Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robill760

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A The Atlantic szavaztatta meg olvasóit egy többfordulós, igen nemes vetélkedés során, melyben azt szerette volna megtudni, hogy ki a legótvarabb gennyláda a tévében, az a szereplő, akinek nincs visszaút, akiben semmi emberség, megmentendő jóság nem lapul, mint mondjuk Darth…..
robill760 2015.12.07 22:20:36
@hungarisztan: A Trónok Harca azért olyan népszerű, a) mert rendkívül kidolgozott karakterek vannak benne, és b) a szerző nem szerelmes a saját hőseibe, tehát nem az a séma, hogy valami szuperember mindenkit legyak, miközben neki haja szála sem görbül, hanem néha bizony a főhösnek gondolt karakterek is elhullanak, ami kiszámíthatatlanná, vagyis izgalmassá teszi az egész sorozatot.
Ramsey inkább a kivétel benne. A többiek szándékai és tettei lélektanilag nagyon is indokoltak. Ramsey azért lehet érdekes, mert a történet nagyon fontos szereplői közül kettővel is kapcsolatba kerül, és az ő szadista elmebetegsége így közvetve kihat az egész cselekmény alakulására.
281. oldal, belefutok az „erkölcsi feddhetetlenség” kifejezésbe. A Los Angeles-i rendőrségről hangzik el, a főnyomozó szájából. Napilap idézi, tényszerű, informatív, hír. KIBASZOTT RÖHÖGŐGÖRCS. Erkölcs? Feddhetetlenség? 281 oldal: mocsok, gyilkosság, korrupció,…..
Mondják, a művészek gyakran szenvedésből, fájdalomból, félelemből, azaz főként negatív emberi érzelmekből merítenek szikrát nagy marékkal, ha ihletre van szükségük. Biztosan van olyan író, aki nem elsősorban eme módszert érezné magáénak, de James Ellroynál…..
robill760 2014.01.16 10:42:16
@Melkor78: Ellroyt pontosan lefordítani lehetetlen, újra kell alkotni, az pedig már egyfajta értelmezés, valami óhatatlanul elvész, de szerencsés esetben a fordító ezt kompenzálja, és képes hasonló színvonalú szöveget alkotni magyarul. Az eredetiben olvasáshoz viszont esetenként a magas szintű angol nyelvtudás is kevés, mert tele van az '50-es évek mára kihalt szlengjével, aminek egy részét az internet sem ismeri.
James Ellroy nem áll meg ott, ahol a maguk idejében (nyilván a maguk idejének gondolkodása és ingerküszöbei okán) híres elődei, Raymond Chandler és Dashiell Hammett megálltak. Mindaz, amire ők legfeljebb utalni tudtak/mertek akkoriban, Ellroynál totális excessként jelenik meg, és a…..
Király az új napszemüveges blogod, lassan többet olvasom mint a totalcart… ;) szóval tegnap láttam ezt a Drive c. filmet és a főszereplőnek elég penge napszemüvege van, szerintem megérne egy posztot a blogodra, főleg hogy akkor megtudnám milyen modellről is van-e szó. Amúgy a…..
Valaki szólhatna a Nemzeti Sportnak, hogy talán nem ártana a szerkesztőségnek egységes álláspontot kialakítania a viták erőszakos lerendezésének kérdéséről. Hogy most elítélik, vagy nem. Lehetne egy táblázat, két oszlop: a lefejelés az nem OK, de a sörösüveggel fejbe verés…..
robill760 2011.09.21 23:25:24
@Som bértollnok: én csak azt nem értem, miért akarjátok ilyen elszántan kirúgatni? ami történt, megtörtént - akár úgy, ahogy te mondod, akár másképp. ezt valahogy el kell intézni, jogi úton vagy egy sör mellett. ok nélkül senki nem csinál ilyet, beszéljétek meg vele, hozzatok egy portugál tolmácsot, hogy elmondhassa a saját verzióját. de őszintén: mi közötök ahhoz, hogy marad-e a videoton edzője, vagy sem?
robill760 2011.09.21 23:52:35
@Som bértollnok: valami oka biztosan volt, de úgy látszik, már sosem fog kiderülni...
én hiszek neked, őszinték a mondataid, de ettől csak még zavarosabb ez az egész ügy.
amúgy futball-baleset után is elnézést szoktak kérni, nem? ezen kár fennakadni.
Az NS színvonaláról meg annyit, hogy valamit nagyon elveszítettek abból, amiért régen ez volt a kedvenc lapom. Imádtam Lakat T., Török Ferenc vagy Csurka G. cikkeit, aztán ahogy szép lassan eltűntek, én is leszoktam a napi újságvásárlásról, és azóta akármikor kezembe került, sosem tudtatok újra meggyőzni, hogy szokjak vissza. De ez nem igazán tartozik ide, csak éltem a lehetőséggel, hogy egy bennfentesnek mondhatom el a véleményem.
Jó éjt!
ágy - asztal - tv Kitenném 17. 2011.08.22 09:45:00
Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő. Hétfő.…..
robill760 2011.08.22 13:42:00
Ha mennél hideg szélbena réten át, a réten át,rád adnám kockás takaróm,öleljen át, öleljen át!S ha körülzúgna sors-viharrémségesen, rémségesen:szívemben volna házad,oszd meg velem, oszd meg velem!Volna köröttem zord vadon,sötét, veszett, sötét, veszett;mennyország volna…..
saturninus gyermekkori élményét osztja meg velünk:  Már gyermekfejjel is különösnek tartottam a szépítés nélküli sátánista referenciát a Disney-féle Hófehérkében... amíg a minap rá nem bukkantam, hogy is hangzott a kérdéses sor az eredetiben.Megkérdezném a '62-es…..
robill760 2010.09.13 15:56:02
@saturninus: Ismétlem: húsz évvel ezelőtt ettől a mondattól jobban féltem, mint bármitől, ami ezután következett.

ha én fordítottam volna, ennél nagyobb dicséretet el sem tudnék képzelni :)
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
robill760 2010.07.16 10:36:01
@horas: Ha van rá másfél órád, nézd meg Kusturica dokuját róla. Nem mondom, hogy meg fogod szeretni Maradonát, de egy kicsit árnyalja annak a bohócnak a képét, aki a bulvársajtóból és a híradókból átjön.
robill760 2010.07.16 16:10:13
@horas: éppen azért javaslom, hogy nézd meg a filmet. Ez nem a sportolóról szól, hanem az emberről (akármilyen közhelyes is ez). Nem egy kommentárokkal színesített gólösszefoglalóról van szó, ahhoz nem kellett volna Kusturica :)
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
„Mindenért vállalom a felelősséget. Amikor egy csapat képtelen egy ilyen mérkőzésen azt nyújtani, amit tud, az azt jelenti, hogy az edző nem készítette fel megfelelően.” Ezek Marcello Lippi roppant sportszerű, igazi úriemberhez illő mondatai. Tulajdonképpen ezzel…..
robill760 2010.06.25 11:23:51
@Bandiablo: Klose-Podolski valóban jó analógia a Cannavaro-Pirlo párosra :)
Ha Löwnek nem lesz szíve (töke) kihagyni Poldit, akkor az angolok hazaküldik őket. Cannavarót az első két meccs után le kellett volna venni, látszott rajta, hogy neki ez már nem hiányzik, mi az hogy itt futni kell(ene) meg ütközni, miközben Dubai napfényes tengerpartja várja...
Vese és én egészen biztosan otthagyjuk. Lehet, hogy nem is a véleményes hétvégére kellett volna mistinguett (mistinguett.blog.hu) beküldését időzíteni, de majd megmondjátok: Ez egy érdekesség, félrefordítás is meg nem is, de tanulságos (talán). Amélie Poulin csodálatos…..
Pár hete került mozikba a [Rec] című horrorfilm folytatása, amely az első részhez hasonlóan a szereplők kameráin keresztül meséli el történetét. Ez adta az apropót ahhoz, hogy Piszkos 12 rovatunkban kiválogassunk és bemutassunk 12 olyan filmet, amelyben kamera a történet…..
Miután Stohl András szombat hajnalban ittasan közlekedési balesetet okozott, a Duna TV-nél úgy döntöttek, hogy nem játszhatja tovább Bordás őrnagy szerepét a Tűzvonalban új szériájában. A csatorna sajtófőnöke, Herczeg Dóra elmondta, hogy nem végzik ki Bordást, a karakter…..
robill760 2010.05.10 16:16:44
@Terézágyú: Szerintem Stohl remek színész, de számtalan példa van rá a történelemben, hogy egy nagy művész nem mindig nagy ember. Pár év pihi, aztán vissza fog jönni, mert a tehetsége nem veszett el, és akkor talán már az alázat is meglesz benne.
A Barcelonát két alaptulajdonság jellemzi: a labdabirtoklás, és a letámadás. Ez a kettő persze szorosan összefügg. Labda nélkül borzalmas csapat vagyunk, tulajdonképpen katasztrofális. Éppen ezért, nekünk mindig szükségünk van a labdára – mondta Guardiola a BL-döntő…..
Mindkét keddi találkozón az érdekesebb verzió jött be, vagyis az olasz és az orosz csapat került a legjobb nyolc közé. Egész jó kis retró BL-szezon alakul, angol (2), francia, olasz, német, orosz klubokkal, és ma még kiszurkolhatunk egy spanyol és egy görög negyeddöntőst is,…..
Nincs olyan hét, hogy ne akadnánk sokatmondó hírekbe új Messikről, Zizoukról és Maradonákról, 12-14 éves igazgyöngyökről, scoutokkal egyezkedő szülőkről és az élklubok legszűkebb elitjének versenyfutásáról. A különleges tehetségek előtt - ha akarják, ha nem - nagyon…..
robill760 2010.03.04 23:06:47
@drani: Huntelaarnál azért vedd figyelembe, hogy mióta eljött a hollandoktól, alig volt kezdő, ha 90 játékpercenként nézed a gólátlagát, az már nem olyan gyatra
Egy nem túl magas színvonalú, de emlékezetes meccset, és egy szalonremit kaptunk a BL legutóbbi játéknapján, mindkét meccsre igaz, hogy az egyik csapat nem akart, a másik meg nem tudott többet felmutatni. Az oroszok továbbra is olyan messze vannak a Bajnokok Ligájától, mint az…..
robill760 2010.02.25 14:48:51
@giacinto: Mou beszólása: sosem kaptam ki a Stamford Bridge-n :))

Ami ráadásul nem is igaz, mert a Barca egyszer elkapta őket (Del Horno-Messi miegymás)
A keddi játéknap után fékezett habzású BL-este következett, sokkal inkább a kapitális hibákról, mintsem a parádés játékról marad emlékezetes. Egyik párharc sem dőlt el, ugyanakkor mindkét párból kirajzolódni látszik a továbbjutó személye, már csak össze kell kötniük a…..
„Minden egyértelmű: a megcsalás immár tény, ami egyenesen a csaj orra előtt áll…pontosabban fekszik. Pucéron.” – a snájdig angoltanár nem szenved önbizalomhiányban: egyszerre két műszakban nyomja, ráadásul két külön nővel párhuzamosan. Az egyikkel egy…..
robill760 2010.02.01 09:20:59
@Panni CsP: és mi a helyzet az angol-magyar szakosokkal?
Van, akinek sikerül munkát találnia és szerencsés csillagzat alatt született, és van, akinek nem. Én két éve vagyok munkanélküli!!! Ami azért szomorú, mert anyuval élek és a nyugdíján kívül nem igen jutunk pénzhez. Dolgozik, de a cége 3-4 havi késéssel fizet és akkor is…..