Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bikafity

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az adóhivatal érdekes módon egyirányúsította ügyfélszolgálati kommunikációját. Ha nekik van bármi problémájuk akkor vigyázzba kell állni, ha a t. adófizető szeretné vissza a pénzét, iwiwen is előbb lesz meg az illetékes, mint az irodában: Ma már ezt az emailt irtam…..
Zoli a lenti levelet dühében küldte a BKV-nak, de biztos benne, hogy semmi sem fog történni. A forgalomirányítónak dolga volt, úgyhogy nem engedte el a gyermekmentőt, mert az csak kék lámpát használt sziréna helyett. Egy felháboritó és gusztustalan történetre szeretném a…..
bikafity 2008.09.12 21:43:30
A Kárpát-medence, benne különösen Magyarország előnyös sík domborzati viszonyai következtében a kelet-nyugati és észak-déli irányú modern, gépjárművel történő népvándorlások kikerülhetetlen terepe. Közútjaink különös átutazó terhelést kapnak a vendégmunkások nyugat-európai munkahelyeikről anyaországaikba történő mindkét irányú utazásaik során. Idegenforgalmi főszezonokban az átutazó, vagy ide célzottan érkező turisták is ugrásszerűen növelik a közúti forgalom résztvevőinek számát.

A jogkövető közlekedési morál különbözősége okán, az így kialakuló vegyes kultúrájú járművezetői emberi tényezőre is utalóan okszerűen emelkednek a súlyos, autóbusz-utasokat érintő, esetekben tömeges halállal végződő balesetek. Következményükként az igen gyakran járművekkel telített útjainkon megszaporodtak a megkülönböztető jelzésekkel előbbre haladni szándékozó mentő, a kiterjedt erdőtüzek és más természeti katasztrófák elhárítására siető tűzoltó, a rendőrségi gépjárművek. Tapasztalati tény, hogy figyelmet érdemlően növekedtek az ilyen kivételes jogosultsággal közlekedő járműveknek más járművekkel való ütközési esetszámai. Ilyen esetekben az életet, testi épséget, az anyagi javak megóvását akadályozó mentések késedelme végzetes lehet.

A Legfelsőbb Bíróság egy felülvizsgálati határozatában iránymutatóan értelmezte a jogszerűen, megkülönböztető hang- és fényjelzéseket együttesen használó járművek vezetői jogosultsága tartalmi kereteit, valamint azok közlekedésével érintett, a haladásuk hatókörébe kerülő más gépjárművek vezetői jogait, illetve betartandó kötelezettségeit. A bírósági ítélkezési gyakorlatban irányadó közlekedés-igazgatási szabályok helyes értelme szerint a KRESZ 49. § (2) bekezdése alapján a megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője - a rendőr, valamint a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a KRESZ 24-43. §-ok valamennyi rendelkezéseit figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyőződött arról, hogy a közlekedés többi résztvevője az akadálytalan továbbhaladását lehetővé tette. Az ilyen módon való közlekedés természetesen még a megkülönböztető hang- és fényjelzés használata mellett is fokozott veszéllyel jár, ezért a KRESZ előírásai ennek a fokozott, ám össz-társadalmi érdekeket szolgálóan jogilag megengedett - a közlekedés minden más résztvevője által eltűrni köteles - absztrakt veszélyhelyzetet figyelembe véve korlátozásokat épített be.

Ennek megfelelően, a megkülönböztető jelzésekkel haladó jármű vezetője a KRESZ 24-43. §-aiban előírt közlekedési szabályok teljesítésének mellőzése esetén is köteles a biztonságra törekedni. E szabályok alkalmazásának mellőzése a környezetében haladókra nem idézhet elő közvetlen baleseti veszélyt és haladása fokozott veszélyessége okán folyamatosan köteles meggyőződni annak balesetmentességet ígérő akadálytalanságáról. Másrészről ugyanakkor a közlekedés többi résztvevőjére kötelezettségek hárulnak. A KRESZ 42. § (1) bekezdése lazító értelmezést nem tűrő szabálya szerint a megkülönböztető jelzéssel haladó jármű számára minden helyzetben elsőbbséget kell adni. Ennek a kötelezettségének az adott forgalmi helyzetben nem teljesítését a másik járművezető nem mérlegelheti. A megkülönböztető jelzésekkel érkező jármű továbbhaladását félrehúzódással és szükséghez képest megállással kell lehetővé tenni.

A közúti közlekedés említett rendező elvei szerint tehát a megkülönböztető jelzéssel haladó minden más járművel szemben feltétlen továbbhaladási elsőbbséget élvez. Vezetőjének a rendkívüli jogosultsága körében azonban kerülnie kell mindazon forgalmi műveleteket, amelyek a személy- és vagyonbiztonságot már közvetlenül fenyegetik, baleset nyomban bekövetkezése reálisan felismerhető veszélyével járnak. Ezért folyamatosan meg kell győződnie az akadálytalan továbbhaladás lehetőségéről. Ez utóbbi kötelezettség teljesítésekor természetesen nem a közlekedés minden más résztvevőjének kifejezett egyetértéséről, „Jelzéssel kifejezett hozzájárulásáról" kell információt szereznie, hanem csupán arról kell meggyőződnie, hogy a közlekedési szabályok megengedett mellőzésével haladásának közvetlen akadálya nincs. Ellentétes tartalmú szabályértelmezés esetén a különleges felhatalmazással közlekedő járművek átlagos sebességgel haladása sem lenne biztosítható. A másik járművezetővel való "kapcsolatfelvétel" a megkülönböztető hang- és fényjelzések kellő időben megkezdett használatával teljesül. Csak az elsőbbségadásra kötelezett másik járművezető egyértelműen észlelhető, őt akadályozó durva szabályszegésére kell reagálnia. A másik érintett járművezetőnek a megkülönböztető jelzéseket használó járművet segítő kötelezettsége pedig nem csupán az elsőbbségi továbbhaladáshoz hozzájárulásának jelzésével, kifejezésre juttatásával teljesül, hanem ezen forgalmi művelet sikerének aktív cselekvéssel történő támogatására köteles.

DR. VÖLGYESI Miklós, a Közlekedési Bírák Egyesületének elnöke

Még egy hónapja sem szűnt meg, máris van, aki visszasírja a MÁV biztosítót. S.S. autójába július elején szaladt bele egy mávos, pénzt viszont azóta sem látott senkitől: Július elején hátulról belémszaladtak, és Máv biztosított volt az okozó gépjármű, viszont nem a…..
Gábor saját bevallása szerint nem lehet sikeres, ha eredeti DVD-ket vásárol a neten, de a gyűjtőszenvedélye kényszeríti erre. Most viszont nem azt a terméket kapta, amit várt, úgyhogy visszavitte, de a pénzét még nem látta viszont.Történt anno dacu júniusban, hogy rendeltem a…..
Óriási hírem van, elindult az Index ingatlan-, város-, kerület-, viskó- és felhőkarcolóügyi blogja, az Urbanista. A szórakoztató lakásügyi közlönyhöz olyan ismert szakértőket sikerült leigazolnunk, mint dá, Urbán Viktor és a híresen nagy munkabírású középpályás,…..
bikafity 2008.09.03 08:45:56
Gege a lokálpatriotizmus egy megalkuvást nem tűrő fajtájával találkozott kutyasétáltatás közben:Egyik nap ez mikor drága kutyusomat sétáltattam az utcánkban ez kép fogadott az egyik kapualjnál. Körülnéztem aztán oda pisiltettem drága ebemet, nehogymá úgy legyen! De érdekes…..
Isti szüleit augusztus 20.-án szivatta meg a Volán. Az utolsó budapesti járat pont akkor ért a kiskunlacházi megállóba, amikor egy helyi járat parkolt ott, úgyhogy a sofőr úgy gondolta, hogy elég lesz oda egy busz is: A következő levelet ugyan elküldtem a volánnak is, de…..
Magyarországon már a farostot is kispórolják a lemezből. Árpi az Ikeában találkozott ezzel az új, összehajtható változattal, ami nem igazán győzte meg: Kedves Homár! Azt hiszem, még a te ollóid is könnyűszerrel elbánnának azzal a "farostlemez" bútorhátlappal, amit…..
Ahelyett, hogy megírta volna teszkókönyvszerűen, a cég egykori főellenőre, O. Tibor a Blikknek lenyilatkozta, hogy a kirótt napi pótdíjazások fele csaláson alapul:Ha kell, úgy fotózunk, hogy ne látszódjon az érvényes jegy, de gyakran manipulálják a kézi számítógépeket is.…..
Kristófot megbüntették, Kristóf cinikus. Szereti ezt a város, mert jók az utak, olcsó a benzin és ha kiírja hogy rossz volt az automata, a parkolóőr megértő és nem büntet. Azért a levél végére egy platós IFA és a tetlegesség is előkerül. Jó nekem itt. Úgy érzem…..
bikafity 2008.06.23 09:25:03
A "mással még sosem történ ilyen probléma" az egyik leghergelőbb kifogás egy szolgáltatótól, mert és akkor mi van. Virgács bankkártyájáról kétszer emelte le a fuvar összegét a taxitársaság, akik szerint a bank visszaigazoló sms-ei sem biztos, hogy valódiak. Kedves…..
Gondolhatják, hogy igazán tapasztalt tízlábúak vagyunk, de összefirkált rántotthússal még sosem akadtunk össze karrierünk során. Geffry kollégái rendelték, mármint nem kérték kifejezetten a feliratot, de jött vele. Viszont ki tudja kisasolni, hogy mi van ráírva? A mi kocsányos…..
Az alanti sztoriban a legjobb XY levelének subjectje volt: "Alba Volán Parasztkodása az üdítőkkel Dunaújvárosban". Kiváló cím lenne egy 4,5-szer 6 méteres olajfestménynek is. A történet amúgy köznapi, mármint a szó portáskommunista értelmében: a portáslelkű sofőr…..
A használtautó.hu-n találtam az alábbi hirdetést, amin az Zsigulijától megválni szándékozó tulaj előrelátó módon felhívja az olvasó figyelmét, hogy a Zsiga "Cigánynak nem eladó!". Ezzel vajon nagyon leszűkítette a potenciális vevők körét? Itt a hirdetés. …..
w Térfélcsere 2008.05.27 04:00:00
Kimegy az ember egy sörért félidőben, és mire visszaér, nem ismer rá a csapatokra. Nemrég még teljesen nyilvánvaló volt, hogy Gyurcsány Ferenc a józan, reális, és az elkerülhetetlen áldozatokat el nem hallgató felelős hazafiság egyszemélyes élvonala, aki nem kertel, hanem…..
"Miért gyereknapon szívatják a családosokat?" - kérdezi Balázs. Természetesen azért, mert akkor jobban fáj nekik. Mekkora Gyenesei miniszter vörös kabalagatyája méretű szopás lehet bőgő gyerekkel bilincset leszedetni, ugye. Részletek lentebb. A hétvégén olyat láttam,…..
Mindegy mi történt. Mi sem értjük, hogy is volt Horváth Oszkár háromszori befizetésével, különösen az első 130 forinttal. Nem is érdekes ez. Az érdekes a ritmus, a fokozás, a visszafojtott enegia lüktetése, majd az erupció. Igazi vulkanikus gyűlöletművészet virágzik a hajtás…..
bikafity 2008.05.28 11:00:10
Kinek áll ez érdekében? Több Naiv Ügyfél arra panaszkodott, hogy jó ideje képtelenség klipeket és más hülyeségeket nézegetni a UPC rabszolgáinak. Olvassák el alant ern0 beviagrázott tenyészcsődörrel fenyegető esetleírását, és írják meg, hogy tapasztaltak-e otthon…..
Az igazán jó backdoor üzenet nem ragad le egyetlen, nagyon konkrét témánál, hanem finoman elemelkedik az Egyeditől, és feltör, igen, merre máshová, mint az Általános felé. Nem lehet elképzelni jobb példát erre Sanyi kiprintelt kérésénél, amit a zseniális kocsmáros saját…..
bikafity 2008.05.26 15:54:36
A Kappa egymásnak háttal ülő nőt és férfit ábrázoló logója a nyolcvanas évek elején elérte a logóság csúcsállapotát: a figurákat szembefordítva dugós paródia készült belőle, ami éveken át Józsefváros lakosságának pólón és melegítőn viselt címerévé vált.…..
bikafity 2008.05.26 14:19:06
Na és akkor mit művel a gyomrunkkal? - teszi föl a kérdést Kovács Miklós pécsi Homár-olvasó, aki egy gyerekbulin megmaradt szendvicseire borított fóliát. Ami pár helyen egyszerűen kiégett másnap reggelre. Bár mi egy emberi gyomortól sokkal többet várunk, mint egy…..
Mint minden ebben a szottyadt országban, a kulturált pénzbehajtás is gyerekcipőben jár. Gábor testvérét hajnalban zaklatták a Raiffeisen behajtási csoportjától, miközben Gábornak eddig csak egy smst bírtak küldeni az 5000 forintos tartozása miatt: Tisztelt Ügyintéző/Behajtási…..
bikafity 2008.05.26 13:56:49
Ez az igazi modern tömegdemokrácia! Isten szolgái pont olyan szopatási alanyok, mint egy egyszerű, ateista Naiv Ügyfél. A francia forradalom vívmányait nagy kedvencünk, a Wizz Air ültette át a gyakorlatba Rómában. Nem, nem akasztgattak plébánosokat, hanem egyszerűen ott hagytak hét…..
A konzolok előnye a PC-vel szemben, hogy minden játék azonnal fut rajta, nem kell semmit állítgatni. Kivéve napjainkban, amikor már online játszana az ember, ugyanis sem a Microsoft, sem a Sony nem tartja piacnak Magyarországot. Szegény TCM most a hajára kenheti PSP-jét, csak…..
Rábukott, mint dagadt a kulacsra - szól a matyó bölcsesség és mi csak egyet tudunk érteni ezzel. Csakúgy, mint a Decathlon. Vaderika nyelvészati fejtegetései alant. Ez egy kerékpáros kulacsra ragasztott tájékoztató. Nem mintha egy kulacs sok tájékoztatásra szorulna, de azért a…..