Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adds

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tök szép emberi érzelem a szeretet, ami tudvalevőleg mindent legyőz, F. Sándor esetében például az újságírószerű viselkedés utolsó nyomait is. Micsoda igazságtalanság, hogy mindig a Hír Tv-t nézem, amikor nem személyesen katasztrófaturistáskodom, forduljunk más csatornák…..
Először a HírTv ért fél egy tájban a Nyugatihoz, ahol a rendőrök próbálnak meg tömeget oszlatni, már ha egyáltalán lenne tömeg. Ráadásul a HírTv az egyetlen, aki közvetíti a komédiát, a Tv2 és az RTL Klub, és az m1 is filmet ad, az állítólag hírcsatornaként működő…..
comment:com Hír Tv a tűzvonalban 2006.09.19 01:08:00
A dolog csak kicsivel változott augusztus huszadika óta. A Hír Tv kint van a frontvonalban és félamatőr tudósításokat küldözget, de legalább kint van. Az MTV-ben Baló György a tüntetők legdurvább betörése után jó sok idővel később kiváncsian megkérdezi, hogy akkor…..
Élő adásban hagyta el Pokorni Zoltán az ATV stúdióját Kálmán Olga műsorában. A kegyetlen műsorvezető előbb azzal kedvetlenítette el az egyébként galamblelkű Pokornit, hogy mindenáron reagáltatni akarta Orbán Viktor nyilatkozatára, miszerint megindulunk, hujhuj, lóramagyar. Hát ő meg nem akart…..
Senki ne kérdezze, miért, de szombat délelőtt fél tizenkettőkor megszólalt a Kossuth a konyhai kisrádión. Pár perccel később rákerestem, a Lehalászás című műsor ment. Csak azért akartam tudni, hogy mit hallgatok, mert pont egy olyan blokk közepén sikerült a közszolgálati…..
Adds 2006.09.03 08:43:28
cs424:
Szerintem amit a cikkről, mint véleményt írtál, mint vélemény elfogadható. Ráadásul úgy tűnik igazoltad azt, hogy komoly vitapartner lehetnél egy Faludy munkásságáról szóló vitában. Nekem legalábbis hihető volt. Tényleg jól beégtek azok akik a Faludyval kapcsolatos véleményed tárgyába próbáltak belekötni.

De. A mód ahogy a véleményedet közölted, "árokásó" jellegű volt. Véleményem szerint nem a szobordöntögetők miatt (vagy nem elsősorban miattuk) tartunk itt, ahol tartunk, hanem egyebek mellett az ilyen alapvetően sértő jellegű hozzászólások miatt, amilyen a tied is volt. Az ehhez hasonló megnyilvánulásokat ugyanis kevesen értelmezik úgy, hogy egy véleményt mondtál valamiről és "nyomatékosítottad" néhány pofonként ható szóval. A többség nem nyomatékosításnak, hanem sértésnek veszi.

1. Munkásságának értékelése javarészt szubjektív kérdés és a szubjektív értékelés jogához általában ragaszkodik is az egyszerű (mint én) olvasó.
2. Faludy György hazatelepülése óta politikailag érdekes morálról tett tanúbizonyságot. Hacsak nem azért ált oda mert barátai azt mondták, hogy "Gyuribácsi ott lesz a legjobb, tessék parancsolni".
3. Világpolgár életének története szintén nem a mai magyar jobboldali szülők kedvenc estimeséje.

Tehát, mondataiddal sérted az egyszerű, Faludy-t kedvelő olvasókat. Az ilyen irodalmár vitákban partnereket pedig ne itt keress.
Másrészt sérted azokat, akiknek rokonszenves volt Faludy politikai és erkölcsi múltja.

Ma magyarországon minden témában alkotott markáns vélemény végül sértés és "politikai kampánybeszéd". Ezt meg pont a jobboldalnak köszönhetjük.

Beálltál css424 a sorba és sértegetsz. Ezért szerintem "nem te vagy a Faszagyerek".
comment:com Rémmaszkban az MTV 2006.08.23 18:05:00
Elkezdődött. Az MTV felvette a Freddy Krueger-gumimaszkot, mélyen a szemünkbe nézett, majd egy kis hatásszünet után azt mondta, hogy búúúúú. „Budapesten négyszázezer ötven évnél idősebb fa van a közterületeken, és akármelyik kidőlhet akármikor” – hangzott…..
Őszintén együttérzek mindenkivel, akinek bármi köze is volt a tűzijátékhoz, a bombamestertől vagy kitől elkezdve az összes mindenkiig, aki már két hete építette a kilövőállásokat, a szervezőkkel és persze a nézőkkel, ekkora szopást elképzelni is nehéz, hogy tudniillik a…..
Adds 2006.08.21 11:43:40
A tûzijáték szervezõje szerintem nem egyedül a cég aki leszállította és üzemeltette a szerkezeteket. A szervezésben számos állami szerv résztvett, mint ahogyan ilyen nagyszabású rendezvényeken ez szokott (majd 2 millió embert mozdított meg). Tehát rendészeti szervek (pl.: Rendõrség, Tûzoltók, Katasztrófavédelem) (mint a közönség mozgásának, elhelyezkedésének szervezõi), engedélyezõ hatóságok = rendészeti szervek (mint az elõzetes tervek szakmai felülvizsgálói), a Fõváros (mint teret biztosító), a Miniszterelnöki Hivatal (mint megrendelõ), Nexus (mint üzemeltetõ).

A tûzijáték szervezõinek felelõssége szerintem két oldalról vizsgálandó:
1. a tûzijáték milyen károkat okozott, okozhatott volna
2. a közönséget megfelelõen tájékoztatták és kezelték-e

1. A tuzijáték szervezoi állítólag nem is érdeklodtek. Volt már, hogy hívtam én is a Szolgálatot, hogy milyen ido lesz, de nem mutatkoztam be. Miért ne lehetne, hogy hívták, de ok sem nem mutatkoztak be. Ha viszont érdeklodtek és tudták, hogy mi jön (mert egy ilyen esemény szervezojének szerintem érteni kellene egy ilyen jelentést) akkor valószínuleg bíztak abban, hogy nem fog vagy nem pont abban a fél órában fog pusztítani. Ebben az esetben ha lehet, le kellett volna állítani a már megkezdett folyamatot. (Ha nem lehet leállítani, akkor nem kellett volna engedélyezni. Nehogymár ilyen veszélyes dolog fél órán keresztül azt csináljon amit akar!) Ha le lehetett állítani és nem tették - függetlenül az októl - akkor ott szerintem van felelõsség. De kérdés az, hogy milyen károkat okozott, illetve okozhatott volna a le nem állított tûzijáték (pl. a Móricz Zsigmond körtér felett robbanó petárdák). Szerintem tehát ezügyben a szervezõ és az engedélyezõ felelõsségét kellene vizsgálni. (Nem a vihar ügyében, hanem a vihar során az õ fennhatóságuk alatt történtek ügyében. A hajóra lõtt petárdák sokkal nagyobb kárt is okozhattak volna!!!)

2. A közönség tájékoztatása szerintem sokmindenki feladata lett volna.

a. OMSZ: neki nincs lehetõsége a közvetlen tájékoztatásra, közvetve megtették amit lehetett. Ezt azt hiszem nem is lehet kétségbe vonni. Az elorejelzések pontossága (a tudományterület természetébõl fakadóan!!!), mindenki által ismerten, elég változó.

b. A média: õk "utasításra" vagy saját döntésük alapján tájékoztatnak. Saját döntésük az volt, hogy nem akkora veszély az OMSZ jelentése. Lehet, más kárán tanultak: a Fõpolgármester mesélhetne, hogy mi van, ha az OMSZ jelentését komolyan veszik és utána mégsem úgy lesz. Jól lejártatják, hogy riogat! :( "Utasítás" gondolom nem érkezett hozzájuk, pedig gondolom, ha nem az övék a felelõsség, simán megszakították volna a "Hét törpe" c. filmet vagy bármit. A média felelõssége a megelõzésben tehát részben a mi felelõsségünk! (Hogy politikai kérdést csináltunk egyszer egy fals elõrejelzésbõl, aminek hasonló következményei lehettek volna!)

c. A engedélyezõ szervek - rendészeti szervek: (1) Le kellett volna tudni állítani a tûzijátékot. Ha le lehetett volna állítani de valaki nem tette, akkor szerintem az engedélyezéssel nincs gond. (2) A közönségnek biztonságosan elhagyható területet kellett volan biztosítani és a terület elhagyását megszervezni. (3) Át kellett volna gondolni, hogy ennyi ember biztonságosan tud-e egyáltalán szórakozni.

Szerintem ez nagyon problémás kérdés. Ilyen tömeget szerintem nem lehet katasztrófahelyzetre felkészíteni és helyzetben megfelelõen kezelni. A vihar kb. 20 perces volt. Ennyi idõ alatt ennyi embert nem lehet irányítani. Nem vagyok biztos abban, hogy lett volna-e lehetõsége az engedélyezõ szerveknek arra, hogy megvétózzák a rendezvényt, biztonsági okokra hivatkozva. (Ezután lenne egyel több ok! :( ) A közöségkezelésben biztosan voltak hibák (miért lehettett leülni a partra stb.). Alapvetõen a közönség nagyságának és a hely méretének természetébõl fakadó következménye a pánikhangulat és a pánikhangulat okozta sérülések.
A kicsavart fák kapcsán szintén kérdés lehet, hogy megfelelõen kezelik-e a Fõvárosban az elöregedett (bár nagyon szép) fákat?
Az emelvénnyel kapcsolatban szintén vizsgálni kell, hogy statikailag rendben volt-e vele minden. (A Red-Bull-os rendezvény szerintem is túl veszélyes, bár nagyon látványos. Nem tudom viszont, hogy egy repülõnap mennyivel veszélytelenebb. Vagy pl. egy Rallyverseny...)

A tûzijáték leállítatásának felelõssége elvileg terheli a rendészeti szerveket: le kellett volna tudni állítani és le kellett volna állítani. Ha le lehetett volna állítani, akkor a felelõsség szerintem csekélyebb mint az üzemeltetõjé, de áll!

d. A Fõváros felelõssége véleményem szerint mindenképpen mérhetõ lenne, hiszen Fõvárosiak és az ide látogatók nyugalmáért felelõsséggel tartozik. Nem enged meg v. megakadályozz/leállít/"nem részesít áldásban" olyan rendezvényeket a területén, amelyek veszélyesek lehetnek. A tûzijáték alapvetõen valószínûleg egy elég biztonságos dolog. Ha megváltoznak a rendezés kedvezõ körülményei, akkor sem szabad veszélyessé vállnia/megfelelõ - kezelhetõ - korlátokon belül szabad csak veszélyesnek lennie. A Fõváros azonban ilyenrõl nem tud szakmai döntést hozni. Ha az engedélyezõ hatóságok azt mondták, hogy ez OK, akkor OK.

e. A megrendelõ: olyan mint a fõváros. Ha azt mondják az erre tartott szervek, hogy OK, akkor OK. Teljesen más kérdés, hogy kell-e nekünk tûzijáték egyáltalán. Semmi köze a tegnapi katasztrófához. Nem emlékszem olyan szakmailag is megalapozott érvre, hogy a tûzijáték veszélyes, ezért nem kellene. Ha volt ilyen, akkor az engedéylezõ hatóságok és a média felelõssége szerintem áll.
A megrendelõnek a tûzijáték leállításával kapcsolatos felelõssége szerintem elég csekély, volt az egész szervezõgárdában elég szakember, akinek ezt a döntést meg kellett hozni. Elég jól meg is volt fizetve a Megrendelõ részérõl a rendezvény, szerintem elvárható, hogy a szervezés a kedvezõtlen helyzetekre is kiterjedjen.

f. Nexus - az üzemeltetõ: Õk engedélyeztettek elõtte mindent. Õk hozták a rakétákat/petárdákat. Õk szerelték össze. Õk indították el és nekik kellett volna leállítani, amikor az idõjárás alkalmatlanná vált. (Szerintem egyértelmû, hogy az idõjárás alkalmatlan volt.) A leállítás nem egyedül az õ felelõsségük, de õ (Nexus) az egyik szereplõ akit teljes egészében terhel. Nem hiszem, hogy utasításra kellett volna várni, akár a Megrendelõ, akár a rendészeti szervek részérõl.

Összefoglalva:
**************
1. Nem politikai vonatkozású a tegnapi eset!

Megelõzés
2. Vizsgálni kell, hogy lehet-e ilyen tömegeket ekkora helyen biztonságosan szórakoztatni és ha nem, akkor ki mondta, hogy de.
3. Vizsgálni kell, hogy a tûzíjáték üzemeltetésének szabályai megfelelõek-e?
4. Az idõjárás elõrejelzés mennyire veendõ ezentúl komolyan és ha nem jön be hogyan kellene reagálnunk arra aki "riogatott"! (Nem riogatott! Az OMSZ a helyezet magaslatán van, a tudományterület nem olyan, hogy tuttira lehessen bármit mondani!)

Reakció
4. Miért nem állították le a tûzijátékot? (Fontos megjegyezni, hogy nem a folytatódó tûzijáték okozta a károk legnagyobb részét!)
5. Miért nem tájékoztatták a helyzetrõl a közvéleményt? (Én is csak a hírTV-n láttam folyamatos odafigyelést.)

Végül:
******
Biztosan elég felületes ez a jónéhány mondat. Lehet, hogy felelõsségek "megállapításával" alaptalanul dobálózom. De amit az index fórumain és itt is néhány posztolótól olvasni lehet az elképesztõ. Átpolitizált életet élünk, rühellem a politikusokat ezért, de nem kevésbé vagyok rossz véleménnyel saját magunkról. A politikusok kihasználják állatságunkat, erkölcsi tartásunk hihetetlenül alacsony szintjét és játszanak velünk. Tegnap nem játszottak velünk, elõre programozott játékot játszottunk. Az "igazmagyar" jobboldaliak lökték a szokásost, a "komcsik" meg ezúttal nem tudtak nagyon kibontakozni, mert a Fõvárosban és az Országban is õk illetve elvbarátaik vannak pozícióban.

MINDAZONÁLTAL a politikának, az Ország vezetésének (múltban és jelenben egyaránt) felelõssége, hogy olyan szabályokat alakítson ki amelyek biztonságossá teszik az életünket!!! Ebben szerintem NAGY-NAGY-NAGY elmaradásban vagyunk. És ez nem "Gyurcsány-Orbán-Horn-Antal-Németh-Grósz" stb. kérdést. Általában országvezetés.
Emlékszik még milyen volt a Sziget a kilencvenes évek közepén? Ha jól érezte ott magát, akkor biztosan nem. Vagy mégis emlékszik a közönség majdnem abszolút többségét kitevő szakadt punkokra és többnapos spontán dobolásra? Na és a karszalagos belépő országos…..
Adds 2006.08.09 16:00:59
comment:com RTL Balázs egy majom 2006.05.16 00:50:00
Csak, hogy Önök is átérezhessék, milyen iszonyatosan kemény is az életünk, csak hogy tudják, a bányászok sem szenvednek annyit a szénportól, mint mi a sajtközleményektől, bemutatunk Önöknek ezúttal egyet vágatlanul, a maga iszonytató valójában. Az alábbi rövid szösszenet…..