Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Somogyország királya

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valósággal undorodnak a gyalogosok, amikor lemennek a VIII. kerület valamelyik aluljárójába, amiket szinte elleptek a gyakran agresszív, részeg hajléktalanok, akik körül orrfacsaró a bűz, és a saját mocskukban fetrengenek, állítja a TV2 Híradója. És ez még csak a felkonfja volt a hétfő esti…..
Somogyország királya 2016.11.08 19:47:18
@miriamele: @pejoratív igazgató: Arra kellene reagálni amit leírtam, nem átkölteni. Először is vidéken kellene biztosítani a foglalkoztatást. És igen, nyilvánvalóan nem lehet diplomás állásokat falvakba, vagy kisvárosokba csak úgy kitelepíteni, de akinek jobb szakmája, vagy jól fizető diplomája van, az nyugodtabban is tud költözni ide-oda. Nem lesznek viszont az egyszerű munkásokból csak úgy keresett, magas hozzáadott értéket előállító szakemberek. Ezért teljes ésszerű és normális, hogy gyárakat, üzemeket kell támogatni, ahol ők is el tudnak helyezkedni. Értelmes foglalkoztatás a számukra komoly feladat, főleg az automatizáció korában, amit ha nem tudunk megoldani, akkor katasztrófa felé tartunk.

A hajléktalanság pontosan ennek a végső tünete. Ha nem lenne nyomasztó szegénység, ha nem lennének leszakadó kistérségek és a gazdaság felszívná és megfelelő irányba képezni és hasznosítani tudná azokat is akiknek jelenleg nincs magasfokú végzettsége, akkor a hajléktalan probléma is kezelhető lenne.

Persze nem kell hazudni sem, a legtöbben önhibájukból kerülnek ilyen helyzetbe, nem a legjobbak, a legkiválóbbak találják magukat egyszer csak légüres térben, de ettől függetlenül emberként segítenünk kellene rajtuk. De ez jelenleg egyszerűen lehetetlen. Nem lehet arra építeni társadalmat, hogy egy egyre elvékonyodó réteg termel és értéket állít elő, miközben a társadalom nagy része csak tőlük szívja el, ami a fennmaradásához szükséges. Akár államilag támogatott erről-arról van szó, mint állami kegyelemkenyéren tartott, esetleg pont felfuttatott élhetelen vállalatok és intézmények, vagy egyenesen emberek, akik nem tudnak semmit sem csinálni magukall, nincs értelme jobbára az életüknek, csak tengenek-lengenek.

Mert az nem élet. Az nem társadalom. Az csak annak a látszata.
Somogyország királya 2016.11.08 19:50:15
@Egyallampolgar: "fasiszta hordának" A fasiszta horda gondoskodik a tagjairól. Ha mást nem elviszi kényszermunkára valahova, de célt ad neki.

Ennek semmi köze nincs a fasizmushoz. Ez a liberalizmus. Amerikában nagyon nincs fasizmus és ugyanez megy. És ez csak rosszabb lesz a jövőben, ahogy egyre több ember munkája válik feleslegessé.
Somogyország királya 2016.11.08 20:01:44
@nyünyüge: akinek nincs állandó lakcíme, nem is tud szerezni, továbbá emiatt munkát sem tud vállalni az szerintem ha végigméri az életét, akkor rájöhet, hogy ő bizony nem él normális életet.

Akkor pont ott lenne az ideje, hogy az állam gondviselésére bízza magát. Ha pedig lenne olyan gazdasági környezet, ami csak arra várna, hogy a munkásokat dologba állítsa, akkor az állam gyorsan végig is futtatná a rendszeren, elhelyezné egy munkásszállóban, adna neki egy helyet ott ahol tudják hasznosítani.

De nem ez van. És ez nem is az Orbán hibája. Épp itt lenne az ideje felébredni a liberalizmus árnyoldalára. Ezek az emberek egész egyszerűen feleslegesek. És nem csak ők, hanem még nagyon-nagyon sokan. Nem alkalmazzák őket és sok másikat sehol, mert nincs hol. Az egész gazdaság egy egyre szűkebbre záródó kör, és egyre többen kívül rekednek. A hajléktalan nem tud elhelyezkedni, mert nincs képzetlen munkaerőre akkora igény, hogy megérné foglalkozni velük és egyáltalán megpróbálni kivakarni akárkit is abból amibe keveredett.

A fejlődés jelenleg egy erőltetett menet és aki kihullik, azzal a többinek már nincs ideje és ereje foglalkozni, mindenki örül, ha neki még van állása.