások. Gépesítés? Drága angyalom amikor nálunk nyitnak egy új fejlesztőközpontot, akkor ide hozzák a legújabb technikát, a külföldi millió éve működő központban meg vannak a kopott levetett szarok, amik még mindig működnek, így pénzkidobás fejleszteni.

A történet annyi, hogy a "központ" a magyar leányvállalat felé töredékáron számolja el a termelt értéket, a csóróknak ugye negyedannyi a fizuja, negyedolyan olcsón lekönyvelem, az eladott termékben persze már teljes áron van, a különbözet nyilván náluk marad. Persze pont ezért jönnek ide, ha nem így lenne, nem jönne ide senki.

Na ezért "kevesebb" a számszerűsített termelékenységed és ezért dolgozol mindjárt "négyszer jobban" külföldön.
Éppenséggel Iránról sok minden eszébe jut az embernek manapság, de a feltétlen szeretet nem feltétlenül. És mekkorát tévedünk, legalábbis Tivadar szerint, aki a saját bőrén tapasztalta meg, milyen is a helyiek vendégszeretete. Hát nem átlagos, az biztos! Úgyhogy következzen egy…..
joskapista43 2016.09.11 00:47:52
@Herr Géza: Ne viccelj már hogy az ember 3 napos turistaútja mérvadó lenne bármilyen szempontból is, ennyi ideig az atacama sivatag közepe is szép meg érdekes hely, de mégse élnél ott.