Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildikó Erika

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerek egy atyát, aki szentség hírében áll. Mindenki így tartja számon, aki csak ismeri. Nagyjából egész életében plébánosként dolgozott, körülbelül negyven évig Budapest egyik legszegényebb (bár újabban rohamosan fejlődő) negyedében, közel ahhoz, ahol Teréz anya nővérei is házat alapítottak.…..
Az alábbiakban szeretnék megosztani Veletek néhány dolgot a lelkivezetői tapasztalataimból, és abból, ezen a téren hogy hogyan jutottam oda, ahol most tartok. Talán már nem rátartiság, ha azt mondhatom: vannak tapasztalataim. Az elmúlt 20 évből 11 és fél évet hivatalosan voltam spirituálisi vagy…..
Ildikó Erika 2017.01.31 09:39:25
@türkiz:
"ahol embernek, emberségesnek lenni is komoly küzdelem, ott mennyivel inkább az a krisztusi idea. "

Ezt most találtam Keresztes Szent Jánostól a lelkivezetőről:
juandelacruz-ocd.blogspot.hu/search/label/Lelkivezet%C5%91

Pl. ezek:
231. Ne akárki vállalkozzék a lelkek vezetésére, mert igen nagy következményeket von maga után az, hogy valaki ebben a fontos dologban eltalálja-e a helyeset vagy pedig téved.
232. Ha a lélek előre akar haladni és nem visszafelé menni, akkor nézze meg, hogy kire bízza magát. Mert amilyen a mester, olyan a tanítvány, amilyen az apa, olyan a fiú.
233. A mesternek érzelmei és hajlamai könnyen ráragadnak a tanítványra.

- ugyanakkor -

229. Isten a legnagyobb fokban helyesli, hogy minden ember egy más ember vezetésére bízza magát. Hiszen még ha valamit természetfölötti módon közöl is az emberrel, elvárja, hogy ne adjon az ilyen kinyilatkoztatásnak teljes hitelt mindaddig, amíg az át nem megy az emberi szájnak ezen a bölcsesség-vezetéken.
230. Mikor az Úristen valamely léleknek kinyilatkoztatást ad, arra indítja, hogy közölje azt az Ő szolgájával, aki az Ő személyét képviseli.
Ildikó Erika 2017.02.10 11:17:29
@pacsy: @türkiz:

bonumtv.hu/papi-lelkigyakorlat/

Sok-sok szeretettel küldöm Nektek. Ti jutottatok erről eszembe.
Ildikó Erika 2017.02.16 10:24:21
@pacsy:

Kedves Pacsy,
ez az egész mostani beszélgetés nagyon hasonlít arra, amiket én szoktam lefolytatni a férjemmel :) Ő full racionális, jó gyakorlati érzékkel rendelkező, lényegre törő valaki, én meg egy szenvedélybeteg és egy értelmi fogyatékos (volt) családtagjaként eléggé túlérzékeny és hajlamos a pszichologizálásra. Ma már ez persze sokat fejlődött, és jobban értem őt, azt hiszem, ő is engem .
Talán azt várják itt tőled, többek között, hogy légy egy kicsit agresszívabb és egyszerűbb a szóhasználatodban, egyszerűsítsd le, hogy mit gondolsz :) . Meg hát a blog korlátai, igen. Persze nem tudom, csak sejtem. A férjem szerint az agresszivitás valahol egészségesebb, mint a depresszív hozzáállás, nyilván megfelelő mértékben (persze én ettől még nem fogok megváltozni, én az utóbbira vagyok hajlamos).
Annak idején hatalmas segítségemre volt Anthony de Mello: Ébredj tudatára c. könyve. Ha nem olvasom, még ma is szörnyen kínlódnék a szorongásaimmal.
Az evangéliumban időnként arról olvasunk, hogy Jézus elhívja tanítványait egy magányos helyre. Mit akar ott velük? Leggyakrabban – ha jól olvasom a vonatkozó szöveghelyeket (vö. Mt 3,14; Mk 6,31 stb.) – egyrészt azt, hogy „kipihenjék magukat”; másrészt pedig, egyszerűen…..
Ildikó Erika 2016.09.07 13:52:03