Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mihala

1 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt-kor 10 tény a jászokról 2014.11.28 14:03:07
1. A jászok egy indoiráni nyelvű nép, nevük a Belső-Ázsiában élt, kelet-iráni nyelvű ásziktól ered, rokonaik pedig a kaukázusi Oszétiában élő oszétok. 2. Hajdanán a jászok voltak Európa legdrágább katonái: a Római Birodalom egyes provinciáinak határait és Bizáncot is…..
Mihala 2019.02.19 15:59:46
Döbröginek POLITIKAI TAVASZ 2009.04.03 23:37:00
POLITIKAI TAVASZ (Döbröginek)   EGY – üzeni a Külhoni Kőműves – kő-kövön a Kerekerdő Közepéből – fától az erdőt a Mester, aki a Hegyen – a Kör Osztója a négy ölesnél is nagyobb – Ó, Ős, időtlen-idős Fa Mérője   KETTŐ…..
Konzervatórium Oszoljanak! 2009.01.27 17:34:00
A Fidesz kezdeményezi a parlament feloszlatását és az új választásokat - szól a nap híre.Mivel most mindenki ezen fog rugózni, kérődzni, rágódni, dobálják ide-oda, ízlelgetik, elemezgetik, nézegetik és kóstolgatják, ezért mi most rövidek és tömörek leszünk. Tehát. 1.…..
Mihala 2009.01.27 21:26:29
@Beetlejuice: Hát szégyellem is kicsit magam érte, de ezzel a kiterjedt fanszőrhúzogatással azért elég jól kiprovokálta a társaság. Bár örülök, hogy te örülsz, remélem még hallani fogsz felőlem... Másnál is kiverte:

memo62 2009.01.27. 20:34:09
A gond hogy nincs összefogás. A kormány röhögve ugrasztja össze a különböző társadalmi csoportok, közben kilopja a szemünket is. Máshol már rég eltakarították volna őket.
Mihala 2009.01.28 18:24:38
@Rá Dios: Hú barátom, ilyet már régen láttam mint te... Mennyit fizettek? Na de ez az acsarkodós duma már megint, elég lejárt lemez, kilóg a lólábad :-). Eddig talán jól szórakoztál és szórakoztattál, meg jól megaszontad a csúnyábbik oldalnak... Felejtsd már el az éppen fenn ugráló bohócokat, ez a móka már rég vérre megy (földre, vízre, levegőre, tűzre és szívre), és ha nem is a tiédre, akkor a gyerekeidére. Üdv a valóságban!
Ez tényleg egyszerű rablás, ennél az is jobb lenne, ha a az OTP alkalmazottja fegyvert fogna az ügyfélre és elvenné a tárcáját. Abban legalább van izgalom, nemcsak megalázás. A sztori: Vomit barátunknak csekken rótta le tartozását egy francia ügyfele, az OTP pedig hónapokig ült…..
Mihala 2009.01.19 20:10:34
@plutó111: Nah ZOOTP... Butapest Bank ezt nekem is eljátszotta, panaszoltam is. Kiderült, hogy az a kedves ángol bank levont még 10 fontot mondván, hogy kis összegű átutalás, és persze vmi 3eFt körüli átutalási ktg.-et + kez. ktg. megint levont a BB... Így lett a szuperocsós használt digigép 9e+(biztosított posta ktg. a lopások miatt helyett) 26e Ft. Oszt nem működött mire megérkezett. Még jó hogy a M.o. Fuji márkaszervíz ingyen!!! javította minden gari nélkül, mondván hogy erre gyári gari van így x év után is. Hálám üldözze őket sokáig...
A Belváros közepén a parkolóházban (az aljában benzinkút) nem működik semmiféle tűzriasztó berendezés. Miközben egy autó lángolt a kocsikkal teli épületben, sűrű, fojtogató füsttel árasztva el egy szintet, és kigyulladással fenyegetve a többi járművet, a parkoló…..
Mihala 2008.12.15 12:02:39
Sajnos én nem vagyok ennyire kitartó mint a cikk írója... már elköltöztem családostul:
- Csepelen sűrű toxikus gumifüst ül a lakótelepen. Azt mondják a színesfémes cigányok égetik le ilyenkor a gumit vagy a műanyagot a kábelekről. Tömködjük a szigetelés szakadásait mert ott is bejön. Légtisztító gyorsan be a gyerekszobába a picikhez (ikrek). Telefonálok rendőrségre, lebeszélnek a feljelentésről. Azt mondják a közterületesek az illetékesek. Onnan meg az önkormányzathoz irányítanak. Az önkormányzat vissza a rendőrségre. Kb. 10. telefon után az újrahívott rendőrségnél sajnálják, de nem tudnak tenni semmit, és a tűzoltókat meg ne is próbáljam.
- A klinikáknál egy idős asszony szemmel láthatóan zavarodottan sétál a forgalommal szemben a latyakos hósávban hálóingben és papucsban. Egy autó sem áll meg. Az asszony csak homályos szemmel néz, amikor odakiabálunk. Szólok a portán, azt mondják nem az ő dolguk, keressek valami papot vagy karitatív szervezetet. Az útba ejtett templomban a katolikus pap húsz perc alatt lebeszél arról, hogy bármit is tegyek. Ő sem fog. Több mint egy óra késéssel érkezem egy találkozóra (telefon nincs nálam)...
- Kiraknak egy új táblát a lakótelepen, és ugyanazzal a lendülettel végigbüntetik az összes a ház előtt (az eddigi parkolóban) parkoló autót. Lemegyek és megkérdem a közterületest, hogy ha már itt büntetnek, akkor az egy sarokkal lejjebb a megállni tilosban álló merciket és audikat miért nem? Pedig azoktól alig lehet bekanyarodni. Azt mondja, hogy egyszer tett ilyet, de a főnöke behívta, és üvöltözött, és megmondta, ha még egyszer oda meri tolni a pofáját, akkor páros lábbal rúgje ki, de előtte még letépi a tökeit... vagy valami ilyesmi.
- Egy lány elesik a zebrán. Körülbelül ötvenen állják körbe, mögötte máris 20-30 autó. Látszatra semmi külső sérülés, de sokkos állapotban van, és összefüggéstelenül beszél. Próbálok segítséget kérni a körülállóktól, hogy levigyük és betakarjuk, meg hogy hívjunk mentőt. Senki nem segít. Egyedül leviszem, de közben SENKI! nem közli velem, hogy elütötte egy autó (és esetleg nem kéne mozgatni). Miközben a karjaimban viszem, az egyik bokájánál teljesen visszahajtja a lábfejét. Szerencsére valaki már hívta a mentőket, és kb. tíz perc múlva oda is érnek, és ellátják.
- Parkolási társaság lelkes alkalmazottja éppen a zónán kívül bünteti az autókat, a miénket is. Udvariasan rákérdezünk, majd azt mondja, hogy sajnos az ő térképén így van, bár a feje fölött ott a zóna vége tábla, amire fel is hívjuk a figyelmét. Azt mondja, hogy ő ezt a büntetést már nem tudja visszavonni, menjünk be az ügyfélszolgálatra. Gondolom az utánunk érkező kétajtós szekrény már kevésbé kedvesen beszélget vele. Ügyfélszolis kislány mosolyogva intézkedik, minden rendben... Megnyugodva ez után a szerencsésen végződő 1.5 órás kis közjáték után megyünk dolgunkra. Kb. 4 év múlva küldik a felszólítást a be nem fizetett bírságról, kamatosan.
- Csavarlaza cigánygyerek nem létező lepkéket kerget, majd előrántja a pillangókését előttünk két méterrel. Terhes feleségemmel óvatosan átmegyünk az út túl oldalára. Már ismerjük. A szomszédok már szóltak párszor, bevitték majd elengedték. Valszleg már föld alatt van, mert leolvadt az agya.
- Éjszaka kézigránát robban a mellettünk lévő kisboltban (a másnapi hírek szerint). Alszunk tovább. Füldugóval. Már megszoktuk az autó és egyéb riasztószirénák hangját. A cigány családok verekedésbe fajuló veszekedéseit:
- Éjjel a cigányok üvöltve egymást kergetik végig az utcán: "- Ájjá meg te geci! Megöllek, kivágom a beledet! - Dehogy állok. - Ájjá má meg, levágom a fejedet. - Áááááá." Nem látni semmit, pedig gondoltam, felveszem éjszakai üzemmódban. Pech...
- Totyogós gyerekekkel megyünk le, és egy cigány kölök az orrunk előtt veri szét a piásüvegeket a járdán. Szanaszét repülnek a szilánkok. Rászólok néhány szép magyar szóval, mire meredten néz. Amint öt méterrel arrébb érünk tovább fojtatja.
- Leesik a félpár bőrkesztyűm a hónom alól, ahogy a kaput nyitom. Mire odaérek az autóhoz észreveszem. Két perc múlva az ott állókat kérdezem, senki nem látott semmit. Pár kölök távolodik (vegyes társaság), utánuk futok, de nagy ártatlan szemekkel mondják, hogy ők sem láttak semmit. Azt a kesztyűt anyámtól kaptam, még mindig megvan a másik fele.
...
Még sok ilyet tudnék írni...
           Hugo Chávez venezuelai elnök új pártja nyilvánosságra hozta a programvázlatát, amiből végre kiderült, mik a 21. századi szocializmus alapelvei. A 20. századi szocializmus központosított állama, és felülről…..
Szamárfül kollega kommentje nyomán bukkantam rá erre az igazi külpolitikai gyöngyszemre. A szlovák politikai elit kollektív tébolyával már sokat foglalkoztunk, de most újabb abszurdot abszolváltak Slotáék. A magyarfaló alkoholista fejébe vette, hogy új módszerrel tiltakozik a…..
Mihala 2008.04.28 10:46:02
A kettős kereszt a székely-magyar rovás GY betűje, olvasata eGY (az ország? az Isten?), vagy esetleg aGY (az ész uralkodik felettünk?). Jól láthatóan szerepel a többek szerint első (7000 éves) írásos emléknek tekinthető Tatárlakai leleten több más rovásbetűvel együtt (hu.wikipedia.org/wiki/Tat%C3%A1rlakai_lelet).
Bár mostanában GYú olvasata van, azaz GYújtanak, és (u)szítanak vele (a GYulából is jöhet?). Mások szerint hármas tagozódása az alvilág-felvilág-középső világot és az összekötő világfát/tejutat vagy esetleg istenhármasságot (Anya-Apa-Gyermek később Apa-Fiú-Szentlélek) is jelenthet. Nagy Lajos királyunk nyilván olyasmit választott, amit mindenki jól értett akkoriban...
Ezen kellene ma is elgondolkodni mindenkinek kicsit, és hamar rájönnénk, hogy milyen nevetséges is ez a Trianon utáni bohóckodás...
Somodi László bűne alighanem az, hogy túl jól dolgozott. Úgy látszik a BKV-n belüli és kívüli politikusok kiadták a kilövési engedélyt Somodi László fejére. Ezt leginkább a Szabad Nép, mit nem írok, a Népszabadság cikkéből lehet tudni, de a dolgozók szocialista brigádjai…..
Mihala 2008.04.28 10:10:37
Kedves Árnyoldal!

Micsoda pátosz, micsoda misztikum! Én a magam részéről találkoztam már néhány "felsővezetőnek is alkalmas" úriemberrel pár nagy cégnél (nem csak állami!) itthon és külföldön, akiknek nem igazán volt közük ahhoz, hogy mit is csinálnak a dolgozóik. És olyat is láttam már, hogy egy szakmailag, és emberileg is kiváló vezető hirtelen légüres térben találja magát, mivel nincs a sleppben, és fontosabb a kifúrása mint a cég működése. Számszerűen meg kapásból lehetett tudni a néhány százmilliós "veszteségről" amit egy ilyen belharc okoz, elég jól láthatóan az értelmesebbek közül azon dolgozók számára akiket bagóért dolgoztatnak, többször törvénytelenül sokat. Aztán terjed a szamizdat... Egy nagy cég sajnos igen gyakran működik a szocializmushoz hasonlóan (külföldön is!).

A BKV nem működik jól, bár ezzel nem mondtam újdonságot. Informálatlan vagyok: Mennyi ideje is volt a jelenlegi vezetésnek bizonyítani? Nem ismerem ezt az úriembert, de nem neki kéne esetleg maradnia és a többinek eltűnni farkabehúzva? És nem a szokásos BKV, MÁV, POSTA, OTP, MOL stb... körbeejtőernyőzős játékot művelni továbbra is...

"baromira nem látja senki milyen munka folyik benn" - elég baj ez, kénytelenek vagyunk a kívülről látható igen gyenge teljesítmény alapján megítélni a dolgot, pedig lehet, hogy már megtalálták a szent grált... :-)

"óránként változó elképzelésekkel nem lehet irányítani egy igazgatóságot" ...
- na ja, kérem, ha egy országot meg gazdaságot megy :-)

Üdv:

Mihala
Friss hír röppent világgá, de legalább országgá a közelmúltban: a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) letörölte a térképéről Magyarországot. A Ján Slota vezette pozsonyi kormányerő az SNS honlapján napokig egy olyan Európa térkép volt látható, amelyen a Dunántúl Ausztriához, a…..
 Ez a térkép néhány hónapja került fel a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) honlapjának fórumába:  Néha én is érzem úgy, hogy nem vagyok, de lerajzolva még nem láttam. Egyébként volt nekik egy másik térképük is (ez viszont a honlap hivatalos részén), amin…..